Хранителните вериги настояват президентът да наложи вето върху тавана на цените

Сдружението за модерна търговия излезе с позиция относно въвеждането на пределни цени на стоките и услугите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

алчната сган иска да лапа! ами представете си, ако лекарите сложат цени 100-200-300 лв и т.н. за преглед, как ще се почувствате?!?

Тия смешници ни водят към 89-та. Много бързо забравихте как по рафтовете нямаше нищо. С тая измислица карате търговците да скрият всичко в складовете и да гледате празни рафтове. С тая разлика, че за ония в парламентарната кочина пак ще има неограничено докато не опоскат резерва. Една стока струва толкова, за колкото може да се продаде. Набийте си го в тъпите комунистически гербави кратуни.

Е, управляват разни генералчета и слугинажа им, какво друго да сътворят. То трябва да има способност да се мисли, а тия могат, само да говорят. А както казваше един велик джедай, способността да говориш, не те прави задължително интелигентен.

това се нарича мародерство и по време на война мародерите се разстрелват а руменпотника ако накожи вето трябва да бъде публично линчуван

Този механизъм е само по време на извънредно положение. Алчните вериги просто искат да направят огромни печалби от страха на хората и презапасяването. Нарича се спекула!!!

господа,уважаваме труда ви и риска който поемате работейки по местата си,но безконтролното вдигане на цените ще доведе до инфлация която ще е по-голямо зло и от коронавируса.а и не забравяйте че инфлацията ще стопи и вашите печалби.

Правилно! Май сме забравили предишните подобни опити това да бъде направено. Празни рафтове, дефицити и черен пазар.

Кой ги слага тия минуси е пълен кретен!

Помиярите крадци започнаха да вият на умряло - да няма тава на цените. Мамка ви лайнарска крадлива, лайноядци, мръсни спекуланти! В цяла Европа разпоредиха такива мерки, само тука виете на умряло! ДВЕПМ!

Никакво вето. Има моменти в които държавата трябва да се намеси твърдо. Таванът го има в много страни със пазарна икономика. И стига с тази остаряла фразеология. На нея вече никой не се хваща. Представят ли се хранителните вериги, ако сега болници и лекари се намесят и започнат да искат свободни цени за лекуване. Че те ще имат право да поискат и самата хранителна верига от собственика. И той ако не даде умира. Ами аптеките. И много други примери.

Когато целият този театър приключи, ще се събудите бедни и без никакви права! Няма да ходите на работа. Няма да излизате от дома. Освен, до аптеката където няма маски, дезинфектанти, ръкавици и лекарства от първа необходимост. Можете да отидете и до магазина, докато имате пари. Не можете да се разхождате в парка. На чист въздух и да събирате витамин Д. Забранено е! Въпреки че, едва ли ще срещнете човек на по- малко от двадесет метра. Ще си стоите у дома! Освен ако не трябва да си плащате данъците. Освен, ако не трябва да храните банките. Можете да отскочите и до застрахователните компании и фирмите за бързи кредити. Там опасност от корона вируса няма! Тези институции са извън всякакви извънредни мерки! За тях няма забрани! Тях никакъв вирус не ги лови! Когато си платите данъците, тока, водата и разбира се сметките към мобилните оператори, може отново да се затворите в къщи. Спокойни че вашето правителство мисли за вас! Ако нямате доходи. Ако са ви съкратили от работа, поради извънредното положение. Ако сте под наем и не можете да си го плащате. Не чакайте финансови помощи! Тези, които ще получат пари ще са банките и няколко големи фирми и компании. Защото те са важни. За да са стабилни, докато вие се чудите как да свържете двата края. Нито един лев от парите ,които ЕС ще отпусне няма да стигнат до вас. Въпреки че, по медиите ще ви уверяват колко разумно се усвояват. После ще дойдат новите данъци, сметки и разбира се, Частни съдебни изпълнители. След тях и гладът! Не сега! А когато целият този театър приключи! Ще се събудите бедни и без никакви права! Защото вие сте се съгласили! Тодор Галмадиев, Фейсбук

Що не го духате бе нещастници?! Като гледам цените из Европата и БГ-то, направо сте за изритване от страната! В криза като тая, алчната сган иска още и още! Да не сте ми насреща, ще ви размажа като хлебарки... Ай трийте

ТОЗИ КОМУНИЗЪМ ТОЛКОВА ДЪЛБОКО ИМ Е ВЛЯЗЪЛ В ГЛВИТЕ НА ВСИЧКИ, ЧЕ НЯМА СПАСЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ!!!

При извънредни положение трябва да има таван на цените

Който не му отърва да се изнася от БГ. Това е извънредно положение в целия сват и ако нямаш натрупани резерви от пиенето на нашета кръв -ОТИВАЙ СИ.

Ами, в условията на пазарна кокуренция едни вериги може да бъдат заменени от други. Едни производители- от други. Дийл?

това е военно положение и е преступно да мародерстваш .Така е и в модерния западен свят така е и в Америка...Набий си го в тъпата овча селска кратуна

Таван на цените - задължително! Крият ли се стоки - конфискуване на стоката и отнемане на лиценза за търговия!

Боби Боклука Суджука що продади от държавния резерв маскити и респираторити? Ся да ни ги прудаа на 10 торба цина. Бибиткуту нал каа чи иами запаси за 2лета,а що са дигат цинити?

Не купувайте отровите и ГМО-та на веригите!

Искат да скубят и без това оскубания български народ!!!!!

ДАЖЕ е ПОРАЗИЛ и САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Реално в България истинските банки с живите пари в тях са не регистрираните банки, а търговските немски вериги. Те "обслужват" търговците по загробващите договори, с които държат парите им 45 дни и не им плащат. Те са готови да платят по-рано на производителя или търговеца срещу "скромните" 5% от исканата сума. Те са тези, които безконтролно в момнта надихна цените с 15% на основните стоки. Време е за реорганизация. Стоя зад думите си и мога да посоча конкретни примери с немските вериги за всичко написано по-горе.

Ама като ви кажат таван на заплатите надигате вой до небесата - тъпи роби

За лекарите и сестрите брадва , за търговците, аптекарите и бензиностанциите сватба. А честито. На всекиму според заслугите.

работя с голяма верига, за да си променя доставната цена по договора ми с тях им трябва ПРЕДИЗВЕСТИЕ към тях от 1 месец и тяхното одобрение. Така че да не се правят на миндили, ако искат да държат цените на тези нива да се откажат от техния комисион, в моя случай им плащам 29% от оборота на моята стока

Само от кварталните магазини се пазарува.

Геноцидът започва

Никой не те кара да работиш с веригите. Продавай си сам като си ербап. Всичко е пазарна икономика - като не ти харесва не те караме насила да ни продаваш стоките си.

тия местни подразделения на немските вериги дали са собственост на немци?

Ало веригите дето близахте аспуха на Пунта Мара от него искайте тавана на цините ! Крадливи сте и наглостта Ви минава предела на търпение на народа!

Дай предложение за реорганизация.

е баш там са надули с по 20-30%

Мерки, измислени от дебили и гласувани от дебили. Щом веригате не иска да продава на държавно регулирана цена, затваря магазините. И дебилите от щаба не могат да мъцнат. Или ще пратят каскета да ги застреля?

Ми то ще се види, че слагат 150% надценки. Затова реват.

живея в страната с най дивия свободен пазар капиталистическа Америка и цените в хранителнитемагазини не са променени и както преди има намалени стоки и разпродажби а правителството на Тръмп реши да изплати по 2400 доларана семейство и отселно по 500 долара на дете до 21 години

Горивата са на най-ниските си цени от 15 години, а те искат да вдигат цените, при положение че разходите за транспирт и производство рязко спаднаха.

В ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ СМЕ...САМИ СИ ГО ДОКАРАХМЕ ПОРАДИ РАЗНИ НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ КРЕТЕНИ Е БЕЗХАБЕРНИ ТИПОВЕ...МЕРКИТЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ СА ИЗВЪНРЕДНИ...АКО ЗНАЕШЕ ЕЗИЦИ, ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ СЪС СИТУАЦИЯТА В ГЕРМАНИЯ,В ИТАЛИЯ...ТАМ ПОЛОЖЕНИЕТО Е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО...И НЕДЕЙ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАШ КЛЕВЕТИ-ПОДСЪДНО Е! ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ КОГАТО ПАНДЕМИЯТА ПРИКЛЮЧИ /НЕ СМЕ НАЯСНО КОГА ЩЕ Е ТОВА/ НЯМА ДА НИ Е ЛЕСНО- НА НИКОГО! ТОВА НЕ ТИ ДАВА ПРАВО ДА ВСЯВАШ ПАНИКА! КЪДЕ СА РЕДАКТОРИТЕ???

да и ще трябва да намалят стоките на половин цена вместо да увеличават

Да преборим спекулантите като минем на бартери!!!! Аз предлагам например руло тоалетна хартия срещу руло от 50 банкноти по 20 лева. М.... им спекулантска, да ги оставим гладни.

Пределните цени са мярка от миналото в някоя комунистическа кратуна. Просто ще затворят голяма част от магазините и тогава наистина ще стане дефицит на хранителни стоки. Тъпанари

на война, като на война, драги ми "честни" търговци. ако има извънредно положение, то никой няма нужда от това - определени мазни прослойки да се възползват от страданията от и без това избудалелият и облъчен от еврейските медии електорат. това нали е ясно написано, или да дам да ви го преведат на джендърски?

Мародери, гадове, искат да пълнят гуши във време на криза, при военно положение, такива изроди трябва да се разстрелват на място.

Кой лично си ти? Как да се свържа с теб да ми удостовериш, че си нещо в някой верига, а не обикновен чистач? Готов съм на открит диспут по която телевизи си избереш. Ще дойда с конкретни числа и документи.

на лека иди болен мозък

Абе, немски, френски...всички вериги у нас са си балкански. На Ганьо- бизнесмена- все му е малко. Зер, той от баба си е свикнат на европски бит и разкош. Па и патриотин си пада- за родината и народа си нивгаш няма да даде. Нищо, ама от сърце!

Вдигнаха се цените на много стоки/храни/.Недостойно, нечовешко, отвратително , срамно.Да се възползваш от нещастието на хората е грозно деяние, а спечелените от това пари не знам дали ще им донесат нещо добро...

“...да разговарят със засегнатите страни...”. Ами ние, крайните клиенти нали сме точно това! Трябва да има таван защото Ганьо не пропуска да изтиска хората на принципа ден година храни. Много уродливи неща се случват в момента:((

Не горивата, а суровината за производството на горивата.

Ами заминавай в Северна корея щом ти харесва бартера. Може и в Бурунди