Европейският газ поевтиня, а Китай се готви да наводни пазара с LNG

B тъpгoвиятa в cpядa цeнитe в Eвpoпa пaднaxa пoд 75 eвpo зa мeгaвaтчac, дoближaвaйĸи ce дo нивaтa oт cpeдaтa нa нoeмвpи 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - Европейският газ поевтиня, а Китай се готви да наводни пазара с LNG | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно що тогава на борсите цената се качва? Много интересно! Явно писача на тая глупост гледа данни от преди 2-3 години или са за някоя друга планета.

Къде е разковничето - четем следното в статията " c ĸoeтo дa ce oблeĸчи cитyaциятa нa нeдocтиг, пpeдизвиĸaнa oт Pycия" Дааааа, но на Путан пак не му се получиха нещата …..

Абсолютен сорсотъпак. Я обясни как точно Русия и Путин предизвикаха недостиг на газ като за 2021 са доставили 18% повече от договореното?

Путкин не харесва това

Пълни глупости, единствената цел на статията е да плюе по Русия

Да бе да, от умиление към пPocuя ми се отрони една сълза ….

преди две години за пръв път в щатите природен газ се продавше на отрицателни цени! Имаха свръх производство. рассия има късмет, че щатите са далече от Европа иначе ватенките да са издхали супата.

Малкия евреин си изяде гъза от яд.

Ей, лоша работа и лоши хора. Жидовете в Русия няма да могат да си построят по една една дача. Путин-Шаламов за толкова години пари за изкуствена коса не можа да събере заради ниските цени на енергоносителите. И а-ха да може да направи някакви джобни и другите жидове му развалиха бизнеса. Ами Шойгу-Ривлин, този така видимо благороден ариец? Ще трябва да събира екзалтирани от окупирането на Крим роби за строежа на поредната кашерна дача на Черно море. Може и от Средна Азия да си внесе евтинждос-строители, както е модерно напоследък сред управляващите Русия "руски арийски" олигарси. Тъжна работа ви казвам.

Превод на статията на прост език, че изгубих 10 минути да я чета а всичко е просто: Китай е започнал продажба на газ от хранилищата, които е пълнил цяло лято. Това предизвиква поевтиняване на газа в Китай и косвено - понижаване на цените за доставки в близките месеци. Борсовите цени за месец или два напред в Азия са свързани с европейските, защото толкова им трябва на танкерите да се преместят от едното място до другото. Или накаратко - газовата криза в Европа и югоизточна Азия е закрита.

Тази статия е пълна с измишльотини. манипулацията е пълна и е написана от човек или институция която се опитва да вкара отново интригата вижте колко е лоша Русия. Дира явно доста са паднали че да се публикува такава простотия.

...кризата предизвикана от Русия.... това пък от къде го преписахте? при все, че всички потвърдиха, че си изпълнява договорите и как газа от Китай ще иде до Европа? по Интернет? по тръба? коя? или с кораби? а, цената след повторно натоварване и пренос? със същата логика можем да напишем, че България ще започн да доставя газ

Статията е толкова неясна, че граничи с лъжлива новина - написаното е или некомпетентно или съзнателно изкривено. Ако има намаление на цената то тя не е на газа, а на съответните фучерси на фондовата борса и тази цена не е паднала до 70-80 евро, а с 70-80 евро, което е подвеждащо писане.

Статията е голяма тъпотия. Или некачествен превод. Цената на борсата (и не само) е за 1000 м3. Китай няма газ. Въобще никаква информация. Само да запълни мястото.

тогава защо путкин си изяде гз??

Защо мръсните китайци ще си подбиват цената?

Аз не разбрах баш статията. Излиза че Китай е купувал газ от УСА? Той е бил втечнен, натоаварен на кораб и закаран от УСА в Китай? После този газ е източен от кораба, прелят в хранилища в Китай? И сега пак го втечняват, преливат от хранилищата в кораби? И го карат от Китай в ЕС да го продадат? Верно ли съм разбрал?

Не лъжете. Русия не е спирала доставки. Чака заявка за нови количества по ЕС системата. Колкото до втечнения газ, имате ли си представа, колко кораби са нужни, например само за някоя държава джудже??? "Джудже, джудже" ама с голям хой!:)))

По данни на лондонската борса ICE цената на природния газ в Европа се е повишила над 1800 долара за 1000 куб. м при откриването на търговията днес за първи път от началото на октомври. Цената на януарските фючърси на хъба TTF в Нидерландия към 10:01 ч. се повиши до 1803 долара за 1000 куб. м, или 154,35 евро за МВт ч. (въз основа на текущия обменен курс евро-долар).

Значи китайците купуват газта по 1500 долара и я карйт в Европа за до я продадах за 800 дълора щото не знайт още да смятат.

Не , те са купували преди години на ниски цени и сега го продават на високи

ахахах какви ограничени доставки заради Русия ви гонят бе чифтокопитни? Те си преизпълниха договорите и доставиха над договорените количества, докато точно американците пренасочиха корабите си в Азия и тотално отеб@ха Европа! Руснаците преди месец си избиха инвестициите по СП-2 бре некадърници хахах

Това обяснява защо съветските клоуни се изнервиха и почбаха да местят танковете. Тях ква мизерия ги чака след като спрем да им купуваме горивата, направо не е истина…

Спасе Спасее, гол да го бротиш.

Другарят Си прецака джуджака. Така е то в Голямата Игра!

Карай - те вашите теб са прецакали повече ... със задник вместо глава .

Природният газ не може да се складира в големи количества. Втечняваш,нагнетяваш и пълниш газови резервоари и като ги запълниш няма как да затвориш сондата както е при нефта. Не можеш и да го изпуснеш в атмосферата. Заема ниските части на релефа,измества въздуха и всичко живо измира. Следователно след пик ще има и спад на цените и то драстично.

Викате с кораби ще покрием консумацията на Европа;)) Ма верно ли, сладкиши;)) Ако за ориз става дума - съгласен, по-може;).

Един кораб кара колкото СП1 за две седмици. 26 кораба покриват целия капацитет на СП1.

Не че нещо ама Европа изнася зърно за Китай. Ориз включително.

Ужким Китай кял да мобилизира 50 мильона войска и заедно с Русия да постанят САЩ на колене

Милиона, се пише, неграмотна работа...

Kalin

Това показва за пореден път че спекулата е жива и че целия цирк беше нарочно да дерът по три кожи на човек

Ако сме честни, същото прави и западният свят. Само че и тези които обичат Комуизма разбраха, че е несъстоятелен и започнаха със западняшки приоми.

Преди Новатех продаваха втечнения руски газ за американски. Сега ще го продават като китайски.

Малоумни путлерастски лъжи и мантри.

Ехооо кевр защо не намалите цената с 10% след като в европо падна . Нали при увичението с 80% все европа ни сочехте и светкавично го увеличавахте. Престъпници под формата на комисия. Съд за всички тези разбойници ако има кой да ги подведе под отговорност. Това си е кристална ОПГ/ организирана престъпна група/.

Спокойно бе. Промените от КЕВР са на месец, а не на момента. Ще намалят цените.

Ей на това се казва нож в гърба от китайците за другаря Путин. Тъкмо си мислеше, че е поставил ЕС на колене и китайците му го сложиха, като пуснаха газ на пазара. Путя, Путя, правиш си врагове като занаятчия, а уж приятелите ти ти го слагат.

Това се казва колко си тъп. Сега вместо сСеверен поток 2 газ ще тече за Европа през Силата на сюСибир в Китай и после в Европа.. мбуууухахах Ей мнго сте тъпи тва тролякопитеците ве . мбуууухахах

Китай, тъпако, няма да изнася към Европа. Катар, ОАЕ и СА заедно със САЩ ще карат към Европа от много по-близо. След като Китай няма да купува временно, ще продават на ЕС.

Млък, ботоксов гном на токчета!

Определено си експерт! Не знам защо обаче опорките ти, че на Путин са му го вкарали не хващат дикиш освен в лумпенизораната ти лейка с един синапс за ходене по нужда! Сега да те светна, че наличните запаси на Китай от LNG е - изненада - Руски! Ама как така, ами ей така има сайтове където може да се провери кой колко и какво е купил или заявил. Китай ще мине на атоми поетапно, защото въглеводородите са неизгодни и предвид новаият световен ред - ненадеждни. Относно редкоземни минерали и метали, пак всички почти зависят от Русия, която е разработила залежите си и има и ноу-хауто.... А, бе какво ли се хабя за такива мъдреци....

Та, каква беше цената на газа в средата на ноември 2021 год. и каква през м. ноември 2020 ?

Китай го играе курвачката на путкин.

Дали...

Китай играе за себе си

Май всички лай на около нас последните 2 години, все с Китай са свързани.

Каменов... Този анализ съм го слушал от видни професори, декани на икономически факултети... Ама ходят с протрити панталони и скъсани обувки...

Рашастанските тролове са в шок. Масква, пращай бързо инструкции какво да пишат.

Нож в гърба на путлер, от големите му приятели хахах

Много експер, много нещо. Русия нито е спряла доставките, нито не си е изпълнила ангажиментите по-договор! Напротив ЕС искаха спот диверсификация и фючърси и си ги получиха. При дългосорчно сключените договори цвната остава постоянна и непроменлива. Отделно Газпром прави достатучъчно отстъпки, а сме свободен пазар й не е даже логично да го прави, но го прави, а това че всеки иска да цоца без да плаща е видно. Китай в момента ще използва Сибирският път и ще продава руски газ ребрандиран с Made in China илочи C E :) Русия няма да загуби, а напротив ще засили позициите си, защото LNG от шисти е едно качество, докато ПБ е друго и е несъпоставимо и откъм цена и откъм продукция.... Не защитвам Русия, а гледам чисто обективно безпристрастно на пазара и слиберастията му!

Не защитавал бил кретена и изпляска 1000 малоумици. Русия само лъже и маже. Силата на Сибир няма как да захранва китайски износ, а метана си е метан и в руслямския има най много примеси и боклуци,