Европейският банков орган пред Dir.bg: Не е разумно ново удължаване на мораториума

Регулаторът подчертава, че става все по-ясно, че не всички клиенти ще могат да обслужват дълговете си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно дойде време за секвистиране на бизнеса на ковидидиотите!!!

БРАБО,БРАВО,БРАВО! Пуснете длъжниците на колекторите. Обучителна прогарама за съпротива. ура другари!

Мораториум на плащанията хубаво, ама що няма и мораториум на лихвите....?

_stankow

Международният банков капитал организира пандемията за да раздаде още кредити, не за да спре да си получава лихвите !

9 000 000 000 лева необслужвани кредити, а корона-вирусната пандемия няма изгледи за отслабване... Ако изгърми някоя българска банка, ще стане много интересно. Имайте пред вид, че фондът за гарантиране на влоговете е почти празен, след грабежа на КТБ. А правителството на угоения тулуп от Банкя е с изчерпан лимит за теглене на многомилиардни заеми. Ако само още една банка гръмне, не ми се мисли, какво ще се случи с парите на българите в банките... Ако притежавате големи суми , най-сигурният вариант е в злато далеч от банкови трезори, или в чуждестранни активи извън българия - примерно акции на американски компании...

Банковите кретени объркаха света.

нали това е идеята - масови фалити и лишаване от имущество, а ГРОБ и банкянският убиец помагат усърдно на световната банкерска мафия срещу съответните тлъсти хонорари!

Няма нищо. Ние сме свикнали да плащаме на циганите сметките, данъците, свикнали сме да плащаме глоби заради прокуратурата, заради некадърните акции на мвр, плащаме държавни дългове, който е ясно как ще се откраднат, преди още да са изтеглени. Че некви чужди заеми ли ще ни бутнат...

Разбира се, че е ужасно неразумно. Дори смятам, че ще е най-разумно да сме задължени през 3 месеца да взимаме кредит и да отделяме 10% данък банка от заплатите си. И да се покланяме ниско, когато минаваме покрай подобна институция.

тъй де - който ще фалира, да фалира... то си е оздравително за икономиката!

Кредитите с просрочие над 90 дни не намаляват. Банките използват разни хватки, за да не ги провизират пред БНБ. Водят ги задбалансово, продават ги на дъщерни дружества,на централите майки в чужбина и т.н.

Подпечатано от ГРОБ... Имаше една приказка, след мен и потоп... Видяхме я в действие...

До половин месец пак едни 300 милиона...

На имащите кредити честито! Все пак дойдохме до същината на нещата. И то бързичко, изглежда банкерите нямат време. Пък може и наистина да нямат:)

повечето пратителства са склонни да спасяват длъжниците. за радост на банките, които са дълбоко консервативен бизнес. Ей го Джак Ма се опита да вкара някакви реформи на финансовият пазар и го сдъвкаха и изплюха. Цукерберг излезе с големите идеи за валута на фейсбук, ама нещо май му резнаха крилцата без време.