Граждани алармират, че дървата за огрев и пелетите масово и трайно поскъпват

Омбудсманът изпрати препоръка до председателя на Комисията за защита на конкуренцията, в която поиска да бъде направена проверка за картел при предлагането на твърди горива за отопление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Африканците дойдоха с лодките в Европа

Я ше ти дам на теб евтин ток с модерен климатик като почнем да продаваме ток на македонците по цени на производство. Снощи преди и по време на мача ни предупредиха, какво ще каже по въпроса служебния кабинет и президента........... те немогат да п..уват камо ли да тропнат по масата, Слави Трифонов днес показа че е класа над герб,дъпъсъ,бъсъпъ, прости п....ки.

И защо ривете.че те без пари дървата.в гората на Русия в Кърджали са малко по скъпички , работят на МРЗ и е достатъчна за да си купят дърва на цена 400.00 лв за тон затова на 2 вместо избори бая хора ще ходят в гората за дърва , че горските гласуват под строй или са членове на сик. Да живее еврогейския съюз и зеленски, смърт на българските гори,че правят бели по време на порой.

До сега по телевизията и други медии се говори само за скъпия газ и компенсации.А ние,които сме на дърва или пелети кой ще компенсира?Как с пенсия от 500лв.да си купя пелети за1200 на тон?Не съм възмутена,гневна съм на тези,които допуснаха това да се случи!

От на Кака ви евтините ,пу ..да ви и серсемите. Пак за нея гласувайте чугуни такива.

Приятелите Бацко и Доган защо не казват нищо за цените? Дърводобива е под техен контрол

Дърва за огрев,цени Юни(приПП)-110 лв при. куб.м. Септември(при Мунчо)-200лв.пр..куб.м. Нали Киро ви вдигаше цените? Когато си прост,то е завинаги.

Без евтина енергия, в Европа ще стане по-лошо и от Африка. Но никой не иска да го разбере. Жалко.

складове от Крушовица ... да го духате .

В Австрия 10 кубика са 350 евра,нацепени и нарязани в палет,т.е. не могат да те излъжат с кубик два,че и повече както тук!

За съжаление господина с анализите е много спрял. Говори за картел. Аз като влезна в магазина и плащам между 30 и 50% повече ЗА ВСИЧКИ стоки. Има и такива с двойно увеличение спрямо миналата година! Причината за това е инфлацията (напечатаните пари за борба с ковид и войната), съответно цената на дървата, пелетите са такива не заради спекулацията, а защото хартийките от минлата година вече нямат същата сила. Тук се опитват да ни внушат, че инфлация няма, защото хората ако осъзнаят какво става ЩЕ ТРЯБВА ДА НАСТОЯВАТ за ИНДЕКСАЦИИ НА ЗАПЛАТИТЕ! В момента хората масово получават много по-ниски възнаграждения отколкото преди 1-2 години!

И то яка. Доказаха го чрез сравнение на цените в една и съща верига - ЛИДЛ - в Гърция и в България. Едни и същи стоки, един и същ грамаж, произведени в други държави, нито в България, нито в Гърция, при нас са между 25-75 % по-скъпи

Сериозно, за това комшиите 2 месеца търсиха пелети. Всичко седеше ей така в сечищата. 10 хиляди кубика насечени дърва чакащи по сечищата смъкна дъжда в карловско. Преди още август се почваше с камионите с дърва, тази година чак септември започнаха да се появяват.

"Ден годинИ 'рани"

За съжаление цената на дървата, пелетите, въглищата ще се вдигат още повече. В момента вече НЕ Е изгодно да се отоплява човек с тях. Ако имате хубав климатик - е по-евтино. Ако нямате такъв лошо. Много хора нямат спестени средства за закупуването му. При всички положения е добра инвестиция, защото всяка една година, която го карате от тук насетне на пелети и дърва ще ви струва прескъпо.

явно си в бизнеса с възобновяема енергия?

То хубаво климатик, ама първо къща с климатик не можеш да отоплиш и второ трафопостовете са изчислени за някаква мощност, която определено не включва присъединяване на още 20-30 климатика! а като няма ток и с климатика си умрял !!

Това е на регулирания пазар. Догодина като те пуснат по пързалката на нерегулирания и ще видиш кое е изгодно...

Това е огромен проблем за гражданите и те не са запознати!!! От 2023 битовият потребител минава на схемата на фирмите (свободният пазар), това значи че сега купуваме масово климатици защото е по евтино но след 3-5 месеца ще се окаже че тока не се бара! На мен фирмените партиди от 70-100 лв. ми скочиха на 650 лв. това автоматично значи че ако плащам 500 лв. ток сега след 5 месеца ще плащам 2000-3500 лв. - за отопление! Това е тиха пръдня, никой не информира населението какво ще стане април месец!!! Ние сме народ еднодневки, цялата ни държава е на принципа от днес за утре!

Пелетите гонят 1200 лв за тон