Германският сектор на слънчевата енергия - силно зависим от Китай

Ако доставките бъдат прекъснати, това ще има пряко отражение върху по-нататъшния успех на енергийния преход

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте го това производство в България! Чий го дирите в Китай? Видя се накъде отиват нещата ами започвайте в Европа!

Няма обучен персонал, изобщо, само цигани и мутри примитивни. Проститутки и продавачки. Нито един колеж, нито един техникум не обучава съвременни работници за производство. НАРОЧНО! За да изчезнете и изсрете, без работа, без газ, ток, качнствена храна от всякакви американски вируси да измрете, а земята ви ще се засели от американци и ще си живеят тука без земетръс, без торнада, пожари и други такива.

Цяла Европа е изперкала.Не знам защо европейците са решили,че света трябва да го обслужва .а те нищо да не правят

Газ - от Русия, фотоволтаици - от Китай, работна ръка - от турция и източна европа, политика - от УСА. Ами какво правят германците и как да са независими?

ЕС задмина леко САЩ по внос от ЕС. САЩ и ЕС внасят от Китай по $950 МЛД годишно. Путкистан ВНАСЯШЕ 60÷70 МЛД. Китай не-само няма да нападне Тайван, но моли за инвестиции. Всичко друго е за вътрешна китайска употреба и....САЩ и ЕС дипломатично подразбират.

В момента Китай има най -големия търговски излишък. И според теб той моли за инвестиции / за пари / ?

За да не ближете петите на ЕС и САЩ?

Сега в момента да се наложат санкции на Китай. Колкото по-зле толкова по-добре.

Скъп газ, скъп петрол, скъпа работна ръка.

Скъпи суровини и материали. Вече цивилизацията трябва да го дава по скромно.

Ще унищожат напълно ЕС

Сега. Ли разбрахте. И Европа и САЩ са силно зависими от Китай и Русия.

Е зависима от САЩ, ес и Китай.

КОВИД пандимията НАГЛЕДНО показа ЗАВИСИМОСТТА на ДЕМОКРАТИТЕ от "ФАБРИКАТА на СВЕТА". ДЕМОКРАТИТЕ останаха дори БЕЗ КОМПОНЕНТИ за ЛЕКАРСТВАТА...

Разните зелени евро-либерали на ръководни постове се обучават в движение, за сметка на народа.

Тези ще открият и топлата вода. ВСИЧКО зависи от Китай. Като се почне от гащи и чорапи и се стигне до най-големия хай-тек.

Много ясно. Производството на соларки в ЕС е абс безмислено, цената им ще е 3-5 пъти китайската, което е брутално даже за "зелен" маниак. За да има ПОНЕ някаква файда от соларката, тя трябва да върне ПОНЕ 10пъти повече енергия отколкото е изхабена за производството и. Това би позволило да живеем много бедно с такава енергетика (няма да има лични автомобили, ще е тъмничко и хладничко, но някак може да се живее при такова отношение получено/вложено). Соларката в най-добри условия не може да даде повече от 8, т.е. полученото от соларката не е достатъчно за да осигури нормално фукциониране на техническата цивилизация, даже и при доста беден живот на хората. Всякакви глупости, като акумулатори или производство на водород от соларки, редуцира числото 8 до 2 или даже под 1ца, което напълно обезмисля цялата дивотия. ---- Разбира се, има изследвания че соларката дава 30, та и 50 пъти повечето от вложеното. Има и такива които доказват че соларката трудно стига и 1ца. Но като че ли по-реално е отношението 8, което се потвърждава и опитно от постоянното поскъпване на тока.

Зелените талибани направиха така, че всякакво производство да е безсмислено в ЕС. Германия скоро няма да има химическа индустрия зарадиу скъпия газ. Остават автомобилите, но и те скоро ще приключат.

Дойчо от кого ли не е зависим. САЩ, Франция, Русия, Китай, Турция...

Ще има ли санкции срещу Китай че Германия е зависима от него. Ще има ли протести

Веднага да спрат да купуват от Китай, това е заробващо ! Ако не вярват, да питат нашите юнаци от ДБ и ПП

напоследък с какво могат да се справят - само с бирата на Октоберфест ли?Че и там идват една торба алкохолици да им помагат

И това не е сигурно. Октоберфест беше в двугодишна менопауза.

Аналена много силно се старае доставките от Китай да спрат.

Толкова за енергината независимост :)