17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Енергията е основа на всичко. Ще поскъпнат И лекарствата, ще поскъпва ВСИЧКО. И няма излгеди да стане обратното, защото зелените калинки продължават да набиват перки и соларки.

Това и чакат ХИЕНИТЕ аптекари За един климатик на никаква цена и даи газ със 200 километра в час

А спомняте ли си как едни твърдяха че БГ няма нужда от АЕЦ Белене...имали сме много ток и никой нямал нужда от него... уойове продажни ....сега щяха да купуват тока от Белене преди да са го произвели...

1.Цените на лекарствата са регулирани от държавата.Фармацевтите не могат да вдигат цените.Има си определен процент надценки,които задължително се слагат.Ако производителят и търговецът на едро вдигне цената,това автоматично означава ,че се вдига цената на дребно. 2.Аптеките подлежат на изключително много проверки-ИАЛ,НЗОК,РЗИ и т.н.Налага се и си плащат глобите ,даже си ги плащат редовите фармацевти. 3.Въвеждат се допълнителни изисквания от типа на СЕСПА,СУПТО и всякакви други щуротии-тоест това води до нови разходи. 4.Заплати на персонала ,специализиран софтуер.... И най -накрая -фармацевтите са най-достъпните здравни специалисти.И са на първа линия.Аптеките не затвориха по време на пандемията ,работиха всякак.И ако фармацевтите решат да спазват изключително стриктно закона ,то няма да си купим и аналгин на ампули без рецепта.Защото рецепта изписана по телефона,не е рецепта. Така че хайде да спрем да ги плюем ,защото "аптекарите" също работят за заплата.

След като цените се определят не от самата аптека, а от държавните органи, как става така, че определени лекарства и продукти са с поне 50% разлика в цената от една до друга аптека? Вземи най-обикновен анал…гин, аспирин, парацетамол… в аптеки в София една кутия се намира за около 1.60-1.70, в други е над 2лв, а в т.нар. провинция отива до 2.50? Дори и да е “на промоция” в първата аптека, надали го продават на загуба! Няма да давам примери с лекарства от каталог на голяма верига, които в зората на Ковида скочиха от 6лв на 18лв?!?!?!?! Налично такова, което не успяха да ми продадат, поради проблем в системата. На другия ден беше с новата цена. Дааа, доставчикът е вдигнал цената със задна дата… сигурно! Няма да давам примери и с детски храни, козметика и др. в аптеките - разликите са пак с двуцифрени проценти и трицифрени надценки ;) Запомни едно от мен - в БълХария почти никой не работи с по-малко от 50% надценка…

Ще "фалират" защото българина,спря да копува щури илачи за нищо, разбра че не помагат и антибиотици за добър ден също.

? Че те не скочиха ли 200% авансово покрай пандемията?

търговци, днес гледах един разправя, че дори осветлението им трябва да е по норма, което оскъпява издръжката на аптеката. Само че това изискване е за всички работни помещения и е от сигурно изискване над 50 години. Бил му се увеличил тока с 1000 лв. Само че те 1000 лв като оборот ги правят за 1 час. Въпрос а е как ги допускат да говорят такива смехории по телевизиите и са си смучат от пръстите причини че видиш ли щели да фалират.

Да не ги правите тия лекарства директно в аптеката и центрофугата да харчи трифазен ток? Или стругове и банцизи бичат в тия аптеки?

пълен смях са тия хленчове че заради тока щели да фалират, днес един с дори се оправдава че осветлението го товарело също. Всеки един от нас знае като потребител какви опашки са и какви пари се дават за лекарства. Очаквам и супермаркети те да викат че ще фалират че тока им скъп.

Абе като не знаеш трай бе к...ун.... Знаеш ли колко енергия се гълта докато се произвеждат антибиотици... В Балканфарма Разград бях влязъл веднъж....електродвигателите са 100КВ трифазни....и това нещо бърка 7-8 часа без да спира....да не говорим за другите разходи....аптеката е крайната спирка на лекарствата ...аптекаря си слага неговата надценка...ти къде си виждал аптека да произвежда лекарства

Като ви чета, вярно че сте малоумни. Българите.

Защо?

Колко е оборота на една аптека за месец? Колко ток харчи за месец? За 10дни оборота покрива всички режийни разходи и заплати! Какво ми ревете! Два компютъра, два климатика , 3 лампи, един хладилник, аларма! Това е консумацията! 500 лв. МАКС!!!

днес един търговец-аптекар каза 900лв му бил тока :), аз не знам този ток ако го събаря по добре да затвори, явно яко го крадат служителите му.

Първо има пределни цени на лекарствата, второ през последните 2 години оборотите на аптеките са високи, трето това не е енергоемък сектор. По дяволите един среден хотел има сметка над 100 хиляди за декември.

Трябва да се обесят идиотите които допуснаха борсови спекулации да увеличат цената на тока!

Лекарствата имат пределни цени по закон! Статията е пълна лъжа! И да искат, фармацевтите НЕ могат да вдигат цените над пределите! Питайте, преди да пишете лъжи!

Ху́нта (на испански: junta) в превод от испански означава „събрание, комитет“. В Испания и испаноезичните страни с думата „хунта“ се обозначават различни органи на държавно управление, в това число на такива с граждански характер. В много страни се означава военна диктатура, установена с държавен преврат (например: гръцката военна хунта на „черните полковници“).

Може лекарствата да са ни най-скъпи в Европа, ама поне в болниците ни нищо не лекуват.

Проблемът ни е, че като граждани нямаме никакъв контрол върху политическият "елит" от началото на прехода. Веднъж придобили огромни финансови капитали и политическа конюктура, масонските организации интегрирани в ДС нямат проблем да заменят "актьорският" състав циклично.

Хората седят като маймуни на опашки. Отваряйте повече гишета, за да върви по-бързо търговията.

ами явно достатъчно добре изкарват с това темпо на работа пари, че няма смисъл да се забързат в обслужването.

Важното, че министъра на спорта и Илиана Раева ги сдобри държавна сигурност.

Ще се мре, яко ще се мре!

Как е във Велинград, премиерството е работа всеки ден

включително и работещите в аптеката, трябва да получават адекватно заплащане, но след като се увеличава цена на тока и суровината или продуктите, които се продават следват две неща да се увеличат цените или да се намалят заплатите на работещите. Другото решение е власт имащите да овладеят повишаването на цените за енергоносителите, но за това се искат знание и умения, които явно в Харвард не се придобиват.

Хорото започна ли? Аз за него идвам.

Продължаваме промяната в действие...... Колко точно да е енергоемък аптекарския бизнес?!?!! Съвсем пък за будали ни взехте бе!!!!!!!

писалката нормативните документи и смятай. Лесно се говори, като нямаш знания и си мислиш че за аптеката важат правилата за павилион за семки.

Какви кризи има в държавата, премиерът е на почивка, що му развляте рахата с някакви кризи.

боже и тях да ги ожалиш фармация...градни ш жадни

Нали гласувахте за промяната ? Нали имахте някакви усещания за корупция? При Бойко било застой ,статукво ! Ето ви я сега промяната в цялост ! Гребете с пълни шепи от нея , и с празни джобове на студено и тъмно !!!

Хаха, тоз па, все едно Бойко нещо е правил за нас освен да краде.

Смешното оправдание, за да увеличат цените на лекарствата. Какво има в една аптека, за да се увеличи цената на лекарствата, заради тока? Климатик, хладилник и лампи.

На Киро парахода заводите са на ток.

Лампи заради това че помещението трябва да е осветено.В нашата има 3 климатика,хладилник(разбира се.Абе разход си е.12 часа всекидневно 3 климатика а и денонощните аптеки са много назад

Сега с електрическите колела при комшийте за илачи. Кирчо поне колела ще ви направи.

30 години краварска демонокрация почва да ни писва- корупция, разрушена икономика, масова емиграция 30 години с подкрепата на саш, елбиона, нато, франчайзите, дочландите, нпо- та на олигарси шорош, рокфелер тръст, сзо- гейтс , ... сега и газ за 2000 $ заради “ спот брюксел- саш борсата за ток и газ“ на англосаксонските- ционистки олигарси и местни, държани на каишки чрез англосаксонските- ционистки офшорки. До лятото без “ спот брюксел- саш борсата за ток и газ“ на англосаксонските- ционистки борсови олигарси, спекуланти цената на газта- 200 $.

И заплатите щели да скочат заради скъпия ток.

"Аптеките са изправени пред фалити", е една хубава шега.

на фона на опашките пред тях, трудно се вярва че бизнеса не върви.

Реват за държавна помощ. Е, и аз рева, но няма кой да даде, бил съм много дребен, направо незабележим.

А вносните лекарства в Европа? Те не са с увеличени цени в развитите европейски страни. Също и храната там е по-качествена и по-евтина, а заплатите в пъти по-големи? Как така?

Питай Мунчо!

Мунчо яко си навря юмручето в герберасткото ти гърло, нали?

Хи хи хи трол мунчовски. Да ти ЕПМ заедно с другите съветници черепарски и прокълнати дамаджани.

Матриала е безсмъртен :)

гнусни лъжи, ... колко киловат часа се падат на една опаковка аспирин ?

Оборот на ден 1500 лв Ток в повече на ден 80 лв Значи на аспирина се пада 6 стотинки

на 6 стотинки увеличение на цените ли му викат вече?

10% са си 10% На аспирина са 6 стотинки, но на майка ми лекарствата сега са 80 лв на месец и ще станат 90. На нея не и е толкова смешно, като на теб

На антибиотика - 2 лв; на сиропа за кашлица - 1 лв

по време на радевата зима всичко ще фалира.. То си беше ясно.

Цените на лекарствените продукти спрямо ЗЛПХМ се регулират от НСЦРЛП, така че цените ще се вдигнат когато каже регулатора, всичко друго са празни приказки, благодаря.

земи да ме ЗЛПХМ за НСЦРЛП-ния

са високи лекувайте се с най-вкусните и най-здравословните торти в София направени със много сърце и душа от един много специален и невероятно талантлив Dessert Chef Линда Маккензи-Петкова ! Бон апетит със сладкишите на "промяната" !

Не и ща "пастите" на тая!

Една маруля е по вкусна, от тортите на макензи...

Това е, братя, свободния пазар. Днес може да е 200, утре 2000 лв за мегават.

Никакво "може" няма тука ...

Честита промяна!!! Поздрави от Мая и Деската Радева!!!

Брееее въртиииии на орото . Да им дойде акъла сега.

Още по яко става, защото сега хем ще вдигнат цените на всичко заради скъпия ток, хем после Кирчо ще върне на бизнеса 500 милиона компенсация. А Ние си мислехме, че шефчетата няма да си купят нови коли. И сме прави. Ще има за нови яхти.

ще ми купи колело, ама друг път. Така и Кирето ще върне парите от нашия джоб, ама друг път. Пък че ще ги окраде е сигурно.

Няма да ги върне, щото Генчо пръднал лето у тръстика

точно тези фалират,,,, да бе да.....

Все повече се затвърждава в мен мнението, че здравната осигуровка не е осигуровка, а данък здраве. Щото ако се разболея, нито болницата ще ми е без пари, нито лекарствата. Е аз за какъв Х плащам по 200 лв на месец, ако това не е данък, а осигуровка? Само тази седмица, хем сме ваксинирани, хем се замразихме с ковид и съм дал 700 лв за тестове и за лекарства. Само фармафията е на далавера. Веднъж от ваксините, веднъж от тестовете и трети път от лекарства.

И да не съм чул от матриала детски плач и скърцане на биберон!

То фарма мафията понеже не продава и без това с 1000 процента надценка. Сигурен съм, че баш цената на тока много им е повлияла.

А олио мафията, а мафията на горивата, а мафията на тока и парното, а газовата мафия ...

Питай теменужката на бибитко да ти обясни за пазарните цени .

Никоя, ама никоя канадка от англоговорящата част няма да се ожени за българин ей така по любов. Това моме е било много добре запознато с огромните пари притежавани от фамилията на Кирчо. Приела е да напусне дори Канада за да се засели в България. И всичко е за пари. Колко ли такива бомби като Кирчо цъкат в очакване да бъдат задействани от гадните комуняги апаратчици и ДС ,по заповед на кремълските господари които държат досиетата горещи.

Кирил Петков е внук на известния номенклатурчик и кадър на БКП Петко Петков. Този човек става известен с приватизацията на водещи в близкото минало предприятия на страната, после обаче ги продал за скрап. Затова сме толкова бедни, а внучето Кирилчо Петков ходил, представете си на протести, бил протестър срещу беднотията, която самият дядо негов е предизвикал в България.

То па една канадка ... Поне да беше от Квебек ...

Спиш :)

Готови ли сте да ви инжектират с децата ви и да вземат всичко, което притежавате!?!?

Ще те инжектирам аз отзад, парцалче на Копейкин!

Нали искахте промяна , бе ! Кво ревете ?

А зимате едвам е дошлаа :(

Повече от това, което е сега, накъде, бе, другари фармацевти? То не беше Ковид, то не бяха цени на тока, хайде стига, че ще дойде време да си хапете задпниците! Прекалихте и минавате всякакви граници и затова ще си го получите.

просто Киро, туй неговото управление ще ни доведе до още по-високи цени