Коментари - Гълъб Донев: Ще има увеличение на минималната работна заплата, но няма да е 760 лв. | Бизнес.dir.bg
назад

Гълъб Донев: Ще има увеличение на минималната работна заплата, но няма да е 760 лв.

Вчера цената на тока у нас беше втората най-ниска в Европа след Полша, предприемат се мерки за бизнеса, изтъкна министърът

Обратно в новината
| Редактор : Александра Ангелова

Коментари - Гълъб Донев: Ще има увеличение на минималната работна заплата, но няма да е 760 лв. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа викаш? Ма ние в коя Европа сме бе? Освен по цени и сметки, там сме в Европа. Заплатите и пенсиите ни са Анадолски. Ебем ти такава Европа аз. За какво ни е?

Прост и злобен народ. От времето на Станишев насам ръст над 3.5 процента годишн на БВП не сме имали. Е, дебили, с колко може да се вдигне заплата, пенсия и т.н. при положение, че ик. растеж е до 3,5 процента? То бива злоба и простащина ама чак толкова не е добре. Дайте да плюем Ами плюйте. От 2008ма насам се изливат огромни пари от центр. банки в търговските и от там надолу. Най-сетне им се случи инфлацията. Светът е свръхзадлъжнял, инфлацита ще обезцни дълговете - временно. Докато решат колко и как ъв дълг да отпишат. Лошото е, че инфлацита в един момент ще поиска вдигане на лихвите по заемите и край с обезценката на дълговете. Край с лесните пари и край с имотния балон.

И как тогава техните заплати растат с хиляди, а не с десетки?

Увеличиха пенсиите на циганите, минумалнара пенсия, сега ще увеличър и заплатите на циган ите.

Рязък, рязък, колко да е рязък?Депутати май и с повече са си вдигали доходеца, а?

А кога ще се покажете, че сте хора, а не любители на сивия ПиАр, като обвържете минималната с депутатската заплата с коефициент... Да речем 2х или 2,5х най-много. Тогава бих бил съгласен един депутат да получава 6К.

Донев стига сте противопоставяли пенсионери и работещите които им плащат пенсиите.

Aбе минималните заплати хем ще се вдигнат, хем няма. Пенсиите хем ще се вдигнат, хем няма. Инфлация хем има, хем няма. И всичко това е, защото Мунчовото правителство хем управлява, хем не управлява, хем не краде, хем краде.

350 евро минимална заплата.Къде се чуло и видяло.Я там да ядете трохите по кофите.То няма пари за яхти вие заплати.Я марш да се ваксинирате доброволно да не почнем да ви насъскваме един срещу друг и да ви затваряме като овците наесен.Мискини с мискини,заплати искали!!!

Тоя, цвъка ли, цвъка ....

На мунчо гугутката

Много иска да ги вдигне заплатите , но няма желание

цените галопират със стотичи % на горе. Честито българи! Получихте каквото си избрахте. Дано поне ви е свежичко.

По-долу някой смяташе хляба. Един бял хляб беше 1,10лв. В момента, същия, е 1,40лв. Повишението е 27% !!!!!!

Обещахте 2000 евро минимална пенсия и 4000 евро минимална заплата. До кога ще ви чакаме? Хайде, че излизам на Орлов мост!

Защо не давате на хората да поздрамят Балтов ?!?

А какво ще стане с изработените над тавана пенсии! Това си е пълна дискриминация към лоялните на държавата граждани! Нещастници!

Супер! Значи инфлацията ще удари 20%, но ще я пишат само 10%. Идиоти!

А кога ще вдигнем производителността на труда , а не само да ходим на работа?

от вчера е най-ниска, защото така каза президентът снощи по телевизията.

Айде стига басни. Отношението производителност / заплати в ЕС е около 0,8 - 0,9. В България е 2.1. И то с машините от преди 20 години, които българските бизнесмени ползват.

steltian

Я да чуя кои пенсии сте увеличили.Ако тези 120 лева смятате че е увеличение за три месеца .

Колкото са виновни управляващите за ниските доходи, толкова сме виновни и самите ние че си продаваме труда за жълти стотинки. Не мислете че немските и френските работодатели не биха искали да плащат запати по 750 - 800 евро. Искат но просто няма кой да им работи за тях

А ми тези дето си ценят труда и са недоволни напуснаха България. А такива като теб дават акъл в нета и продължават да бачкат за

На ДирЯ да яядаатт голямм хуууйй

...та гони рекордни нива, тия 2% тоя ги е сънувал някъде, явно още си мисли тоя че живее в комунизъма и каквото поръча на статистиката да му напишат и това е истината. Цените на основните хранителни продукти от началото на годината са се увеличили средно със над 20-30%, да не говорим за някои храни като олиото например, където увеличението е близо 70-80%, от нова година искат ново увеличение на цените на тока, а той скочи ли скачат всички цени, така че тоя тюфлек да вземе ди си преизчисли процентите за да не му ги преизчислим ние на жълтите паветар

Продължавате статуквото да сме с най ниското заплащане на труда по изкуствен начин наложен отгоре! Продължавате наложеното статукво вече 32 години да се вдига заплатата с по 20 до 50 лв,като така изоставаме в доходите спрямо всички останали държави! Кога ще надминем най сетне поне Румъния,кога? Защо докарахте България до пропастта? Каква промяна сте вие,след като продължавате по същия начин да държите ниско заплащането на труда в България и да гоните хората в чужбина? Вие не сте промяната,а подмяната,пуснахте мутрите и олигарсите от арестите,спряхте всякаква борба с корупцията,вече няма нито един арестуван за корупция и кражби,само кокошкарите гоните и се биете в гърдите пред медиите,че борите престъпността... Назначихте престъпници в НАП и управлението на държавата,вдигат се цени и сметки,а заплащането на труда е замразено,както и излъгахте пенсионерите за вдигането на пенсиите им,стана по зле от при Борисов!

Нека Радев направи един тур като премиер, както постъпи Путин. Там не става с юмручето.

Пенсиите ги вдигат ПРЕДИ изборите, а цените - СЛЕД.

явно живее в някоя друга държава, може би за неговата заплата от 10 бона е 2% инфлацията, но за останалите граждани е над 20% вземаме най-купуваните продукти - един хляб от 90 стотинки вече е 1.10 това е над 20%, една боза от 60 ст стана 80 ст, това даже е 30%, за заленчуците не коментирам, там даже е двойно увеличението, захар, оцет , олио, всичко е нагоре с над 20%, някои продукти и с над 50% и това само от март насам, а още не е дошла зимата, този говори пълни глупости !

Къде ги видя тия нараствания с 14 % и само 2 % инфлация! Или пенсии, които са изпреварили инфлацията? И това ми били икономисти и финансисти! Да, удобно е "на хартия" и да ги плещиш по студията, но реално някой от тези такива "слизал" ли е долу сред хората да види как преживяват, как оцеляват и какво износват и си купуват????? Разбира се, че не. Нещо като в "Приказка за стълбата" на Смирненски - отначало роптаеш и искаш братство и равенство, но като сам стигнеш до върха на стълбата, нещата вече ти изглеждат по друг, розов, начин!!!! Шок и ужас!!!

Повече лъжете от Боико ..кви 2 / инфлация те гонят марул скапан...всеки час храни и услуги хвърчат нагоре...

Луна - президент, Баце - вицепрезидент! Ура.

толкоз!