Финално: Държавна компания ще управлява преструктурирането на въглищните региони

Поне 877 млн. лева ще са загубите на година от прехода, ако не бъдат предприети смекчаващи мерки

Обратно в новината

Коментари - Финално: Държавна компания ще управлява преструктурирането на въглищните региони | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който мисли да затваря централи и да спира въгледовбива ако обича да го обяви ясно в програмата си, да знаем за кого да не гласуваме. Там синдикатите да не се ослушват, а да обиколят всички партии и да ги притиснат публично да подпишат декларации с ясно формулирани ангажименти, да няма после ама ние....

Трябва да се гласува масово! Че Тия, дето много се самохаресват, сами ще се изберат при ниска избирателна активност!

Разселването е неизбежно. Българите ще се преселим по чужбината. Това е истината. Никой вече не вижда бъдещето си в нашата хубава страна. Направихме огромна грешка през 2007г. Сега не може вече да излезем от кошарата ЕС. България изгуби своя държавен суверенитет и вече не може да решава сама дори елементарни въпроси.

Процесът по унищожението на Държавата ни върви с ускорени планове

A kakва ще е съдбата на американските ценграли? И те са на въглища ...

A kakва ще е съдбата на американските ценграли? И те са на въглища ...

нали се сещаш, че за кучета и котки може, но за прасета не може.....

Докато гроп и Пипи се обвиняват взаимно , завоалирано ще го нахлузят на народа ако пак ги избере ....

Държавна компания???!!!! Това значи 60% от парите ще останат в София и ще бъдат инвестирани в луксозни крайградски имоти и скъпи луксозни автомобили!

Хахаха, къде са тук феновете на ПП и ДБ да коментират тая красива платена статия. НЕ НА ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА!

Подкрепа за най-малко 10 000 домакинства за закупуване на нови "най-добри в класа" слънчеви системи за битова гореща вода и фотоволтаични системи с мощност до 10 kWp, за да се увеличи делът на възобновяемата енергия Вие подигравате ли се? Тази цифра трябва да е 200 000. Крадци.

И когато дойде зимата и спрат перките и соларите ще ядем един голям, зелен европейски гуй!

Европа мръзне, заради собствената си глупост, но обвинява дежурният виновник.

Да ви ЕПМ , изроди.

След Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева идат нови безродници и родоотстъпници. Не до 2038 г. Трябва да е 2048.

На фона на последвалите управници НВ изглежда най-добре. Всеки следващ задминава предишните по скорост на бедите, които ни докарва.

Засега всичко изглежда, че в ЕС всички си палим къщите за да изгори на китайците плевнята... Но да видим като дойде скоро далаверата за разкешване- облагането на китайския внос с мита, че е мръсен, къде ще сме ние! Или тогава далаверата ще е при немците, а ние ще се топлим на вятър и мъгла!

Зеления преход се превръща в опасна зелена пандемия за човечеството.Разнобой по този преход има и между световни учени.

Заглавието ми звучи като една фирма ще съсипе въглищните централи в БГ. Зелената енергия не трябва да е цел а да е успоредно с АЕЦ ТЕЦ ВЕЦ ФЕЦ.

Прехода ще е натрапен и няма да има нищо общо със справедливостта.За да сме компенсирани на 100% ни трябват 30-35 милиарда евро и то към днешна дата.....

Каква е таз повърна? Въглищата могат да се преструктурират в газ - правено е във Великобритания преди 150 години. Колкото и други опито да правите от въглища диаманти няма да станат, прекалено много примеси има

Това ще е икономическа смьрт за обширния район в оранжево!! Всичките тези програми са една мазна голяма заблуда! Ще има масова безработица, обезлюдяване и цигания - товп ще е резултатът! България била поела ангажименти - коя България?? Вършушката в София ли, която печели от фондовете? Реално вьглеродните емисии не щасягат никоя съседна държава - товп е мит, който умишлено се натрапва заради определени западни интереси! Българи

От Брюксел мъже с поли и жени, които нищо не разбират, но всички те с власт, фантазират нещо и ще го упражняват за сметка България. А България управлявана 33 години от корумпирани некадърници е готова за едното потупване по рамото , свързано обаче с ново, яко крадене на пари, да затрият всичко. Какво пречеше на ТЕЦ-овете и до сега да си изградят собствени фотоволтаични системи примерно 10 GW примерно и да продават ток , те да продават, а не депутата Митко или зам.министър “Х” ? Така и количеството вредни емисии щеше да бъде на фона на произведено количество ток с пъти по-малко? Представяте ли си? Както става ясно от статията, земя за изграждането не липсва, обаче желание на БЕХ за това няма.

отново крадене и безстопанственост!

Началото на края на България! Затворят ли централите, референдум за излизане от ЕС!

Започна 98-ма с цветната пролет (преврата) на ЦРУ и инсталирането на Драгалевския мнгл за министър председател

_stankow

Подготвя се престъпление, пред което затварянето на 4-те реактора просто бледнее. Никому неизвестни дребни чиновници от Брюксел, от подкомисия на комисия на съвет с интелектуалните възможности на Мария Габриел решават съдбата на четвърт България. Говорейки за глупости, които не съществуват в природата - батерии, водород. И това всичко за вдругиден, 26-та година. С "помощта", демек останалите милиарди пак ние трябва да ги извадим от джоба си. Тоест да си купим и въжето. При очертаващия се срив в националния доход от десетки милиарди годишно, много по-изгодно ще е просто да излезем от ЕС. Длъжни сме, ако искаме да има България.

Никакво финално.Ще трябва да се предоговаря,а не да си съсипваме държавата.А като ЕС смята ,че това не може,ами да се махаме от ЕС. и тия панели и вятърни мелници произвеждат енергия ,която е неефективна с нисък КПД. Само ще съсипем земята под тях.Например ефективността им е 17% в сравнение с въглищата(100%). Тази зелена сделка на ЕС е пълна глупост.

_stankow

Направо убиват България. Ударът ще е по-страшен от затварянето на 4-те малки реактора. Надявам се, че миньорите няма да го допуснат !

ЕС трябваше да се концентрира в разработването на филтри за ТЕЦ за да не се изхвърлят отрови, а СО2 не трябва да е проблем защото и когато се гори природен газ се отделя пак СО2. Очевидно е, че целта е да се затворят на всяка цена ТЕЦ, а не да се мисли как да се филтрира пушека и да се доведе до това, което изхвърля един ТЕЦ на природен газ. Изобщо забраната трябва да върви към всякакви химични процеси за добив на енергия! Позволени са само физични способи, вкл и АЕЦ.

Ама нали виждаш че точно храната за растенията (CO2) им е проблема. Щото всеки хипстър и тъпак иска къщичка с дворче да си го залее с бетон, вместо да се построят 20 жилища вертикално едно над друго и останалите 19 парцела да се залесят с твърда дървесина която ще го папка CO2-то Истината е че станаха твърде много маймуни на земетя, близо 14 милярда сме, но истинската бройка се крие. А планетата при сегашното ниво на потребление на калпак може да понесе между 1.5 и 3 милярда, и колкото повече чакаме, толкова по-малко става стабилната крайна бройка