17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Немците сега се услушват и почесват зад тила и се молят на султана да се кротне до Коледа та да я прокарат сделчицата и да си лапнат субсидията от султана... Ама султана иска хем да си лудува и безчинства, хем диван чапраз до него да му приседнат немците и завод да му отворят...

Ами може и да не са решили за локацията на завода, но БеСеПе пасмината бърза да оплюва Борисов ….

Българинът обича да купува "вносни" стоки. За него това е въпрос на п"рестиж". Ако започнат да се произвеждат у нас, много фенове на марката ще се пренасочат към уж "по-престижни" марки.

Фолксваген и Мартин Локхиит,добре дошли в България!

Дрън-дрън...джурналя

Боли ни.

Последният български коз още не е хвърлен. Плевнелиев дето се кълнеше ,че сме ний!!! още никого не е целунал от фолксваген. Тия целувки всичко отварят и всичко повдигат ! А и тефтерчето му с телефоните не забравяйте!Сила е той , мека, но сила! Там трябва да гледате , а вий Бойко ,та Бойко ! Шсъ опрайм !!

Вместо в Кремиковци, на 400 км. от пристанищата, им дайте терен по-добре направо на Витоша! Може да размислят и да дойдат в България! Нали всичко трябва да е в София! Само София е България, всичко друго е чужбина!

От 50 години управляващите в България се държат като софийски кметове и за тях държавата е "провинция" …. Провинция на кого ?!?!?!

Леле, колко комплексари има в този форум ! Не е истина! Горе главата - има много свестни хора в БГ! Абсолютно сигурен съм- от 20 години съм в брашна! И дано да дойдат ФВ - ще е революция, не само в аутомотив-а!

Ура дано изберат нас българите начело със ГЕРБ на Боко Борисов ДПС на Ахмет Доган Обеднелите патриотари и БСП на Корнелия Нинова те ще влязат в българската история като спасители на невероятното българско статуво на саморазпадналто БКП на другарят Тодор Живков от село Правец успели да прилекат неправославните братски нам немски инвеститори със ефтината българска работна ръка за да останат някакви българи на територията на европейска и натовска България!

Зависи от играта България е печеливша карта за фалит на VW-гена

Фолксваген ще дойде ,ако Дебелян и Тиквоний си отворят портфейлите ,ама те вместо да дават искат да вземат?? Просто в час по икономика са спали. А на всичкото отгоре искат да продават парцели за завода -Агата дава парцел безплатно и 150мил.кеш входна такса. За да спечелиш първо трябва да дадеш. Оставка за лепкавите пръсти -тиквеници!

Ханс ти си невероятен тъпак . Не разбра ли че правилата на ЕС не разрешават дотиране нито всякакви бонуси за фирмата която ще инвестира . Турците ще им плащат и осигуровките на работниците 5 г. а не фолксваген . По какъв начин да се бориме като нямаме право нито да им даваме безплатно земя , нито да им даваме пари нито нищо. Освен това турците са и в митхическия съюз нищо че не са от ЕС . Какво искаш от Бойко малоумник недъгав . Карай си пръдливия ханс на ГДР и се застреляй

Стига глупости! Отдавня е ясно, че България е аут! Ако построят завод в България, кой ще им работия на тия мръсни капиталисти!

стига сте се ядосвали за тази отживелица -завод за дизели и бензини. До 20 г . никъде в Европа а и в по голямата част от света няма да има такива коли . Да си ги карат тия сеати ,пасати рунтавите турчуля . В света има толкова много производители на автомобили ,че все някой ще дойде у нас . На България с това малко население изобщо не и трябват големи заводи а малки но разпръснати около бедните райони .

Явно искат още някоя отстъпка от Турция. Ясно е, че са се здружили с Ердоган, а и в мутро - държава не им се инвестира.

Че то ако ставаше за инвестиций тука той Борисов щеше да инвестира И другите мутри То само от техните пари щеше да се отрави държавата Не ти трябва тогава Фолксваген Обаче защо си влагат парите в банките на разни острови те си знаят най добре

Три пъти четох и не видях, къде точно в новината Щефан Вайл е съобщил нещо за България, и изобщо коя надпревара с днешна Турция може да бъде спечелена от днешна България?

Веднага ще ги сгънеме по най добра чалготека

Надайса Калино! А дано ама надали.

Тче последно наддаване. По-добре вместо самолети, държавата да беше купила за 1 милиард евро акции във Фолксваген. Акции от Фолксвагени, аи завод ще допринесат за националната сигуронст повече, отколвкото 8 самолрета за същите пари. В добавка-заводът ще плаща данъци, а от акциите ще има и дивидент.

Те самолетите не се купуват заради националната сигурност а заради "политическата стабилност", т.е. баце да е спокоен за властта си. Та от неговата камбанария разбира се че е по-добре няколко милиарда долара за самолети, които я видим я не, важното е да се платят веднага и на куп иначе става напечено.

Просто Ердо с ракетите и купищата скандали с Германия си подлива вода. Няма кой да го трае - тая година с Русия, другата със САЩ, после се дърпа с Меркел, след туй кляка на ЕС. Хванаха му спатиите и ще духа супата Нито американци, нито европейци или руснаци имат вяра на човек, дето си врътка гъза всеки месец. А Турция макар . голяма е проблем. Логистичен проблем, културен проблем, икономически проблем. Просто немеца мнгоо деликатно е споменал точките по които Турция се е издънила. Може преди седмица или две да си били на чело. Сега очевадно няма кой да набута 1.5 милиарда подарък на султана, само за да ходи после и да прави магарии на Германия........

Чакат да видят резултата от изборите - колко ще е зле, по-зле или изненадващо мега по-зле. Аз залагам на последното и после сигурно ще преместят завода в Австралия да е колкото се може по-далече от БГ територията

Качествените неща по магазините изчезнаха преди няколко десетилетия, когато и последният завод на Сони се изнесе от Япония в посока Виетнам, Пакистан и Китай. Немците досега държаха фронта, но скоро ще купуваме Мерцедеси, произдевени в Индия от работници, взимащи по педтесет цента на час. Това е положението - както и в статията се казва, решенията са икономически, а не политически - целта е максимална печалба за акционерите, всичко друго, включително качестото, е на заден план. жалко, че толкова хора по света са забравили, че ковчег ремарке няма...

Фолксваген имат завод в Индия. А и в Египет.

Ами работата на Фолксваген е да се бори за печалби и конкурентност, за правата на човека се отговарят други - германското правителство. Колкото и да не ни се иска. Тук правата също са илюзорни , че да се хвалим с тях : колко едри риба осъди цацаратурата за 7годинии- нито една. Повтарям нито една. Турските съдружници на Дебелян в контрабандата с цигари лежат отдавна в турски затвори, Дебелян не само няма обвинение , ами назначава главни прокурори и пише закони, докато в Сащ го съдят за обира на КТБ.

Ако Турция беше без Ердоган и не толкова ислямизирана, без съмнение щеше да е без алтернатива за региона. Но в момента и ЕС и САЩ налагат санкции на Турция. Ердоган е ненормалник завиващ към Русия. Аз не мога да си представя, че в тази ситуация Фолксваген ще избере Турция.

А им дава завод ,а ние най бедни,член и на Ес и не им пука,че едвам оцеляваме и мизерни пенсионери.ЩО ЗА ФАЛШИВ СЪЮЗ,,уж сме от едно семейство,,Това не са хора

Проблемът е , че България е силно корумпирана и мафиотизирана държава. Това плаши всеки сериозен инвеститор. Все пак Турция не е вариант.

не мога да разбера какво ще наклони на изборите идването на VW ? Всеки ден се пускат фалфиви новини какоще сме в играта! Забравете! В турция ще бъде! НИе колкото и да сиакаме нямаме капацитет! Нямаме и кадри! Нямаме и логгистика нито логистичен хъб! Който е запознат с производството на VW и Порше в германия знае за какво говоря!В района, където се произвеждат двете мерки е една малка България. Стотици хиляди живеят там, обучават се и има развойна дейност! Ние не може дори и метачи да намерим! Само ще се излагаме!

Соросоидни тролове, разберете фактите веднъж за винаги! Русия няма полза от слаб ЕС, защото ЕС е основен търговски партньор на РФ!!! Примери - два газови потока към ЕС, търговия с петрол и петролни продукти, заводи на vw, рено и др. в Русия (Рено притежава Лада)!!! И още безброй примери!!! От друга страна сащ имат огромни ползи от слаб ЕС!!! Тъй като сащ принтират долари без покритие, поддържайки изкуствено икономиката си, при наличие на по-силна валута от долара (еврото), икономиката на сащ започва да боксува, индексите на борсите започват да се сриват и единствения изход е чрез военни действия!!! Също така инвестирането в т.нар. майдан беше дирижирано от сащ!

Русия има силен интерес от слаб ЕС , защото може да му извива ръцете и да си набутва монополно единствената стока, която произвежда - газа на високи цени и да го рекетира . Затова и всякак се опитва да го дестабилизира и предизвиква разногласия.

Не си прав! Северен поток 2 се прави сега, което показва, че американците продават по-скъпо!!!

Заводът ще е в Турция. Причината е ясна, Турция е много по-голяма от България, много повече потенциални купувачи на желязото излязло от завода.

От кога Мала Азия е Югоизточна Европа?!?!?!

Искат много Туркия, но чичко Доналд може да им затвори завода преди да е отворил

тогава защо от Бг се искат непрекъснато политически рещения, които я ощетяват икономически

да бе да.... направо пускайте CV-та да кандидатствате за работа...

Фолксваген са решили окончателно - останалото са мокри сънища на Бай Хуй и разбойниците на Дондуков, 2. Тук Държава няма. Кой е луд, да строи на пусто?! Това е инвестиция, а не "тудуф-тудуф" За жалост, патим си останалите съквартиранти на Територията, обитавана от "тримата дебели".

Пишете глупости. Според VW България има по-добра юридическа рамка и съд спрямо Турция. Аман от малоумна пропаганда.

Даа, другото й голямо предимство, пак според VW е ежегодния гей парад, който Ердоган забрани в Турция.

Май проблема в Турция не са правата на човека, а геополитическата ориентация. Имаме един ислямистки режим, който въобще не е предсказуем. Това е реалността. Естествено е, че няма някой немец да каже в прав текст- заради диктатурата в Турция, ще ходим в България. Ама това е ясно на всинца......

Глава на сапунката. При положение, че политиката е икономика и обратнотоняма значение как ще се обясвяват за едно решение. Но както доло пишещият казва мястото на завода е в Перник.

От гледна точка на продажби от глава на населението,Перник е най подходящ за новия завод.

това е капоиталистическа инвестиция и решението ще е политико-икономическо (те двете са взаимосвързани) и основния критерий е къде ляво мислещите са по-малко

Какво ли ще стане с опорните точки на тролската антибългарска пропаганда, ако вземат та открият завода на Фолксваген в България? Ще има разкъсани ризи вероятно.

Ех мечтии...

не издържа и 5 минути :))))

На тролетариата всичко направено от врага и без одобрение решетниково е лошо.

Защо няма държава в света с премиер лежал в затвор за кражби. Защо се избира всеки път за премиер , човек от силовите структури.

Гешев ще повдигне обвинение и ще ги задържи тук. Частен съдебен изпълнител ще ги възбрани и запорира, Дебелян ще ги обезкости и ще декларира в Монитор и медиите доход на детска учителка и платени данъци , а Боко ще отчете победа и ще потупа Меркел . И Фолксваген е наш , български. Победа .

Според VW в България съда и законите работят по-добре от Турция...... Нищо не казвам ама малко или доста повече сте се уляли с тъпотии

Всичко е съобразно с местната судебна практика с КТБ, Булгартабак, либийски танкер и стотици случай на взети чужди бизнеси. Сравнението с Турция е спекулативно , турските съдружници на Делян в контрабандата с цигари лежат в затвора, пък тук той пише закони и назначава главен прокурор, докато в Сащ го съдят за източване на КТБ .Цацаратуратаа ни една едра риба за 10 години.

Завода ще е в Турция. Пускат ви спасителен пояс ,да замажат гафовете с Иван Гешев , НАП и Чумата. Залъгват ви да гласувате за Бойко Борисов и ГЕРБ ,после 4 години мърморене . Но проблема е ,че се гласува за ГЕРБ без да се мисли.

Иии кога да гласувам за ГЕРБ? Тая Неделя има ли шанс? А поне преди октомври, щото май решението ще го вземат септември.......

Южен поток се проваля ,за да се осъществи Турски поток. Волксваген отива в Турция,за да се прецака България. Купуват се F-16 ,за да се ремонтират в Турция. Дава ТЕЦ Варна и пристанището на Ахмед Доган,за да бъде турско. В България се откриват предимно турски заводи и се вземат само турци на работа.

Волксваген отива в Турция,за да се прецака България. Браво, ура!

Защо да осигуряваме работни места в СААБ в България. Не е ли по-добре да си взема сигурната комисионна от F-16. Грипен са по-евтини и комисионните са по-малки.

Боже боже всеки ден се кръстя дано да дойдат важно е , че сме в надпреварата просто цъфтя от щастиекато на олимпияда сме как ни правят на маймуни а се оплакваме от миналото

Няма град в България с летище,жп гара и пристанище и да осигури 5000 работници. Варна няма да е , защото ТИМ няма да допуснат Волксваген. Хората работят за 600-700 лева и ще избягат в немския концерн. Бургас също не може да осигури потенциал за завода.

Кои с ТИМ, кои са Фолксваген?

Завода ще е в Кремиковци

да знаеш на кого е кремиковци и какво има там на 3 етажа надолу?

Принципно това си е тяхна работа. Но се отварят работни места и после плащат данъци върху печалбата. Може теоритично да печелим милиарди. Но точно същото бе със СААБ, където предлагаха инвестиция от 110% или 2.1 милиарда лева при покупка на Грипени. И никой не се бореше за тази инвестиция. Тук можеха да произвеждат Волво и после да печелим. За Фолксваген въпросът е искат ли тези коли на пазара на ЕС или извън ЕС. Ако искат в ЕС, сме по-добрият избор заради липса на мита. Но ако искат извън ЕС е може би обратното.

Волво е китайско. Екзотичните грипени никой не смята да купува, може да си ги произвеждаш , колкото си искаш, но няма купувачи. Швеция ги прави за собствени нужди има над 200 и изкарва някои долар отгоре , като продава двайсетина на 10 години на екзотични купувачи. Дори Унгария и Чехия ги взеха на лизинг.

Дано да не идват в България. Тази корумпирана калпава държава.... Ако е тук завода 100% ще излизат с калпаво качество автомобили застрашаващи живота на хората.

Ами ако накрая се окаже, че и VW, и Hyundai решат да направят заводи тук, къде ще ги сместим? Готови ли сме за такъв инвеститорски наплив?

tdrgrgv@

Щом ще бъде икономическо решение тогава къде се слагат нашите корумпирани ,шанса ни е нула.

Гробаджиите и мъртви да са,вие дирници ще ни съобщите,че са ги приели в Шенген:))))))))))))))))))))))))))

че България е най-малко вероятното място на новия завод - по всевъзможни причини. А може ГЕРБ да са помолили до изборите топката да се клати - след това и потоп да стане, все тая. Като с избора на главния прокурор - всички се правят, че още нищо не е решено, а е очевидно, че не е така.

Германците ни видяха какви сме шарани при сделката със американските самолети и ни заглавичкват или нашите измислят новини, за да ни отклонят вниманието от гафовете на властта и прокуратурата!