Коментари - Хранителни вериги продават немски картофи като български | Бизнес.dir.bg
назад

Хранителни вериги продават немски картофи като български

"Добрите и нормални добиви през 2020 г. се сблъскаха с един ненормален пазар, продиктуван от COVID-19"

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Хранителни вериги продават немски картофи като български | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са чужди интереси. Малкото бг производство тотално да изчезне и купуваме само чужда продукция. Е това е начина. Тази Ковид пандемия играе ролята на главорез на бг икономика. Трябва ние да си търсим бг производство, защото Боко нищо няма да направи по въпроса, баба Меркел така му е наредила.

Нашите малоумни политици няма ли да заскимтят малко в Брюксел за изравняване на субсидиите...

В БГ се гледа цената! Не знам как страни (Македония, Турция), които не са в ЕС и не получават субсидии от Европа произвеждат по-евтини зеленчуци и плодове. При положение, че БГ беше голям производител на селскостопанска продукция. Който е ходил в Европата знае, че там почти няма запустели земи, а у нас такива има бол. Едно време българските зеленчукопроизводители са са били от първенците в Европа и са учили чуждоземците как да отглеждат зеленчуци. А сега какво стана? Купуваме ябълки от Полша, домати от Македония и Турция, месо от Испания и т.н.

В БГ само и единствено ние, потребителите можем да накараме чуждите вериги да продават български продукти. Правителството не може, защото това е протекционизъм. Веригите не искат, защото трябва да продават продукти произведени в съответните държави. Така запазват работни места в собствените си държави. Свободният пазар е свободен, но доста изкривен в полза на западните държави. Във Франция напр. дистрибутор ни казва - не проблем ниската цена, а произходът. Т.е. веригата харесва предлаганият от нас продукт и цената му, но да е с френски произход. Може и на по-висока цена. И никакъв Европейски закон не може да спре тази практика. Дори и да има ще ти кажат, че не ти харесват продукта и пак няма да те пуснат в магазините си. Така, че братя и сестри български - спасението ни е в нашите си ръце.

Във френски Карфур щанда с вино е мнооого голям. ЮГледам, гледам... вино от тук от там... и не виждам испански и италиански и др. вина. САМО френски. Едва в края, в ъгъла едно малко рафтче с италианско и испанско вино.

Системата за проследяване на произхода GRS винаги показва произхода, а и продавачите имат достъп но нея, и са задължени да я ползват! Има и сертификат! Така, че всяко различие е с намерение за измама!

Всички дебили дето се кефят на чуждотото производство и плюят българското, да отивад да ядат 30 годишното замразено дето го внесоха алчните ни търгаши. Да ви е сладко свини!!!

На хората не им пука какви са картофите, а дали са добро качество и на добра цена. Немските картофи били с пестициди, а? В Германия или в България има по-строг контрол, бе, самоковски измамници?! Факт е, че вашите са по-скъпи, не защото са по-качествени!

Ако бяха с добро качество,нямаше да крият ,че са немски и да ги продават като български.

има строг контрол, затова въпросните картофи се изнасят за България и се продават като български ако има оплаквания народът да обвинява нашите производители! Също като отпадъците, капиш?

С ГЕРБ ...България е Отвлечена,Ограбена,Изнасилена,Дрогирана и после оставена на Западните ни "партньори" да правят каквото си искат с нея!! Да точно ! Като отвлечено от СИК момиче през 90те и продадено на Запад ! Бойко...Знае как се прави най-добре ...

Спосибо, товарищ! България трябва да е руска! Долу прогнилия запад! Искаме Сибир!

Ба ... трудно ще ни излъжат - българските картофи от самолет се отличават - заедно с калта от нивата се продават и като ги обелиш - целите са покрити с черни петна, щото стеблата не са ожънати, а за по-евтино ... изгорени с хербицид внесен от Турция, щото е забранен в ЕС. Немските картофи са просто ... измити и качествени картофи!

Да продават по-евтино. Конкуренция. Тези сдружения на производители и услуги, бих ги забранил. Те по своята същност са картели. Дефиниция за картел - сдружения и лица от един бранш, с цел манипулиране на пазара. С каква друга цел могат да се събират? Ето сега това не е ли с цел манипулиране на пазара? Трябва да се забранят всичките, включително здравни, юридически, полицейски и така нататък.

Като сравниш разходите за производство на картофи от 1 дка в Германия и България (цени на расад, машини, енергия, торове, транспорт и Най-вече Заплати на работниците !!!) ще излезе, че тези 45€ на дка плащани ви у нас са повече от 100-те €, които се плащат на германските производители за тяхната продукция ! Ама валата алчност и мързел и безхаберието ви да сваляте по три кожи от българския народ нямат равни ! Искате за година две да накупите апартаменти в София и БМВ-та за себе си и отрочетата си, че да безчинстват по пътища и барове ! Мутрафонския синдром и профил са типични за всеки алчен, парвеню-селандур по душа ! Искате с мързел да произвеждате по 1 тон картофи от декар, колкото земята роди и да ги продавате по лев- лев и 50 за кг, а, това, че германците произвеждат по 2 тона от дка и ги продават по 50 ст/кг ви бръкна дълбоко в алчния г@з , нали ! И заквичахте като коледни прасета !Безсрамници !!!

Не само си неосведомен, но и генерализираш!Как смяташ се увеличава добивът от декар - да те светна: ториш двойно и тройно и по този начин от декар можеш да добиеш и 8 тона. Да, ОСЕМ тона от декар добиват германците (и у нас има такива). Тези осем тона, ако си в Германия държавата с тези 100 евро от декар реално ти е покрила над половината разходи. Останалите вече за да си ги покриеш можеш да сваляш цената и до 20ст, пък и до 10ст. А какво си мислиш че ядеш? Картофи ли? Ядеш химикали и после одиш на аптеката да си купуваш скъпи лекарства! Ха сега отивай и си купи - ама от най най най-евтините и гледай да са само германски!

Хранителните вериги продават немски картофи лъжат че са български. Как разбрахте? Проверихме в няколко магазина. Как разбрахте че са немски? Ми като погледнахме и разбрахме. Бах ти специалистите сме имали!!!!!!!

Що, българските нямат нитрати, или са древни български сортове? Така ни лъжат и за доматите, краставиците, чушките. Всички ползват основно холандски семена и изкуствени торове в изобилие!

Древни ... от времето на Аспарух са ...

добре че дойдоха чужденците, да направят нормални магазини за храна в България. едно време само се завирахме по кварталните магазинчета, където зад витрините претичваше по някоя друга хлебарка

Хаха - добре че дойдоха западняците, та да ядем изкуствена и отровена храна! Аман от малоумници...

То щото преди ядеше само екологична храна:))) Добре че научихте няколко нови думички и започнаха чат-пат да правят изследвания на храните та почнахте да имате претенции Какво ядете.

Ами ние ядяхме - за теб не знам. Все пак не сме прасета, за разлика от теб...

Спомням си навремето за едни зеленчуци с нитрати. Всичките бяха българско производство. Сещам се и по времето на Чернобил, тогаз никой не изследваше зеленчуците нали? Ама бяхте убедени че проблем няма.

какво те кара да ядеш изкуствената и отровена храна? яж нормална храна като всички останали.

ние си изухме гащите и поканихме запада да ни го туря където, колкото и както си искат !!! Защото Родното беше лошо ! Ха, яжте чеповете на новите братя сега и не ревете !

Някой да ти е забранил да ходиш да копаеш и да садиш картофи? Въобще някой да ти е забранил да ходиш да се занимаваш със земеделие? Земя колко щеш грабвай мотиката и отивай да копаеш. Ама не щеш нали?

То да е само с картофите ... С всички плодове, зеленчуци и меса е същата картинка! Реално тук в България се произвеждат по малко от 20% от плодовете, зеленчуците и месата. Всичко останало е внос!

Не можеш да задоволиш пазара естествено че ще внасяш.

и що не можеш да си задоволиш пазара , А ?? След като до преди 30 години изнасяхме поне 50% от продукцията си ?? А??

Щото преди не ви пускаха да ходите в чужбина, Ами ви държаха по селата да копаете нивите. А сега понеже не сме комунизъм а сме демокрация не щете да копаете нивата тука в България а отивате да берете ягодите в чужбина. Ето затова.

А само картофите ли ????? Мисля ,че и месото от "българска ферма" също е внос от Белгия,Испания Германия и от тути фрути!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако българското месо е по-качествено и по-евтино защо не го продават него?

Като български картофи продават едни кални буци. Освен това от няколко години българските картофи имат вкус на фураж. Купувал съм и от производител - същата работа.

"защото ние ги познаваме и виждаме, че са немски" демек са от хубав сорт, добре гледани, измити и добре опаковани. А не са запътъците на дедо Мишо, дето коги ги е вадил с трактора половината са нарязани. А отделно продава колкто картофи, толкова и кал.......не че не може ги измие, ама друго си е да продаваш по лев и пеесе кило кал и камънье

А стига спами бе! Разбрахме те че внасяш картофи.

Ами те веригите са немски. Картофите също. Но не са и сорт като за ядена, а са фуражни картофи. За храна на животни са.

И ти като тия от статията си разбрал това само като си го погледнал. Абе като си такъв специалист що не са те взели тебе на работа Ами сте оставили да пишеш коментари само?

Когато няма държава, всичко е на автопилот.

Ама какво общо има държавата с факта че някои продукти са по-евтини и по-качествени? И какво общо има държавата с пълната глупост която пише В статията? Погледна ли и разбра ли. Ако ставаше с гледане кучето щеше да е най-големия касапин.

Защо българските производители отидоха да берат ягоди в Англия, лук във Франция, аспержи в Германия ?

По-престижно е като кажеш че работиш в чужбина.

Къде го оня дебил главният прокурор? Да вземе да ги опандизва тия вериги за 'измама в особенно големи размери'

веригите са ти виновни..... хайде у лево.... нали се сещаш какви са тия производители...

Веригите си правят реклама как следели качеството.

Статията пише че това което продават е некачествено? откога германските картофи станаха по-некачествени от българските?

Всички картофи са от Самоков а зелето е от Петър.

А държавата къде е в случая!??? Бабх-то спът и си взимат заплатите, а контролът им е работата..... Ами глобявайте ги тия вериги и останалите мошеници, бе!!!!!

Причината е в по-ниските цени на вносните картофи заради отпуснатите големи субсидии на местните земеделци в Германия, Полша, Румъния, Белгия, Нидерландия и Франция. А къде да българските субсидии?

Асфалтирани са.

Колко хора които произвеждат картофи познаваш? Някой трябва да я работи тая земя за да кандидатства за субсидия.

Ама на тия които реално садят картофи. Ама такива вече почти няма, всички искате да работите на бюро никой не иска да копае земята.

най вкусни са българските БАНАНИ

Който иска български картофи да си ги купи от производителя.

В големите вериги има едновременно и български и немски, и френски картофи. Първите са кални и безфромени, а вносните - чисти и с правилна форма, но по-скъпи. Така че всеки си има избор. Аман от български мрънкачи!

Съгласен съм, че има мрънкачи, но има и съвестни производители у нас. Човекът ясно ти обяснява, че освен лъжата за произхода картофите са и непроверени за вредни вещества. Повечето хора у нас допускат огромната според мен грешка да гледат само цената на продукта. Има зеленчуци, които са евтини, но са буквално тъпкани с нитрати, пестициди, тежки метали - наясно ли си какво причиняват те на твоето здраве? Българите трябва да си изградят култура на пазаруване на храната, защото за съжаление в последните 15-20 години качеството на храните спадна много у нас. И това е важно не само заради финансите, а заради здравето ни!

Преди време реших да купя български пресни картофи от една от веригите. Очевидно бяха български и пресни, защото буците кал по тях още не бяха изсухнали. Но когато не успях да намеря нито един картоф, който да не е разполовен или сериозно наранен при ваденето, си купих тройно по-скъпи френски мити картофи.

И коя е правилната форма бе, тиквеник ?!?

продават картофи в чували от по около 20 кг Търсете такива и си купувайте дирекно от производител. Хем по евтино , хем с ясен произход Миналата есен си купих 4 чувала, оказаха се перфектни за пържене

Да бе, и кати си купиш 20 кила в чувал къде ги държиш? А като прораснат и почнат да зеленясват? Не всички като теб живеят на село

Четири чувала пържени картофи си изял и си още жив. Обади се на Гинес.

И защо да не е жив? Пържи си картофи и си ги хапва, кое е лошото? Спрете вече с тези глупости за “смъртоносното влияние” на пържената храна! Стига толкова!!!

Къде са съхранявам чували с картофи и защо

Може да са брани от българи?!

Всички картофи са РОДОПСКИ, всички пиперки са от ШАБЛА, бобът ДОБРУЖАНСКИ, месото е БЪЛГАРСКО, рибата винаги е ЖИВА /поне 3 пъти размразявана/, всички коли са ги карали баби на 80-90 години само до магазина,1 на седмица и т.н.

Дините от Свиленград, пъпешите от Каварна, черешите от Кюстендил, агнетата сукалчета, кайсиите от Силистра ....

Ягодите винаги са от Берковица!

Баце ви каза да садите компире та да сте богати като немците...

Немските картофи са по хубави от българкиките , къде е проблема. Важното, че не са турски пълни с химикали

проблема е че са писани като български , не четеш ли ?

Важно е качеството и цената !!! Ако са смотани и български и по скъпи ??? А кошницата за инфлацията ?????????

Пък немските картофи се оказали полски, пакетирани от украинци.