17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ДЕДОВИЯ, АМА ВЕКЕ МЕК!

Какво значи: тийм билдингите?

Най-голямана комсомолска групост. И запомнете .... колегите не са ви никакво семейктво още по-малко вашите началници или собственици. Не се хващайте на тези сектавски глупости и си спомнете защо ходите на работа....за заплата. А вашето семейство се намира във вашият дом. Там където са вашите близки.

Не е истина колко сухари има. Да не искаш купон с колеги, трябва да си голям задръстеняк или неудачник.

Ами не - просто поставяме разграничения между личен и професионален живот. Личния е за смейството и приятелите, професионалния - за колегите. С колегите обменяме идеи, говорим за работа, с някои от тях пием кафе. Но отношенията трябва си останат професионални.

Това прото-комсомолско мероприятие принципно е безмислено, освен да опънеш накрак некоя пияна хурветина, ако си достатъчно малоумен и не мислиш за усложненията след това, които почти винаги са гарантирани. Аз за 30 години трудова история никога не съм работил с хора , които са ми съмишленици на идейно или приятели на емоционално ниво и с които има смисъл да поддържаш някакви по-сложни взаимоотношения. Просто едни случайни боклуци, които се налага да търпиш по 8 часа на ден и да внимаваш да не те прецакат с някоя селташка комбина.

Върхът на лицемерието. 365 дни в годината шефовете ще ти набиват в главата данни от резултати за изпълнение на планове, таргети, ще натискат за преизпълнение и после ще се "веселим" заедно на хорото. Пълно лицемерие! Личният ми живот си е личен! Служебният се изчерпва с работата, респективно заплатата която получавам.

Толкова ли е трудно да се преведе на български изразът team building?

Може да се нарече например "сплотяване на колектива" /това правехме едно време, вкл. с полови мероприятия/.

Банкет :D :D :D :D

Едно безсмислено нещо. Предпочитам свободното време да го прекарвам със семейстото или приятелите, отколкото с хора с които най-често ме свързва единствено общото работно място.

Не е задължително. Имам колеги, с които работя по телефон и имейл. Добре, че от време на време ни събират служебно - много по-спокойно и лесно се работи когато видиш човека, когато си поговорите приятелски, най-добре в среда различна от работна. А с колегите, с които работим заедно е хубаво да има моменти, в които да общуваме без натиск от служебни задачи. Но това важи за хора, които ценят и уважават колегите си, както при мен. Имало е случаи, в които работя с човешки боклук - тогава нищо не може да ме накара да губя от свободното си време с боклука.

Разбира се, че дойде време - идва пролет. Само по кръчми не се живее.

Едно от нещата, които винаги са дразнили на макс е преиграното добро отношение на всеки със всеки! Толкова лигаво, че дори ХР-ките осъзнават лиготията. И второто, че се случват в почивен ден! Еми не, драги. Почивният ден е мое време и нямам намерение да го прекарвам с хора, с които и без това работя всеки ден! Оналйан тийм билдинг са напълно достатъчни!

Има тиим билдинги защото има тиим билдери - т.е. някой си изкарва парите по този начин. И покрай тях хотелчета на познати/ роднини, ресторанчета и така - всичко е за парите. Много се смях на обучение за лидери като се записах всички от цяла дирекция... всеки иска да е вожд

изкарвай и ти пари от подобни дейности. Що само мрънкаш!?!??!?!

На някои ни пречи принципа на интелектуално и емоционално чистоплътните за да се занимаваме с такива просташки комбинации. Но се забавлявам да се гавря с тези, които ги практикуват.

Против съм тези хора, които ги организират да са близки ( ама много близки ) до шефа, т.е. теб те зиползват за да може приятелката на някой си ( да не използвам друга дума) да се реализира

В България всичко свързано с думата бидпес е бутафорно. Такива са и нашите тийм билдинги. Обичаве модерните чужси термини, но не знаем какво са. Забавното е, че за големите фирми това е банкет, на който да изплющим колежката или шефа. Малките фирми, които наистина се конкурират правят тийм-билдинги без обаче да имат претенции, че са много модерни. А и в крайна сметка една мениджърка ЧР, която е такава само защото си е разтворила краката, няма как да измисли нещо, оквен от типа Кобилкина. Нали знаете - свирката изкупува кармата. :)

Миналата година жена ми се похвали: Монтираха ни в офиса диспенсъри. Попитах я знае ли какво е това. Каза, че знае какво представлява, но не знае какво е диспенсър на български. Попитах я дали би било по-лесно произносимо и по-ясно като смисъл ако използва думата "дозатор". Още повече, че има глагол дозирам, но няма глагол диспенсирам.. Съгласи се с мен, но обясни, че няма как да накара колегите си да нарекат новата вещ "дозатор" защото вече били свикнали с "диспенсър".

Тъкмо си бях стабилизирал семейството, сега отново започват приключенията с колежки...

Тъп опит за “хумор”.

Това е класически пример за механично пренесен културен опит от култура, с която нямаме нищо общо. Може ли зрели хора на по 30-40 години да се вдетинят, да си направят детска градина и да почнат да се борят в градинката. Това само американци могат да го направят. Инфантилно и безсмислено.

Наистина, част от тези игри е за дебилчета. Другите уж те карат да действате като едно цяло, но реално да си стадо, да правиш като другите без да питаш за чий го правиш.

Това е идеята, да си роб, да слушкаш и изпълняваш без много въпроси.

Тия събирания винаги са били с цел надути фактури или “легална” липса за секс с колегите. Ако някой идиот още вярва, че няколко бири и игри ще вдигнат производителноста в отделите, ами …….той си е идиот!

Мен лично ме натоварват и ми губят свободното вереме през weekend-а. Време , което мога да прекарвам със семейството си.

Абе не е хубаво да сереш там където ядеш. С приятели си направете team building парти а на колегите разкажете колко яко беше снощи и това е. Като заминеш от там никои няма да ти звъни, камоли за team building...

липсва отговор - а те спирали ли са? да, бяха на по-рядко, но не спряха..