Германия ще спре да използва въглища до 2038 г.

Решението беше взето на заседание, продължило 21 часа. До 2022 г. пък спират ядрените централи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не го видя няма да го повярвам. Преди месец-два в Германия беше станала една патаклама със зелениете, защото се опитаха да спасят една гора, която някакъв въглищен концерн искаше да си отчужди, да я унищожи, защото отдолу имало въглища. Т.е. нещата по-вероятно ще са само на думи. Да не говорим що за протести има в момента заради забраните за дизелови автомобили в определени градове. Да, запътили сме се на там, но темповете не са толкова бързи. Дали е възможно? - Да! Но тогава трябва да минат на биомаса, ветроенергия и фотоволтаици - доста ненадеждни източници на електроенергия, а за буферно складиране на енергия ще са нужни какво? Акумулатори! Акумулаторите правят какво? Замърсяват! За каква зелена енергия говорим тогава? Да не говорим за порочната практика, всички електроуреди да изкарват вече по 5-10 години и да ги хвърляш в коша. Ами енергията, изразходена за производството им? Това е пълно лицемерие, обслужващо определени лобита. Нищо различно, както в България - сещате се навремето каква борба беше за тази ветроенергия и фотоволтаици. Та и там така, но в огромни мащаби. Ще си пазят природата като нацвъкат перки да правят птиците на салата и пейзажа да е, меко казано, странен. Виж, ако ги сложат в океана или използват силата на приливите и отливите може би ще е по-добре!

Акумулаторите за една 100 МВт батерия, каквато направи Тесла в Австралия за 3 месеца, се произвеждат за половин ден в момента в завода на Тесла, а 1600 МВт, колкото са примерно блоковете на Марица 2 за 8 дни. Само че те няма да работят 8 дни, а поне 1000 дни. Т.е. замърсяването за производство на батерии е стотици пъти по-малко замърсяващо от ТЕЦ произвеждащ същото количество електроенергия. Разбира се ТЕЦ на газ могат да останат резервен план при проблеми в системата. Дори и да хвърляш "в кошаб4 после батериите, това ще е в пъти по-малък тонаж от праховите части изхвърляни директно в атмосферата. Само че има един процес наречен рециклиране, който е много по-лесен и евтин от прочистването на атмосферата. Електроуредите си са такива независимо дали има Зелена енергия или ТЕЦ и нямат работа в аргументацията.

Браво на ГЕРМАНИЯ---носител на техническия прогрес на нашата планета!!! След Втората световна война ,победителите им доокрадаха технологиите . Процеса започна още с гонитбата на евреите .Атомни физици и математици намериха подслон вСАЩ. След 1945,2-3 милиона инженери и средни специалисти ,с докрай обрани фабрики,предимно военни ,поставиха основите на сериозна ,за вре, ,мето си военна промишленост и в СССР. Катюшите са окрадените немски NEBELWERFER , от 30-те години. Калашников е окраденият HUGO SCHMEISSER от 1917 година.,а не от някакъв си старшина Михаил Калашников.

Как ти личи, че нито калашник, нито катюша си виждал, нито знаеш кога катюшите са почнали да бъдат използвани. Навремето познавах един Веселин, голям тъпанар беше и пълен селяк - чудя се дали не си същият.

Минавал съм по близо покрай заводът с комините на снимката , комините са толкова високи че се виждат на повече от 20км а диаметърът им в основата е поне 500м. Едва ли има в световен мащаб по-голям замърсител на атмосферата но за там никой дума не отваря , тук за подобни комини и пушеци биха закрили държавата .

Това не са комини. Това са градирни или охладителни кули. Това дет си мислиш че е пушек е водна пара.

В парното .

Жалко. Това означава, че Германия няма да развивиа активно електромобилите. След като закриват големите си мощности ще имат недостиг на електроенергия, а не излишък, който да се чудят какво да правят и да се насочат да преобразуват колите си на ток.

Изследването на организацията за приложни науки "Фраунхофер" сочи, че производството на електроенергия от биомаса, слънце, вятър и вода се е увеличило с 4.3 процента миналата година до 219 тераватчаса електроенергия. За сравнение общата приоизведена електроенергия в Билгария е под 45 тераватчаса. Германия миналата година е била нетен износител на 45.6 тераватчаса електроенергия.

А така! И каква стана тя! Я бърже тичай да им обърнеш внимание на германците, че са направили такъв очеваден пропуск! Добре е все пак, че разбирач като теб се появи навреме, и то с такава непоклатима логика, че иначе Германия потъваше, хахаха! Хубаво си се писал БМ, точно отговаря на мозъка ти!

Германия продължава да се утъпява и да слугува на Световите тарикати. Към вчерашна дата Илинойс добива ел енергия от 6 атом централи с 11 реактора, готви +1. Ядрен компонент дава 53% от електричеството, въгл-31%,нат. газ 9,4; вятър 5,7; солар 0.7%. Целият щат лежи върху въглища. Дават бъдеще на атома и на въглищата до изчерпване на количествата. Това беше решено на референдум преди 6 год- Атом -да. въгл -да, всичко останало аут. Това повелява сбободният американски дух витаещ в умни и прости американски глави. Когато и в БГ глави духът стане свободен , а не наведен може да се очаква някакво положително бъдеще за БГ.

Много избирателно. Калифорния пък реши да мине на 100% зелена енергия. Само че БВП на Калифорния е 4 пъти по голям от този на Илиноис. А на много места в САЩ затвориха АЕЦ поради невъзможност да се конкурират със зелената електроенергия и тази от ТЕЦ на газ.

Браво !!! И такава голяма икономика и северна държава ще разчита на ВЕИ та...ха ха ха някъде околко 2000 год. упорито ни набиваха в главите че Германия ще си затвори АЕЦ вете, а реално ги затворихме НИЕ !!!Ресурса на техните АЕЦ /въпреки удължаването/вече изтича, а ние на половината ресурс...не им се връзвайте на тия лицемери...

Верно си дебил и долен лъжец. Германия заговори за затваряне на АЕЦ след Фукушима. Германските АЕЦ не са по стари от Козлодуй, а реално вече има затворени. До 2022 г смятат да затворят трите най-нови и модерни АЕЦ, които са далече от ресурса, докато у нас ресурса на блокове 1 и 2 си беше изтекъл, а на 3 и 4 им оставаха по 3-5 години, но интересно защо червеното правителство на Станишев не си мръдна пръста да се пребори да не се спират и ги спря.

Пълни простотии. Ние се жалваме че наще тука въртят далавери с ВЕИ. Па те са като босоноги дечица в сравнение с немците. Истината е че никой не му пука за въглеродния двуокис. Ако искаха да го намалят, няма нищо по-лесно това да стане, като се събират отпадъците от селското стопанство, пресоват се и се заравят в стаите въглищни мини. Стана модерно да се гори пресована дръвесина (било екологично викат). Ако беше вярна историята за СО2, щяха тази пресована дървесина да я закопаят някъде и да построят още АЕЦ за да се топлят хората на ток, а не да горят пресовани слама и стърготини.

Ние на село много не вярваме на германците, защото четем историята. 1918 г. свърши 1-та световна война, те загубиха, декларираха, че нямя да започват нова война, а 1939 г. започнаха. Сключиха договор за ненападение със Съветския съюз, а ги нападнаха. Ние на село очакваме до 2038 година я камилата, я камиларя.

Имат си разни северни потоци, глезят се...

Само Северният поток няма да им стигне, ако спрат АЕЦ и ТЕЦ-овете Ще трябва да внасят втечнен газ от САЩ

Значи минават на ТЕРМОядрени?

Първите в света ?

Ами ако реакторът във Франция, който се строи вече от доста време, започне да работи, защо не...

Вместо до сега всичкото ТЕЦ тука ,,да върти,, на газ, и сега да прекарваме към страната газ от Азер.. , Иран,.. ние дишаме пепеляк от кюмуро и плащаме димни кноти да тоя дето духа!

Тецовете са на газ или ти е къса паметта, когато Путин ни врътна кранчето и трябваше тецовете да минават на мазут...

поне такова беше становището на Еврокомисията... или ти не си европеец-)

Лошо няма , но не разбрах - спират аец , премахват въглищата . А ток за промишлеността ...минават на газ ???

Бе, насила набутахме набързо руската газ в Германия!

Вятър, слънце, геотермална енергия... Примерно, Германия инвестира доста пари в слънчеви централи в Северна Африка.

тока обаче не е-)

Не схващаш особено бързо, а?

друг път. Последните въглищни централи са на няколко години. Никой не строи въглищни централи с проектен живот от 20 години.

Ще ги компенсират, ако разбира се това, което си написал е вярно.