17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schilo

Тези не бяха ли фалирали?

А България как ще бори демографската криза?!?!?! Гърция хубаво ще дава по 2000 евро на новородено, а България ще дава ли по 4000 лв на новородено?!?! И стига с тия цигани в коментарите хора....времената се менят!!! в момента циганите в моя областен град са по богати от българите. Ситуацията в моя областен град е следната: всеки втори българин е безработен, а работещите са на масова заплата в интервала 500-750 лв. 90% от обявите в града ми са за такива заплати. Тия пари са на ръба само за храна и сметки...за отглеждане на деца никакъв шанс. Циганите работят в Германия (други в Англия) идват с еврата тук и тук карат скъпи коли-джипове и строят къщи. Такова е положението в старата столица. Всяка трета къща вече е на семейство от циганини, и то богат циганин работещ в чужбина, може да са прости но са станали богати и културни от работата в чужбина, а българите тук все повече мизерстват и беднуват.

PS: на мен дори на интервю не ми се обаждат за такава малка заплата 500-750 лв, въпреки че пускам СВ-та всеки ден. И съм трайно безработен. Как да ги принудя да се обадят, след като пише че ще се свържат само с одобрените по документи кандидати, и няма никакви телефони или адреси. Не мога да ги принудя с пистолет да се обадят. Май ще трябва и аз да ходя в чужбина. Умни са циганите, а ние българите защо седим и беднуваме в място където няма перспектива за живот?! М?

Ако си мислите, че работят циганите в Германия се лъжете. Крадат, просят, въртят проститутки и контрабанда и каквото още се сетите. В това се изразява работата им. И това отделно от социалните помощи, които взимат и тук и там.

България дава, но само ако новороденото е ромче.

А какво казвак кредиторите ? Те дават ли така ?

Браво на гърците. Ние в България спешно трябва да помислим за подобни мерки, включително и за продължителността на платения отпускт при раждане на дете - ще е нормално този отпуск да стане 3 години.

от пари кеш файда няма. Само манговците множат така. Данъчни облекчения трябва. За да могат да намажат работещите и сериозни хора.

А колко много безработни българи има знаеш ли?! Българите не се регистрират в бюрата по труда...тъй че не си мисли че само 4% са безработните в БГ, толкова са само циганите които са се регистрирали, а реалната безработица е 40% някъде. Във всяко второ българско домакинство има безработен българин. Във всяко трето българско домакинство има българин работещ в чужбина. Адски много българи, повечето висшисти и интелигентни хора са изключени от социалния и реалния живот. За мен трябва да се въведе базов доход у нас както във Финландия, тъй като в България има най-много бедни и социално изключени хора от всички държави в ЕС.

Да очаквам бум в раждаемостта на един мургаф етнос с произход от Индия дето обича аванта и държавата да му храни децата....................

хай батеее, само казваш и 10 ги раждам ....с отстъпка ша ти ги праа...по 500 на чаве ша ти взема..

Правилният израз е не "боря нещо", а "боря се с нещо".

Еднократно плащане няма да оправи проблема. Постоянно плащане ептен нема да помогне, щото ще стане още по-лошо (в смисъл че ще има повече паразити). Нормалните хора за да гледат деца имат нужда от сигурност, а не от еднократно плащане. Ако младите са уверени че ще имат работа, че ще могат да си обслужват кредита за жилище.... ще гледат деца. Инак ако човек не е сигурен дали утре ще може да си плати сметките - за кви деца ше му говорите.

Драхи хърци, аз с Айшето сме готови да бориме демократската криза само за 1000 евро на бебе, защото много сме добри да ви казваме, значи сме като самосвал - пълниш , празниш и нали разбираш еврото е за нас...

Нищо няма да пребори Гърция. То ако ставаше с пари, Норвегия и Германия щяха да имат пет пъти по-голяма раждаемост от България - ама нямат -, а Конго, Ангола и Танзания щяха да имат пет пъти по-ниска раждаемост от нашата, но всъщност негрите се плодят като зайци. Единственото решение е жените да бъдат изтеглени от пазара на труда и от образователната система, за да не прахосват най-плодородните си години във врели-некипели и материализъм, и за да се предотвратят ефектите на хипергамията, известна в англоезичния свят като "hypergamy", която се изразява в твърдата решителност на жените да не се омъжват за мъже с по-ниски доходи от тях самите.

Да си представим, че се случи... Колко от набедените за жени ще решат да станат нещо друго ...поне на хартия? За да се раждат и отглеждат деца за които всеки работодател би мечтал , трябва да има сигурност,спокойствие, образователна система, медицинско обслужване...работа и доходи позволяващи да бъдат отгледани.

Това с "Колко от набедените за жени ще решат да станат нещо друго ...поне на хартия?" не го разбирам. Но не мога да се съглася с останалата част от мнението Ви - колкото и абсурдно да звучи - като се има в предвид, че населенията на Афганистан и Ирак, където в началото на века падаха американски бомби, не е спряло да се увеличава през последните 30 години, при това ежегодно. За мен единственото обяснение на този азиатски демографски феномен е шериатът, които предвижда нулеви права за жените, чиято основна, да не напиша единствена роля се свежда до раждането и отглеждането. А пък между другото, в Южна Корея, където стандартът на живот е един от най-високите на планетата, раждаемостта парадоксално е една от най-ниските.

Как ви се ще жените да имът нулеви права, ама нема да стане. Щото нулеви права за жените означева пълни оДговорности за бащата, който ще требе да компенсира пълната домакинска заетоЗд на жената в къщши. Ама маШленцата в балХар не ги виждът тека нещата, и оттам и конфликта. И сега има маса жени, които немът пторив да си седът в къщи и да раждът, ако мъжа носи останалото, а тя само домакинство и раждане, точно както е в шариата. Стиска ли ви, маШленца, пълен шариа, иле само си дуднете, да си помпате самочуФствието. Е тука един съсед имъм в Лондон, мусулманин. Доведе си жена мусулманка от Албания (вервате иле не, албанките са високо ценени в исламския свет). Ражда жената, седи си в къщи, гледа си децата, явно се опитвът да направът момче, дотук три момичета, но тя е пак бременна. Мъжо работи единствен, а това са ноо разходи, в която и да е част на света, тви момичета, една майка домакиня, и четвърто на път, и сега търсът да купът по-голема къща, тая им стана тесна. Къщата им е обявена за продан, майката седи при свекърва си игледът децата, а мъжа посреща купувачи и пазари новата къща, той единствен печалбар. Стиска ли ви, стиска ли ви? На жените им стиска, ке раждът и гледът И БЕЗ ШАРИА. а на вас защо не ви стиска?

Да предположим, че стане това с изтеглянето на жените от пазара на труда. После те ще се превърнат в лигли, които лежат на гърба на мъжете си. Справка, съседната новина, в която лекарят отвлече дъщеря си и мъжете във форума оплюват жената, че не работела, а била на помощи. И не само там, масово във форумите ще видите мнения на мъже, които квалифицират жените-домакини на използвачки, които само ядат парите на мъжете си. Ако жена се омъжи за мъж с по-ниски доходи, поради вродената комплексарщина на мъжете това би означавало сама да си зачерни живота. Ти би ли се оженил за жена, която печели повече от теб? Или ако не работи, но се случи, че попадне на мъж насилник, което много вероятно какво правим? Работната ръка и сега не достига, а ако жените спрат да работят? А какви заплати трябва да получават мъжете за да компенсират липсата на работа за жените си и повечето деца, защото нали това е целта на занятието? Жените да не ходят на работа, а да раждат повече, но това увеличава и разноските за семейството при повече деца. Значи заплатата му сега по 3 поне. Че те работодателите реват за 500 лв. заплата, а как ще ги накараш да плащат нормални заплати на мъжете за да издържат те жена и няколко деца? А пенсионната система, половината внасящи вноски и данъци няма да внасят повече? А здравно кой ще осигурява, пак ли мъжете им? Значи заплата по 5 поне. А ако остане вдовица на 50 г. и няма 1 ден трудов стаж и вече е късно за започване на работа? Всичко изброено до тук при условие, че попадне на нормален мъж, а не е обект на насилие от страна на мъжа си.

Чакам коментарите от типа "Така се прави а не като в България където държавата държи социланите ниски и мутрите не плащат добри заплати". Първо, заплати не се вдигат с държавен вецтник а отговарят на икономиката - имаш икономика, има заплати. Нема икономика нема заплати. Второ...със сигурност има мутри бизнесмени но тях ги има и в Америка и в Англия. Това което обаче там има а тука няма, са фирми които изкарват милиарди на години и могът да си позволят по високи заплати. Мерцедес изкара почти 170 милиарда миналата годиниа...що да не плаща 3,000 евро месечна заплата? Колко български фирми има които изкарват милиардо евро/долъра? Аз за такива не съм чувал..така че не търсете високи заплати от икономика която няма които да изкарват милиарди. По темата...дори и да го направят така в България...по 2,000 евро на новородено, знаете ли какво ще направите? Пак ще ходите да берете боровинки в Исландия (или там където беше) и като ви се роди чадо там, ще минете покрай България да го регистрирате за да си вземете детските, и после на самолетчето и обратно да събирате боровинки и така България пак ощетена. За народ като българският трябват други подходи. Никакви пари в брой! Само консумативи....купони за храна, за дрехи, за училище...и то не на куп а разтеглени в времето...в един период от 5г, за да се подсигури че само хора които живеят в България могът да имат достъп до тази помощ. Относно мангустите...там един закон за грамотност на родителите което дава достъп до тази помощ е достатъчен за да ги спреш да злоупотребяват...хумани начини има..само желание трябва.

В България отпускът по майчинство е 2 години-което е уникално в световен мащаб. Да твърдиш,че в Българи няма политика за закрила на майчинството е лъжа. Закрилата на майките в България е на водещо равнище в цял свят -и дълъг отпуск по майчинство, и закрила при уволнение, ако майката се върне на работа. За сведение-дори в САЩ няма отпуск по майчинство(с изключение на някои държавни служители, но в частния секор няма отпуск по майчинство). Жените да се радват,че са в българия,, защото такива закрила на жените -майки няма никъде по света. В повечето държави никой не се интересува как ще бъде гледано детето-няма отпуски, няма парични плащания, няма закрила при уволнение, няма удължен годишен отпуск, има див капитализъм-всеки се оправя сам.

Тогава защо в Америка раждат, а в България не?

Див социализъм беше у мамаръша. Тук сеа само извращенията на простите хора. До 1 - като е добре да си майка в РОДИНАТА, колко са българките дето раждат повече от 2 деца ? Или си баем тошовите лафчета ?