"Газпром" свали цената на газа за България с 40%

Компанията ще възстанови суми на "Булгаргаз", платени за вече доставения природен газ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представяте ли си какво "освобождение" се е вихрелo до сега!

Това най-вероятно е за сметка на рушвета, който тукашните прибираха. Очаквам дори повече да се назлобят да реализират "голям шлем" сега. Инак ги чака глад.

Слава на Европейският Съюз и на САЩ - истинските приятели на България !!! С "приятели" като пРосия, врагове не ни трябват !!!!

Трябва да сме горди с членството си в Европейският Съюз !!! Благодарение на Европейският Съюз днес българите ще плащат по малко на своите душмани от северно-азиатската сатрапия Путинистан !!!!

Някой компетентен може ли да каже дали това ще намали цената на газта на бензиностанцийте ?

Радостта ви е преждевременна.Цените ще ги надуят на територията на БГ както, впрочем, било до сега и тази разлика ще обогати бг-доставщици (класика на жанра). и няма да разберете на каква сума ще ви прецакат. И те винаги остават в сянка - ни лук яли, ни лук мирисали Представям как те зарадваха на новината.

Новината е добра за големите играчи-овергаз,ситигаз и др. ,чиито печалби ще нараснат двойно.Но обикновения потребител пак ще духа супата.Ще калкулират в цените такси за пренос,за доставка,за какво ли не още и пак ще останем на сухо.

Естественно това е доба новина за БГ, но лоша новина за САЩ (Русия при всяко положение ще има своя печалба), тъй като САЩ губят позициите със скъпия си газ

Няма логика, Бате! Русия беше единственият ни доставчик и дума не даваше да се издума за намаляване на цените. И сега изведнъж - 40% надолу. Защо? Ами заради ТАНАП и американския терминал в Гърция. Въпросът е, дали ще се отрази на бюджета на домакинствата това намаление(на мен и теб). А дали Русия ще има или няма печалба, баш ме бОли....

КОЙ Е ПОДПИСВАЛ ДО СЕГА ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ДОГОВОРИ С ГАЗПРОМ!

Р.Овч.

Договорите от българска страна са подписвани от българските национални предатели от БКП/БСП

Представяте ли си какво "освобождение" се е вихрел до сега!

БОГ ДА ПАЗИ ЕС И САЩ !!! Въвеждане на Еврото ще е още една преграда пред мръсните руски ръце, протегнати над България !!!!

БОГ ДА ПАЗИ АМЕРИКА !!!

Мурзилажа в шок !!! "Лошият" ЕС принуди "добрия" Газпром да се съобразява с правилата за търговия в ЕС !!!

Абе братушки- може ли такива работи бе? Ся ко ши праят родните картеладжии- как ше си купят нови яхти и самолети, с тия 40% надолу бе? Ми тва е удар по темелите на родната енергетика, бе, братушки, излага те се бе.

"Газпром" бе изправен пред риск да бъде санкциониран за нарушаване на антимонополната политика. Именно заради случаи на монополизъм Европейската комисия стартира разследване срещу руския газов гигант------------------ Винаги съм казвал, че лишнехромозомните източни орди на путин разбират само от дебелата тояга. Всички Българи трябва да сме благодарни на Европейският Съюз и на АМЕРИКАНСКИЯТ СГЪСТЕН ГАЗ, КОЙТО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ДОРИ ПАДНА ОТ 110 ДО 90 ДОЛАРА !!! Мурзилките нямат друг път. Така наречените "братя" ни цакаха с най скъпият газ в Европа-240 долара. След като започна доставката на Американски СПГ до терминали в Европа, цената на газта рязко падна на борсите в Амстердам - до 150 долара. А сега вече има и цени по 110 долара, както снощи каза в едно предаване по ТВ-то специалист по газа. Какво ПРЕКРАСНО нещо е конкуренцията. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОДАВАЧИ - ТОЛКОВА ПО-НИСКИ ЦЕНИ. а ДО СЕГА ЧЕРВЕНИТЕ ФАШАГИ ОТ КРЕМЪЛ БЯХА МОНОПОЛИСТИ. Но край... идва фалита но путиновата бензоколонка.

разбрах че се увеличава надценката на газа за големите играчи. За нас цената ще остане същата...гаранте. Нали не мислите че акулите ще се откажат от тези 40% и да ги даде на нас раята. Някак си няма да е честно сега да започват не мислите ли? Така и така сме свикнали цените да са само нагоре!

Не бе... за кака Курнелка гласувайте после, да ви сложи още един Радешарски. Глупав народ, сър...

Много отдавна, още преди година и половина "Газпром" бе изправен пред риск да бъде санкциониран за нарушаване на антимонополната политика. Именно заради случаи на монополизъм Европейската комисия стартира разследване срещу руския газов гигант. Предмет на разследването са злоупотреба с господстващото му положение на източноевропейския газов пазар. Това разследване стартира за втори път след като България обяви, че нищо не се е променило в Москва по отношение на цените за газта към София. Делото, известно като AT.39816, за доставяне на газ в Централна и Източна Европа, отдавна е част от дневния ред на Комисията. Българският държавен доставчик на газ "Булгаргаз" се реши най-сетне, преди осем месеца, да поиска Комисията да възобнови антитръстовите производства срещу "Газпром"поради неизпълнение на едно от най-важните обещания на руската компания. Става дума за ангажимента на "Газпром" да адаптира руските цени за газ към средните пазарни цени в ЕС, което даде основание на Еврокомисия да прекрати случая. На 24 май 2018 г. Европейската комисия, представлявана от тогавашния зам.-председател по политиката в областта на конкуренцията Маргрете Вестагер, приключи антитръстовото си разследване срещу "Газпром". То продължи 7 години и завърши без санкции за глоба, но при задължително условие - руската компания да намали цените и да спре усилията за предотвратяване на достъпа на конкуренцията до източноевропейския пазар.

До тук Добре, ама последната дума има КЕВР...

За първи път от 40 години, 3ти март е празник! :)

Очакваната цена, която ще бъде предложена ))

Това мили приятели го издейства ЕС а ние Т.Е. правителството си траеше и се криеше а сега са се наперили така просташки че е смешно а след това става тъжно!

Леле какви боклуци са червените гниди. Конкурентните проекти като терминала в Александруполис, доставката на по евтин газ през Пирея и възможноста да загубят пазара у нас накара руслямците да намалят цената. Цяла година точно гнусната сган ни убеждаваше, че втечнения газ бил много по-скъп и безумната цена на руслямците била най-ниската, а сега се оказа, че абсолютно те са мръсна антибългарска сган и точно заради световните цени възможните алтернативи руслямците свалят цената с 40%. И то със задна дата, обаче това нямало нищо общо с правителството. Сега като намалят и цените на парното със ЗАДНА ДАТА какво ли пак ще измислят да плюят?

Някой да не си помисли, че нещо ще стане по-евтино???

Да. Мислиме си. Ще намалят цената на парното и то със задна дата. Както и естествено ще падне цената на метана за коли.

ще се завири язовир Студена , отколкото някой да върне пари на крайния клиент.

И язовира ще се завири. Стига да има валежи де. А през пролета има много валежи

Това не е подарък,просто цената на петрола и газта на борсата се обезценява във американски долари на световните борси!Това може да види всеки,а ако не ви се вярва просто заложете реални пари на покачващи цени на петрол или газ и ще усетите как ще останете без пари!Нищо не е даром само така,че сме българи!

Бендзиня кога?

Български мутренски бизнес принцип кръв повръщам пари не връщам затова цените на бензина и превозите на автобуси,таксита,влак не поевтиняват!Властта ще каже има инфлация и покачване на жизненият стандарт на масовото простолюдие!

Бензина е вързан с петрола. Газта има друг пазар. Но метана чакаме да падне за тези които имат кола на метан

Подарък от братята за трети март. Това не е като да ти копаят златото и да изсипват боклука си върху земята ни.

Подарък за 3-ти март 1918 г.

Така наречените "братя" ни цакаха с най скъпият газ в Европа-240 долара. След като започна доставката на Американски СПГ до терминали в Европа, цената на газта рязко падна на борсите в Амстердам - до 150 долара Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай! Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

ГъзПром са на колене пред малка България! Слава на САЩ!

ти си или луд, или малоумен, или се шегуваш

Всички Българи трябва да сме благодарни на Европейският Съюз и на АМЕРИКАНСКИЯТ СГЪСТЕН ГАЗ, КОЙТО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ДОРИ ПАДНА ОТ 110 ДО 90 ДОЛАРА !!! Тенденцията в Европа и Турция е да се използва все по-малко руски газ. Причините за това основно са две: 1. По-високата цена на руският газ в сравнение от сгъстеният газ до терминалите в Европа и Турция от Катар, Америка, Алжир и др…. 2. По цяла Европа , Украйна (а вече и Турция) видяха, че лъжливата , агресивна Русия не може да бъде сериозен търговски партньор за доставка на газ, както и за негоден мръсен петрол. Агресивните червени фашисти на путин използват газта за политически натиск… Например: -Европа съкрати в голяма степен използването на руски газ и мина на газ от други източници. Американците изградиха в Европа 21 терминала за разтоварване и съхранение на сгъстен газ. Ето защо те похарчиха 60 милиарда долара. Още през 2016 г. американците започнаха да разтоварват газа си в Португалия, Испания и Италия, Полша, Гърция ...

Ни грабят както и турчин не го е правил Национализация на Нефтохим България за Бългрите!

благодарим , 3 мрт става и празник на освобождението от руското енергийно робство!

Да живее обединена Европа! Блядовете да го духат!

Годишен отчет на БУЛГАРТАЗ за 2016-та година: Средно претеглена доставна цена до вход на газопреносна система (лева /1000 м³): 2015-та год. - 475.18 лв. 2016-та год. - 278.01 лв. Или в долари - 163 долара.. По данни на Блумбърг от 2016-та досега средната цена за 1000 куб.м. по газовите борси в Европа на руски газ е около 170 долара... За невярващите - данните са от https://www.bulgargaz.bg/bg/za-nas/finansovi-rezultati-28/sektsija-87 За Блумбърг си ги търсете сами..

Ти лъжеш. 2016 петрола падна на 25 долара за барел, а сега е 60 долара. Защо си дал данни за 2016, а не за 2019 и 2018 г? Средно претеглена доставна цена до вход на газопреносна система (лева /MWh) 1-во полугодие 2019 г. 44,38 преведено в 1000 м3 това заначи 44,38x10,6=469.58 лв или в долари към 270 1-во полугодие 2018 г. 33,47 съответно 33,47х10,6=354,78 лв или в долари към 204 долара

Я си провери какви цени иска Булгаргаз от КЕВР?? Да ли са 359 лева?? Щото по твойта сметка ги правиш спонсори на матряла с къде 100 и кусур лева..

За да не използвам някакви надуващи цената приравнителни коефициенти.. За да докажа тезата си..

Отопление за гостите -мигранти

пита се кой е вземал до сега 40 процента от парите за газа..кой .кой ..кой...и ще ни върнат ли 40 процента от парите които плащахме за парно и ще намалят ли 40 процента парното за напред...мръсни грабители мръсни изедници на българския народ дано да гниете в Ада подли идиоти

Путин ги е взимал бе, отговорът е очеваден! хрантутили сме пак руснаците!

Перфектно- свалете сега цената с 40% за крайния потребител.

Nikos

Не знам ти какво си мислиш, че Борисов или Теменужникът Петрова имат някакъв принос за намаляването на цената на газта,нищо, че сега балтаят за европейски комисии и тем подобни простотии! Нямат никакъв принос за това! Миналата седмица тикварят ревеше срещу Теменужникът, че Путин не я ебавал за нищо, а си говорил и обсъждал цената на газът с президента Радев! Съвсем нормално е Путин да не обръща внимание на върхушката на герберастката хунта, а да разговаря с умният и отговорен български политик, какъвто е Радев! Разбира се, че сега Биби ще се опита да си препише заслуги и присвои приоритети за намаляването на газта! Защо не договори през тези 10 години по ниски цени този лаладжия?

Nikos

Коментарът се отнася до лаладжията "статистика "!

Леле какви боклуци за червените гниди. Напротив конкурентните проекти като терминала в Александруполис, доставката на по евтин газ през Пирея и възможноста да загубят пазара накара руслямците да намалят цената. Цяла година точно вие нещастници ни убеждавахте че втечнения газ бил много по-скъп и безумната цена на руслямците била най-ниската, а сега се оказа, че сте мръсна антибългарска сган и точно заради световните цени възможните алтернативи руслямците свалят цената с 40%. и то със задна дата, обаче това нямало нищо общо с правителството.

Ти ,-------, да си чувал за решение с което европейският съд осъди Газпром за злоупотреба с монополно положение спрямо страни от източна Европа и поетото от Газпром задължение да договори пазарни цени за доставка на газ с тези държави? Е това е пазарната цена на газа, а останалото е такса "освобождение" която все още плащаме на Русия. И то не само чрез газа - там отпътуваха парите от КТБ, там отиват парите от ядреното гориво, което купуваме пак от Русия на астрономически цени. Да си чувал, че разходите по съхранение и утилизиране на отработеното гориво от Козлодуй не са вкарани в разчетите за цената на тока и ако тази компонента се вкара като разход токът от Козлодуй ще стане най-скъп в България? А Путин говори с Радев, защото не му останаха много събеседници в световен мащаб, а ако сам си говори пред огледалото ще предизвика основателни опасениа за менталното си здраве.

Газ пикаят червените тролове - направо ще умрат от злоба

Напротив, газ пикаят ГЕРБАвите тролове, защото на ВСИЧКИ е ясно, че на любимия ви Дон Корлеоне му "постла" Радев..... да не говорим, че такава новина не се съобщава на НАЦИОНАЛЕН празник...ама какво да правиш- ОТЧАЯН ПИАР

Трагедия за червената измет

умират от яд червените тролчета че България ще дръпне още повече напред ,въпреки че мечтата им е виденовото лято на 96 някога пак да се върне. Сори ама Бойко не е Виденов и няма как да стане

Nikos

Какви червени, сини или пембени ти се присъняват бе лайнолин, да не би твоя идол тикварий да е издействал намалението на цената на газта? Всичкото това го направи президента Радев в разговорите миналата седмица с Путин, когато тиквата ревеше, че на Теменужникът никой не му обръща внимание, а се разговаря с Президента за важните политики, които касаят българската енергетика и цената на газта!

"...България ще дръпне ОЩЕ ПОВЕЧЕ напред..." Егати, ти не си наред, нали знаеш?!

По стар български обичай Нали няма нужда да обяснявам, че това няма да доведе до спад на цените за крайните потребители. Напротив, цените ще продължат да вървят нагоре. И да не забравите, че Русия е "виновна"...

Много ги разбираш тия работи, брей ти голям специалист бре.

че когато газа тръгна от турция за България веднага поевтиня за крайните потребители, ползвам газ затова си позволявам да обеснявам !

Сега че вдигнеш инфлацията с 40%,нали?

Нещастници, къде бяхте досега - 10 години сте на власт, а сега, когато видяхте зора, че рейтингът ви спада, че народонаселението се гневи и ви псува, купихте ивдулгенции. Не смятам, че това би ви спасило, хората не са идиоти, въпреки хвалбите ви, че сте спечелили някакви избори. Деградацията ви е в действие, но никой няма да ви е благодарен за нещо, което би трябвало да сте направили отдавна!

Няма по-глупав коментар....

Обява е Интернет : Набираме съкратени червени тролове за бране на шишарки в Сибир .

Обява в Интернет: Набираме платени гниди-пропагандисти за публикации и коментари в нета. Достойно заплащане. Справка- Козяк.

Добре, бе Президентът Радев уреди намалението! Обача, краварският газ ще поскъпне с около 70%

единственото нещо дето Радев го е уредил е държавен евтин апартамент за една жена омъжена за депутат с 5000 лева заплата

Nikos

Дори и само това да е , а ти какво си уредил в мизерният си и безмислен животец?

Бате Боцко доказа, че е истински българин и политик с усет за добруването на народа си. Комунетата да вият колкото си искат. Те отдавна вече са бита карта.

бате бойко има перфектна външна политика, факт. но на вътрешния фронт работата е зле. много скръндзаво, петров, много. предишните направиха хиперинфлация, сегашните- хиперстагнация. техното никога се не губи, а народа- да мре отглади. ся ше видим дали ше има нещо реално от тия 40% или пак зироу.

Бате Боцко - комуниста да не би да сте го обожествили вече? :))))))

САЩ и Русия си правят напук, това е....добре за нас.

Освободители как са ни ДРАЛИ щом е така за здрасти махат 40% ?!? И то въпреки изгонените шпиони.... или може би точно за това?

На другарете ша им орежат бонусите !

А бе момче ,много време ти отне да получиш разрешението да ме изтриеш...

Ако герба се потриват и не направят нищо за доходите на народа моментално, чака ги съдбата на бсп. Веднага няма да е, но точно навреме- като се самозабравят. Гледай настоящето на бсп и к-я- мисли за бъдещето на герб. Без илюзии по въпроса.

Ами не, по-скоро като СДС ще бъдат забравени, освен ако не ги вкарат в затвора, както заслужават...

Браво Радев! Другото са празни приказки.

Че Радев какво направи освен да пръдне днес на Шипка

Хахаххаахах! Колко сте тъпи.