Коментари - Ходорковски към ЕС: Какво правите, по дяволите, сами се саботирате с петролното ембарго срещу Русия | Бизнес.dir.bg
назад

Ходорковски към ЕС: Какво правите, по дяволите, сами се саботирате с петролното ембарго срещу Русия

Енергийните санкции вредят на Европа, а не на Русия, твърди милиардерът. Вместо тях, трябваше по-отрано да се дадат много пари на Украйна за оръжие

Обратно в новината
| Автор: Пламен Йотински, БТА

Коментари - Ходорковски към ЕС: Какво правите, по дяволите, сами се саботирате с петролното ембарго срещу Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е човек винаги да чуе и обратната гледна точка за да си прави сам изводи А ето и обратната гледна точка различна от тази на ХОДОРКОВСКИ от друг руснак експерт в петролният бизнес и той съвсем не мисли като Ходорковски https://www.youtube.com/watch?v=c-UTAN0usgA

Ходорковски е милиардер и мисли като милиардер , първо за парите а после за морални категории

Какво правят? Опитват се да се самоубият от омраза към Русия. Те това правят. И ти същото правеше, ма ти се размина само с малко затвор.

Този кирлив еврейн трябваше да го унищожат а те го пуснали да си развява задника из Европа , отдавна трябваше да го няма.Аман от тази руска добронамереност, кой друг щеше да постъпи така .

Не мисля, че медиите имат право да публикуват мнение на човек, когото поддържат не повече от 0.05 % от неговите съграждани. Мненията на такива маргинали са дори по-лоши от фейк новините, защото дават грешна представа, в случая конкретно за 'опозицията' в Русия. Но както каза Путин: "Това е преднаначено за хората, които не могат да четат и пишат" ..

И ние без да мислим сваляме ветото

Самият Ходорковски е не по-малък гангстер

Тази война е позорна и трябва да спре веднага! Колкото по-дълго продължава, толкова по-зле за всички, да не говорим за риска от тотална война. ЕС и САЩ не са морално мерило, нито Русия. Това е война за пари и власт.

Този отправя призиви да се въръжава държава, която воюва срещу неговата родина. Т.е. оръжие, с което се убиват руски войници и цивилни... Този беше кандидат за президент на Русия едно време... Лудостта на неолибералите е титанична!

Странни тези. Путин Бункерски да не го е реабилитирал тайно!?

"Кой не скача е червен' - това е отдавна доказана тъпа опорка на седерастите

ПУТИН ПОМИЛВА ХОДОРКОВСКИ ... .... ЗАЩОТО МАЙКАТА НА ХОДОРКОВСКИ НА СМЪРТНО ЛЕГЛО ГО ПОМОЛИ ДА МОЖЕ ДА ВИДИ СИНА СИ ПРЕДИ ДА УМРЕ .. ОБАЧЕ ПРИ ЕВРЕИТЕ ВСИЧКО Е БИЗНЕС

Че Европа ще пострада икономически от тези санкции е повече от явно - никой нормален не го оспорва. НО, при това много голямо НО - да се твърди, че не влияели на Русия е меко казано абсурдно - дори Официалните Руски експерти (не Путин и Медведев, защото няма много смисъл да се коментира и анализират измишльотините им) казват, че икномиката на Русия ще се свие с 15 % - това е неописуемо много (само за сравнение цитирания 1% в статията е намаление на РАСТЕЖА, който ще има ЕС и според Ходорковски е "пагубен" ) . Освен това е време да се приеме, че Европа е във война, а в никоя война не може да се надяваш на растеж. И ако не искат горещата част на войната да се прехвърли и на територията на ЕС, то някакви икономически съкращения са нищожна цена, за да се избегне горното !!!

В Брюксел се изпращат политици , от които на национално ниво се опитват да се отърват. Фон дер Лайнен и компания са пример до какво води отрицателния подбор - на върха се появяват шайка безмозъчни, продажни и (понеже са наясно с първите две ) безгръбначни политици, които правят каквото им е спуснато от началниците, без мисъл за бъдещето. А най-лошото е, че нямат и опит от реалната икономика, защото повечето и ден на са работили през живота си и от там не могат дори да си представят как решенията им ще променят живота на хората.

Както и очаквах, постовете на кремълските п0одложки, като излезли от калъп - почти нищо по темата и всичко най-лошо за човека. Дебилчета първосигнални, внинете малко в материала - какво се казва, защо,,. Слабо ни интересува, какъв бил тоя, колко бил зле, грозен, прост и каквото там ви дойде наум в червивите краруни. Махленска клюкарка нищо не е пред вас.

Шило

Щом и Ходорковски го казва, ясна е работата. ЕК,ЕП и ЕС, като цяло, се провалиха!

USA искат слаб, зависим и беден ЕС. Те просто завидяха на просперитета на ЕС.

Шило

Въпросът е, доколко влияят и докъде е обратния ефект. Като гледам, руснаците не страдат особено много, за разлика от ЕС. Пък ти, ако искаш, намалявай си отоплението и с 5 градуса при -20, както те съветва Лайнен.

А прочете ли статията?! Хордоковски - повече оръжия за Украйна трябват!

Ако знаехме всички правилни решения, животът щеше да е безмислен. Най-вероятно нямаше да съществува. Имаме проблем - решаваме го. Правим грешки - остраняваме ги. Това е животът.

Как, какво правят... Слушкат

Май ти си на дядо партизанчето. Я кажи, по време на социализма, майка и татко, каква блестяща кариера имаха? Звеноводи на къра, или дружинни в канцеларията? Рисуваха ли с боички, махаха ли със знаменца?

Абе, ако "великите" сили правеха по-малко мизерии и спрат да си ги мерят работите посредством войни, живота на планетата ще е по-добър за всички...

Представяте ли си, ако беше станал президент, сега Сибир щеше да принадлежи на Вашингтон, Камчатка на Япония, а Москва щеше да е регионален център на Украйна

Че е бивш ме кара много,ама наистина много да му вярвам. Иска да убиват повече сънародници- това показва ясно,че е абсолютен негодник.

"трябваше по-отрано да се дадат много пари на Украйна за оръжие" И тоз дето Путин го пусна заради болната му майка и той за оръжия говори ..... Срещу ядрен колос какви конвенционални оръжия ще вадиш ? Прав беше Бенет председателя на Израел , да бяхте изпълнили споразуменията , другото е ясно всички останали живи ще се предадът . От Украйна какво ще е останало тогава. ?

Путин е гангстер и с такъв се преговаря само като му се набива канчето.

Жаден за кръв евреин.Дайте оръжие на Украйна за да умрат още повече украинци, а и руснаци. Чудно защо уж кръвожадните руснаци са го осъдил, държали в затвор и освободили. Даже са го оставили сво одно да отиде на запад и да продължи да работи срещу Русия? Жулиен Аснаж няма този късмет.

казано! Лошото е, че ЕС се ръководи от идиоти, като нашите. Слушкат какво ще им кажат отвъд океана и изпълняват... Не ги интересува какви ще са последствията.

Не, трябвалооо.

Ха ха, този пък льольо, явно не е наясно , че лудата бабичка лайнен е американско мекере и целта ѝ е точно да съсипе ес, а не Русия... Седи си у Лондон и си лай, не пречиш.

За съжаление е абсолютно прав ! ...

така е когато ЕС се управлява от баба Урсула...

А,ве такава война не трябваше да има, както не трябваше да има и украински изстъпления по Донбас. Живял съм , както в Москва, така и по Одеса, Киев и Краснодарския край и тези общо взето смачкани от немотията хора не заслужаваха такава съдба.Както в Украйна, така и в Русия владеят олигарсите,които ограбват тези две колосално богати държави и народите им са мизерабльовци! Ходорковски е абсолютно прав,че тези в ЕС са абсолютни галоши, но е пропуснал подчинеността им на САЩ и от там роболепие и падение.В Европа вече няма лидери от класата на Дьо Гол, Тачър и др.Общо взето- брокери на средно!

_stankow

>>>"страните членки на ЕС се споразумяха да забранят морските доставки на петрол от Русия до края на тази година" До края на годината ! Дотогава мноооого време. Или войната ще свърши, или ще се падне люта зима и няма да ограничат доставките по "хуманитарни причини". Всичко може да стане. Засега обаче нито с барел не са намалени доставките на петрол за Европа. Даже напротив, понеже ще се спират, божем, всеки бърза да се запаси колкото може повече. Търсенето расте, цените растат. Има опасност доставките да намалеят, нали ще ги спират уж, цените пак растат. Руснаците и саудитците потриват ръце.

ЕС е американска слугиня, а САЩ не ги интересува какво ще стане с Европа, важното е да е слаба и уплашена.

Няма саботаж, сър - всичко се изпълнява точно и стриктно по команда от САЩ - едрия бизнес там обича хуманитарни “каузи” (пандемии, чужди войни) за да “захлеби” ;-). Какви са тия инсинуации :-).

Този продължава да рита срещу този който го направи милиардер. Когато пълнеше гушката беше пръв приятел с Путин. И все си в скатал стотина милиона за черни дни!

Абе САЩ знаят как да приключат с козината но ще има много жертви. Бункерният постоянно плаши с ядрени ракети защото друго не му остана. Та за това го търпят иначе отдавна да са въоражили Украйна до зъби и да са изтласкали мужиците то подмосковието...

Този "гангстер" те помилва и пусна от затвора, неблагодарно говедо.

Завидяли американците, ръзирашли....Хахах, тъпият трол е баща и майка на непринудения смях у публиката!

А в същото време износът на петрол от Русия за Китай са нарастнали с 55%.

Свободата няма цена дорогой!

И цената е двойна за Еврогейския съюз!

20г. “боричкаха” безрезултатно едни кльощави тарибани из скалите в Афганистан и се прибраха безславно - та я пак за Подмосковието?

Да, прав е Ходорковски, накрая Украйня ще получи и оръжията, но ще излезе по-скъпо и по-трудно изгонването на руснаците от завзетите територии. Дано следващите поколения не забравят, както ние забравихме, руската алчност за територия. Те не са станали най-голямата държава в света по друг начин, освен чрез постоянни войни и нападение над по-слаби съседи. За съжаление сме съседи на Турция и Русия.

точно такива са висша инстанция, да... бивш заместник комсомолски секретар на института в Москва по социалистическо време, после пръв капиталист и милиардер, сега пък пръв критик на Путин... естествено лае от Лондон или Женева според обстановката...

Е реално "гангстерът" му и взе бизнеса и преди това го вкара в затвора за 10 години.

…та забравих и преди това Виетнам - където технически загубиха войната, а преди това Корея - където тръгнаха и се върнаха в обратно на 38-им паралел (откъдето тръгнаха). За “Залива на прасетата” няма и да споменавам, хеле пък за онази “операция” на Делта Форс в Иран.

Абе...какво им правиш анализ на глупаци. И това няма да го разберат!