Фалшиви моторни масла през интернет повреждат двигатели

Бързо износване на триещите части, трудно стартиране в студа и корозия на вътрешните елементи, са най-честите оплаквания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този сайт се твърди, че маслата са особено качествени: https://oils.orbico.bg/ - някой може ли да сподели опит?

Описаните симптоми са несвързани и безмислени. А Дунев е мошеник.

Ето една напълно адекватна мярка за по добра Екология..... поетапно унищожаване на 50 годишния келав автопарк

Тъй тъй, Грета Тундберг рийш ли

Истината момчета е, че НЯМА спасение... Много съм изчел, много съм видял по темата... В Русия ги хванаха преди време от една и съща цистерна пълнят Шел, Кастрол, Мобил...Квото се сетиш и което върви на пазара! Тука в Пловдив май беше същото! Тубичките ги докарват 1-1! Бар код, капачки, фолио, всичко! Капачките ги поръчвали от Китай барабар с лазерния надпис! И понеже всеки си вика-абе по евтино е, ама аз нали го карам само 10 000 а то е за 20 000! Пък то не става и за 3000! Сипват откровени боклуци, пред които М10-Д е направо световна класа! На теста за течливост бате онова от менте тубичката на студено до течащия оригинален Кастрол не ще даже да капне! Друга тема е, че на нашия пазар оригинален Кастрол няма и със свещ да търсиш! А и да има-той е рецикле специално за нашия пазар от Гърция на по-ниска цена! Както Сникърса-за нас с по-малко шоколад и повечко боклуци! Иначе действително с оригинални масла повечето ни двигатели без особени грижи могат да ни изтъркалят и над 500 000! Обаче от това нямат сметка ни автопроизводителите, ни производителите на масла за ултрамодерни автомобили с комерсиално мислене...Всеки сам решава за себе си...А истината е, че няма спасение. Поне за нашия пазар.

"А и да има-той е рецикле специално за нашия пазар от Гърция на по-ниска цена! Както Сникърса-за нас с по-малко шоколад и повечко боклуци!" какво значи 'рецикле' ?!? Всички масла се връщат и рециклират отново на масла. Суровия петрол от земята с пясъка, калта и всичко останало,по-добре ли е според тебе от маслото източено от автомобила ? Знаеш ли този бъркоч през колко процедури минава преди пак отново да стане масло ? Да не си от тия платени келеши по форумите,които под път и над път рекламират Мотул как бил мега- маслото, а то дефакто е пълен боклук, и е по-зле от най-евтините синтетики, та оттам явно са им останали пари за тролове.

Нека позная караш с "оригинално" масло рецикле и бичиш по 20 к без проблем купуваш го от проверен източник, до лютеницата и киселото мляко в Кауфланд, там са все с ПАО и естери маслата хи хи

"рецикле" най-точно се определя с "за матр'яла на БХ"!!! А със здраве и вярвай в себе си, преследвай мечтите си щото силата е в теб ха ха ха

Те тия дето са произвели първото синтетично масло от Мотюл нищо не разбират, къде ще се мерят те със спецовете в мутроландия дето пазарят масла от Кауфланд и Лидъл....

Затова вече последните вече над 150к км си вземам от Лидъл масло пълна синтетика 5w40 с тяхната марка W5, което на практика е 100% оригинално немско масло Pennasol. Може да се провери по бар кода, но дори и тубите са им еднакви. А родните търгаши които продават ментаците и казват че от Лидъл си купували само храна, да си карат с техните 'масла' Едно е да вярваш че Лидъл ти продава ориринал, друго е на бай никой от OLX. Времето и километрите показаха, че съм бил на прав път.

от Лидъл масло Да!!! храна Не!!!!

Ффсички, ффсички масла в Лидъл са пълна синтетика...))))тва GTL, PAO, естери за нищо го нямат в Лидъл знам аз....

И тъй часа мои лидълски на всички честито! Ависта Oil AG (която "произвежда" на практика е 100% оригинално немско масло Pennasol) компания в областта на повторно рафиниране на отработени масла и маслена основа течности, както и в производството на масла и смазочни материали

Верно сам си го нафърфорваш обаче.. Я пробвай първо сам да си четеш текста, преди да го постваш, а?

Цялата новина внушава: Купувайте същите дв. масла само в оторизирани сервизи, нищо че са от туби и бидони и са с 30-40% по скъпи!

По написаното от теб разбирам, че никога не си влизал в сервиз, различен от гараж с дупка в пода,а най-доброто масло, което си наливал на колата си е от Кауфланд на промоция. Няма лошо, нали не е моята кола.

Ял си риба! Нали в сервиза работят същите лешпери като в кварталния гараж! То други няма! А най-лесно е па да те литнат с наливно!

Особено в "официален" сервиз там са най-готини.....

който си купува евтини боклуци; често разляти в бирени бутилки. Има коректни доставчици и аз купувам от тях. Автомобила ми мизисква масло 5W-30 и 5 литра туба от маслото което ползвам струва 100 кинта; произведено в Германия. Не всички са ментарджии, човек трябва да знае от кого да си купи. Истинските мсла не са евтини.

Жив и здрав да си ! Такива като теб движат икономиката напред !

По-скоро такива като теб пълнят сервизите с непрекъснати ремонти.

Точно, ако не постъпват РъБъ сметка точно маслото си е ок)))))

0

Колата ми е на 19 години, карам я от 12 години. От 12 години двигателят не е виждал нищо друго, освен най-евтиното масло, което има онлайн или в магазина, просто внимавам да е SAE сертифицирано, да е точният вискозитет (при мен е 5W30, но лятото карам и с 5W40) и вместо на 15 хиляди, сменям на 10 хиляди. Колата не е мръднала, върви като пушка, не губи/гори масло нито грам между смените и съм нямал никакъв проблем по двигателя, а вече съм на 210 000 км. Но вие си купувайте скъпо масло колкото желаете.

Много обичам "SAE сертифицирани" масла шъ знайш...ги хи

0

Е па щом не обичаш, карай на олио или маргарин, твой избор

Типичен разказ на ГоУфаджия

0

Хондаджия съм, извинете

Е как иначе в сервиза ще ти пробутат масло за 100 лв. като можеш да си го купиш за 40 лв.?

Инспектор хептен си кукнал вече ти си сложи масло за 40 кинта и сетне реви колко скъпо вземали майсторите))))

Хахаха. По-глупаво натъкмена поръчкаджийска статия не бях чел. Остава и някой да ви повярва. Ако искате да спрем да купуваме и дрехи от интернет ? Те май предизвикват алергии ? :))))

Шофьорите се били оплаквали от "бързо износване на триещите части... и... корозия на вътрешните елементи"?!!! Алеле мале! Ама що не вземете да напишете направо от кого точно трябва да си купуваме маслата и филтрите?