17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофилски ДИР.Мешере. САЩ щяха да наложат санкции на ШВЕЙЦАРСКАТА ФИРМА (Швейцария не е член ЕС, сука блядь) полагащата тръбите на Северен поток 2. За използване на ЕМБАРГОВИ ТЕХНОЛОГИИ в полза на ТЕРОРИСТИЧНА държава, каквато е Русия. Швейцарската фирма "AllSeas" е световен ЛИДЕР в полагането на тръби на морско дъно. А това са ЕМБАРГОВИ ТЕХНОЛОГИИ. По същият начин днес Русия дава всякакви пари на Сименс...само и само Сименс да достави ТУРБИНИТЕ си в Крим. С ПОБЕДОБЕСИЕ и Паради не се конструират турбини, нито технологии за полагане на тръби и комуникации на дъното на морето.

никой не не интересува от западните ебмаргови технологии останали в миналия веко.Спи спокойно. Русия само за 5 години на сакниции и контрасанкции изместки една дузина държави от светонвните пазари, и вече е в топ три на най горлемите износителми съвкупкно в свет с вторият най голям излишък в платежния балан от външна търговия : ИНФО ОТ БЛУМБЪРГ. Итака както направиха сънвместо с Германия СП-1, така строят на финала и СП-2.Няма кой да ги спре-Късно елибе за китка.

И по какво съдите, че "импортозмещението" върви на шест? Колко граждански самолета направиха, без "западняците"? Какво се случва с родната валута? Изместила държави от световни пазари! Кои държави? Пазари на какво? Няма как да върви една икономика, когато е изолирана и когато обслужва само ВПК в държава, зависима от износа на суровини, която води три войни в момента.

Не разбрах каква е новината.

Новината е че Русия губи пазари, съответно валута. Валута, с която прави оръжия и напада други държави. Следователно, колкото повече Русия губи, толкова е по-сигурен мирът.

creten

И, коя друга държава е нападнала Русия? Сподели и ние да знаем нещо от световната политика!

До Ами сега: Колега натиснете копчето на дистанционното си и на други програми, не само на ОРТ.

Русия губи пазари ??? Какточно ги губи като само последните 5 години увеличи дела на Газром от 35% на 45 % на пазара в ЕС.и Как точто Америка ще ги измести като доставя 1,5 млрд.куб.метра газ на ЕС срещу 190 млрд.куб.м. от Газпром, на всичкото отгоре 3/4 от шистовата индуестрияна САЩ фалира и не може да покрие вътрешния пазар.Нещо повече САЩ-внасят руски втечнен газ от Ямал СПГ.

България е ясен пример. До преди 2 години българското правителство не можеше и да си помисли да спомене нещо за газа, камо ли да започне преговори с "братушките" за цени. Днес се оказва, че може и още как! Дори и цената намалиха- доста! Защо? Защото мноооооого ни обичат или е нещо друго?

Ама размътихте Мошкото блато....що жаби квичат червени минуси.ха.ха. Не, тепърва Русия ще яде дървото с газа, когато ИЗРАЕЛСКИТЕ ДРУГАРИ пуснат средиземноморския газ през тръбата в Гърция към Германия. "Сила Сибири" струва грешните $10 млд на Русия а нито имат газ руснаците от Южен Сибир да покрият количествата по договор, нито газ тече към Китай. Едни мизерни 800000 куб.м. за цяла година. За да си изпълни задълженията към Китай с количества газ, Русия ще....опъне тръба от Ямала през Сибир, през Монголия,през КИТАЙСКИТЕ ПЛАНИНИ. Строеж на безумието.

Преди няколко дена датчаните разрешиха на руснаците да полагат останалите тръби с руски кораби ...а днес немеца просто изразява радостта на германците от преодоляването на поредната спънка в изграждането на СП-2.

Ха..Ха! Датчаните разрешили, и какво? С какво ще ги положат, с "Академик Черски"!!??? Ми то горкото корито, не може. А и мераклии да свършат работата вместо него нещо не се бутат. Милер буквално хвърли няколко милиарда USD в морето.

Човека пита каква е новината че немеца си удря гъза в тавана от щастие... па ти ако знаеш нещо повече от немците защо рониш сълзи и сополи?

Немецът е дипломат. Няма да ви каже..."я си глейте работата". Но вие не се отказвайте, вярвайте!

Пропуска се простия факт, че Германия се отказа от въглищата и атомната енергетика и затова използването на газ ще се увеличава. Русия осигурява най-евтиния газ за Европа при това с най-големи обеми заради огромната пропускна способност на Северен Поток 1/2. Газопровода през Украйна беше харизан на синчето на бившия визепрезидент Байдън (уволнено заради наркомания от американската флота) и заради дошлите на власт американски окупатори, организирали масови убийства на руснаци в Украйна, както и евентуални политически поръчки организирани с газопровода през Украйна, Русия ще откаже в бъдеще да ползва газопровода през Украйна. Газопрода през България също беше спрян с американска политическа неоколониална поръчка на надупените български управленци... затова остана Германия да застане срещу американските неоколонизатори...

знаеш ли коя година Германия се отказва от Въглища и атомна енергетика (която в момент съставляват общо 34% от енергетиката им). ДА ти помогна. 203Х. А знаеш ли с какво ще я заменят? С газ? Сигурен ли си? Германия увеличавала потреблението си на газ? Я пак провери в нет-а дали увеличава или намалява. Ей така... да си сигурен. Абе що говорите на ишляме бе? От 2001ва съм тука и мога да кажа че СП е по-голям проблем за българите путинофили и путинофоби отколкото за германците. Тука се споменава 2-3 пъти годишно за това. В ДИР-а през седмица.

Както писах вече - новина няма. Нищо ново. Един дипломат бил опитмист. Ми хубу. Останалото е повтаряне на новини от преди 2 години.

САШ реши, че има право да прилага екстериториалните санкции. не става. ЕС също гледа интереси на своите граждани. А САЩ да се разпорежда в своята страна и да не пъха носа си навсякъде.

Ха...ха! Как си представяте САНКЦИИТЕ? Забраняваме ви да работите? Не! САЩ просто казват на изпълнителя - продължиш ли работа, забравяш за всички договори с нас. Прави си сметката сам. И фирмите избират по-изгодното. СП-2 няма да го има, макар, че той си изпълни ролята по източване на руския бюджет. Вече на Путин, Милер и компания хич не им дреме дали ще го има или нЕма да го има.

scheise

СП2 ще го има, дори да си скъсат задниците в щатите с това изнудване. А платените тролове и Полските подлоги газ ще пикаят :)

Ще го има, но никой няма да го ползва. СП-1 е повече от достатъчен. А американците тепърва започват с изместването на Газпром от пазара. И скоро съвсем ще го изхвърлят. Щом дори Белорус и България се "осъзнаха". СП-2 ще си им остане на руснаците, като един мноооого скъп сувенир.

PEYTSCH

Всичко тече - всичко се променя. Докога ще е посланик, докога ще е Меркел, докога ще е Северен патарок-2...Божа работа. Я, камилата - я, камиларя.

Тькь е, всичко се променя, я камилата я камиларя , я /само колко яко прозвище/ PEYTSCH

ще го има /както между другото беше и предходния СП1 който си работи/, но и самите САЩ отдавна внасят руски втечнен газ с руски танкери от Ямал СПГ.Просто шистовата им индустрия не може да покрие вътрешният им пазар вече, поради фалита на 3/4 от шистовите им компании преди месец.

СП2 ще го бъде стига Германия да го иска, а тя го иска. САЩ ще пият една студена вода. Нали все говорят за диверсификация. Нека си предлагат втечненият газ, както и без друго правят. Защо само САЩ да е доставчик на газ?

Защото така трябва и газта ни, която купуваме от руснаците е демократична.