17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РЕЙТИНГЪТ ПОКАЗВА НА ВСИЧКИ ХОРА И КОМПАНИИ С КАПИТАЛИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ КАКЪВ Е РИСКЪТ ДА ИНВЕСТИРАТ ТУК

Само, че рейтинга не се променя, остава ВВВ А променят някаква перспектива за рейтинга от стабилна на положителна.

Положението със сриващ се имотен пазар е най големият кошмар за правителството в момента, дори по голям от този за предстоящите избори. Крият го до последно, но нещата стават много зле. Сделките с имоти и цените падат, а лошите кредите се вдигат непрекъснато. Колапс в имотния сектор означава и колапс на икономиката, съответно на държавата.

Преведено от банкстерски на човешки език това означава - вземайте кредити, колкото се може повече!

И какво точно са повишили?! разшифрован рейтинга е горе-долу това: C- Близо до невъзможност да се плащат кредитите Започнал е процес който може да доведе до фалит или подобно на неизпълнение на задълженията, или емитентът е в застой, или при липса на финансиране капацитетът за плащане ще бъде необратимо нарушен. BBB-Добро кредитно състояние Оценките на BBB показват, че в момента очакванията за риск от неизпълнение са ниски. Капацитетът за плащане на финансови ангажименти се счита за достатъчен, но по-вероятно е неблагоприятните бизнес или икономически условия да влошат този капацитет. Сиреч упорито вървим по ръба на бръснача...

,|,

пак ли си наседнал вибратора

Нещо не разбирам причината за тази публикация от министерството на финансите. Това похвала за управлениеъо на ГЕРБ ли трябва да бъде. Странно. Държавата ни може да вземе по-голям кредит с по-ниска лихва защото: Очакваме да ни дадат около 29 милиарда в следващите 7 години, За разлика от останалите членки на ЕС харчим по-малък процент от БВП за борба с коронавируса. Значи, спокойно ще върнем парите. Не видях някакво постижение на правителството в доклада на Фич. Освен политиката на затягане на коланите - по-ниски публични разходи. При положение, че икономиката ни е на дъното, големи сътресения просто са невъзможни.

Тъпак знаеш ли какво означава Fitch и SP тва са най големите и най важни кредитни агенция разбира се made in USA Тяхната оценка е нещо като сертификат за състоянието на една държава .Всичко свързано с финанси и икономика се ориентира по тяхната оценка А там няма лъжа и измама Не може и да ги корумпираш(подкупиш) Съвет от независими специалисти вземат решенията.При това всички богати люде милионери.

свързано е с кредитиране за отнети граждански права , я обясни как държавата отнема правото на гражданите да оспорват идиократски решения или пък такива които пълнят сметките на мафиотски фирми и на следващия ден ; повишен кредитен рейтинг ; ?

Всичко на този свят се купува, с пари или с много пари. Демокрация и реалност.

Всичко е временно! Всяка промяна е към по-зле. Вземем ли власта, мамицата ви ще разкатаем!!!

насъскваш мутрите ?

Повишаване кредитния рейтинг е сигнал че в България има пари за крадене. При положение че през последните 10 год сме затънали с кредити както никога досега рейтинга ни се повишава?

То и качеството на живота ни се повишава. И доходите ни се повишават. Естествено това съвсем умишлено го пропускаш. Значи наистина не разбирам защо си мислите ще с някакви глупави коментари като вашите ще опровергавате международно признати авторитетни институции???

дали причината да си мизерник затънал в дългове не се крие лично в теб. Я по добре си задай този въпрос вместо да се главоболиш за световните проблеми

Просто второто ти изречение не е вярно - НЕ СМЕ ЗАТЪНАЛИ В КРЕДИТИ и от там идва цялото ти объркване. От там и глупостите в главата ти...

Браво важна новина, българите да внимават обаче да не се издънят И да направят компартията пак някакъв фактор в държавата Защото тези които са им яли попарата знаят че са некадърници С кадри от бай тошово време И поемат ли държавата рано или късно я докарват до фалит . Банки ЕС фондове ,модернизация ,рейтинги .Всичко отива на кино..

страшно. Икономическото светило Румен Гечев ще ни измъкне от разрухата и блатото.

Бог на опазил от него хахаха

Петата руска колона , като направи правителство след изборите , така ще ни фичнат, че свят ще ни се завие .

В почивните дни има доста тролчета на ГЕРБ. Сън не ги хваща и явно вече са минали на трисменен режим на работа. Досегашната практика показва, че зададат ли се избори или някаква кризисна ситуация за Бойко Борисов и ГЕРБ, веднага се появява Fitch със своите положителни стойности на рейтинга. Бих приел преценките, ако затова не им плащаха. Истината е, че ако утре в България стартира високата инфлация, безработица и т.н. , те няма да носят никаква отговорност.

То Бойко на целия свят плаща. Явно и на тебе ти плаща по тая логика. Като ги плещите глупостите вярвате ли си?? Целия свят се информира от тези рейтингови агенции. Обаче видиш ли ние няма да вярваме на тях аз ще вярвам една такъв като тебе! Що не излезеш публично и да обвиниш тая агенция че лъже?

на ОЛАФ плаща

Има една много хубава българска поговорка "Видяла жабата, че подковават вола, и вдигнала и тя крак". Фич са световно известни, промяната в перспективата им е голямо постижение и отлична оценка за Борисов. А червените Божкови жабчета да си крякат, и без това никой не им обръща внимание. До изборите има един цял месец, а ГЕРБ вече води с 4%. Аз ако съм на мястото на президента, ще намеря начин да отложа изборите, защото такава звучна загуба ще отнесе, че няма да може да се свести дълго време :) :) :)

Fitch и комисията Олаг са собственост на Баце, и се използват да дискредитират Мунчовите изказвания, че България е блато.

Насам Българийо, към заемите! Крайно време е външния дълг да стигне 100, а защо не и 200 милиарда? А като си спомня, как Орешарски го свалиха, защото искаше да изтегли 1 милиард ....

Като гледам нищо не си спомняш. нищо де продължавайте си по тоя начин и се самоубеждава и те че няма да ядете голям бой на изборите.

Хаха, преди 12 години на една банка също ѝ даваха отличен рейтинг, пък тя фалира скоро след това... :) Но нека има радост за тролчетата и тиквените к7рви.

По времето на тия дето сега се изявяват като спасители много банки фалираха. Ама хората помнят.

idio

онази банка не фалира! атакуваха я. има разлика

за Лимон Брадърс става дума. Лимонът фалира за една нощ както си беше с рейтинг трипъл-Ей.

Fitch повиши перспективата за кредитния рейтинг на България – вече е положителна - ББ пак платил за реклама за да вземе още заеми !!! И глупаците ще ги връщат, а не той - той само кешира !!!

Ама разбира се ще вярваме ние на празните приказки на такива като тебе. Бе Как така все се случва, да ви опровергават международни институции с авторитет по целия свят??

Вярвай на когото си искаш - рейтинг имаме - икономика нямаме !!! От къде пари за връщане на заемите ?!?

Как така нямаме икономика? Нали довчера ревахте че Бойко бил съсипал икономиката на България. Като не сме имали икономика как я е съсипал:))))

Бойко е виновен.

Не вярвам докато не ми го съобщят от трите пъна!

Рейтинговите агенции са като социологическите, като им платиш ще ти направят рейтинга такъв какъвто си го поръчаш!

Като ми кажат висок рейтинг и райтингови агенции, веднага се сещам за Леман Брадърс или пък за Цецо-мустака, дето обявяваха банката му за голямата работа, а накрая изпуши!

И на Цецо банката кой я обяви за голяма работа? Не са Фитч, нито Муудис. Ако Станишев я е обявявал за нещо - твоя грешка е, че си вярвал

Естествено, че е Станишев, а не Цецо-физкултурника, дето му връчваше наградите!

От президентството ще коментират ли темата или както обикновено ще мълчат като партизани на разпит пред добрите новини. Там са като черна станция - чакат да се случи нещо лошо и излизат за минути с изявление колко сме зле

Какъв положителен рейтинг ? Това Престъпно Правителство всяка седмица от началото на феврари тегли от ЕБанка по 350 -400 милиона лева , така че като дойдат след 4и април Национално отговорно правителство ще види какво салдо булбо ще имаме ! Фич или са слепи или се правят на такива ! Така че Борисов може да го вкарате в СЦЗ или да го обесите на първия срешнат стълб ! България е в Банкрот !

Фич са корумпирани!

Албанци какво не ви харесва та пишете минус ? На Шехеризада ще и вземем имотите !

Тролчетата и работодателите им с пореден звучен шамар от международни авторитетни институции.

Да играем по свирката на ЕС, СЗО ...кредитния рейтинг набързо ще се влоши.

Да почнем като едно време-всяко решение да се взима след съгласуване с Москва? Абе не знам защо независимо за какво става въпрос все на свирки ви избива???

За свирки си мислите.

Това да го обяснят с прости думи на нереализираните перманентни лаячи търсещи мед и масло от чешмите и безплатна столова храна на корем !!!

то на диктаторите най лесно се отпуска заем

Да да, виждал си и ти диктатори, келеш

абе леке държавническо , повече от ясна е връзката между вчерашния ;закон ; отнемащ права на граждани и повишаване на кредитния рейтинг , а можеш да споделиш с кой диктатор си общувал /освен с настоящия / за да направиш разликата

Браво на правителството и г-н Борисов... раздава пари и пак положителен рейтинг.. а при червените винаги фалирала държава, банки и хора.

Това не е добре, когато частните банкстери повишават кредитния рейтинг. Трябва да им се " отблагодариш", като теглиш държавен дълг от тях, за да им качваш фондовия индекс рейтинг на тях. Това е цялата схема и " обществената тайна с частните кредитни рейтинги в долари и евро валути". А заплатите и пенсиите на работещите и пенсионерите, кучета ги яли. Важното е да се обогатяват и повишават благосъстоянието си " частните банкстери, фамилните им тръстове и националните партийни политически олигарси, които са им куклите за управление и разсипване на голяма част от държавите".

Положителна мизерия с тенденция за по нататъшно развитие и всеобхватност. Само за последния месец, правителството взе нови 500 милиона дългове, което е изключително положително.

Ама Тиквата ли ще ги връща или ние? Май все пак ние.

Фич са корумпирани, обявете го в пресата!

После ще ходят на околовръстното за да плащат обезщетенията след като ги осъдят за клевета:))))

За България това означава само едно. Повече българи ще станат гастарбайтери и ще пращат малко повече пари на престъпилите си родители. Това са основните "инвестиции" за последните 10 години под управлението на ГРОБ.

Охо, сега ще се вдигне минималната заплата на хората. Всеки път когато " частните корпоративни спекуланти от Фитч повишат частния кредитен рейтинг на България" и правителството на България в ЕС не взима нов външен дълг, а повишава минималната заплата с 50- 60 % :)))) Ко, а нье, никаква заплата няма да се вдига в България на ЕС! Пак са решили, че България и българите трябва да правят външен дълг за да се качват фондовите индекси на спекулативните банкстери- хедж корпоративни олигарси във Франкфурт, Лондонското сити и Уолстрийт. Транснационалните банкстери винаги вдигат кредитните рейтинзи, когато го закъсат и спекулативните им индекси вървят надолу. И се почва масово правене на външни дългове от колониалните им политици на конци, да им спасяват с теглене на външни дългове задниците. ЕС средно е с 80- 100 % външни дългове спрямо БВП- то си. Никаква ефективност на икономиките им зависими от " благото на транснационалните спекулативни банкстери".

Ти на държавна работа ли си че чакаш държавата да ти вдига заплатата??? А бе хлапе като как по-точно държавата ще накара частния работодател да вдига заплатата??? Дали в празната ти глава ще влезе дребната мисъл че ако задължиш по някакъв начин, работодателите да ти вдигнат заплатата минималната примерно на 2000 евро, същите тия работодатели масово ще затворят и ще уволнят всички?? Като искаш по-висока заплата повишаващи квалификацията и след това си намираш по-добре платена работа. Или се разбираш с работодателя ти да ти плаща повече.

Ти от руската кочина ли грухтиш ? Само там вирее такава простотия.

Ще продължим да обезценяваме лева !

И ще повлечем и еврото надолу, щото сме вързани нали?

ГЕРБ и Обединените Идиоти свалят индекса на демокрацията в България.

а ша ни дигнат ли пенциите и цоциалните, а?

Гласувайте за БСП и ще ви вдигнат и хляба от масата.

Полезна новина. Мама се влияе от тези промени.

вдига и се пенсията..