Голям скандал в Турция заради свинско месо в ястията на известна верига ресторанти
От компанията собственик отричат, като обясняват резултатите от проверките с технически грешки
Обратно в новинатаКоментари - Голям скандал в Турция заради свинско месо в ястията на известна верига ресторанти | Бизнес.dir.bg
Коментари
По-вкусно е свинското. Спор няма. Мюслитата плющят яко свиснксо, ама се крият да не ги видят. Айде, моля.
Мюслитата пият яко и плюскат свинско като за световно. Женките им са ултра разгонени и се пляскат безпощадно. Иначе се правят на девствени за пред другите мюстляци. Голям цирк е при мюсляците.
Сертифицирани като "халал" означва, че животното е заклано и е обезкървено, не е убито с ток като в западните промишлени кланици. Домашно закланите животни в България, също са "халал" според неграмотника изписал поредната словесна диария! BTW: В Бурса има много български изселници, които си перкат яко сланина и казват, че когато е под керемида може, понеже не се вижда.
" Не това, което влиза в устата осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека." Матей, 15:11
то не може да откриеш св. месо в Турция , ако изпадне е около 25 лв , трябва да не си у ред да го влагаш.
Но, светият апостол и евангелист не е признат от мохамеданите, така че цитатът е неуместен за темата.
Това е нищо - в Булгаристан българските алчни кръчмари за по-евтино използват месо, което казва мяу-мяу и бау-бау. Да ви е сладко, чалгапитеци!
А защо не пишат,че служители от тяхната агенция по храните са поикали 750 х.$ и като не са им ги дали от веригата са изкарали тези резултати от пробите, и кой нормален човек ще рискува бизнес с оборот 2 мил $ да го затрие с толкова много ресторанти и 12000 работника, от които 700 ветеринари.
сме достатъчно умни да не си купуваме месо от хипермаркети а от месарски магазини които се снабдяват от локални кланници. Или си взимаме от село. Капиш?
Голяма трагедия, няма що. Мароко и Тунис също са мюсюлмански страни, а там даже и ферми си имат. Докато работех в Агадир и Маракеш на няколко пъти съм канен от месните на свинска скара.
Халал означава че животното(не свиня)е отглеждано и заклано от мюслюмани и месото му е обработено транжирано от мюсюлмани.
аз пък всяка сряда ходя на японски ресторант и ям Едамаме и Суши. Въс Вторник и Четвъртък глезя небцето си италинаска гозба; паста с прошуто и болонезе.
Ако вярно говорим за кюфтета - без мазно не става, свинската мазнина е най добра - другата мирише :)
В Бурса в ресторанта на Сами бей готвят най-вкусното свинско с кисело зеле, което някога съм ял, мазни ребра и осмянка добре запечени на фурна! Можете да си го поръчате и в околните ресторанти, те ще изпратят някой да ви го донесе от същия ресторант.
ти да не мислиш, че турските тираджии като минават през балканите не спират да си хапнат свинско някъде.
Над 200 музиканта свирят песни в чест на Кирил Маричков в София. Кво ме занимавате с вашето ядене.
машери , един ден като ще им набутат месо от протеин от фермерски скакалци та ще видат . Не е далеч времето.
Въй въй кво стана .... аз си хапвам и сланинка зимата ...ама и викаме - Турско сиренце
турките са яли от месото на събратята си евреи. каква гадост воистина, а? ......... Бог с нас
Слаба била консумацията на свинско, но ...явно расте вноса, а уж никъде не се яде. То и алкохол не им позволява уж религията им, но за това удобно си траят. Нали са светска държава - да се свети свинското, че подобрява вкуса на телешкото, а и цената сваля.
В България пък ни баламосват с телешките дюнери, които всъщност са овнешки или шилешки.
Те и тук в Родопите не ядат свинско, затова каймата я правят от тешешко и агнешко ... и сланина, за да станат сочни кифтаците и кИбапите :)