17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, а какви европейски стоки допълнително ще изнася ЕС за САЩ, за да се запази търговския баланс. Търсят ли се там европейски хладилници и перални например.

глупости на търкалета. тия хора да вземат да се обадя на Киро Тъпото или направо да го назначат за премиер. Киро Тъпото веднага ще им уреди евтин втечнен газ. България вече се възползва от евтения газ който Киро Тъпото обеща. газ има навсякъде и то почти без пари. добре че беше Киро Тъпото. цената на тока и на газта са "почти без пари". заплатите са по няколко хиляди евро. Киро Тъпото се нареди до Бойко Крадеца. в църквите имат икони на който да се молят всички сексуално неориентирани от 3 и 4 пол. а иначе пак се говори за "зависимост" от Русия и че Русия изнудвала някой. абе аз не съм чул САЩ да предлага по евтин газ от Русия. ако миналата година на миналите цени САЩ и Норвегия бяха на печалба, защо последните две сега не ни предложат по ниски цени и да направят "дъмпинг" на руския газ и да принудят Русия да свали цените. защо никой не се сърди на САЩ и Норвегия че продават 10-15% по скъп газ от Русия, а се сърди че Русия предлага по евтин газ от САЩ и Норвегия. европееца е глупаво същество което сформира мнението си от Фейсбук и не мисли. казват му скачай и той скача. казват му да не мисли и той не мисли.

_stankow

Европа и Азия, разбирай Западна Европа и Азия. И ние с гайдите ... Ще тръгнем с тях да се надцакваме, да теглим от техния газ ... Още не сме се преборили.

Г7 се състезава кой да купи по скъп газ от САЩ

А САЩ ?!

САЩ са производител и потребител №1 на природен газ

САЩ изнася не четеш ли?

Най големи вносители Япония и Южна Корея ??????? Китай ги няма . Те са на дърва .

Ами не, Китай внасят от Русия и имат осигурени ниски цени.

Китай внася малка част от газа си от Русия, въпреки че цените са в пъти по-ниски от зтези за ЕС.

Най-много газ за Китай идва от Иран и Туркменистан.

Няма такова нещо! Тази статия сигурно е платена от руснаците! В момента Путин използва паниката на пазара да налага спекулативно ненормално високи цени! Иначе в следващите години, с развитието на зелените технологии, търсенето на газ и петрол ще намалява! Какво ще прави тогава "бензиностанцията с оръжия"?!

Ама още ли не са ни залели с енергия тези зелени технологии? Те май засега са като дървено желязо.

Да, но това ще стане след 20 - 30 години и нас нямя да ни има!

Основния проблем в ЕС е, че Германия е много тясно обвързана с Рузсия за газа. Когато Тръмп им говореше, че могат да увиснат ако разчитат само на Руски газ те му се смееха, сега обаче не им е смешно.

Руснаците прецакват всички в ЕС през Дойчланд. Както знаем Немците настояваха за борса и сега плащат 10пъти по скъпо за газ и пак те ще са виновни за кризата в Европа. Много подъл план на Путин. Отне му 20г, за да го изпълни.

Явно много те е духал вятъра и пекло слънцето

Боб, боб, боб и пак боб! Това е изходът от газовата кризата !!! ... ама, то и боб няма ....

В Русия ли си? Щото само там няма боб.

такива тъпи тролове са всички на майките им в путката, та дано се роди нещо нормално от тая утробам че е хвърляла се такива уроди като теб.

тази криза я предизвикаха американците с постоянната си намеса в Украйна и майдана, който им устроиха. Сега сигурно са много щастливи как са прецакали ЕВропа и Русия да са във война. Американците само продават оръжие и печелят.

И газ. Котировката на долара не е виждала толкова високи нива

То това вече и на децата е ясно само краварите тролчета не го разбират щото им плащат нали по 20 стинки на пост

Reptile, краварите нямат газ, еле пък танкери. А, че го набиха на Урсула, няма спор!

че Лайнен е тяхно мекере. НЕ я интересува какво ще стане с ЕС. Тя си е уредила 7 чавета и нея си споко.

дира , сложете си максимален брой символи и максимален брой нови редове в коментарите. не е толкова трудно

изпърдяха. Бахти кефа.

Не, Краварите го набиха на всички начело с ЕС! САЩ газ си имат, дори се чудят какво да го правят. Нарочно го стискат за да държат цените високи, а ЕС в пълно подчинение!

Чуждестранните Агенти на САЩ в България унищожават Родината ни! Гласувайте Против ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС.

така сега като хванете въшки няма газ и има да се чешете какви сте ги сътворили на ви сега лакомия

И кой спечели от войната и енергийната криза? Ха изненада-САЩ-Тези които предизвикаха и войната и поръчаха т.н. санкции. Е санкционирани се оказахме европейците ама карай. Подробности. Важното е че със САЩ сме съюзници.

Мда, САЩ казаха на Путин да напада спокойно. Отде ви събират бе?

в интерес на истината точно това му каза и ще се усети съвсем ясно след няколко години . теб къде те събират

За САЩ високите цени на газа им идват много добре. Сега вече им е икономически изгодно да добиват шистов газ. Колко му е да жертват няколко милиона украинци в поредната война? Сега се опитват да разпалят конфликт и в Китайско море, от което цените ще скочат още повече. А платените мейнстрийм медии разпространяват пропагандата за лошите Китай и Русия. Ама щом има балъци да им вярват още, ще има и печалба зад океана.

evra52k

Зимата ще разберем кой ще победи. Е.С. има голяма финанасова мощ. Всички правителства без унгарското са солидарни с управлението ,че Русия трябва да се спре до границите на Украйна,а не до стоунхендж,както се изказа рускиня от техния парламент. Мощта е достатъчна за покупка на втечнен газ тази зима независимо от високата цена на кратко срочните договори. Шродер и Меркел се подиграха на немците като създадоха условие Газпром да им взема такса за превалотиране. Защо не реагират правилно немците си е техен проблем. Нашата истина е да изменим десетки закони за да си вземем 14 млрд. и да си караме колите на скъп бензин със съответстващи заплати.

По това как се движи спрямо курса на долари си личи си колко е "мощно" еврото! Не пречи да мечтаеш ама гледай по реално на нещата!

Абе вие пепейците си живеете в някакъв собствен измислен свят. Много сте далече от реалността. Има да учите още дълго.

като чета тоя коментар и повечето западни новини все едно чета в. "Работническо дело" от 78 г., да живее партията, долу лошите "капиталисти" (сега заменени от "комунисти", нищо че не са) а и се чудих какво ли ще е това "превалотиране"? нещо свързано с "валота" ли е?

Наполеон така си мислеше ,че ще срине Британия с ембарго. Чудно защо ли се провали. Как се санкционира държава износителка на суровини?

_stankow

И каква е тази "такса за превалутиране" ? Можете ли да кажете на кого се плаща, с какви пари ? В каква валута ? На колко възлиза ? Или си мислите, че ще се хванем на модните думички ? Щото вие сте ги казали ? :D :D :D

Всичките копейки може да ми ядете уя

Хуя ти сам си го ядеш, джендър недоебан...

ти като яде моя,да не си умрял?;)

едни цици по добре а не да се мъчиш да мислиш соросоиден траверс.

Ти сам ша си го ядеш и то без сол, че и сол няма да има скоро! Ша ви заеба в нещастниците - ЛГБТИ и тревоманчета!

Втечнения газ е дефицитен и скъп. Тръбен има достатъчно за Европа ама нали са на американска каишка не могат нищо да направят тия нещастници. Единствено Унгария е Европа- и само Орбан остана лидер на този измъчен континент.

Всичките копейки може да ми ядете уя

Ще умрът от глад. ти си си го отрезал.Нали си джендъруха

>Ценовите разлики са толкова големи, че в даден момент търговци с дългосрочни договори в Азия могат да разтрогнат съществуващ договор, да платят неустойка и пак да са на печалба при препродажбата на газа в Европа. Да ти пикая и на световната търговия, право и добри "демократични" бизнес практики .

да си купуват газ от Китай, от новата им газостанция Газпром.

Аааа, не вярвам... Еврогейските джендъри станаха независими от руската газ и сега да се бият за друга газова зависимост, звучи налудничаво... Лайняната фрау и пендела Мишел, нашенските пендели,начело с Насан, Лудото Ленче и Куро Путков, ни извоюваха независимост от руска газ и ни казаха, че света е залят от къде къде по- евтина газ, особено любимият им втечнен газ, за който ни намират оферти, ноне уточняват на какви цени... Щото и аз, тука, дет живея, в Германистан имам много оферти за страхотни имоти, идвайте и купувайте... Струват милиони, но са страхотни оферти,само трябва да подпишете договора и са ваши...все ще намерите нк милиона...важна е офертата ми !!!

Брежнев навремето ни даваше нефт и газ на народни цени и отопление на 100 кв. апартамент струваше 15/20 лева, като никой не знаеше какво е топломер и топлинен счетоводител, а просто отваряше широко прозорците като станеше жега. 50 години световен "прогрес и развитиe" и докъде ни докараха "умните" световни и местни лидери? До средновековието да се чудиш да се наядеш ли първо, или да се стоплиш. Позор! Позор и пак Позор!

и връщайки се назад във времето може да връвиш на майка си у путката

Сороски боклук, докарахте ни до пещерите, малоумни боклуци да е...!

потриват доволно ръчички

Всичките копейки може да ми ядете уя

Хайде на шистовия газ...

В БГ кочина не можеш да заредиш нищо от бензиностанцията освен тъпия дизел.

На коя селска бензиностанция за селскостопански машини зареждаш?

Европа в този и вид, трябва да спре да съществува!

Българските избушляци да кажат що в Бг няма по бензиностанциите биоетанол щото Гъзпром и Лукойл не дават ои да ги еба у неграмотните комунисти

Защото само теб те интересува скапания биоетанол. Сигурно само за теб ще го зареждат.

Това с газа в Европа и говната които изсраха евро педалите със санкциите срещу Русия ми звучи така. Значи имам евтина вода в нас която тече по тръбата ама аз се отказвам от нея щото в един момент комшията ми казва, че доставчика бил лош човек и аз сега ще нося с кофите вода от съседното село и то 4 - 5 по- скъпа. Космически идиотизъм е това

Всъщност като се замислиш, ние това отдавна го играем. Имаме си чешми с вода по къщите, но купуваме бутилирана вода да пием.

Шопите ще теглят заеми да си платят парното зимата, а производството на торове, керамика , стъкло , циметнт и т.н. се мести в Турция. Но като цяло няма драма

Грешка на Фюрера, че е нападнал СССР... Сега този съюз щеше да управлява света. Грешка на ЕС, че слуша САЩ... Сега ЕС и Русия щяха да управляват света.

Така става, като не се учим от грешките...

на Фюрера е че нападна останалия свят, когато трябваше само сесесерето.

Или т.нар западни съюзници само подсмърчаха, докато руснаците не изнесоха цялата война и не стигнаха до Берлин!

Тъпия австриец ли че кога австрииците са давали нещомполезно само педали и валсове

"Япония и Южна Корея, съответно вторият и третият най-голям вносител на втечнен природен газ в света, се стремят да гарантират необходимите им доставки за зимните месеци и времето след тях, опасявайки се, че цените ще се ПОНИЖАТ в края на годината, тъй като търсенето от Европа се засилва, според търговци."???Типично дирнишки:))))Иначе очаквам с нетърпение козяците да започнат обяснения как Газпром всеки момент ще фалира,защото няма пазар за газа:)))))

прецакаха силна Европа - с ресурсите на Русия. Сега имаме Европа на една скорост и тя е еквивалент на 1ва костенурска...

Ти си прост и незначителен човечец, който трябва да живее в Китай или да работи в Сибир. Искаше ми се да видя простите ви мутри как щяхте да говорите против или изобщо да не се ваксинирате в Китай? Просто развален, мухлясал Материал-това сте Вие!

Я бегай при Трюдо, да му лижеш спермалина. В Канадско ЛГТБ лизачите ги ценят, ние си оставаме в България ще ти "ръкопляскаме"

Не искам да си представя даже какво жалко човекоподобно е написало подобна гнусотия...

и ще разбереш какво е "жалко човекоподобно"

Мен пък юе кефи как американските Свине цвилят срещу Китай докато им бутат технологии

Като няма газ ше ядете КУРабии! Е там на Майдана ги раздават!

И Азия ще се оправят. Да видим блядовете кво ще ручкат?

Ми каквото произведат ВУКРАИНЕ!!!!

Ще Лапкат Хаймарс-ове. С водка.

Баце ще оправи нещата!!!!!! Гаранция но не от Франция!!!!!

Т.е. наличието на ТРИ ТРЪБОПРОВОДА (СП-1, СП-2 и Ямай-Еврпа) води до ОЖЕСТОЧЕНАА БИТКА ЗА ГАЗ?! Не ме разсмивайте! Това си е чисто политическо самоубийство на икономиката на Европа ...

в уравнението не участва ли раzzия, шрьодер и меркел, които ни заробиха?

Я чиба бе раzzбирач!!!!

И какво общо има Русия с това, че сами се отказахме от газта?

Държавите, които си нямат директна тръба, да му мислят. Още по-зле за държавите, които имат директна тръба, но се управляват от подставени лица от чужди правителства, които забраняват тази тръба да се ползва ... разбира се визирам нашата родина.

ний си имаме Мунчо за президент, той ша оправи нещата и ще пусне гъзта по правилната тръба от брацкия народ

Да, Русия ни е много по-братска (както искаш го разбирай) от англосаксонските народи. Споделяме общ език, обща религия, освобождението нямаше да стане без тях, а също така и общ ген като произход. Така че в момента политиката на ПП и ГЕРБ е абсолютно продажна спрямо българското население. За жалост целта им (наредена от господарите им) е да влезем във война.

Горди сме, че си имаме Мунчо, да пуска православен газ!!!! Да идват асвабадителите

и дъртата Незнам Си Педерлоси се радват на цирка, който предизвикаха