"Фолксваген" потвърди, че отлага решението си за завода в Турция

Компанията е "обезпокоена" след началото на турската офанзива в Сирия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германия има дългогодишни връзки с Турция. И да не забравяме че в Германия живеят над 4 млн турци (официално, неофициално са повече). Има цели турски гета. Така че те са свикнали с всички иширети н турците. Ние сме били традиционен съюзник на Германия. Даже и цар сме си взели от там. Но.... през 1944 с неоценимата помощ на СССР сме осрали за векове отношенията си с Германия. И сега, за всички западноевропейци ние сме агенти на Русия. Независимо дали това етака или не ( всъщност е по-скоро така). Което, специално поотношение на Германия е по-скоро добре отколкото зле. Защо трябва да има завод на Фолксваген в Турция? А не около Пловдив, да речем. Пловдив е на повече от 1000 км по-близо. Все пак е в ЕС ( колкото и да сме компрометирани). И на пръв поглед тук нещата са много по-близки до Словакия (където Фоклсваген има огромни инвестиции). По-скоро притесненията на немците са по-прагматични. Те с право си задават въпроса откъде ще с енамерят 4000 души висококвалифицирани работници ( еле пък в района на Пловдив). България е 7 млн, Турция е над 80 млн. Тоест като пазар ние сме 12 пъти по-малко. И ако тези 300 000 коли е се изнасят ( да речем за Русия), къде ще се пласират. В Германия? Изключено! Но дали нещо произведено в Турция е по-привлекателно. За мен - не. Въпреки че в самата Германия в заводите на Фолксваген работят със сигурност доста турци. И все пак. Войната на Турция в Сирия е шанс за нас. Но ако го използваме по най-добрия начин. Ако се осерем (по стар български обичай, както често се случва) няма да има на кого да се сърдим

Дълбоко се съмнявам, че "Фолксваген" ще дойде у нас ?!

Омразата към България на червените кратунковци може да се сравни само с любовта им към СССР ( и Русия). За такава пасмина важи принципа от милиционеро-социализЪма:"Най-висш израз на патриотизъм е любовта към СССР"

Германците ли визираш, че не можах да разбера?

Ако случайно завода се пръкне в България, ферманците ще разберат какво е пладнешки обир по банкянски.

Ясно, значи идва у Банкя. И бездруго, в хоремага вече всичко е готово за посрещането, има софра, пиене на корем, чалгаджийки и т. н. VW ще останат очаровани, и ще вземат да отворят още 3 завода до края на другата година.

отново са възкръснали у нашите туквеници и плевньо-образни...

отлага не означава отмяна. Ще се ослушат, ще понатиснат тук и там, ще увеличат обещанията за инвестиции от турска страна, ще поспорят, ще се пазарят до последно зад гърба на кюрди и сирийци, после ще понапазаруват още малко европейски ценности от немските политици и накрая ще има договор с Турция. Немския капитал е в ръцете на немските евреи, а там има само един Бог - на парите. Баламите тук може и да се излъжат за да гласуват 'правилно" на местните избори, но накрая резултата е победа за Ердоган.

Залагам си заплатата за една година, че и да се откажат от Турция, България пак ще е сред резервите.

Даже ей сега Ердоган да спре офанзивата и да признае Кюрдска федерация на територията на Турция завода на ФВ пак няма да е в Турция. Ердоган показа нагледно що за държава е южната ни съседка и какво е болшинството от хората там, тези, които ги избират, подкрепят и мислят като него. В началото западняците изчакваха някой да го смени и да си възстановят нормалните отношения с Турция, но проблема се оказа много пи-сериозен и съвсем пред портите на Европа

Това значи,че след 1 месец,ще стане.Няма да дойдат тука,не се надявайте.Тиквата и Плевнелиев направиха доста ,за дане идва никой при нас.

Иди ми, доди ми. Всички други компании си сравняват тихо условията и решават при закрити врати къде да строят заводи. Фолксваген се правят на интересни и се чудят как да провокират разни държави да се съревновават като дават кеш на фирмата. Вече е ясно че този подход беше грешка и накрая VW ще отнесе поредният лош ПР заради заигравки с диктатори и незаконна финансова помощ.

Отлагат за сега ,сиреч мое и да стане,не че ще дойдат у наше село! Молим Ви,да не се бъркаме с Евро еуфория,горе ръцете всички горе,хаа....

Как драпат рубладжиите да се построи завода в Турция , а не в България ! Даже и Деса се беше задействала и плюеше по Луфтханза и Германия в най-важните моменти от взимането на решение !

Аз пък съм убеден, че и най-гордите в Русия не слагат интервал преди препинателните знаци!

Щото, ако дойдат в България, има кой да работи !? Ти сигурно ще се пробваш за шеф, с твоите обширни и задълбочени компетенции, то е ясно....ами кой тогава ще пише глупости по форумите !?

Потурите се издъниха.

Не е като, да им се казваше да си помислят. Вкл от ЕК, от други техни политици. ама не - парите заслепяват.

Завод на VW в Турция няма да има.... Предлагам завода да се построи половината в Русе, другата половина - в Гюргево')')

Завода в Турция се строи и до година ще е готов,а в България предлагам да се построи завод за дървени философи понеже имаме в излишък и можем да изнасяме за цял свят поне за сто години напред!

Отлагат, докато спре военната операция в Сирия,после продължават.

Конфликтът в Сирия продължава вече над 5 години... Този в Афганистан над 50 ..пък Фолксваген иска да продава днес ;)

PEYTSCH

Какво мислят туркофилите от България ?

ти е проблемът пич?

Туркофилите не знаем,но разбрахме какво мислят глупофилите като вас!

Под отлагане на решението да се разбира - решението е взето, но ще се отложи изпълнението, докато утихнат малко нещата с Турция ...

Лицемерието продължава... Отлага не означава променя. ПиАр ход предназначен за овцете.

Хе, дюшеш им дойде на фаувето, тъкмо да изстискат още нещо от султана. Я отстъпки, я още държавно финансиране, я кой знае какво, луди ли са да изпуснат такъв шанс.

Много им се ще в Турция, ама не им стиска в момента. Ще почакат сега малко.

Явно българската оферта е толкова неизгодна щом дори при това положение в Турция немците ще чакат!

Ти знаеш в детайли офертата ни и затова бързаш да коментираш тук. Молодец!

Офертата е била ето ви терен,купете го от нас и стройте там.Назначете наш човек в управителният съвет за да ви се решават проблемите по-бързо и да знаем колко рушвети да ви искаме!

Преговори с нас не са водени.

Бежанците от африка искат да избягат от България, ама не ги пускат. Какъв Фолксваген, какви инвеститори.

Въй ако се WV загърбят 550 милиона евро(све пак не са много пари за такава компания)и дойдат в България при диктатора борисов герберастите ще се спукат от яд,че розовите им сънища не са се сбъднали.Така е обаче само в мечтите на олигофрените от герб,в реалният живот няма как и да искат да дойдат тук!

Лелей, тоз Борисов много страшен диктатор излезе! Ауууу

Много си противоремат ,,умнотиите” които си написал

Прав си умнотии са и прости хора не могат го разбра.Вечер сънувам заводи на WV сутрин се събуждам и усещам мириса от горенето на боклуци.Май това бяха най-големите инвестиции в България по времето на борисов.Европейците си инвестираха,тоест изхвърлиха тук боклуците.

Това като го пишеше , мякаше ли ?

WV потвърди ама в кавички,а в статията на Ханделсблат нищо подобно не пише: ''От гледна точка на голяма корпорация като Volkswagen, която иска да инвестира повече от милиард евро, са непредвидимите обстоятелства. Ако компанията Dax сега предприеме официалната стъпка, това може да навреди на имиджа. Поради това компанията е изразила предпазливост при поискване. "Ние наблюдаваме ситуацията с голяма загриженост", заяви говорител. Той посочи, че решението за местоположението е в последната фаза. За подробности VW не коментира.''

Това през гугъл преводач ли е пуснато?

Да.

Докато отмине бурята...

Ние можем да правим САМО отровни бстерии за хюндай!!! Така че такива стари технологии моля по далече от нас. Merci beaucoup! Thank you very much!

Ще изчакат да видят кой е победител и къде ще е най-голям келепира.

Пише - отлагат, а не отменят.

Там в Турция им е мястото на швабите.

Тези със сигурност няма да дойдат у нас по обясними причини! Но поне да не пълнят гушата и имиджа на Султан Ердоган!

Сигурен съм, че Нинова и другите фуражки с тревога четат тази новина и дълбоко, дълбоко в себе си НЕ ИСКАТ в историята с този завод да има развитие в полза на България. Това ще им развали предизборната кампания, защото нали все повтарят, че страната е в икономически колапс и няма инвестиции.

ти какво толкова се притесняваш? Нима не знаеш, че Фандъкова, печели изборите с 10 гласа! Вече е договорено. Отговори си на въпроса: Защо все пак Фолксваген, предпочетоха Турция, а на Бойко Борисова "стабилна" България!!!

Защото Борисов не даде подкуп.

Напротив, точно обратното. От ръководството на ФВ си казаха какво и колко е искал мутрата от тях за да си направят завода тук.

М. Н. Л. (нерегистриран) Или защото искаше подкуп! Опита се да им пробута терен от които да спечелят правилните хора. Има го документирано.

страната може да бъде в икономически колапс само при условие че има икономика . липсата на такава ще си проличи на 2-рия месец след спирането на европарите

Личи си, че си велик експерт. Защо не си пратиш CV-ито в Министерството на икономиката? Направо можеш да го оглавиш и да иправиш работата за 6 месеца.

Това, че си безработен и си изкарваш рублите, като в замяна създаваш омраза сред сънародниците си, не значи, че в България няма икономика.

Сега Ердоганчо ще надигне такъв вой... Сам се простреля в крака. Можеше да изчака с офанзивата до подписването на договорите и споразуменията. Уж е в политиката вече 30 г., пък направи голяма глупост. Колкото до офанзивата - това си е чисто нападение над суверенна държава.

Снишаване, докато премине бурята. Не са се поправили.

Ще видите, ако го построят в България, как ще се перчи бб, че ни го е построил Той. Цялата "заслуга" ще е Негова.

Никой никога не е смятал да строи тук каквото и да е,камо ли сега след като са се договорили вече с Турция!

Вече са взели парите под масата и чакат бурята да отмине. Ще видим. Ако поддържаме огъня срещу лицемерната им политика, имаме някакъв шанс. Рено и Фиат няма да проспят шанса да ги ухапят по алчните дупета.

Опаааааа Сърбия пак е в играта.

За един истински русофил като тебе ще е истинска радост , Турция или Сърбия да получат завода , а не България !

Може и Румъния

Какво ще кажат руските тролове : 1 Завода идва в България = това са коллонизатори и идват за малките заплати не ни трябва 2 Завода отива в турция : корумпираната власт изпусна хубавите работни места ! 3 Не се взима решение : Чакат да отмине бурята и ще идат в турция Демек във всеки случай злоба, омраза и отчаяния. ПАЗЕТЕ СИ МОЗЪЦИТЕ ОТ РУСКАТА ПРОПАГАНДА !

Червена шизофрения. Като за социалния президент - милионер (почти милиардер)

Плевнелиев ли!

Отговори си на въпроса: Защо все пак Фолксваген, предпочетоха Турция, а на Бойко Борисова "стабилна" България?! Има нещо гнило в Дания! опс. В България.

ама вие ще плюете и в двата случая и тук да дойде и там.........

Пазар от 6млн и пазар от 80 милиона (+ гарантирани продажби на местно ниво) ... и още питаш ?!? От чисто икономическа гледна точка няма база за сравнение - по малка инвестиция, по-ниски оперативни разходи и гарантирана (до някаква степен) възвращаемост. С това не само не можем , но и не трябва да се конкурираме .

мирише на пари,така че голфагжиите пак се правят на утрепани мишки пред впк на доста държави

Хаха, отлага! Това означава, че не искаме да събираме негативите от диктатора на когото пълним гушата, но когато се оправи ще му пристанем :) Смешно и тъжно!

След един месец всичко ще е утихнало и ще се подпише договора, то това на всички е ясно, ако наистина бяха разтревожени, просто щяха да се обърнат към втория кандидат, т.е. към нас, а такова нещо няма. Политиката си е политика, парите са си пари, бизнесът си е бизнес - всичко е свързано с дълбоко лицемерни връзки.

Всичко това си е договорено с Ердоган и е за тази част от мнозинството което ще повярва.Трябват санкции за Фолсваген заради решението си в тези условия ....,но това никога няма да се случи!

хаха значи все пак завода може да доойде в България. Комунистите и русофилите ще подивеят :D

Не е много сигурно това!

По-скоро не, просто изчакват да премине "бурята".

АЗ (нерегистриран), на вас все комунистите и русофилите са ви в главите. Отговори си на въпроса: Защо все пак Фолксваген, предпочетоха Турция, а на Бойко Борисова "стабилна" България?!

Заради по ниските заплати в анадола ама дано се усетят че турчин качество не прави.

Ще изчакат докато облаците се разсеят да не ги обвинят, че наливат луди пари в диктаторски държави, но няма да се откажат от завода в Турция. Като мирише на пари, ЕУ и всякакви принципи не важат

отлагат ама не се отказват... пари са това...

независеща от политиката,а ние им се кланяме да дойдат тука и да назначат мигранти за работници понеже меркел е казала