Готвят се няколко варианта за пенсиите, които да компенсират инфлацията

Има воля за актуализация на бюджета от 1 юли, отчитайки инфлацията, заяви Гьоков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пари за отпадане на тавана на пенсиите няма , но за депутатските заплати и навързаните с тях има,и то на всеки три месеца.

Защо отново се задържа максималната пенсия при тази висока инфлация. Най-малкото трябва оттук нататък с колкото процента да се увеличават пенсиите, това да става за всички без изключение.

Какво му трябва на един пенсионер? Вече не яде много, гледа и да не хаби ток и вода, доволен е и на чифт стари панталони и протрито палтенце, останали от децата плюс чифт нащърбени и цъфнали обувки пак от тях....Така де, вместо да се изхвърлят, защо да не им се даде още един шанс за малко, носителите им и без това няма да живеят дълго. А дори и това защо им е, като почти не излизат вече и не се пречкат? Крайно време е да се осъвременят законите и това, кой има право да е пенсионер, какво означава това и докога. Така се. Поне да се повдигне завесата и по света да видят цялата загриженост, че да се засрамят.

бсп фалит

Да избереш отново, провален вариант за "увеличаване" на пенсиите, чрез покачване на коефициента за година действителен осигурителен стаж, трябва да си или идиот, или Мика Зайкова.

Работата беше ясна още през 2009-та година, когато Симеон Дянков ме прокълна като каза: Аз в пенсионери няма да инвестирам! И до днес "правителствената" ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от 1988 година се изпълнява съвсем успешно, дори и от ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА.

"Има воля за актуализация на бюджета...." Ама каква воля, бе ? То бюджет няма, ама воля - има ! Идиоти !

Всякакви глупости ще направи това правителство,но не и да помогнат реално на пенсионерите.

"Сред примерните вариантш е този, предлаган от БСП - за преизчисляване на пенсиите с осигурителен доход за 2019 г. или 2020 г." По принцип пенсии се преизчисляват с ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход от ПРЕДХОДНАТА година. Така беше до 2008 г., ВКЛЮЧИТЕЛНО. През 2022 би трябвало с дохода от 2021 г. ДЕПУТАТСКИТЕ заплати КАК се преизчисляват НА ВСЕКИ 3 месеца?!? ПП: Ако НОИ през ДЕКЕМВРИ 2021 г. беше преизчислил пенсиите с ОСИГУРИТЕЛНИЯ доход през 2020 г, дори с дохода през 2019 г., а НЕ с осигурителния доход от 2018 г., НИТО 1 пенсионер през януари НЯМАШЕ ДА ПОЛУЧИ ПО- НИСКА пенсия от пенсията от декември.

Бях милионер не беше добре. Сега имам спестявания - пак не е добре. Връщаме се в 90-те ...