Гласят силен диамантентен удар по Русия, който обаче ще порази и Белгия

Отношенията с гиганта "Алроса" са важни за конкурентоспособността на пазара в Антверпен, но имиджът е не по-малко значим

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ги мразят руснаците, тия малки и бедни европейски странички, ех комунисти, искат да разгромят богатата Русия, от завист.

Пълна и тотална изолация на руската мечка от Европа да си търсят пазари другаде,където и без това си ги имат,там да им търпят свинщините.

Белгийците са против.

Хахаха, силният диамантен удар! Тия нещастници по върховете на ЕС напълно са загубили разсъдъка си или просто не остана какво да се прави, та ще викаме "жьо суи"... На руснаците им е през диаманта.. А тъпан ари те, дето им плащаме дебелия масраф, така и не разбират, че нещата вече никога няма да бъдат същите.

Както винаги налагаме санкции , но само докато ни изнася

_stankow

Обработката на скъпоценни камъни е бизнес на евреите. Няма да мине това ограничение. Сами да си отрежат суровинната база ? Израел си мълчи, явно не поддържа Русия, но и не ѝ налага санкции. Русия също внимава да не засегне неговите интереси. Особено в Днепропетровск и Одеса. И много други интереси, за които не се говори. Така че - да видим. При такива неуместни предложение просто се замълчава и всички забравят. Все пак 90% от СМИ също се владеят от израелски граждани или сънародници.

Я гледай! То били останали неща, с които Европа може да си навреди. Бързо да приемат "антируското" диамантено ембарго!

Европа си прави харакири за кефа на шепа корпорации и техните марионетки начело на съюза.

Не е важно на Вуте да му е добре, важно е на Нане да му е зле!

ма като говорим за страни - от къде Белгия има диаманти? Не е ли покрай холандските връзки с Южна Африка и непрестанното плащане на подкупи за да имат достъп техните компании да работят по мините с диаманти?

добрютро!

Прекъсването на връзките с Русия и други страни означава колонии кат нашата страна да бъдат изцедени и изядени с корите! Ще търсят сега диаманти и у на и се молете да няма че иначе Кирчо 2 ще ни продава у Белгия .

Като ги копат деца роби в Африка може диаманти, ама сега понеже Русия ни е крива не може.

Колониалните джендъри ПНХ

Търси ли се една стокабтя винаги намира пазар

5% от брутния бътрешен продукт? Данъците от този дял съотвестстват на сумата от бюджета за образование и бюджета за отбрана, доколкото зная... Освен това е отдаване на позиция в бизнес нишата за бизнеси извън ЕС. Най-вероятно окончателно, защото ще си заминат бизнесмените и ще прехвърлят бизнеса друг да печели от него, извън ЕС. САЩ вече приемат международни компании, които бягат от ЕС. Ти знаеш ли какво означава това? По-малко данци и по-млако работни места. Плюс загуба на браншови дял, което означава, че друг ще диктува условията в бранша. Изобщо някой представя ли си какви загуби организира Урсула за ЕС и какви по мащабите си и и във времето ще са те за европейците? Едно-две поколения ще живеят мизерно заради това предателство. Русия е само обяснение за тъпаците. Русия вече спечели повече от износа на горива, но при по-млако продадено количество. Прекрасен резултат, докато ЕС вече губи стратегически позиции. Имаме политици, които са купени отвън! Положението е много спешно, еврпеецът се обърка и не може да си представи какво си надроби сам. САЩ вече печелят! Да не забравяме, че държави от ЕС от години искаха решение за ограничаване на нацизма в Украйна! Т.е. имаме парадокс, че Русия решава проблем, който е занимавал европейски парламенти и да се чудели как да го подхванат. Мирише ли ви на американски лайна в цялата работа? Там е работата, че трябва да изринем нашите си, като например фон дер Лайнен. Вече стана септично и е много спешно!!! Имаме си жена политик, която убива ЕС. Вече не са признаци, вече са реални действия.

Мерките срещу Русия само качват цените на суровините. От това Русия почти не губи, а от горивата даже печели. САЩ не губят нищо, само печелят нови бизнеси, които бягат от несигурността от бесните санкции на ЕС към Русия. Европа е в погром, като по никакъв същестрвен начин не постига декларираните цели, а именно да притисне Русия. От това ВСЕКИ европеец трябва да си направи извод, че ЕС се управлява от подкупени политици предатели с нисък интелект. Генералната смяна на управлението на ЕС е изключително належащ въпрос! Само за пример, ограничнието на вноса на горива съсипва ЕС, но Русия е спечелила повече приходи при по-малък износ. Това е мечтата на износителя на суровина! Ето още един пример. Не че съм белгиец, но понеже Белгия прави вноски в ЕС, ме касае, че Урсула и кохортата й искат да убият един печеливш за Европа бинзес, като от това Русия ни най-малко няма да пострада, защото веднага ще се прехвърлят количества към други обравотващи диаманти партньори, а часто от изнасяните диаманти ще стигнат в САЩ чрез посредници. Така се убива бизнесът в Белгия, който очевидно е постигнал високо ниво в качеството и стабилност на пазара. Такива бизнеси са стратегически за държавата и за ЕС, но Урсула иска да ги спре, като насреща развява фикции. Урсула и една изключително голяма група около нея, включително и групички из държавите от ЕС - са не само опасни и вредни, но в момента убиват ЕС. Те ще получат своите милиони новоемитирани долари. Част от тях ще си получат пенсионно длъжност в световни организации. Ами ния какво ще правим като си спим безметежно и от време на време излайваме в порсъница по някоя реплика за/против Русия и САЩ? Алоооо, европеецо, българино, от кога си толкова жалък?!!!!!!!!!!!!!! Урсула и подобията й се налага спешно да се премахнат от политиката и да се съдят за продажно предателство. Ако се проследят парични потоци, ще стане ясно защо го правят и ще изглежда отвратително! То сега изглежда отвратително! Те унищожават постигнатото в Европа с толкова поколения упорит труд! Имаме си предателство! Прогледнете.

_stankow

Защо да е жалък "българинът". Нашият народ е достатъчно умен, вижда ги тези неща, които пишете. И търпеливо изчаква развръзката. Въпросът е западноевропейците кога ще се усетят, че ги работят !

Интересна логика - нанасяме мощен "диамантен" удар по Русия, който ще унищожи 5% от БВП-то на Белгия. Привет на Атверпен, където евреите диаманта на две цепят, амо и само да вържат двата края някак. Ами да помослят дали евреите няма да си отидат в Израел, където ще отидат и необработените диаманти, а от там ще дойдат в ЕС, като израелски брилянти.

Дали е 5% от БВП или само от износа?!

Много от така наречените развити Западни Европейски държави,дължат просперитета си на евтините суровини от Русия.След Германия и Белгия,коя ще е следващата държава,която ще се оплаче че и се спира развитието с това ембарго към Русия.

Звучи апокалиптично и страшно, но и проф. Иво Христов казва същото… СЕПТЕМВРИ 25, 2022 Светът бавно но сигурно навлиза във фаза- ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА! Тя ще завърши по един от двата сценария. Или победа над извратеният Запад, или всемирно ядрено унищожение! Вариант , в който Западът побеждава – няма да се случи! Защото , на Запад казаха ясно , точно и категорично- РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА!!!!!!!!!. Това не подлежи на дискусии. Присъдата е произнесена. Защото – на Запад много добре знаят, че оцелее ли Русия- ТЕ СИ ОТИВАТ!!! Не физически, а като неоспорим световен Господар! Хищник, който живее- грабейки света! Русия ясно каза- СТИГА!!!- ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ ДА НИ ГРАБЯТ!!!!!! Поради това- компромис не може да има! В Кремъл , знаят за безкомпромисните намерения на Запада и Путин го каза ясно и категорично- Щом няма да има Русия, няма нужда да има и останалият свят!!! Затова , там са решени да се бият докрай- НА ЖИВОТ И СМЪРТ! Те държат копчето на 6800 ядрени заряда, с който светът ще бъде изпепелен , ако се стигне до конвенционално поражение! В това трябва да сме сигурни! Дори и да допуснем, че САЩ успеят да унищожат военният, икономически и дори- ядреният потенциал на Русия (което практически е нереално), руснаците имат т.н. Оръжие на мъртвата ръка. Това оръжие е неоткриваемо от САЩ и ще бъде задействано автоматично. Посейдон е вече на позиция и в Атлантика и в Тихият океан.. 100 мегатонови подводни торпеда ще вдигнат 100 метрови цунами и ще настъпи тотално унищожение на огромни области. Ще изчезнат цели държави. САЩ ще бъда опустошени, а Великобритания- напълно заличена!!! Но, днес, във Вашингтон явно са превъртяли от страха , че ще изгубят световното си господство и яко дърпат мечката за опашката. Никога до сега , света не е стоял на ръба на опасност за самото си съществуване. Може да се спаси само поради една причина! САЩ се откажат от мерака си за световен господар и се превърнат в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. само това и нищо друго!!!!!! Другото е – всемирно унищожение! Да се надяваме, че инстинкта за физическо самосъхранение , ще надделее над алчността за власт и господство!..!!! Иван Грънчаров

Му се вика на това.

Някакви проебалтийски джуджета ще диктуват полтиката в ЕС?!

Ох, ох и заглавие - ще ударело Белгия. Сякаш цяла Белгия с това се прехранва. Представям си ако забранят например търговията с розово масло и в белгийските вестници да пишат "Забраната удари България". А то - има-няма 1000 човека са ангажирани с розовото масло и на половината не им е основен доход.

Понатрупаха се доста проблеми за задъхвщата се Западна Европа - със санкциите заради Крим загубиха износа на хранителни стоки за Русия (12 млрд. евро за целия ЕС), енергийната криза тепърва ше се вихри с непредвидими последици, сега и удар по диамантената индустрия. Отделно всички компании, които спряха да изнасят за Русия покрай украинските санкции - коли, мебели, дрехи, битова техника и каквото друго се сетите. Това са още няколко десетки милиарда евро загуби.

5% от брутния бътрешен продукт, доколкото разбрах. Това е сумата за образование и за отбрана, доколкото зная... Мислиш ли какво пишеш? Освен това е отдаване на позиция в нишата за бизнеси извън ЕС. Най-вероятно окончателно, защото ще си заминат бизнесмените и ще прехвърлят бизнеса друг да печели от него, извън ЕС. САЩ вече приемат международни компании, които бягат от ЕС. Ти знаеш ли какво означава това? По-малко данци и по-млако работни места. Плюс загуба на браншови дял, което означава, че друг ще диктува условията в бранша. Изобщо някой представя ли си какви загуби организира Урсула за ЕС и какви по мащабите си и и във времето ще са те за европейците? Едно-две поколения ще живеят мизерно заради това предателство. Русия е само обяснение за тъпаците. Русия вече спечели повече от износа на горива, но при по-млако продадено количество. Прекрасен резултат, докато ЕС вече губи стратегически позиции. Имаме политици, които са купени отвън! Положението е много спешно, еврпеецът се обърка и не може да си представи какво си надроби сам. САЩ вече печелят! Да не забравяме, че държави от ЕС от години искаха решение за ограничаване на нацизма в Украйна! Т.е. имаме парадокс, че Русия решава проблем, който е занимавал европейски парламенти и да се чудели как да го подхванат. Мирише ли ви на американски лайна в цялата работа? Там е работата, че трябва да изринем нашите си, като например фон дер Лайнен. Вече стана септично и е много спешно!!!

че някой збрьчкана кифла или мека китка няма да се кипри с диамантчета.

А спрат ипорта на диаманти веднага.... Белгия да го лапат трябва да е задружна с нас срещу Русия....или не?

Ау, огин баце. ЕС направо да се затваря в едни граници и да пише Психиатрия. :)

Нека това не ви спира, братя ! Ако трябва - потопете Холандия, само и само да им стане гадно на руснаците ! Ние тук сме готови да взривим АЕЦ-а на Румъния - пак за това !

да, по-добре от Африка, там ги копаят деца ...

Те "руските" диаманти повече от половината са от африка.

"VW затваря заводите си в Европа заради липсата на газ Това съобщи агенция Блумбърг, като се позова на ръководителя на отдела за обществени поръчки на компанията Ген Ву".

и доколкото се чува, някои европейски производители изнасят производства вече към САЩ

С две ръце подкрепяме ембаргото.

Канада не знам ама ЮАР не. Повече от половината износ от ЮАР се изпираше през Алроса - щото там нали детски труд и алабала.

за Русия. Ще работи без посредници, или ще си намери други. Белгийците да се оправят

харесват това;)

Педалите лаят .. колелото се вьрти... Кучки като Урсула и Барел скоро ще бьдат изхвьрлени от Историята като помия!!!

Правите така че да ги озлобите повече вие няма да ги спрете така просто и елементарно. С карабини или с автомати пак ще са там и ще има повече жертви. Войната можеше и да свърши по рано ако не беше това съревнование по въоръжение, вие може да ги докарате до там че действително да използват уръжия с атомен заряд и ще навредите на нас.

"Ще ПОРАЗИ Белгия" :) Вие нормални ли сте, бе драскачи? Знаете ли каква икономика има Белгия? Отделно е почти незасегната от кризата с руслямски газ, защото внася само 5% от газа от Раша Говняша. Може би в момента 0%!

Няма много реална икономика. Щото за всичко нормални хора препродаването на диаманти произведени в друга държава не е точно реална икономика.

Каква икономика?20 млд. наеми от ЕС за сградите в Брюксел, диаманти и бира. Живеят на гърба на нашите данъци.

Ми тогава що ривът?

Някой хора не разбират ситуацията.Целта не е русия.Русия и Китай както и Америка са Диктатури.Единствената пречка пред новия световен ред са европейците от средната класа ,сравнително богати и независими -досега.Те трябва да бъдат унищожени.

Полша, Литва, Латвия и Естония не може до безкрай да определят какво ще се случва в Европа. Тия в Брюксел са изперкали тотално!

Ние си изгубихме традиционен доставчик на энергия - нефт, газ, ядрено гориво. Също и важен инвеститор в недвижими имоти и клиенти за туризъм. От морето ни вадят и взривяват мини. Откаченият Путин плаши с ядрена война на 1000 до 2000 километра от София. Ама на Белгия диамантената търговия щяла да пострада. Да страдат. Ние сме НАТО. По- силни заедно!

Китай има нужда и от диаманти щом на ЕС не трябват. Но какво стана с преврата в Китай? Си разстреляха ли го вече?

Си беше под карантина, след като посети Самарканд. Нищо повече. Аман от англосакски лъжи. Дай им само да всяват смут,ама вече не вървят нещо.

Само да не стане така "кървавите диаманти" да се окажат по-демократични от руските

В дългосрочен план ще е добре "Алроса" да напусне Русия завинаги. Със или без ембарго. Всички елцинови приятлчета ще трябва да бъдат изгонени ако Русия иска да се развива нормално, не като колония.

да не стане както с газта. наложихме санкции, а цените скочиха 8-10 пъти. сега Русия изкарва в пъти повече пари от газ и нефт благодарение на санкциите. може да налагаш санкции на бананови републики като България. когато държава като Русия която осигурява 10-15-20-30% от нещо в света няма как да наложиш санкции защото няма откъде да компенсираш това което си санкционирал. като наложиш санкции за диамантите да не стане сега в Африка и Индия да купуват руски диаманти, да ги обработват малко и да ги внасят е Европа на по висока цена същите руски диаманти. нещо като с газта. спряхме да плащаме на Газпром и после купувахме пак руска газ, ама през Гърция на 15-20% по висока цена.

"газТА, газТА, газТА..." Научи първо правописа, па тогава коментирай - малоумник!

https://kaksepishe.com/gazat-gaza/ Как се членува думата газ – газът/газа или газта? Тук става дума за три съществителни имена с различно значение, които се различават и по род. Съществителното име газ е от мъжки род и се членува газът/газа, когато се употребява със значение: а) вещество във въздухообразно състояние; б) горящо газообразно или парообразно вещество, употребявано за осветление, отопление, в качеството на двигателна сила и др.; в) название на въздухообразни химически бойни вещества. Ето и някои често срещани словосъчетания: природен газ, боен газ, сълзотворен газ, отровен газ, гърмящ газ, райски газ, инертен газ Втечненият газ също е от мъжки род, тъй като водещо е естественото агрегатно състояние на пропана и бутана – газообразно. Съществителното име газ е от женски род и се членува газта, когато се употребява със значение ’течност за горене, която се получава при преработката на нефта’. Лампата примигна и угасна – газта свърши. Петромаксовите лампи с чорапчета работят както с газ, така и с бензин. Много рядко се употребява съществителното име газ, което има значение ’тънка прозрачна тъкан’. То е от мъжки род и се членува газът/газа.

не одобрявам начина му на изразяване,но в случая е прав-говорим за природен газ(метан),който,както и агрегатното състояние(газ,газове),е в мъжки род.В женски род е газта за горене(продукт на нефтопреработка),но не става дума за нея;)

Проверявам мъртъвците дали са живи. Белгия, Франция, Испания, Италия и двигателя Германия, както е тръгнало и една зима няма да изкарат. Русия е преживяла Ленинград, Сталинград и са калени в студа и калта. Трудно ще сложмиш народ, на който децата му ядат сладолед на -20 градуса. Джендърите обаче искат да докарат народите си до мизерия и глад. Смърт на ЕС и НАТО в тоя му вид.

това блядовете само едно плещите,зимата идва,зимата идва,е какво като идва,както дойде така и ще си отиде и тогава ще трябва да плашите с "лятото идва"

Който на Запад преживее лютата зима, тежко му! Чака го страшно горещо лято, то пък климатиците няма да може да се пускат, ако в стаята е под 36 градуса.

Не си прав,от НАП вече казаха,че който преживеел зимата,напролет щели да го питат как;)

Удряме Русия, но поразяваме Белгия.

това е приятелски огън

А защо България не е сред инициаторите на тази мярка?

Демек ще внася диаманти от Индия, внесени в Индия от Русия от британски прекупвачи с тесни връзки с руски олигарси и мафиоти!

Интересно е как страни, които на практика нямат отношение към определена дейност - в случая търговия и обработка на диаманти - се опитват да диктуват на други страни мерки, които последните са едва ли не длъжни да приемат. Много е съмнително и това, че тези предложения са представени като автентични.

Един евреин намерил в пустинята руска торба с диаманти. Замислил се: "Има санкции, не мога да я взема." След известно колебание я взел, и с прибежки тръгнал към банката, за да я скрие на сигурно място. По пътя го спряла "вездесъщата" еврейска полиция, намерила диамантите, и го питала, защо носи диаманти от държава под ембарго. Мошето разказало, че ги видяло на пътя, и тогава се случило чудо: "Отляво ембарго, от дясно санкции, а точно тези диаманти били освободени от санкции.

Понеже работата ми в Белгия е до голяма степен свързана с този бизнес да ви обясня... Антверпен е в момента най-големия диамантен център в света. Основна движеща сила обаче са индийците - около 50-60% от търговията в Белгия се движи от тях. Основни потребители на диаманти в света са Индия и САЩ. Антверпен обаче е в жестока конкуренция и в последните години Мумбай и други индийски градове настъпват сериозно и Антверпен започва леко да губи позиции. Много силно се развива и Дубай, където се прехвърлят част от дейностите, традиционно (от столетия) извършвани в Антверпен. Та ако в Антверпен не внасят руските диаманти, те просто ще се изнасят в Мумбай или Дубай. Ноти индийците, нито арабите от Дубай имат някакви скрупули да купуват от Русия...

Да ви пикая на индустрията и на работните места в украйна умират хиляди хора убити изнасилени мародерства ни бездомни бомбардирани а тия се загрижили за няколко хиляди работни места

Така е. Украинците се превърнаха в пушено месо, за да може нашият колониален господар да запази и разшири господството си в света...

има-няма 20 години това се случи в няколко страни,с любезното съдействие на САЩ...Ти сега ли се събуди???Специално за теб един цитат:Смъртта на един човек е трагедия,смъртта на хиляди-статистика"...

Пути и Байдън целят разруаването на ЕС и поствянето на Европа в тяхна зависимост. Урсула им помага всячески, подкрепят я Мишел, Шолц и Макрон. ОСТАВКА!

Ще наложат ембарго на руските диаманти и ще навирят черните капи на едни чичковци с дълги мазни масури на Уолстрийт. Същите отсега протриват доволно ръчички, защото съм сигурен, че е измислена схемата как да се намърдат между Русия и Европа като посредник. В резултат - Урсула ще купува същите руски диаманти на цени от 30 до 50% нагоре.

Не моа се уженя бря! Нема диаманти, нема пръстен, нема свадба, нема деца, нема мусака, нема рикия със салатка, нема семейно огнище, нема нищо....

След поредица неудачни решения на Урсула спешно се търси санитарка, за да я замени на поста. Друго нямам какво да кажа.