Финално 600 млн. лева за подмяна на старите печки за 100 000 домакинства

Поставянето на фотоволтаични панели на покрива ще е само за до 1600 семейства, които получават енергийни помощи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС е пълен провал. Феодална организация създаваща криза след криза. Ограбваща националните суверенитети. Корумпирана и авторитарна. Регулираща всичко що мърда. Антидемократична. Ексклузивно германска. Не кого му е притрябвало подобно недомислие.

И кой реши че пелетите са екологични? В тях се използват химикали за слепване на дървесината.

Тези хора имат ли нещо в главата си. Да сменят печки на дърва, с печки-котли на пелети. Нали дъбовите , буковите , иглолистните се правят от дебели трупи-дървета чрез мелене и пресоване т.е. допълнително влагане на енергия, ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ.

Още по-финално. 6000 лева на домакинство за да си смени кюмбето. С какво бе? Един климатик от викок клас струва 1200 лева. Един конвентор - 300. Кюмбето за пелети да не е златно? От тези 600 милиона, поне 500 ще дадат фира по предварителненки, връщанки, комсионни и т.н благини.

няма никога да си сменя стара печка на дръвца. Ще ви цакам с СО емисии скапан съюз такъв и всички рептили да го духат

ЗАЩО ТАКА ? Значи Германия внася от Русия 48% от въглищата си , за нас не може щото те казали в ЕС , че не може ? МАЙНАТА ВИ !

Дръгжавата новите управници е виновна за високите цени те спряха дърводобива НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ СЪДИ

Светът е на ГАЗ от 150г. за нас пелетите са екологични , защото тарикатите им изкупиха манифактурата и днес да всяка горичка има цехче на помазаниците ?

Опасни са изкопаемите горива. Отоплението с дърва е соларизация. Има създадени бързорастяюи видове, които от въздуха въглеродния диоксид го усвояват и превръщат в целулоза с помощта на фотосинтеза. От тази целулоза може да се добива спирт. Може и директно дърва да се горят. Има модерни печки с ефективно горене.

Кой е императора на пелетите? Кой ще преяжда от пелети за продажба?

бял ден видял ли е? През месец вдигате цената, а сега, покрай Украйна, ще скочи до небето!

за крадене! Мале!

печките за отопление със дърва въоще не са замърсител на въздуха! Топлината от дървата е най приятна,във Австрия и Германия също много къщи се отопляват със дърва!Проблемът идва по скоро и очевадно от огромната армия всякакъв вид автомобили,от коли,камиони,автобуси,трактори,забранени във цивилизованите народи и за дробилка и скраб,но внесени от наши момчета във България,като добавим и разбитите пътища със дупки и кал,колите още повече пушат като локомотив и разливат масла на пътя

я се научи да пишеш първо и после се изказвай

Безсрамници! Върнахте ни 100 години назад пък сте и нагли. То, че тия пари ще ги усвоите е ясно, но на ток ще мина когато видя енергийния сектор, който окрадохте национализиран! Засега ще мина и без скъпия ви ток и газ!

Реално са подменени печки за около 100 000 лева , разликата е в Джобовете на БГ Мафията - Борци , бивши Генерали от Армията и Полицията .

ЗА 600 милиона ДРЪЖАВАТА може да направи завод за печките и фиртрите съко и завод за соларни панели .Прекопуваните и продавани Филтри от 700лв на 4000лв а печките на двойно .

Предлагам общината да налее пари в топлофикация, да направят абонатни станции във всяка сграда, да предложат разсрочено плащане на разходите за живущите, да направят така че да не се плаща тъпата сградна инсталация - да стига парното по общи тръби до етажите и там да са топломерите като всеки си преценява сам дали да се включи или не. Как може в цял свят централното парно да е най-евтино, само у нас е най-скъпо? В Разсадника, София има една поредица от блокове 87, всичките нямат парно, нямат монтирани абонатни, нямат отклонения от паропроводите под земята. За да направим всичко това Топлофикация иска по 200 - 300 хил. лв, които са непосилни за хората.

Подкрепям, например тия 600 млн да отидат за топлофикация - да предложат парно на повече абонати. Ще има пари да се откраднат, дано останат и пари да се вложат в проекти за топлофикация на жилищата. Само не знам на циганите как може да им се предложи парно?

ами лесно - като им се забрани

6000 лв за клинатик? Ало…..

Поредната тъпня на брюкселските зелки.А пари за скъпоценните пелети ще дават ли.Тия живеят в паралелна реалност

То като ги дават не е длъжно да е позваш оставяш е и после е продаваш и си слагаш пак старата печка

Рептилите изтрещяха бате ! Защо според олигофрените някой би подменил печката си, която е на евтино гориво с такава на скъпо ? Даже и не прочетох бълнуванията за водорода лазерите, бластерите и т.н.

Аз от статията разбрах че отлагат подпомагането купуването на електромобил...

Пелетите са една торба пари вече, НЕ БЛАГОДАРЯ. Връщаме се на ВЪГЛИЩА.

По-добро от донбаски въглища не-ма! И тразишън нема да има!

АЛО , АЛО ШМЕКЕРИ Газифицирайте 80% от жилищата в България , не лобирайте за пелетните фабрики / гори нема / За това е мръсен въздуха АЛО - АЛО ТАРИКАТИ

Нещо има дефект в писането 3 по пет кубика по 100 лв кубик.

Та сметката е 35100 лв. + 75 лв. доставка

Аз бях одобрен да си сменя камината на дърва за пелетна камина. Казват ми, каквато ти изберем камина такава ще ти дадем. Предложих им да си доплатя, но да взема нещо качествено - отказаха. Сега като гледам пелетите станаха на цена "майка си и баща си". Не съм толкова луд да давам толкова пари за отопление. В момента отоплявам два апартамента по 100 кв. м. с три 5-кубикови камиончета дърва. (Имам малко и от миналата година останали.)Та да направя сметката - 35100 лв + 75 лв. доставка. Е ако някой ми предложи за по малка сума да отоплявам двата партамента му давам 1000 лв. веднага. Единият апартамент, верно е саниран и отвън и отвътре. Втория само отвън.

Въртят и сучат, и накрая пак това, което предложи ББ.

99% от хората ползващи въглища и дърва го правят защото те са (или поне бяха) най-евтиният вариант да не умрат от студ. Кой си вярва, че като им даде уреди, които замърсяват по-малко те ще могат да си позволят да плащат консумативите за тези уреди?

Един хиперинвенторен климатик харчи по-малко от печка на дърва. За въглища е равностойно

И след две години като спре, какво? Дърва за сносно отопление са 300 лева на сезон, Тези пари климатика ще ти ги издуха за двата студени месеца.

Ко?Не... Ти май никога не си се топлил на дърва или на село. Разнежиха се хората по големите градове и започнаха да спасяват света... Климатика харчил по-малко от дърва.... мислех и други да казвам ама няма да ме разбереш Грета.

И е много по-студено

Па намазахме с Айшето

И пелетите ще станат 1500лв за тон и ще си ги помзват за окраса амо тези горелки

От къде идват тези 600 милиона?

С какво да ги заменят, че не разбрах?

Някой яко ще захлеби, ама много яко…

6000 на домакинство? Една пелетна камина е около 1200-1300 лева за 100 000 броя ще има и огромна отстъпка, някой ще бара по марките ми се струва и то яко!!!

Че ще откраднат парите е ясно, ма я дай линкче за пелтна камина или котел за 1200-1300, че под 2 бона не намирам.

нови 600 откраднати милиони! Зелените взеха да крадат и с г си!

как ще се контролира това....поредната брюкселска идиотщина и харчене на пари залудо

Кой вярва, че като дадат нови печки на 100 хил тъмнозелени, то те ще спрат да палят бокуците си в старите кюмбета.

Tъпотии.

Ако вземете някой от големите градове Пловдив или Варна то при 400 000 население смяна на 1600 отоплителни уреди е капка в морето. Друг е въпроса като смените старата печка с такава на ток това ще направи ли потребителя по-богат за да си плаща сметката за тока или след някой друг месец отново ще се грее на изкопаеми горива