"Газпром" е обещал на "Булгаргаз" да не спира доставките за България и Европа

Доклад на КЕВР предлага 14-процентно намаление на цената на газа от февруари, днес "Булгаргаз" би предложил то да е 18 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От "Булгаргаз" са успели да договорят с азерския доставчик да се получава природен газ на друг алтернативен газопровод, който се намира на близо 300 км от договорния. Кой ли е този газопровод? Дори името му не споменават. А накрая на материала се разбра кой бави строителството на връзката с Гърция, но Ризова пее всяка вечер 12-години Борисов, 12 години Борисов.

руски мекерета са и двете компании !

писна ми от ватници

Обещанията на Газпром не струват нищо.

Не ме интересува ... заврете си някъде газта .. отрязах тръбите ...

Факт е, че Газпром винаги е спазвал договорните си отношения, но западната пропагандна машина постоянно говори за риск от прекратяване на доставките. В същото време вчера се разбра, че доставките на новите ни Ф-ки от САЩ ще се забави (което е явно нарушение на договора ни), но почти нито една медия не го отрази.

Кой ли бълвочи пропаганда в момента?! Смешни сте... Винаги винаги. . помним как винаги ни продават поне 2х по-слъп газ преди Меркел да си отвори устата. Как плащахме като братушки по 512 долара, а фашагите по 250. Винаги винаги било еди как си. Другите правят пропаганда...

Когато се купува малко -цената е по-висока,при купуване повече е по-ниска. Няма как да се купуват 3 милиарда м3 ,и да се иска цена като ,че се купува 80 милиарда м3.Ако минаваше ЮП2 през България цената щеше да е друга,но ние по съвета на новите ни господари ,ние отказахме потока-смях.Това е идвестно и на децата от детските градини

Двойно? Айде бе? И няма общо с превоза. Говоря за цени 2014 на договора с Русия. Кажи един продукт който е двойно на едро в склада на продавача в зависимост от бройката. Лоша 6юеркел, лоша лоша... Пропаганда, а?

Да не говорим че в същия период заУкрайна беше мад 1000, но там беше бартер за пристанищата. За това и станаха тъпотиите на Путя.

Факт е, че Газпром спря газта към цяла Европа, заради споровете си с Украйна преди години, без да ги интересува, че имат договори. Ама ти явно не можеш да помниш толкова дълго. Обещанията на Газпром са гола вода!

да не се окаже, като обещанието на НАТО да не отива на Изток?

И кога е имало такова "обещание"?

на газ през България? Защо им опростихме тази неустойка?

Ердоган спира газа за Булгаристан и всички топлофикации спират

Нали ако не ми караш автобуса, не само хората ще бъдат на улицата ами и ти щото ше те уволня. Панимаеш? А ще се намери кой да извози пътниците... Така и газта.

Обещаното не е като даденото. Нали се сещате- ако се вземе решение на по- високо ниво в Русия и кранчето ще спре от днес - за днес, дори няма да е от утре. И бих ги разбрал руснаците, без да съм на тяхна страна: въпреки сключени договори Запада къде основателно, къде не им налага често ограничения и санкции, те що да не предприемат реципрочни действия когато си преценят? Изобщо политическата обстановка си е таковала таковата понастоящем. Всеки дърпа чергата към него си: САЩ, Китай, Русия, че и Великобритания и Турция и те. И ние (ЕС) скачаме и се равняваме по задокеанските глупости. Ако някой ме пита мен, то би трябвало да работим за една обединена Европа, със собствена армия, неразчитаща на НАТО, независима и дори еманципирана от USA и Великобритания собствена политика; с християнски европейски ценности, а не измислени либерални ценности. Разбира се това е химера. Всичко ще отиде по дяволите доста скоро.

тъпото е, че една Европа+Русия, щеше да е много по-християнска, от колкото Европа+САЩ. въобще, САЩ не са точно християни...

Това прилича много на вица от соца, дето сме изнасяли компютри за Япония. После се оказало, че не сме изнасяли, а внасяли, не компютри, а кюмюр, и не за Япония, а от Албания. Те такива работи и това изказване.

Аз квото мога да ви обещая, никой не мой ви го даде!

Пут%кин никгоа не лъже :).

Във връзка със статията снощи се сънувам с едно бившо гадже сме в леглото и тъкмо се нави да ми направи св|/|рка, отпуснах се такъв блаженно в очакване ... и хоп алармата на телефона ме събуди та обратно в реалността!

Заглавието е безумно.

Ето за това .....https://youtu.be/YXKKy9-ad6A?t=43

Нормално , на вова нужни денги ! Иначе "намаление" на 109лв при цена 26лв миналият януари май не е точно намаление и едва ли има връзка с цените по дългосрочните договори !

Здрасти, Павел Говняшки. Научи ли българската граматика, гербераст неграмотен?

Той и руската не е научил.

Поради изключително силното руско влияние и зависимости на политиците от Рассия, България е докарана до състояние на самоубиваща се държава.

НИЕ имаме договор а някой западни държави взимат от борсата и там е скъпо.Ние имаме повече 48 процента доставка-

обещанията венаги се спазват, и ние обещавахме вечна българо-съветска (руска) дружба.

Много ясно. ЕС го играе тъпата кокошка, която носи златни яйца на Газпром. А, напоследък кокошката доброволно и старателно вече инкрустира яйцата с диаманти. Даже 3т световна да почне, докато ЕС снася, Газпром ше дава газ. 1000% съм уверен.

243Win

"Договорите с рунаците не струват колкото хартията, на която са написани" Ото фон Бисмарк

Политиката си е политика, бизнеса си е бизнес.

Защо така? По-добре Газпром да гледа интересите си, както обичайно, и да направим още един договор с още по-високи цени. И следващата година с още по-високи цени, както бе през предходните десетилетия. А, и да не забравим да направи още едно транзитно тръбопроводче, което ние да финансираме, а то да си минава просто така през тази ничия територия, наречана булгаристан.

Дори и ако започне война?! Много се съмнявам ...

По време на войната с Грузия нито газта спря нито тока, нито парите дето превеждат работещите в Русия грузинци в посока Грузия. Двете няй лоши неща на емята са немците да ти пуснат газта а другото е руснаците да ти спрат газта.

Ако започне война, тя ще бъде не като в Грузия, а Световна. Тогава интересите ще бъдат други ...

Ами тогава газта е най малкият проблем защото Европа остава без жито, дърва, желязо, алуминий, титан, пластмаса, въглища, уран... Количествата които доставя Русия от тези неща са огромни и няма как да се компенсира недостига...