Глад за готвачи и сервитьори в зимните курортите на прага на новия сезон
Тази година почивката в ски-курорта ще ни струва с 20 процента повече заради инфлацията и повишените цени на отоплението
Обратно в новинатаКоментари - Глад за готвачи и сервитьори в зимните курортите на прага на новия сезон | Бизнес.dir.bg
Коментари
Докато плащат с фъстъци ще получават маймуни! Заплата в Австрия за барман е 1900 евро нето плюс бакшиши около 50 евро на ден защото не е ол инклузив. И защо по дяволите да ходя в еБанско?
20% повече? Днес ми споделиха за коледни оферти във Велинград. За четири дена 11 000 лева. Значи готвачите трябва да взимат по 5 000 заплата Разбира се, приятеля ми се е отказал и вместо това изглежда ще лети до другия край на света. Ще му излезе по-евтино.
Индексират цените спрямо инфлацията, но не и заплатите на служителите си. Не се унижавайте да работите за такива Ганчовци и Ганки. В цяла Европа има глад за работници и служители, не се продавайте за стотинки.
Какво става бе, нали щяха да внасят чежденци да бачкат.
Разбира се, че ще има глад. Бачкането по курорти е сезонна работа и идеята е за малко време да се изкарат добри пари, за да преживяваш до следващия сезон. А Ганьо работодателят плаща по-малко от месечна заплата и реално на един кадър му е по на далавера да си хване целогодишна работа.
никой не иска да готви или разнася чорби за 35-40лв за 800лв заплата!
Предлагам на меринджеите на Дира да пратят автора на новината на встъпителен курс по български език! Още в заглавието: Глад за готвачи и сервитьори в зимниТЕ курортиТЕ на прага на новия сезон
ало, хотелиерчетата... готвач за тризезден не може да барнете под 5-6 бона месечно. отделно настаняването, храната и ентъртеймънта. кво се мъчите с една миризлиза стая и малко огризки, плюс мизерна заплата да прикотквате хората. на пишман хотелиерите майките и бабите им да влязат в кухнята да правят 3 или 4 степенно меню. или викайте кетъринг - да ви изядат главата, какво вие го правите с клиентите си, обявявайки им цена/качество