Еврозоната: следват още по-висока инфлация и още по-високи лихви

ЕЦБ опитва да овладее повишаването на потребителските цени, достигнало рекордни стойности от 1997 г. насам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдигайте лихвите момчета, така че балона да стане на парчета

Преди 30 години на фона на дивата инфлация Димитър Попов каза: "За бога братя, не купувайте..." И се оказа далновиден. Сегашните политици теглят бесни заеми, с които обричат децата и внуците ни в дългове, за да могат днес да се раздават пари и да се насърчава потреблението. С харчове и напечатани пари инфлация не се бори.

Съд,съд за Лагард и Евроидиотите.

Благодарим на мъдрите европейски ръководители.

Докато има банки и борси така ще е. Създават проблема после уж го решавали за наше добруване.

сите бизнес инкубатори като Харвард,Кеймбридж и вся остальная сволоч да си закрият икономическите специалности.Видя се че и чеп за зеле не става от тия полоци дето ги мътят там

_stankow

Нали западът трябваше да вземе мерки да стопи дълга си. Ето, вземат и продължават да вземат. И даже предупреждават засегнатите - целия останал свят.

И за да достигнат до това "прозрение" са нужни мненията на висококвалифицирани не знам си какви калинки?

Тя ги е питала, какво ще правим? Те са й казали, нямаме друг избор освен да печатаме и да правим инфлация, иначе ще фалираме. :-)

Тези "висококвалифицирани икономисти" в ЕЦБ няма ли механизъм да ги махнат поради некъдърност? Какво още трябва да стане, за да признаят че не се справят. Може би процента на инфлацията да се изравни с този в Турция?

Не са виновни икономистите, а политиците които харчат като за последно и съответно вземат дълг за да го правят. :-)

Може да вали, а може и да не вали. И винаги познава.

На практика другарката казва: Няма да спрем да печатаме, очаквайте продължителна инфлация. Ще "вдигаме" лихвите, ама не можем много, защото половината държави в ЕС ще фалират. Това казва другарката и знае много добре какво говори. Очаквам в следващите 10 години да държат умиплено инфлацията на нива над 10 % и накрая да докарат хиперинфлация за да изчистят дълговете. Възможно е преди това да вкарат ЕС във война, за да замажат положението.

От 2023г. започват QT, но ти си ненормален и продължаваш да всяваш паника.

Да видим какво "започват". Надявай се. Даже дефлация ще вземат да докарат сигурно. :-)

Еврогейскакат кочина се управлява проформа от американски, т.е. чифутски марионетки.

"Вдъхновението идва тогава, когато не се оповаваш на изпитаните и сигурни уроци на миналото..." ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА "Изпълнителният дирактор на А България ..." С АВТОР КРИСТИНА ДИМИТРОВА: АКО НЯМАТЕ РЕДАКТОР - Кр.Димитрова ДА НАУЧИ ПЪРВО БЪЛГАРСКИЯ ПРЪВОПИС: "Уповавам" НЕ "Оповавам"

И МОЖЕ БИ Е ПО-ПРАВИЛНО "уроци ОТ миналото", А НЕ "уроци НА миналото"

“оповаваш“ че ще се оправят даге. Системна грешка имат и в другите статии например за капитализирането на акъла и други такива бисери!

Не знаели били !!! А кой управлява ? И какво значи - имало рискове !? Значи напечатаха едни стотици милиарди евро и долар на хартия, и сега що имало инфлация.... Леле как се правят и прехвърлят вината некадърниците ...

Ти явно не знаеш, че Путин е виновен, както и извънземните. :-)

„ЕС трябва да бъде по-добре подготвен за голям фалит“ е подзаглавието на статията в американско издание Bloomberg. Медията обвинява за това пандемията и украинския конфликт. Но за факта, че не „руската агресия“, а слабите марионетни политици доведоха Европа до дълговата яма, вече се досещат и самите европейци.

ЕС е мъртъв. Стана курбан за американските интереси