Газов пазар под натиск

ЕС може да се сблъска с дефицит на гориво и през следващата година. Нужни са огромни инвестиции за преодоляване на недостига

Обратно в новината

Коментари - Газов пазар под натиск | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Некадърните политики и законодателство в сектор енергетика на ЕС причиниха всичко това. Газът е вече 5 пъти по-скъп в сравнение с предвидимите и стабилни нива от преди 1 година. С електричеството също ни очаква 5 кратно повишение след 2025 г.

От статията разбирам, че вече ще купуваме газ от Турция, която на практика е прекупвач и не добива газ. Т.е. ще продължим тайно да купуваме руски газ, но вече с турска надценка и малко смесен с ЛНГ за да може да се ребрандира. А можеше сега Турция да купува от над, ама продажните ни политици, особено Бойко, направи всичко за да дадат бизнеса на Ердоган.

Станалото станало . По- важното е, че сме енергийно зависими както много други, но за сметка на това нямаме почти никаква промишленост , така че няма какво да губим освен суверенитета, който пък не сме имали. Оказва се , че сме отдавна стар прочетен вестник

Споко Маринелче, хубаво си писала статията, ама поне да я беше прочела преди да я копи-пейстнеш от гн.Путя. Иначе е ясно, че проблем с газа няма да има е Европа, всичко е точно с втечнения газ. Недостига ще се компенсира с доставки на по-високи цени. Да му мислят в Москва. Е винаги има решение - да свалят Путя от власт и да се махнат от Украйна. Така всичко ще може да се върне по старому. Все пак за какво им е изкуфял дъртак да управлява страната - дори за чучуло не става.

Излиза, че дебелия и квадратния е отложен за догодина! Ми … който оцелее на въдицата на европейското безумие, да се снабдява с вазелин.

Американците тракат със зъби и студуват за да пратят газ в Европа. Благодарим от сърце.

И за ирония трудно ще го приемем.

Втечнен газ-под натиск.?

Като провесят пиздака с главата надолу и свърши войната ,говняшка ще започне да изплаща репарации и цената на газа ще се върне от преди пет години...

От умрял писмо.........

Айде разкарай се бе трол скапан

Цената на газа се увеличи 500%, но парното в София не, кой ще плаща? Отговор: А) Хората, дето ползват газ за отопление; Б) Промишлеността, т. е. фирмите В) Всички, но не и клиентите топлофикация София. Докога ще продължават политиците да не смеят да вдигат цените на столичани?!

Избори идват!

Да се оправят джендърите и децата им. ГЕРБ, ДБ, СДС, ПП..

задава се дълъг уй

Ако не сме в ЕС както турзия ще може да си имаме газ от всякъде и на добри цени да го продаваме на откачение западняци на добри зени Ток може даимаме като си въстановим спрените реактори и да имаме БЕЛЕНЕ така всеки месец щеимаме по 1милиард от износ в повече.

Има логика, ама оправи малко правописа, че получих световъртеж :)

Ти точно нищо няма да имаш, защото всичко ще отиде за твоите братя русофилистици...

Така е при капитализъма и пазарната икономика!

Ватенки, копейки, путинувци.. какви ли не тролове влизат в магазина и псуват на убийство, Русия ни била виновна че не сме били искали да взимаме стоката и... плащайте на САЩ и бъдете щастливи но пък с празни джобове - ама пък няма да сте копейки, ватенки и путиновци и за вас ще има специална значка поставена на хладилника на някое американско семейство със огромна къща за благодарност от тях към вас! Ако си мислите че ние влизаме в отбора на богатите..... нещо сте се объркали! влизаме в отбора на издоените тъпаци!

ДЕФИЦИТ + ВИСОКИ ЦЕНИ. Изненадани има ли?! Да благодарим на ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ! Госпожа Нюланд ИЗПЪЛНИ ЗАКАНАТА си от Майданово време.

Тази публикация само за всяване на страх в населението ли е? Аман от гадаели и мрачни пророци, които се тиражират само за сплашване на народа.

Пазар на газа не съществува, господа. Всички знаем какво е пазар, сто сергии, и всеки си предлага стоката. Колкото и да не ви се иска глобализацията, неолиберализма, и евроатлантизма, закриха основните ценности на капитализма, свободен пазар, свободна икономическа инициатива, конкуренция, и независимо икономическо развитие

На Петков уя ще грее цяла бьлгария!!

Има обективни истини, но кой да ги спазва? Европа няма газ, няма нефт, Русия ги има в излишък. Вместо джентълнентско разбирателство като съседи, караници. Стока-пари- Маркс, винаги са вързани. Може да имаш пари, но важното е каква стока ще купиш, може на загуба, може и на печалба. Европа може да купи газ, но на загуба и кой печели тогава?

С фашисти и терористи преговори не се правят!

обеща газ на Европа, ама малко и след години... след като Русия ги денацифицира-)

Руските подлоги цяла година врякат като малоумни. Оказа се,че газ има предостатъчно на достъпни цени. Повтарям : предостатъчно и на достъпни цени.

Къде и колко?

Навсякъде и достатъчно вата !

На Павел в задника има след снощната тиха и свята вечеря.

Марк, а защо като има газ в изобилие, много заводи в Западна Европа спряха работа? Знаеш ли, че един от големите трови заводи на СССР в Литва спря да произвежда торове, зъради високите цени на газа? Това го написа собственика, който сега е Финландец, а не Литовец?

доста хора и народи си поживяха царски на гърба на другите, дойде време палачинката да се обърне

Който взриви Северните потоци да му сложат сиганин за премиер!

... направо Петков да вземат

Трактора ли правиш?

Е па закъснял си.За Руши от факултето дето премиерства на остривчето не си ли чел.Баш те взривиха тръбите.

Стига с тоя газ! Слагайте панели, пуснете хората сами да произвеждат, сменете електромерите с двупосочни, оправете ПАВЕЦ, изпозвайте язовирите в Южните Родопи с нови ВЕЦ, а не за заплаха към Гърция. Оставете търговците сами да купуват газ, а не държавно преприятие Булгаргаз и т.н.

Явно си енергетик.......разбираш ги нещата!

Завиждаш му ?

Ами не точно, но няма смисъл да ти обяснявам.......

Нямаш с какво вата , личеше ти още преди да се обадиш :)

да ама ще сложим и електромер на вятъра

Извадиха го от гАза, влезна им в гЪза на европедалите!!!

Ти като педерашка от педеРассия ги разбираш тия работи ?

Павка, лапай ми кура и гълтай да си хапнеш, гладна козешка курво!!!

Презентираш се и препоръчваш , а шлюхо ? Ами гълтай си и не се напъвай да не родиш тракторче :)

Павелчо скоро да са треснали руснаците на задна пак на някой паркинг а....

Централата за газ в Портовая изгаря всеки ден излишния и не продаден газ на стойност около 10 млн. долара.ха ха ха ха ха вървят във въздуха .. Затова руските тролове квичат.ха.ха Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли, а искаме свобода, човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим!

Имат горят, ходи събирай съчки........

Това го пишеш няколко месеца като папагал го повтаряш . Разбирам че не си наясно но ти продължаваш да ръсиш глупости как се изгаря газ . Редовния трол ръсеш каквото му падне.

Не щеме ний рускои газ.. нищо не се е променило за няколко месеца..

златният милиард трябва да бъде намален наполовина, борбата е коя половинка да се отреже - европейската или американската

И двете !!!!!!!!!!!!!!!

Шило

Още нещо ми е смешно- Единият от доставчиците ще е Турция....А от кога Турция добива? Май пак ще се купува руски газ, ама ребрандиран?

Или катарски миуенчо , тя Турция до Катар е по-близо или ти като твърда рашка подлога знаеш , че пРассия прави газа за всички земни кълбета ?

Павелчо простичък си момче не е за теб тая работа да мислиш Нещо много мразиш руснаците Обаче те изработиха на паркинга а...

Ма как може даима сътресения?! Ма нали от Брюксел казаха че сичко е стабилно и няма да мръзнам и да затваряме фабрики?! Въййй

Шило

Стабилно...Особено след директивата, че температурата трябва да е до 18 градуса, а Борел заяви, че всичко нагоре е престъпление.

Пари и за ток, и за лекарства - ДИРектива за ЕВРОдебили!!!

Що ли никои германец не бяга за "модерна и развита"расия що ли що ли,а простите руснаци драпят за Германия.

Шило

Кои германци? Мохамад или Ахмед. Щот на Ханс и на Хайнрих вече не им се чува думата.

Бедна ти е фантазията, колко често срещани в Русия са хората с немски имена ! Изселвали са се и в двете посоки в големи обеми през последните 400 години включително и сега !

Реве раша чрез българските истрвалки плаши расия никои не те ебава за слива.

Шило

Тъй като чета, май цените тук се покачват, а не в Раша. А обикновено реве тоя, дето плаща все повече и повече и доходите не могат да догонят поскъпването.

Свърши ви рая господа германци. Свърши лесния живот с руска газ по 20 долара 1000 кубика. Сами си заврехте американския газов шланг в задното отверстие. Сега ще се греете на ветърните перки ако има кой да духа и на добрия стар кюмур. А фабриките една по една ще пускат кепенците или ще заминават за азия. Айде живи и здрави.

Що ли никои германец не бяга за "модерна и развита"расия що ли що ли,а простите руснаци драпят за Германия.

Ако има американския газов шланг........никой не говори какво става в США с цените на газ и токов режим в някои щати.

Шило

Що така? Нещо, проблеми ли има?

Европа налапа вода. Американците са доволни и сега ще ги доят с още по-нови и скъпи оръжия, които както се вижда не работят много добре. А газта ще я продават на германците на цени каквито си искат. Нека да им е честито на ЕС.

Говорит Масква Лъжа, лъжа, лъжа

Европа угасна, минава на кюмур. Нема значение какво приказват зелените. Температурата до 19 градуса и кратка баня само в петък. Важното на Путин да му е зле.... хи хи хи хи

Гледам рашколюбивият "безпристрастен" модератор си заработва капейките ударно ? А рашкото "адашче" тоже ? Е , не минава путлеровата фейк пропаганда , излишно се харчи да ви плаща :)

Шило

Веднага санкции на борсата в Холандия! Ама ха...С руска пропаганда да се занимава!

У нас е 25, топлим се само на ток (94 квадрата) и не ме е*е какво квичат копейкаджиите!

И при мен е 25 градуса, а който иска да стои некъпан на студено и да бори Путин! Дайте ми свинско и винце, па ме чакайте да умра! Един път се живее! Ако ще и 100% от заплатата ми да отива за ядене и отопление - кефа цена няма!

Арабаджиева колко ти плаща руското посолство за тази статия . Ти за малоумни и неграмотни вземаш останалите българи. Гнусна пача си остана да ти сере някои в устата.

Васо айде грей се на газ бе селянино. Остави дървата и опитай да видим как ще се огрееш хубаво.

Ти в деревня да не би на газ да се грееш бе мурзилке ?

Рашка измет .

Шарлатаните от ПП в затвора!!!

Тая зима щеше да е ужасна,50% от предприятията щяха да фалират, щяхме да стоим на тъмно и студено, да си ядем хамстерите... Бухахаха... Нищо подобно. Както и нищо подобно от горепосочените фантасмагории. Няколко месеца са добър срок за преориентиране към нови доставчици и продавачи, нови терминали и алтернативни досъвки. В краткосрочен план производителите и доставчиците могат да реагират само с повишаване на цената, както и стана. Русия не еМесия! Има и други газопроизводители! В дългосрочен аспект производителите реагират на нарасналото търсене с повишаване на произведените и доставени количества в по- голяма степен , и в по- малка степен с повишаване цената на продукта. Има едни графики, едни криви на търсене, предлагане, в кратък, в дълъг период, при неблагопроятни икономически и политически условия, при таван на цените... В случая кривата на световното агрегатно предлагане се накланя към абсцисата, което говори за повишаване на предлаганите количества на пазара с по- малка реакция в цената! Има, ама кой да учи? А ако разработим и находищата си в Черно море и в Добруджа, от вносител, ще се превърнем в най- големия износител на газна Балканите.

Къде си видял зима бе, тя още не е дошла. А инфлацията по магазините е жестока, хората имат някакви спестени пари за да поемат удара, но те бързо се изчерпват.

Така ли е в пРассия вата ? Тук няма проблеми :)

Шило

То.... Има една граница, дето вече не се казва проблем, а катастрофа. Хахахахаах

Дааа, и защо си спират газовите централи и си пускат въглищните, като толкоз газ ги залива?

Е и ?

Целия сенат бе на крака за Зеленски, а блатния молец в Беларус да види раята

Т,ва кога, бе?

Това, като на Бойко снимката пред камината. За 3 милиарда толкова. Зеления повече се е изръсил.

Човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи. Та и ЕС сами си го причиниха в интерес на САЩ.

Копейката проговори

не копейката, а цените в магазините го казват. Инфлацията е жестока, невиждана от десетилетия

Аки ако Путин не беше откраднал крим и не беше нападал Украйна - всичко щеше да си е ок. Но нормалните хора си затваряха 8 години очите.

В Московието да затварят природния газ в буркани. Вече се клати режима в Москва

Клатят се мъдите на коча а лисицата се облизва

Европа се самозаличава,мазохизъм от всякъде.

Верно ли вата ? Това да не ти е пРассия ?

И така от 1000 години... Днес рублата, колко грама е за лев?

Какво стана?

Ами къпе се , тетаво ти е в пРассия нещо ?

Споко азерската газ още не пристигнала. Когато дойде ще забравим за Русия напълно.

Шегаджия

18 Ноември 2022 "Газпром" ще достави на Азербайджан до 1 милиард кубични метра природен газ до март 2023 г. съгласно нов договор, се казва в съобщение на руския държавен холдинг, цитирано от ТАСС. "От 15 ноември започнаха доставките на руски газ за Азербайджан съгласно новия договор за покупко-продажба на природен газ. Той е сключен между "Газпром експорт" и Държавната нефтена компания на Република Азербайджан - СОКАР (SOCAR)", отбелязва "Газпром".

Всеки който си мисли, че може по някакъв начин да замени вторият в света износител на петрол/газ, и казвам износител а не производител, защото няма значение колко произвеждаш ако всичко отива за върешен пазар, да отиде да се прегледа!

"изказът на бившия изпълнителен директор на "Булгаргаз" Николай Павлов от средата на декември т.г.: става въпрос за "разбит пазар" и дълг на дружеството "от 1.2 млрд. лв." Да се цитира престъпник по документи обяснява тезите в статията. И обслужване на руските вместо българските интереси. И какво казал министър Катамаран.

Веднага при бай Ставри

Газът е наш. Ние определяме цената. ДЕПМ

Парите са си наши на ЕС и ще дадем толкова за вашият миризлив газ,колкото искаме и на когото решим.

БАНЯ йок

Стоите си на студено в изричайте хвалебствия за кървавият режим на Зеленски! Ние в Северна Америка не се оплакваме, плащаме за газ 5 пъти по евтино от вас, а от това което ви продаваме правим добри печалби.

Добре ли хляб за 10 долара? Малко още и остана на северната...

Руската пропаганда нищо няма да промени.ЕС се освободи от кремълските газ,петрол и уран и никога няма да ги купи отново. ЕС вече напълно независим и ние свободните хора ще платим колкото трябва за да останем свободни от кочината.

еС и НАТО са кенефи Какво стана с Азерскстс и Катарскатс газ С петрол от С Арабия Газопроводите на Америка замръзнаха и даже 200% по скъпа газ няма

Много си прост Изък за майка ти

Но се просна върху гъза на майка ти

Нема страшно......зеленият водород идва! Дядо Мраз

Зелен е хлорът ама той е отровен

Да слагат бустер от Пфайцер и ще мине....+ QR код за офцитеееее

РФ ще стане скоро на малки, но богати на газ и петрол олигархични баронства...

скоро ще стане девствена

Ще, ще... И жена ти ще близни, ама от комшията, който я обслужва, докато тролиш от компютъра.

Хубавото на тази ситуация е, че много западноевропейци ще се събудят от атлантическия си сън.

Че каквито са офце......и дано да има осъдени като Лайняна Финди