Европейският закон за намаляване на инфлацията е напът да види бял свят

Урсула фон дер Лайен предложи да се улеснят държавните помощи за подкрепа на зеления преход на европейските промишлености, които се конкурират с американски и китайски субсидии без непосредствено финансиране от ЕС

Обратно в новината

Коментари - Европейският закон за намаляване на инфлацията е напът да види бял свят | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

индустрията на бъдещето. хахахахах :-) Измислиха нова икономика. С наливане на пари, ще борят инфлацията. Уникално! Направо за бобел за икономика 5 години поред. :-)

ЕС задължава държавите-членки, т.е. всички поданици, да дотират "зелената ен", която ще се търгува на борсите

_stankow

Е това не го разбрах. Как така с даване на пари за безумни проекти без никаква възвращаемост, с изначално планирана загуба, ще се "борят с инфлацията" ??

Тези комсомолски проекти са толкова зелени че само ще повишат инфлацията.

Понеже централната банка не желае да си изпълнява задълженията по стабилизиране на цените, ще пишем нов закон. Типично. В европейският съюз проблемите се решават с нови закони и нови закони и нови закони и нови закони... Европеец е писател, европеец не е читател. Това е неолибералският начин за решаване на въпросите - решаване на конкретните въпроси чрез многообразие - за всеки проблем - нов закон. Разпад.

Аман от продажни и кухи еврочиновници.

Проектните пари не са точно пари. Това са по-скоро ваучери - пари с ограничения (CBDC). Проектните пари са типични за държавния капитализъм. Тъй като проектните пари могат да се харчат за точно определени неща, то ако тези неща не са включени в съответната инфлационна кошница, то те не я вдигат. Напр. ако се наливаъ пари в имоти (по този проект), той няма да вдине инфлацията, тъй като, цената на имотите не влиза в потребителската инфлация. В потребителската инфлация влиза лихвата по кредита, но не и цената на имота. Счита се, че хората потребяват кредити, а не имоти. Нещо повече! Цената на имотите влиза в друг индекс, където обаче ръст на индекса се счита са растеж в икономиката. Т.е. ниски лихви ръст на цените на имотите = растеж на икономиката. Растежа на цените на имотите обаче не влиза в инфлацията, т.е. инфлацията остава ниска. Така хем печатим пари, хем инфлацията ниска, а бизнеса доволен. Така е и с проектните пари. Това не са пари. Това са ваучери, купони.

То от една страна е добре, от друга е малко плашещо това още по-голямо регулиране. Дано е за добро. п.п. Впрочем, ако търсите гаражни врати тук има страхотни на разумни цени https://nikdoor.com

Пътят към Ада е постлан с добри намерения. Регулацията е път към регуларизъм.

Навремето учихме политикономия на социализма. Глупости на търкалета, ама трябва да ги назубриш, щото иначе гориш. Все си мислех, че такава простотия повече не може да бъде измислена, но комисарите от Европейския Съветски Съюз ме опровергават.

Какво е това "напът" ?!?!

Те не са я измислили, просто са я назубрили също толкова добре. ;)

Са!

И като вечер се прибереш в новия си кредит, разбираш, че всъщност е по-разумно да потребяваш имот ...