17-11-2017 20-11-2018

Коментари

маркетинг и мениджмънт - я земете да учите нещо смислено като занаят - шофьор, овчар, тракторист, заварчик, фаянсаджия, кофражист, лекар, ай ти, пожарникар - кви са тея малоумни специалности - екологии и глупости на търкалета - аман от меринджеи

Много жавно е българските студенти да са информирани добре преди да заминат на обучение в Холандия. Първо холандското висше образование не е най-доброто. Имат безкрайно много университети, като най-добрите им се явяват едва в края на 100те най-добри в света.Това с Утреьт и Ротердам. Образованието изглежда евтино, но не е. Има толкова много скрити допълнителни раходи, които трябва да се имат в пред вид. Институциите са много тежки и бюрократични. Да откриеш банкова сметки е необходима поне седмица. 50 % от студентите отпадат след първата година, защото не са добре подготвени да се справят.

И? В Бг-то ли да си седят?

Опитът ми , покрай брат ми , който замалко да замине да учи там , е негативен. Въпреки всичките реклами и приятно изглеждащи университети и специалности, се оказа страшно неорганизирано и с подводни камъни. Добре че той се отказа сам от Холандия и избра Франция. И като резултат , сега, когато му дойде време за докторантура , въобще и не включи Холандия в списъка на потенциалните дестинации.

Е, как няма да се вдигне... като миналата година списъкът на приетите в холандските университети излезе седмица преди да са излезли резултатите от матурите на същите тези студенти, и ето мераклиите са си направили сметката, сега остава да видим дали съвпадат с тези на кръчмаря;)

Много ясно за какво - легализирана марихуана и проституция

Да, за предпочитане е, безроднико!

След това да не се оплакват че им отнели децата.