Коментари - Фирми наемат детективи да следят хоумофис служителите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и хабер си няма от съвременни трудови отношения... Първо работата отдавна е мобилна и дистанционна, и можеш да я извършваш от всяка точка на света, където има нет. Второ - "по забавянето в и-мелите се били осъмнили" - егати глупостите! Човек, дори ниско ниво специалист, има поне по 3-4 планирани Скайп/Тимс-срещи на ден, кога с клиент, кога със скръм или с колегите си. Всичко се траква в Jira или някаква подобна система. Какво и как правиш през останалото време си е абсолютно твоя работа, стига задачите да се изпълняват на време. Немалко колеги изкараха това лято със семействата си, практикувайки кайт по турските острови "в работно време"... Просто всеки цъка на лаптопа на масичките пред палатките и караваните в къмпинга, и когато излезе подходящ вятър - всичко хвърля лаптопите и тича да кайтва :) По българското черноморие също има подобни местенца, където на палатка в горичка до морето 3 месеца си бачкаш дистанционно, и като те удари нервата отиваш да се топнеш за 1/2 - 1 час. Така че тези врели-некипели може да са важали за времето на баба ми, но не и днес.. Детективи! Му-ха-ха-ха...

Не е лошо да обърнем внимание на факта, че никога хората не са питани на референдум колко трябва да се работи ! Нито са питани колко да са отпуските или нещо значимо за ежедневието им. От тук насетне не е далече изводът, че реално общество не съществува, има някакви робовладелци и някакви роби. Аз например съм убеден, че ако се почива 3-4 месеца това няма да навреди по никакъв начин на икономиката, а нищо чудно и да я подобри.

доста държави имат положителни резултати от 4 дневна работна седмица или 6 часов работен ден . за работа изискваща концентрация, много малко хора издържат над 5 часа (и обикновенно им личи).

Модерни ли сте, алооо. Ям овес, имам лаптоп и съм ценен кадър.

Идиоти. Щом може да работиш от къщи, значи можеш да работиш от всяка точка на света където има комуникация - тел. Интернет и т.н Извратени. За Кво дават пари.

Има сума ти така наречени performance apps, не са нужни никакви детективи Майкрософт имат доста добри, веднага ти вади статистика какво си правил като време и къде си цъкал с мишката Това обаче е тъпа работа, нормалната работа се вижда по резултатите а не по следенето Бг статия посана за бг?

също така има и сума ти хора , които си знаят цената и могат да кажат на шефа си да върви на майната си , ако иска да му слага performance app

аз съм пилот на а320 и работя от вкъщи малко джойстика не ми е удобен, но се свиква.

принципно си прав, но не ти е добър примера . дп момента пилота , до голяма степен служи за успокоение на пътниците . след 10-тина години може и да се окаже една от многото излишни професии

Никой не мое да ми плати толкова малко, колко малко яз моем да работим.

Работодателите трява да разберат,че от къщи много малко хора могат да работят! Има професии, които работят само присъствено. Брюксел трябва да приключи със затварянито , изкуственото обедняване и умишления срив в образуванието, културата и мидицината. ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ.

образОванието

Че той бизнесът, при който дистанционната работа се е оказала ефективна е "ударил гъза в тавана", защото разходите му по обезпечаване на работна среда, във всичките и аспекти, са навалели драстично. Да не е луд да си тормози извънредно служителите си, за чиято сметка са тези спестени разходи.

Работи се ДИСТАНЦИОННО ! Дали си у дома или някъде другаде НЯМА никакво значение. Важното е да се върши работа !

- откачи напълно ! като не ти харесва нещо - потърси си друг , дето да ти работи! то не стига, че му изкарвам хляба, като си хабя енергията, ами и претенции има - колко минути съм си чоплил носа ... ами колкото искам !

Не е важно времето, през което стоиш пред компютъра, не е важно само и количеството работа, която вършиш, но и КАЧЕСТВОТО! Нека ме следят, нямам проблеми, дори и на работа да се отбия да взема нещо или да цъкна някое мачле дори. Какъв е проблемът ако направя пауза и си отговоря точно на мейловете и изпълнявам задачите? И след това нека ме извика началника, тогава ще му обясня за какво иде реч и защо така съм направил. Ако, обаче, служителя се вижда, че не работи, тогава ситуацията е съвсем друга!

Проблемът е, че ти плащат за 8 часа работа на ден, а ти ходиш да риташ мачле във време, което се предполага, че е работно. Всъщност този проблем си е лично твой, защото ако шефът ти те види, ще реши, че ти е дал малко работа. И ще ти уплътни времето подходящо. За него, де.

За някаква си мижава заплата от 1000 лева ли, бе? Смешници.

Ако си върши работата дори когато стои в кенефа - какъв е проблема ??

Никакъв, когато иде реч за чистач/ка на кенефи.

Дали работиш от Луната, от дома, или си на "почивка", важното е да се върши работа. За мен работодателите, които не гледат кой какво върши, а само дали е на работа, не са особено умни. Аз лично не бих работил във фирма, която следи служителите си.

Някакви Крадци- ШПИОНИ искат да ОГРАБЯТ собствениците на тия фирми !!! И като начало им казват че уж ще следят какво правят хората в фирмата им.... докато накрая ОГРАБЯТ собственика и фирмата ФАЛИРА.

преди си имаше партиен секретар и профсюзен съгледвач, както колеги доброволци

първо участват в тая измама, после имало странични ефекти? тия какво, за присъствие или за продукт плащат? хубавото е, че тая "криза" ще покаже що за стока е прехваления западен свят

А източния? Ти там работили ли си изобщо? Знаеш ли че в Русия отиването на работа и напускането са важни, а не какво си свършил докато си бил на работа?

Глупости, личи, че не си стъпвал там

Вие изтрещяхте ли ?

са шизо и пара

За всички който не ми повярваха и твърдяха, че това е измама. И аз така мислех но пробвах и видях. Без да е опитал човек не може да каже кое работи и кое не. https://youtu.be/6KKJUb68uJw

А едно време им викаха ДС агенти.

Баа маа му... от 40 год. работя съ хора(въ ИТ сектор) .... никога не ме е Ентересувало ... къде и как ... Важно е КОГА!!!

и КОЛКО!

Аз работя изцяло в къщи, от доста време... Много е лесно да се види дали съм работил... аз имам една купчхина за "копане" и ако не си я "изкопам", няма кой друг... Резултата е видим... Вярно, понякога нямам купчинка и мога цял ден да си почивам, но понякога няма време и за кайве... Ако те мързи обаче.... тогав и 5 дедектива да те дебнат, пак няма да те издебнат.

За всички който не ми повярваха и твърдяха, че това е измама. И аз така мислех но пробвах и видях. Без да е опитал човек не може да каже кое работи и кое не. https://youtu.be/6KKJUb68uJw

Дир-а стана като ПИК и БЛИТЦ, само ботове и тролове.