Фондът на фондовете ще гарантира за 850 млн. лева кредити за бизнеса

Акцентът за подпомагане са малките и средни фирми, като кредитите са безлихвени. Но такава ще е помощта за онези фирми, които запазят персонала си. Предвижда се реална подкрепа за старт-ъпи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Господин Премиер, ако не помогнем финансово на хората сега, те ще започнат да крадат! - И какво от това? Те ще крадат един от друг. Няма да крадат от нас, я!

"Фонд на фондовете"?!?!?!?!?!?!?! Хахахахахахахахахаааааааааааааааааааааааааааааааааа! Е..ти и порнограгиятаааааааааааа! Интелект струи отвсякъде! Малей..............

Всичко е точно. Хората казаха: ще видим...

Хайде пак за банките да захлебят :)

Тази госпожица, която сигурно скоро е навършила пълнолетие, тя ли ще управлява тези солидни финанси? Лелей!

Тази овчарка ли е, да я цаним при мене, ако разбира от доене.

ТАЗИ КРАСАВИЦА МОЖЕ ЛИ ДА ГАРАНТИРА ЗА СЕБЕ СИ

Страната ни е пълна с професионалисти на високи позиции ... Учудващо е с толкова свежи капацитети как сме на това положение :)

petrovito

друго си е да имаш Цар Фонд, дето не сме и го чували. сега пак ще има, на ваш`те и наш`те... само повод чакаха

Народа си спинка в карантинка, а който има сланинка си краде като за последно......... Спинкай си народе , ние сме си добре в министерските съвети и прочие. Наниии наниииии Тука и в Дубай е Рай, вие си стойте у вас в този час...... Нани Наннаа Как хубаво се краде в това тежко време Нанииин наа нааа Кредитчета ще има от сърце само оставете вие ключовете............

Според мен е по-скоро катове сланина отколкото сланинка иначе за другото сте права.

Защо схемата ми прилича като при онези пари дето рададоха на свои за къщите за гости ?

Съвсем взеха народа за маймуни. Първо беше банката за развитие, хванаха я, че раздава пари на организирани престъпни групи и спасява бандитски банки, хоп млъкнаха... сега фонда на фондовете, въртят, сучат... до народа НИЩО... всичко пак в бандитските банки... утре ще е фонда на народните будители... няма партия с такива малоумни и корумпирани кадри, каквито са в ГЕРБ...

Хич не са малоумни щом измислят подобни похвати с кредити ,едва ли ще цъфне и върже бизнесът,а работната сила дето избяга времено от Европата - ще си отиде там да си работи като подмине панедемията ..Старците и бабичките ше си останат

Бля, бля, бля... Ние даваме, ама кога даваме, на кого даваме и как даваме - не става ясно. Няма конкретика. Аз като собственик на микро бизнес все си влача някви задължения към НАП и НОИ. Как да ги платя за да изтегля кредит, как да ги платя с нашата смехотворна данъчна система. Иначе им е лесно на нападжиите, "можем да оправим нещата, ти знаеш как". АЗ ЗНАМ КАК АМА НЕМА ПАРИ!

Съгласен съм! Нека не забравяме, че дават кредит -- да, безлихвен е, но все пак е кредит и като всеки кредит той трябва да се връща. Тези които го вземат ще решат краткосрочните си проблеми, но дългосрочните ще останат един от тях е как ще връщат кредита (макар и да е безлихвен) без да имат работа (доходи). Въобще и тази мярка като 60:40 е прах в очите на хората -- много приказки и накрая едно голямо нищо.

Един бърз поглед в/у CV-то на госпожицата показва, че единствения инвестиционен опит, който има, е като първо ниво аналитик във второразредна банка в Лондон (защото Уникредит определено не е на нивото на Голдман или Дж.П.Морган), и като бюрократ ниско ниво в ЕК. За да си на това управленско ниво, трябва да си минал един два инвестиционни цикъла, да си видял как се правят пари и как се губят пари. Единственото, което човек като нея би правил в Лондон или Франкфурт, е да прави ксерокопия или да набива цифри в Ексел. Другият лош сигнал е липсата на инвестиционен комитет във Фонда и намалението на броя директори от 3 на един. Това противоречи на всякакви добри принципи на корпоративното управление, и говори, че не става въпрос за инвестиране, а за "раздаване" на пари.

Както се очакваше, нашите хора пак се наредиха около трапезата. Безсмислено хъкане и мъкане по телевизора, общи кухи фрази, но най-вече обединени около това как обществени средства ще се свържат (прелеят към) частни. Нищо общо със здравия разум за най-рационалното в полза на обществото. Пак на преден план са изтикани внуци на стари хайдуци, които да направляват и затвърждават за благото на пра внуците. Що ли се сетих за Лилето Павлова?

Само мерки за подкрепа слушаме от сутрин до вечер и всички начини за подкрепа са чрез кредити. Ами това не е подкрепа а заборчняване, загробване и т.н. Подкрепа е когато ти дадат и не очакват да го върнеш, а това са си заеми и няма нищо общо с подкрепа. Просто ще станем като американците, всеки навършил 18 години и вече има 5000 лв. кредит в банката, който кредит ще се изплаща чрез следващи кредити и т.н. докато станем да живеем в апартаменти под наем собственост на банките и коли собственост на лизингови компании.

Стоян напълно съм съгласен с вас и към това което казахте няма какво да добавя!

Кофти държава, кофти правителство, кофти народ. Няма лабаво! хе-хе

"финансови инструменти" - ценни книжа, облигации, акции, репо сделки + шменти капели с тях. Както се казва, много баби - хилаво бебе. Едни пари от ЕС по някакви кухи програми (такова е мисловното ниво на еврочиновниците) са "дадени" за управление на отбор юнаци, все приближени на властта. И какви "инструменти" ще въртят, след като това са целеви фондове за националното стопанство? Почва се със заплатите на директорите и другите разходи за управление, в т.ч. на външни изпълнители (то само директори, няма кой да върши оперативната работа). Сега ще питат ЕК дали може да вадят пари за спасяване от вируса, май в това ще са им инструментите. В началото беше много по-просто, малка група в министерство ръководеше оперативна програма, но явно на повече партизани трябваше да се намери допълнителен доход.

Хитър план- държавата ви спира кранчето.После ловко ви пробутва кредити, чрез частни банки които е финансирала със заеми по външен дълг.Лекичко по закон и по договора за кредит сте отговорен с всичко което имате.Вие не може да ги обслужвате и тези хубавци след 1-2 години идват и ви взимат не само бизнеса но и апартамента да кажем.Какво се получава- вместо сега да фалирате и да си спасите апартамента, ще работите 2 години и после ще ви вземат всично.Голяма помощ от "дтржавата" превърната в силова групировка.БГ=СИК.

За сефте чувам за такъв фонд на фондовете.Добре са се нагласили!Кво стана с " проверката" в онази банка за развитие?

И за далаверата на далаверите не сме чували още , но и тя ще лъсне. И ЩЕ ЗАСЕНЧИ -КТБ-

Фонд на Фондовете съществува от 2015г. и е регламентиран в ЗУСЕСИФ: Чл. 5. (1) Финансовите инструменти, финансирани със средства от ЕСИФ, с изключение на тези по чл. 39 от Регламент (ЕС) № 1303/2013, се изпълняват чрез Фонд на фондовете. (2) Фондът на фондовете се създава като обособен финансов ресурс от програмите по чл. 3, ал. 2 и се управлява въз основа на финансово споразумение, сключено между ръководителя на управляващия орган на съответната програма и лицето, управляващо Фонда на фондовете. Банковото обслужване на лицето, управляващо Фонда на фондовете, се извършва от Българската народна банка. (3) (Изм. – ДВ, бр. 58 от 2017 г., в сила от 18.07.2017 г.) Лицето, управляващо Фонда на фондовете, се определя от Министерския съвет, като в управителните му органи се включват лица, определени от заместник министър-председателя или министъра, отговарящ за цялостната организация, координация и контрол на системата за управление на средствата от ЕСИФ, министъра на труда и социалната политика, министъра на финансите, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на икономиката, министъра на околната среда и водите и министъра на земеделието, храните и горите, както и лица с доказан професионален опит в областта на финансовите инструменти. (4) (Нова – ДВ, бр. 43 от 2016 г.) Разпоредбата на чл. 153, ал. 8 от Закона за публичните финанси се прилага за лицето по ал. 3, както и за други юридически лица, които са контролирани от държавата и на които по силата на нормативен акт е възложено подобно управление на средства от Европейския съюз и банковото им обслужване се извършва от Българската народна банка. (5) (Нова – ДВ, бр. 13 от 2020 г. Сравнение с предишната редакция, в сила от 14.02.2020 г.) Ресурсите, възстановени на финансовите инструменти от инвестиции или от освобождаването на ресурси, поети като задължение по договори за гаранции, включително изплащане на главници и печалби и други приходи или доходи, като лихви, гаранционни такси, дивиденти, капиталова печалба или всякакви други постъпления от инвестиции, които могат да бъдат отнесени към подкрепата от европейските фондове, генерирани след края на периода на допустимост на разходите и/или след изтичане на срока на финансовите споразумения, се прехвърлят на Националния фонд и се включват като активи на сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд. Незнанието на закона не извинява никого - основи на римското право.

Демокрация е, когато десет лисици обсъждат с един заек, какво ще има довечера за вечеря. Свобода е, когато заекът извади чифтето, и оспорва решението на лисиците.

ШШШТТ ! Останете си вкъщи , не пречете на схемата! И листа в мен и молива в мен - утре ще ви напиша едни много новозаболели и починали с придружаващи симптоми коронавирус ... и ще ви се завие свят от нови мерки!

От толкова говорене не се разбра нищо,инструменти за това,инструменти за онова,и репортера на 7/8 с измислените си въпроси

Но това бяха най-смислените въпроси! Това трябва да се признае, колкото и да не харесвам учиндолският чалгар!

Кое му е смисленото?? Че не може да направи елементарна причинно-следствена връзка. Ограничителни мерки и карантина- ниски проценти на заболеваемост и смъртност. Или това се е получило просто таса, щото “Господ е българин”.

А ти не правиш ли връзка между Аурата на Винету и ниската заболеваемост ? Я бегом за още тоалетна хартия!

А кажи коя от хилядите икономически мерки ти обещава правителството стигнаха до теб, освен тази че с парите които си броиш всеки ден се редиш на опашка в супера през два метра и след половин час влизаш вътре и трябва да се движиш на два метра с хиджаба на главата?

Като за последно схемата на схемите...

Майката и бащата на схемите на схемите...Важното е на края всичко да се потули и да не остане следа.

Ще делят по братски, този който държи ножа и този който взима. Както няма случайни крупни земеделци, случайни притежатели на огромни фотоволтаични паркове, така и тук избраните ще са са само от "нашите".

Така е! Това не е от сега, а започна (според мен) някъде около 90-те години и досега все си е така.

800млн.отиват при ортаците на БОЕКО,а останалите 50 ,по 100лв. на фирма.

Изгледах алабалистиката и в крайна сметка тези само си чесаха езиците с едни обещания, които както ги питаха в ефир може да изпълнят към декември 2020. Пореден прах в очите на хората и всъщност те гарантират само 170 млн. които още не са договорени с банките.... а кои е казал,че банките ще се съгласят?!?!? И къде ги видяхте 850 млн.-1.2 млрд.

Нарочно са направили много фо дове да може да се разхвърлят парите да може да се открадне повече. Защо държавни пари се дават на частни банки. Те така печелят а държавата губи.

Вече половин час гледам и им слушам пресконференцията им и осъзнавам че не чувам нищо (съществено). Само бла-бла-бла ...каним се ...обмисляме ...чудиме се ...и т.н.

Сега ще се раздадат едни кредити, за които е ясно че няма да бъдат върнати! Което беше целта на активното мероприятие "корона вирус"! След някоя и друга година държавата, като гарант, ще се бръкне и ще плати на банките необслужените кредити. От нашите пари. И - пито - платено. НОСЕТЕ СИ СЕГА МАСКИТЕ И СЕ ПРАВЕТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ ВИЖДАТЕ!

Страхотна новина, без никаква конкретика. Хайде стига с празни приказки, нека най-после да видими конкретните параметри на тези пакети. Нагледахме се на 60/40!

Най хубавия въпрос който няма отг. Кога ???? И те не знаят .......

Хазната е празна и царят е гол. :)

Това отдавна е така, но сега стана по-видимо.

Ала-бала и поредните глупости!