Филип Ромбаут: Зърното става основна валута, има опасност България да остане без нея

Директорът на най-големия завод за торове у нас е категоричен, че ще има достатъчно храна у нас, но цените ще продължат да се покачват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Призовавам правителството и ЕЦБ да ни компенсира с хартийки Бедните и българите трябва да умрат

Добре ги говориш Филипе, но правителството се състои от дебили, дирижирани отн прецедент -предател

Да има повече статии от икономисти и да спрат да се изказват разни лози, като политолози и антрополози, които освен за собствения си гъз за други на работят. Всяко решение да се обосновава икономически и на ползу роду.

Да ядем като за световно. Особено възрастните, локото по малко ядат толкова по дълго живеят. Имам няколко такива примери над 90те.

И от къде има опасност да останем без зърно? Производство ли няма? Или складовете са празни?

1997 имаше опашки и липсваше ЕВТИНЯТ хляб. Инак имаше всичко.... за хората с пари. Та в този смисъл - хляб ще има, ама ше е скъп - ме връща точно в 1997.

Тоя за биткоин не е чувал.

Ще ядете бити коне, накрая.

онзи наглец от Севан държеше набързо да изнесе всичко до което се докопа, закопчайте го този мошенник

Гнусен, лицемерен, продажен червей. Колонизатор от Холандия. Дошъл тук да експлоатира. Няма ли някоя проститутка да те уреди с хубав край или се пазиш вече

С белгийски корени е. Познавам го. Не е това, което го описваш. Със здраве!

България,практически не е по различна от Русия,тя се крие във сянката на членството във ЕУ и НАТО!

По зле е.

Който има монопол върху жизненоважни продукти,той ще е богат и честит!За монополът кръв се лее,за монополът закони се купуват,за монополът политици,адвокати,юристконсулт се подкупват и купуват!Какво ще чинеш ти без храна,гориво,ел енергия,вода,лекарства,земи,образование!Цените ще си ги слага монопола за да си гарантира благоденствие и дълъг живот!

Трябва държавата да бди над монопола.

Този трябва първо да бъде арестуван и после разпитван! Дървен филосов, хитрец на гърба на народа!

Агрополихим дава хляб на много хора. Работил съм там, познавам Ромбаут. Един от малкото заводи в БГ, приватизиран и неликвидиран. Със здраве!

По време на войната всяка екзотична идея в която има много пари е на преден план и разбира се всеки като този тук който има страшна финансова облага тръгнал да дава акъл за да оправдае това че става все по богат , но така ще е когато няма държава

Тоя норкоман гаден що не си отиват там от където е дошшшшълллл Вдига ценната на торовете да има 100процента печалба .

Като има къде ще го съди. Вие ли ще му го торите. Па сега куде е държавния резерв когато ни трябва или хлебопекрните за населението при бедствия. Едните без пари и складове, другите продадени. От що годе независима държава, да си подлога, не само бившите, ами и наследството по линия. Диктаторите били лоши, а продажниците как са?

Здравейте, аз съм физическо лице, което предлага заеми с ниска лихва от 2%. Тъъ Като съм в Сферата на икономиката, предлагами заеми от 5 000 лв. До 10 000 000 лв. Моля, посочите размера на искането за кредит и нейното здраве. Моите кредитни условия са много ясни и прости. Моят заем е много сигурен и честен. Моля, свържете се с мен на моя имейл адрес: saindovam@gmail.com

6000 за 3 години, Моля за крайна върната сума

Ние предлагамИ първо да научите правописа. Пък финанските по-после.

"Има опасност да изнесем зърното" Нищо ново. Всеки път когато БСП са на власт става така. Явно сте се клатили всички в дисагите на баща си преди да дойде Боко на власт.

Тоя па Румбурак! Коноп ше сади на макя си у п.

Пак ходете на протести ! Като останете без бензин, ток, брашно и олио, като ви вдигнат цените 10 пъти - пак излезте да подкрепяте санкции !

Ще ни го откраднат всичкото, щото ние си имаме за нас

Нещастни паникьори. ДИР са такива путьовски подлоги. Като свършат рублите, що ще чините зимъска?

Не искаме зърно от Жужистан ! Нещата ще си дойдат на мястото - евтини жилища, скъпа енергия и храна. Така трябва да бъде.

Не щеш жито а ? А кура ли ше ми ядеш ?

Американците не успяха да преминат в новото хилядолетие и си остават с пещерната политика като се опитват да завлекат със себе си и части от Европа. Очертават се нови войни между европейски държави.

Четете история, навремето Северна България е изхранвала 6000000 Истанбул, без трактори и торове...

Prez t. nar.komunizym Bg izhranvashe cqloto Povoljie- okolo 50 mln. rusnaci.Posle demokraciqta zanemari vsichko, karame go na spekula, a politische si mestqt.....

на кирилица бре, мамка ти компютърно неграмотна!!!

Житницата на баба Европа са Русия,Украйна и Беларус!!!! Бл Изток също разчита на тях!!! Русия и Беларус са основни износители на 3-те вида торове за селското стопанство-след "умните" санкции на ЕС-какво очаквате? Погалване с перо ли?? Като се започне от нефт, газ торове, пшеница и какво ли още не -всичко ще се плаща само в РБЛИ!!!! Този път дядя Путин няма да се смили!!Запомнете го!! Гадното е че ние пак сме от грешната страна.

Украйна и Русия държат 35% дял на пшеницата, но !! 50% на слънчогледа. За незнаещите от слънчоглед, освен тривиалното олио се прави и кюспе което е незаменима съставка на концентрираният фураж за животни. Ако спрат износа на слънчоглед, както направиха със пшеницата, това означава двойно по-малко месо като производство в цял свят. Съответно то ще поскъпне поне двойно.

директорът на най-големия завод за торове у нас не е българин е да ви го поставя неделикатно

tonk11

АМИ завода е частен. Така е при капитализма.

киро брейка като ви говореше лумпените се смееха но сега европейската оринтация няма да ги нахрани а са прости и да направят революция и ще четат книги за хубавите години при социализма и ще ядат гляб по 3 лева и агнешко по 25 лева

Пак ще има глад - въпреки че има храни, за все по-големи групи от населението, храната започва да става доста скъпа. Хората ще продължат да ядат евтини боклуци още повече и от сега, просто защото при тези постоянно растящи цени няма да имат друг избор. А пък ако имаш някакви здравословни причини да ядеш/не ядеш определени храни, тогава изборът ти съвсем се ограничава.

Глупости на търкалета. Ако няма зърно, защо на порт Варна целогодишно се товари на кораби. Като семспре износа и всичко ще се оправи. Такава е ситуацията, ще си го продават на вътрешния пазар.

САЩ и ЕС с побърканите безпричинни санкции ще ни докарат до глад, невъзможност да си купим хляб и храна , да плащаме 10 лева за литър гориво, ... всичко това защото САЩ така искат! Дреме им на Киро Василев ,те ще избягат и е гледат пожара в България отдалеч.

Филип, кога дойде в България и кога стана руско мекере? Защо криете, че компанията, която управляваш е със скрита руска собственост? Мамицата ти да таковам продажна западна

Само простолюдието яде хляб. Аз хляб не съм ял от 20 години. Само сьомга, салати, пилешки филета.

Да, бе! Аз се чудих откъде си ми познат!

те и теб и диетата ти... Точно към нея се придържаше един далечен познат, откровен педал, който беше останал без работещ сфинктер. Ееее, много препати това момче, добре, че го отнесе рака на дебелото черво, щото то какво ли не беше му влизало там отзад в ректума, явно е стигало и доста по-нагоре по тая хлъзгава пътека...

Пълни глупости

Байдън препоръча държавите да не налагат забрани на износа на храни щото това напрягало свободния пазар. Но това значи също, че по-богатия ще гепи храната на по-бедния. Вие от кои сте? От богатите или от бедните?

Ужас !!!

Тъпанарите ще го докарат накрая до РевВоенСъвети и полеви трибунали.

То и при Жан Виденов имаше зърно , после нямаше .....

изнасяй САМО и ЕДИНСТВЕНО за ЛИВАН - там внасят 96% от зърното за насъщния отвън. Като забогатееш, не забравяй да се обадиш ;)

Англичаните вече са набарали зърното ни и ще ни оставят гладни. Много са бързи копелетата.

англичаните винаги са ни цакали!

комуниската другарка нинова нали казваше че имаме зърно за 3 години. мръсната курва

Каъв е тоя с тая фамилия?