Гърция прие първия от 13 г. бюджет извън надзора на кредиторите

Единствените, гласували за финансовия план на държавата, бяха управляващите от дясната партия "Нова демокрация"

Обратно в новината

Коментари - Гърция прие първия от 13 г. бюджет извън надзора на кредиторите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Преди приемането на бюджета стана ясно, че правителството ще продължи да субсидира сметките за електроенергия" Да не се чудите после що е скъп тока и от къде идва инфлацията... от Еврозоната е. В еврозоната раздават парички на калпак, които се просмукват като инфлация в България.

Трябваше 2010 да ги оставят да фалират, а другите страни да се стреснат... Ама не.... И всичко си продължи по старому. И сега се вижда какво става - ЕЦБ се страхува да вдигне лихвата, щото ако я вдигне, Италия ще отиде до тоалетната... Даже специално заради нея измислиха някакъв "механизъм", дето още никой не го е виждал. САЩ ще влезе и ще излезе от рецесия, ние още ще ядем бананите.

Що, в България да не би, да не ти я субсидират електроенергията, и да плащаш с години по едни измислени от регулатора цени, а огромната разлика да се субсидира през парите, събрани от данъците на всички..?

Субсидираме я разбира се, само че за сметка на инвестиции, пропуснати ползи и кредити, които ние, за разлика от гърците обичаме да и плащаме. Гърците кога си платиха дълговете? Отписаха ги. За сметка на това, ние след някоя индруга годинка минаваме на свободен пазар, с който ще си платиме всичко до стотинка барабар с лихвите и кражбите.. е разбира се, това ще се случи, освен ако не изберем някой популист, който да избуши кочината и да тегли по една п^^^ май^^^ на всичките съюзи и мародери. Шанса се увеличава с всеки изминал ден... което е добре. Ха, честито.

в която средната заплата днес е по ниска от 2010 г. А повишаването на тока и всичко покрай него започна още преди епидемията, защото продадоха всичко, Електоснабдяване , газификация...

Това да го прочетат сегашните, дето наддават кой да дава повече пари със заеми, да му мислят след години когато кредиторите ще искат излишък който да прибират за разходите сега.

Никой не им е отписал дълговете, затова кредиторите командват и искат излишък , който да прибират.

Много са зле гърците, постоянно под надзор и без пари. Иначе взимат 13,14 и 15 заплата , великденски и колесни бонуси от по една заплата, минималната пенсия е лколо 800 евра, много са зле. За това пък ние сме най стабилни, стабилно сме се закотвили на дъното и дълбаем ли дълбаем.