“Газпром“ емитира нов дълг в долари с лихва 5.5-5.625%

Това е първият случай на използване на щатската валута от руската компания от март 2017 година досега

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един, но не гвоздей, а кол във вампира гЪзпром: Нов терминал за втечнен газ за $10 милиарда строят в САЩ. Партньори са Ексън Мобил и Катар петролиъм.

Червени български мърши, защо не събирате дарения и да помагате на гЪзпром ?

Защото Милер си купил с крадените от руския народ пари квартира за 1 милиард. Изпращам ви и линка, ако можете да четете руски, скопени русофилчета: У главы «Газпрома» нашли квартиру за миллиард. Глава «Газпрома» Алексей Миллер владеет квартирой в центре Санкт-Петербурга площадью 1396,3 квадратных метра и стоимостью не менее миллиарда рублей.: https://lenta.ru/news/2019/01/31/miller_flat/

Северен поток-2 ще се изплати на комунистите от кремъл едва след 50 години. Мурзилките не се надяват на никаква печалба от този проект... защото след 50 години раша, както и ссср ше е фалирала и няма да съществува в сегашният си формат. Северен поток-2 за руснаците е само инструмент за рекет и изнудване на Европа при необходимост.

Компанията ще трябва да плати дълг от 2.5 милиарда долара през април... идва края на мурзилската бензоколонка... тРАГИЧНИЯ КОМУНИЗЪМ ПРОСИ ПАРИ ОТ ЗАГНИВАЩИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ. Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте ... Комунягите са като вирус, вредни за целия свят. Колкото по-малко останат, толкова по-спокоен ще бъде светът. Типичные русские.Ленивые,агрессивные,рукожопые,но считающие себя пупом Земли!Но они не пуп,а жоппа!

Сегашните месторождения от нефт и газ се изчерпват, а новите са много трудни за добив, без пари и без върховите американски технологии и нагнетателни станции. Дори и да започнат някакъв добив азиатските орки, то добитият газ и петрол ще бъде в пъти по скъм по цена.

Оня ден червените идиоти като папагали отричаха тази новина: "Газпром" отива в САЩ за долари за първи път от 2017 година: https://business.dir.bg/comments/gazprom-otiva-v-sasht-za-dolari-za-parvi-pat-ot-2017-godina . НА ТАКОВА УНИЖЕНИЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗЛОЖАТ САМО ПУТЕНОИДИТЕ НА ВАТНАТА СМЕХО-ДЪРЖАВА.

И още една чепата бухалка в задницата на мурзилките: Българското разклонение на газопровода "Турски поток" може да се окаже неефективна структура, каза Юлиан Попов - главен експерт на Европейската климатична фондация и бивш министър на околната среда пред БНР.

Вече и ватенките поискаха да добиват шистов газ, но горките нямат необходимите технологии. Без технологична помощ от Америка не са в състояние да направят нищо. Техните "лесни" находища вече се изтощават, и остават такива, където добивът е скъпо струващ. Което автоматично означава краха на ватната държавица.

Миризливите руски тролчета са се изпокрили като плъхове, затова че новината, която отричаха като морозов на амбразурата се потвърди. Червените чумни тролове са в шок, че нямат още спуснати опорки от фашистката червена мафиотска мъгла от позитано...

Руска бабичка в Сибир слуша лъжите за Гъзпром по радиоточката, цъка с език и хвърля поредната дървена цепеница в печката за да се стопли.

Силно замириса на фалиращ Газпром и фалираща ватна кочина. Дните на бензоколонката раша са преброени... Всяка година влизат в работа все нови терминали- Полша, Испания, Германия, Литва, , за разтоварване на втечнен газ от Америка, Катар, Израел...

Чо стало бре тъпи ватни тролове ? Преди три дена квичахте тук че новината била фалшива, а фалшиви се оказаха атрофиралите ви алкашни мозъчета. Ватният гЪзпром се моли на Велика Америка за така омразните им долари. Силно замириса на фалиращ Газпром и фалираща ватна кочина. Дните на бензоколонката раша са преброени... Всяка година влизат в работа все нови терминали- Полша, Испания, Германия, Литва, , за разтоварване на втечнен газ от Америка, Катар, Израел...

Преводача се е разсеял, защото "к концу сентября 2018 г. составлял 3,512 трлн руб, чистый долг — 2,204 трлн руб., отмечает "Интерфакс", а не милиарда. Това прави 54 милиарда долара общ дълг на Газпром. За сравнение общия дълг на България е под 40 млрд. долара. И това е заради мераците на злото джудже да прави "потоци".

Е нали нямаше повече да ползват тази загнила капиталистическа тоалетна хартия наречена долар. Нали преструктурираха икономиката си да не е зависима от долара. Щом най-голямата руска компания търси спешно долари и то на такава висока лихва, нещата хич не са розови там.

Доларите не бяха ли тоалетна хартия, ве...??? А пък ФАЩ нали бяха фалирали, как така взимаме заеми от тях?!!! Ами то сигурно ще трябва да си купим и от немските тръби и японските компресори, щото иначе не става....

Явно аз съм по-малко рисков клиент за банките , щом на мен ми искат 3% лихва , а на Газпром 6/7% !

Грешка - 5.6%.

ХАХАХАХА... Ама защо в докари, а не в турски лири или китайски юани? Или пък защо кучето на идиота Путин не си имитира във венецуелски боливари? Няма такива идиоти като руснаците! Нали уж борят долара :))))) ГАХАХАХА

и така ще се пазят от крадците в правителството на САЩ-)

У-у-у...