И най-съвестните платци вече трудно връщат заемите си

Наблюдава се повишение на риска при хората между 40 и 50 години, съобщиха от Асоциацията за управление на вземания

Обратно в новината

Коментари - И най-съвестните платци вече трудно връщат заемите си | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво се тревожите, то трябва да се тегли още не да се връща старото. И без това сформированието държава отдавна е банкрутирало. Да не говорим, че отклоняват вниманието като канализират потока към зелените "церфитикати". Пълно игнориране на депутато-бацилската безполезна прослойка и колективно неплащане на данъците - то и без това мнозинството няма и да могат.

Че кой отпуска кредити на 40 годишни? Ми те утре ще ритнат камбанката. Пък и никой не взима на работа хора над 40.

По време на управлението на ГЕРБ/СДС с по-малко пари можех да си плащам сметките и ми оставаха пари за малко спестявания, а сега, уж с повече пари, не мога да свържа двата края. Ако такава ще бъде промяната, благодаря, но предпочитам предишните управляващи.

Чакат ни фалити на баМки, кризата от 2008-а ще ни се стори песен. https://mignews.info/chakat-ni-faliti-na-banki-krizata-ot-2008-a-shte-ni-se-stori-pesen/?fbclid=IwAR3qoKVG1dwCmUHf6aVGYjhfjjvlOz6S5cnLR8_5ITOT9hQZqlZ3fvBF1GY

Арестуван е шефът на „Грома холд“, взел авансово 84 млн. лв. за „Хемус“ "Грома холд" е новото име на прословутата фирма "Агромах"

хората не могат да изкарат месеца, тия ми говорят, че трябвало да имат за 6-9 месеца предварително събрани "спестени" пари?!!? тия имат ли изобщо някаква връзка с реалността? то най-добре да имаш спестени за 6 години напред, е така за всеки случай, ама

Напротив, единствено пенсионерите са с ниски доходи и трудно живеят. Всички останали, на които парите не им стигат, просто не могат да си правят сметката и искат стандарт, който не са заслужили/не говоря за хора със здравословни проблеми тук/

аз от 27г не живея в Бг, и всеки път като си дойда се учудвам на големите SUV дето карат,големите къщи опънати, и големите шкембета. Явно тая шия не е от туршия..

На 90% от хората в производствата, общинската администрация, медицински персонал - мед. сестри, фармацевти (наети лица), детски и начални учители и много ама много други заплатките им са 60-65% от средната за страната. Айде, на учителите ги пооправиха последната година-две. И толкова! На 20 бачкатора в производство се пада по един началник, който горе-долу докарва една средна заплата - всичко останало е зле. Говоря и от опит де - сменил съм над 10 работни места и се трепах (буквално - нося си контузиите) за да си докажа, че само местим от пусто в празно. В производствата буквално се живее от месец за месец с едни 20-30лв остатък накрая. Преквалифицирах се и не се оплаквам, но хората които нямат тази възможност са много, а и работата им все някой трябва да я върши. Та така...

Работещите роби не могат да си връщат заемите,че дори работят ден за ден и без заеми,просто за да изкарат месеца,докато българските феодали си купуват луксозни свръх скъпи апартаменти в София и чужбина,свръх скъпи лимузини,ходят по екзотични почивки,харчат,като за последно,а на робите продължават да разправят,че е вечна криза,я финансова,я земетресение има в Япония,я вулкан на Канарите,сега Ковид 19,утре ще е ковид 21,важното е да се лъже,че е криза и пари няма докато живеят,като дерибей... Затова и тази държава в крайна сметка ще се разпадне,ама на кого му пука вече... Всеки си гледа задника алчен...

Гласуват редовно!

Не, не гласуват. Въпреки, че като ги гледам колко са умни, май е все тая...

Те затова робите сега пащ ще гласуват за някой от феодалите!

При Баце (навремето) народа беше свикнал да живее по определен начин, а именно - ако се объркат нещата, търчи при Баце и Баце дава. Ето няколко примера: - селските тарикати масово строяха къщи без стоманобетонови греди и и колони (на принципа "Мани кво приказва инженерчето"), за застраховки да не говорим изобщо, да ама прасна земетресение и къщите се напукаха, и тарикатите надигнаха вой "Държавата да помогне". И Баце помага. - градските тарикати си накупиха жилища с ипотеки "у градо" (предимно София), обаче понеже са тарикати ги взеха в швейцарски франкове щот е по-тънка лихвата, да ама франка не е вързан през борд за еврото и взе че подскочи, и тарикактите викнаха "Държавата да помага". И Баце помага. Примерите са много, но принципа е същия - тарикатите се омазват и Баце помага. Но Баце помага не с парите от чекмеджето, а с парите от бюджета. А това са нашите пари. Обаче Баце помага. За ​да е готин. За да го изберат пак. И за да може пак да пълни чекмеджето. И сега пак някои са решили, че ще дръпнат Господ за... шлифера. Но дано същите тези са разбрали, че Баце вече не е на власт и няма да раздава. А новите тепърва имат чекмеджета за пълнене, а половината от тях дори не знаят къде са им чекмеджетата. Внимавайте, тарикати, защото този път може да няма кой да ви чуе.

БНБ-то не вижда ли пладнешкия грабеж с таксите на банките?

Ами вижда ги. И се самоуспокоява, че като имат големи печалби, няма да фалират като почнат да гърмят големите заеми (ипотеки и т.н.) Щото с лихва 2.99 и 5 процента инфлация сметките скоро ще спрат да излизат.

И какво като банките имат големи печалби? Те се изплащат като дивидент на акционерите, а не се капитализират!

"И какво като..." Ако банката зацапа свещите заради лоши кредити, БНБ ще иска от акционерите да наберат капитал. Дали това ще стане, съвсем различна работа (затова и съм написал по-горе, че БНБ се самоуспокоява — разчита, че тези репатрирани печалби ще стоят някъде наготово и ще могат да се върнат светкавично при нужда). Когато и на пеленачетата е ясно, че нещата стигнаха до задънена улица (вече почти две години икономиката не функционира правилно, а поскъпването на суровините и държавните стимули напомпаха инфлацията) и че лихвите по оперативни и капиталови кредити ще се вдигат от нулата, което ще повлече вълни от необслужвани кредити (цяло едно поколение не е виждало ипотечен кредит с 10% лихва...) далеч по-далновидната политика е всички печалби на банките да се заделят за провизии. Но дружеството за хуманно отношение към банкерите не е съгласно и затова банките ще продължават да теглят по милиард годишно от клиентелата си, докато могат, пък като започнат да изпадат в неплатежоспособност заради необслужвани кредити, ще харижат кухите им черупки на държавата да се оправя.

Абсолютни глупости.Ще видите в началото на следващата година, какви плащания по заеми ще има - твърде ограничени. Не потребителите а банките трябва да трупат резерви за да посрещнат поредната криза предизвикана донякъде от самите тях. Имат твърде много залежала стока - пари.

Банките пари имат колкото искаш. Нарича се "суперликвидност" и доста неприятно състояние за банките. Затова именно банките се събраха (това не е картел, да не си помислиш нещо) и решиха да занулят лихвите по влоговете. Поне да не дължат лихви на вложителите си. Да, ама се оказа недостатъчно. И затова пак колективно (ама, това пак не е картел) решиха, че вече изобщо няма да държат влогове. И всички сметки станаха разплащателни. С таксичка. Всеки месеци. И така вече живеем във времето на отрицателните лихви. Т.е. вече плащаме наем на банките, за да ни пазят парите. Нещо протести?! Не! Овцете си пасат. Овчаря ги дой.

Всичко в акциии, Без да разбирам много правя 10 процента от акции и около 20 от крипто валути

Ръкопляскането по балконите яко ще тресне тази зима. Важно е да имаме сланинки и ще оцелеем!

Не могат да идентифицират на какво се дължи това затруднение у хората??? Дали не е защото цените от миналата година до сега са над 40% нагоре!

След Мунчо потоп!

Да, той Мунчо ви тика договорите за кредити и розов живот! Пфуууу аман от празни тикви!

рашко, пий си ракията и не се обаждай.

Затова е виновна кредитната ваканция от началото на миналата година. По този начин хората свикнаха че ще могат да отсрочват плащанията си, от друга страна имотите взеха да се покачват заради това - и резултат е колапс в кратък срок!

Ами да не си носят парите на гърците, а да си плащат заемите

Заемите се теглят за селфита у фейсбуку!

Дружното надуване на балона - слепи ги ражда!