FT: Европа внася рекордни количества втечнен природен газ от Русия

Делът е 16% от европейския морски внос на синьо гориво до октомври. Ами ако Путин внезапно каже стоп...

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! САЩ ДОСТАВЯ 50% ОТ LNG ЗА ЕВРОПА И НЕ СЕ ХВАЛИ Най-големият износител на LNG в света е Австралия, три пъти по-голямо производство от това на Русия. Следват Катар и САЩ. Във връзка с намалените доставки от Русия и увеличеното търсене, всички износители по света без Русия, отчитат свръхпечалби. За сравнение, точно Русия отчита пък 20% спад в месечното производство в сравнение с 2021. ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИКА НАРЕД С АМЕРИКАНСКАТА LNG, СЕ УРЕДИ И С ЕВТИНА ОТ КАТАР. 80%LNG +20% дизел е отлично и чисто гориво за всички дизелови двигатели. Учете се от американците!

а не го прави, за да се вдига цената която и така е висока, за банкрутира европа? И го постига доста успешно!

САЩ каза стоп на чиповете за Европа. Чип, който преди струваше 10 долара сега струва 1000. Това е сто пъти по-тежък проблем, но Европа е окупирана от САЩ с военни бази, и срещу окупаторите е забранено да се говори

е новата кремълска минетчийка и откровена отрепка внедрена от Кремъл в българското медийно пространство за фалшиви новни. Боклук, долен парцал!

"континентът не се е освободил напълно" Напълно освобождаване от лошите ефтини оферти!!! Пазарана икономика, ама ако неможеш да се конкурираш, напълно "освобождаваш" клиента от кокуренцията!

Никога втечнения газ не е по-евтин от газа по тръба.Никакво значение няма дали е руски, азерски или занзибарски. Ясно е, че такъв внос не е изгоден. Двата тръбопровода "Северен поток-1 и 2" са извън строя и Европа трябва някак да се спасява. Апропо, кому беше изгодно и кой печели от взривяването на двата тръбопровода? Всеки средно интелигентен човек би си отговорил без проблем. Във всеки случай Европа не печели! Тя само губи. И сега внимание! "Освен това Русия неотдавна заплаши да намали доставките за Западна Европа, извършвани по единствения тръбопровод, който все още свързва европейския пазар с руските находища през територията на Украйна". Забелязахте ли? В Украйна имало война, ама въпреки всичко транзита на руски газ през Украйна не е спирал нито за секунда! Егати войната! За този транзит Украйна получава всяка година между 1 и 2 милиарда долара в зависимост от количествата. При положение, че този транзит не е никак изгоден за Русия. Защо? По две причини. Първо, този тръбопровод е останал още от съветско време и е много амортизиран с големи утечки и загуби на газ. Второ, тръбите които са използвани за строителството му по съветско време са със значително по-голям диаметър, което изисква значително по-големи количества газ за да се осъществи запълването на системата и транспортирането. Има и "специални" утечки/кражби", които се подразбират. Такива ми ти неща. А иначе имало война в Украйна.

Този газ през Украйна е за централна Европа и най-вече за Унгария и Австрия. Не е спрян по молба на тези държави и защото не е изгоден на Руслямска държава. А Путлер може вече само да плаши гаргите. Технологиите се развиват и за транспорт над 3000 км по изгоден е втечненият газ. Северните пороци ги взривиха руслямците, щото Германия ще търси неустойки за спреният през тях газ и за да сплашат света че са решителни. Ама въртят всякакви схеми за да продават втечненият газ, че се ги нет. БВП за догодина се очаква да е 800 милиарда долара. С това темпо след 2-3 години България ще ги мине по този показател.

Водата докарана с водоноски, била по евтина от тази във водопровода ?! Акъл море, глава шамандура...

Значи разбрах, че ако Русия иска да има влияние в някоя страна и продава по-евтино. При американците пък е чрез военна сила те задължават да им купуваш продукцията или ти изкупуват печелившите сектори. Странни подходи

Тъпаците винаги нищо не разбирате. Но пък си мислите че сте разбрали

Уно гранде театро....

колко тъп трябва да си да имаш тръба по която можеш да купуваш евтин газ, но да я отрежеш и да внасяш втечнен газ от същото място но на тройни цени, няма такива идиоти честно

Има-има... ако посредниците ти се отплащат.....

Е,че ти европейците за много умни ли ги имаш?

Забележката е правилна, но има едно "НО". ДАЛИ САМ СИ СИ ОТРЯЗАЛ ТРЪБАТА ИЛИ СА ТИ Я ОТРЯЗАЛИ! Имам в предвид диверсията със "Северен поток1 и 2". Кой има полза от това?

А Русия има всичко, докато ЕС се гърчи ========== Така е! Затова от Февруари насам 9 милиона руснака напуснаха раССия дето била имала всичко! ХИ ХИ ХИ

по последни данни на BBC и CNN не били 9, а 90 млн ;)

Любимата тема на руската тролоферма! За РУСКИЯТ ГАЗ! Манипулиране на вотове на коментарите, тонове лъжи ...! :)))))

Сега разбирате ли откъде нашите политици са се научили така безочливо да лъжат?

Уж много добре русия, ЕС щял да замръзне но всички руск итролове си седят в ЕС. Колко сте жалки само в лъжите си

Цялата работа е била, да се прескочи Украйна.

Бахти "зверските" снакции. Дал Господ всекиму! Да наложат и на България такива санкции, та да си оправим бюджета! Само да купуват от нас без да ни продават та да си направиме икономиката!

Между другото ... цената на природният газ в Западна Европа в момента е равен на цената от ноември 2021 година! :))))) Путин е в шок и ужас! Провали му се плана за замръзяването на ЕС! ХИ ХИ ХИ

буахахаххахахаха, цената в Европа на газа е като тази през ноевмри но около 15 пъти над тази от ноември минатата година и няма връщане назад.Запада го бият по всичски фронтове, а той си плаща за това прескъпо и пак плаща на Русия по висаката тарифа.

Русия продава по-малко, печели повече. А Европа купува по-малко, плаща по-скъпо. Даже Маркс и Енгелс плюс Ленин и Мао Дзе дун не могат да измислят такава икономика. Но Урсула фон дер Лайен може.

Това може само евреин да го измисли, затова, както от началото на войната подозирам, някои среди яко хлъзнаха Путин да започне тази война. Както преди 100+ години хлъзнаха Лернин да съсипе Руската империя.

Някой може да е хлъзнал Путин, но изпързаля Европа. А Русия има всичко, докато ЕС се гърчи

ㅤ

И санкциите като ваксините - "работят".

Шило

Да, за джобовете на някои

Смешна статия! 20 години раZZия оплиташе Европа в газовите си пипала благодарение на продажници кашо шрьодер и меркел! Как очаквате за 9 месеца ХОП и вече сме свободни! Важен е факта, че вече нищо не тече по руските газопроводи! Има ли терминали за втечнен газ ще има и внос! :)))) Да не говорим, че хранилищата са пълни до дупка и има осигурен газ най-малкото до Април догодина!

Шило

Въй...Важен бил факта, че не тече по тръбите...Ами, сега го возят на параходи и цената му е поне три пъти по-висока! Бах те у тъпака, честно!

Боли ли като ви вадят зъбките, Шилофреник! :))))) Сега Господаря ти ще я гори тази газ, от която печелеше брутални пари!

Абе тъпунгер, що не се гръмнеш? Европа мръзне, Европа е съсипана почти, Европа го закъса, бивша Усрайна тоже хахахахаха

надуха ни главите с тия санкции , некви "победи" , некви поддръжки до колкото требва , ама си требе и газ , а? зелена икономика, пу да ви ...

добро утро!Санкциите срещу Русия ги плаща запада но по мнооого висока цена.Или както се казва: те/руснаците/те съсипват от бой с ракети и бомби а ти им плащаш прескъпо.

Отделно им унищожава оръжията (които пращат в "помощ" на Украйна) ... и между другото мрат хиляди украинци ... за кефа на Биг Брадър Какъв трябва да си за да се самонаказваш така (и хиляди невинни хора)?

начи аз се убедих. колкото по малко живи укри, толкова по-малко проблеми за европа.тъй че майната им!

Единият обем скочил, а другият напук на мъките паднал само с 20%... пък цените и на двата до небето,е, те това е когато те управляват акушерки и шамани.

Шило

Хахахахахаххаахаха! И ще продължава да го прави! Хахахахахах

Брюкселските зелки много добре се справят с икономическото съсипване на Русия и скъсването на зависимостите. Ще удържим докато Украйна не спечели войната, каза Урсулата, ще удържат те, но европейските народи ще се простят с парите си и бъдещето си.

Това звездите ли ти го говорят или другарите по стая в Карлуково ? Удари ли истинска зима и Западна Европа ще тегли една на Украйна - помни ми думата.

Коя истина точно говориш колега, аз нямам нужда да гадая, новините го доказват. Днес Нидерландия обяви, че ще изкупи и затвори принудително 3000 ферми за да спази споразумението за климата на ЕС. Германия и Франция ще национализират най големите си енергийни компании за да ги "спасят" от банкрут. А от ЕК са твърдо зад Украйна...... Такава глупост историята не е виждала до сега, тези елити дето решават, че ще "пазят" Украйна, като финансират войната без да правят каквото и да е друго просто са решили да унищожат тази дръжава. А агнетата подкрепят.

ми тая уруслата може точно затова да е сложена, да разкаже играта на европа...

Значи филма е бил само да прецакат държавите с изградени тръбопроводи.

Само Осраiна.

Санкции, санкции, ама бизнеса си е бизнес:)