Германската Diehl Controls избра Румъния пред България и Сърбия за своя инвестиция

Компанията ще изгради изследователски център и производствено звено край Брашов, като ще вложи 40 млн. евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изненадани има ли?

Правилно! Няма нужда да инвестират в русофилски държави, като нашата и Сърбия! Правилно решение!

Нормално. Кронщад е град, където все още се говори немски.

Докато не подменим цялата администрация на всички министерства, общини и държавни учреждения, който и да е на власт, схемичките ще се въртят до безкрай. Обикновено в схемата са от заместник надолу и който не е в схемата бива отстранен от длъжност поради несъвместимост с екипа. И това няма нищо общо с партия или принадлежност - всичко е поради абсурдно ниската цена на труд в България. Всеки на държавна позиция е на символична заплата, която после се знае, че с парите под масата стига за изкарване на месеца. Ако не си в схемата умираш от глад.

По-принцип ли си толкова тъп,или влагаш специално усилие в това?

Напълно подкрепям.

само в администрацията. Проблемът е, че в БГ от 2 години няма правителство. Имаше един трагиен "комик", помислил се за велик, две служебни недоразумения и някакъв цирк за 6-7 месеца. Очертава се в най-добрият случай поредният цирк за 3-4 месеца или поредното служебно недоразумение. Може да ругаете тиквун, но при него имаше стабилност. Естественно, че сега всички ПП проксита ще почнат да хранят, но след има няма няколко месеца и те и всички българи ще се почувстваме все едно ни е напънал слон.

Това пък ако е новина.

Това е ново доказателство,че България се управлява от идиоти

За съжаление напълно разбираемо. В Румъния има предвидимост и много по-малки и много по-кратки административни процедури отколкото в България. Там нещата се случват, тук ще висят много години наред в различни администрации за да съберат един куп хартийки наречени съгласувания. Тук ще трябва да изграждат за своя сметка външни връзки и външна за техния обект инфраструктура с отделни процедури отнемащи години, там ще ги присъединят към ток, вода, канал и всичко друго от каквото имат нужда без проблеми. Тук ще правят за своя сметка път до техния обект пак с куп процедури, там ще имат път до техния обект от общината. Тук данък сгради и скрития данък "такса смет" ще са проценти върху счетоводната стойност на построените сгради, което при голяма инвестиция прави огромни суми за местни данъци и такси всяка година, там ще е много по-нормално. Отделно всички наши регулации тук са на принципите "трябва да сме по-сметци и от папата" и "виновен си до доказване на противното", там регулациити са много по-нормални. За съжаление мога да продължа да пиша още много. Реалността е, че тук съвкупната администрация се е превърнала в паразит, който толкова е пораснал, че скоро ще убие гостоприемника си.