Германските фирми у нас: Пречат ни корупцията и липсата на работници

Само в Албания чуждите инвеститори намират по-евтина работна ръка, сочи проучване

Обратно в новината

Коментари - Германските фирми у нас: Пречат ни корупцията и липсата на работници | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При ниска цена на труда е съвсем нормално да има дефицит на качествени кадри. Това е икономически закон. Евтиното няма как да е качествено. Качественото няма как да е евтино. Ниските цени на качествени неща ги превръща в дефицитни. Смятам, че философията на "чужди инвестиции" е дълбоко цинична и откровено престъпна. Инвестира, за да паразитира върху евтин труд, т.е. да краде от силите и живота на работника в чуждата страна. Това е узаконено робство. Ако ЕС уеднакви със закон минимална работна заплата за ЕС нещата ще дойдат на мястото си. Ако бюджета не издържа, да се реформират бюджетните системи. Ако бизнесът не издържа, да се реформира и той. И да се забрани лъжата, наречена "производителност на труда".

А германските фирми като ограбиха маса собственост чрез корупмпиране на управляващи, съдии и чиновници не реваха, а сета им пречи корупцията. Да се определят и да не страдат толкова. Преди Петнадесетина години подкупите които даваха в чужбина германдските фирми ги осчетоводяваха като официален разход в Германия

Германските фирми у нас: Пречат ни корупцията и липсата на работници И на нас българите много ни пречи корупцията, ама само тогава , когато сме извън схемите за корупция.