Европейски таван за цените на газа ще удари пазара с 33 милиарда долара

Производителите и търговците, които разчитат на нидерландския хъб за газови фючърси TTF, могат да бъдат изправени пред увеличение с 80 процента на плащанията, които правят като застраховка за подсигуряване на сделките си.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мишката правела планове ама забравила да попита котката

Още един пирон в ковчега на ЕС

Поредна глупост и дебилщина на ЕС.

Когато застрахователи и борси изпищят, всички бюрократи млъкват и започват да изпълняват. Забравете за тавана на цената на природен газ!

Едно тъпо копеле наречено кънчо по надолу обяснява как всички "масови убийци" били наказани. Всъщност това е лъжа, защото Обама не само не е наказан, а получи Нобелова награда за мир. Буш не само не е наказан, ами обикаля и изнася лекции на които бърка бруталната война в Ирак с тази в Украйна и се хили и шегува като боклук на грешката. Наказани са Сноудън и Асанж за това че си позволиха да изнасят истината. Не че овцете или купените медии ги вълнува това.

Къде отиде свободния пазар. Май се връщат, от където ние идваме.

Малоумници!

Поредната лудост на Европа която ще доведе до вдигане на цените.

Не знам докога трябв да търпим тъпнарите от европейската комисия нчело с бездарнат гинеколожкаа урсуса лайнен??? Тези тъпнари доведоха да крах целия европейски същз с недекватните си решения!

Направо не мога да разбера какви са тези мандати, к'во е туй чудо.

Ако янките фалират ЕС това ще бъде и неговият край. Обаче НАТО се финансира с два процента от БВП на същите страни и това за алианса е изтрел не в крака а в главата! Изглежда това е краят на либерастията и то по поръчка от господарите им, същите за които викат на жълтите павета!

Фалират е дума което комундетата не разбират. Тях са ги учили на друга икономика в Карл Маркс унивърсити. Как да я употребят като не знаят какво означава. Обаче ей го на, използваш я.

Ама я провери къде е роден К. Маркс, къде е живял и работил. Либералите на запад им викат че са марксисти, ти обясняваш, че са комунисти.... Оставете го човека.

русия не е се командва от комунисти ако беше се командвала от комунисти нямаше да има преврат в украйна 2014 година и нямаше да има и война нямаше да има повишение на цените на електричеството горивата а сега европа хората изнемогват с тези високи цени особено в българия Защото комунистите са потвърди от сегашната власт на русия нещата щяха да се играят по съвсем различен начин реално погледнато някои неща са по демократични в русия отколкото в съединените щати в съединените щати има повече забрани отколкото в русия Русия може да се съберете и 20 човека 30 човека на едно място без някой да ви направи забележка а в съединените щати ако сте седем-осем човека и стоите повече от 15 минути на едно място могат да ви арестуват

https://m.youtube.com/watch?v=N0qkXVSHsbs#searching

"всички приходи и данъци на ЛУКОЙЛ от тяхната дейност да бъдат плащани у нас, а не както досега - в Холандия или Швейцария." Я Вижти що голандията ни на иска ф шенгена, сички пари за минавали на запад, а туркоробцити ги търсели от Русия. Гулюгулюту, фейсбуца, апълката кви данъци платиха ф БГ? НУЛА Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

В кой клас учиш момче? Ела в нашето училище за да те научим на четмо и писмо.

ЕВРОПЕЙСКАТА СТАНА КАТО СЪС ЛИСИЦАТА В ПРИКАЗКИТЕ .... И АМЕРИКАНСКИЯ КОЙОТ И РУСКИЯ МЕЧОК РЕДОВНО Я ЧУКАТ ИКОНОМИЧЕСКИ .... А ЗАЕКА ЯДЕ МОРКОВ И СЕ ХИЛИ :))

Детройте, не те ли изгониха вече от града. Ела тук при нас. Ще праим муун шайн и ше се чифтосваме.

ДАЖЕ ПРОРУСКИТЕ ДИВАН ГЕНЕРАЛИ ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ РУСКИ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛИ .. ... А НЯКОИ ДОРИ СА И КОМАНДИРИ НА БАТАЛЬОНИ В ОПЪЛЧЕНИЕТО .... КОИТО КРИТИКУВАХА КРЕМЪЛ И РЪКОВОДСТВОТО НА РУСИЯ ЗА МУДНОСТТА ВЪВ ВОЙНАТА И ГРЕШКИТЕ .... ПОЧНАХА ДА ПРОЗИРАТ ДЯВОЛСКИЯ ПЛАН НА КРЕМЪЛСКИТЕ ШАХМАТИСТИ .... И НАМАЛИХА КРИТИКИТЕ ....... ПОЧНАХА ДА ИМ СВЯТКАТ ЛАМПИЧКИТЕ В ГЛАВИТЕ

Ко се праиш ве, всички знаем че си руска подлога. Смени си ника поне ,белким някой се върже.

се самозабравиха - хахахаха Таван на цени се слага, ако ти имаш монопол и контрол на производство или имаш суровоната за производство Тук ... идиотите, нямат нито суровината, нито имат някакьв контрол над пазара.......просто заради американските тъпаци се отказват от евтини руски ресурси ........ ЕС бъка от мазохисти и садисти в едно

Евтината гас ми излиза през гъса

Не съм чул за диктатор и масов убиец, който да завърши добре. Повече от една година съществуване не му давам на кремълския лайнар. И това му е много. Не е редно, няма логика след като толкова животи се отнел да се измъкнеш жив и продължаваш напред. Съдбата на Хитлер, Сталин, Наполен ли ще сподели, нямам представа как. Едно е ясно, че с Путьо е свършено и птичките няма повече да пеят за него.

Педерастчетата сте много силни анонимно в нета

Кънчо, Чедо… от както Владимир Владимирович е на власт, все го убиват, болен е, преврат му правят, изборите губи… не бой се, чедко, далеч не си единствения заблуден/заблуждаващ тъпак…

Скоро ще сме трима в ада. Ще приветстваме тържествено товарищ Путин. За 3-5-8 става. За белот и бридж Хитлер каза, че не е дорасъл да играе с толкоз големи изроди. Ще почакаме следващия руски такъв. Дерзай свят. Няма свършване от тази страна на света.

Животът не започва и свършва с един човек, пък бил той и Путин. Европа няма да бъде зависима от един ненормалник, който си е въобразил че дирижира света. Този нещастник да си оправи първо собствената си държава, защото Русия не е привлекателно място за живеене. Двамата с Ким Чен Уй, сякаш са от едно котило и освен да заплашват с ядрен апокалипсис, за друго бива ли ги. Защо ве Путаране не вдигнеш жизнения стандарт на хората си, нали сте богати, имате славна история и сте богатири на духа., Няма ви и на световното в Катар, отлъчени сте от света, не искат нормалните народи да общуват с вас.

Гледам едни евро идиоти не могат да разберат че, евтиния и безхаберен живот за обикновенните хора свърши. То и за богатите свърши, ама те малко по-късно ще го разберат. Сега ще има пак лозунги от типа "Всичко в името на хората" (перефразирам от човека) - и тези определени хора са ясни и извесни. Гледам днес чутовният дебат може ли да продаваме столи произведени от руски петрол - защото са ни позволили внос по изключение! Те и половината ЕС икономики + Англия са с такова изключение за газа и петрола доставян с кораби пак от Русия и си мълчат като пукали. Мълчат защото иначе затварят заводите и след месец има други правителства. А нашите ще ли да ги питат!!! Иначе сме много суверенна държава! За продукцията ни ЕС ще каже, за франиците ни пак ЕС, за аграрното производство - квоти от ЕС, за отбраната ни - НАТО ще ни пази, за банките ЕС ще реши.... За какво ни е този парламент и правителство тогава? Пълни идиоти! Сега чакат Русия да падне или Путин да умре .... аз на това му казвам - "надявай се моме на сляпата неделя". То и досега така - украинците щяха да побеждават - ана не стана, Руснаците щяха да се бунтуват - пак не стана, ракетите им щяха да свършват - като гледам яшно имат запаси, Путин щеше да мре - още е жив, цените на газа щяха да регулират - дръжки, зелена енергия ще ползваме - въглищните централи отвориха в ЕС. Изобщо ... все успехи на евро идиотите.

Борел разправя че над 17 градуса в жилището противоречи на европейските ценности... очаквам в най-скоро време ЕС да ни призове групово да се самоубием - така съвсем ще накажем Путин с отрицателни температури в домовете си и най-вече спирайки на 100% покупката на енергоносители от Русия.

Живея в Западна Европа. Отоплявам се на газ. Системата е настроена на 24 градуса. Подобно е положението и в къщите къде съм ходил. Другото са русоробски мечти. Между другото, ватници, Западна Европа вече не купува руски газ и хранилищата са пълни.

И за колко време ще стигне газът от "пълните хранилища"?! Те са резерв, а не основен източник, тъпако!

Къде живееш в "западна европа" бе льохман? В Англия пенсиите вече масово не могат да си плащат сметките за газ и ток. Налага им се да прибягват и до хранителните банки. Едно семейство с 2 деца което изкарва общо около 4500 паунда вече са на 0 след сметките и наема.

Брато, вече в някои сектори нетните заплати в БГ са по-високи от UK, Germany and Netherlands - живея в къща на 4 етажа с два гаража…

Може ли някой да ми изброи поне 5 основни разлики между СИВ и ЕС в сегашния му вид? Като, разбира се изключим това, че СИВ се командваше от Москва, а ЕС се командва от Вашингтон.

Хехехе Симеон цяла война е правил за солунският пазар. Нищо ново под слънцето.

Има гей паради и повече мангали.

Европа няма политици. Само сорши кукли.

Значи, да докладваме на EС как сме си намалили потреблението на енергия. Добре. Спряхме си телевизорите да спестим малко ток и не сме разбрали, за другите директиви - за изключване на интернета, за спиране на хладилниците, на климатиците. Също и за махане на буквата Z от азбуката. Ако знаехме, щяхме да ги приложим. Честна дума.

Тъпи, тъпи та дрънка. Първо борса, после таван... има отрасли където не трябва да има частници

сорос плати на всички партии за да вкарат машини.

Какво цвилене на русороби е настанало. Мрете гниди. На 5-ти Декември рублите свършват

Викаш много им е топло на джендерите в ЕССР. Мечтайте си за Разпадането на Русия и всеки европедал с губерния. Нема мед и масло да тече. Студ, мизерия и зануляване.

некой моники ги праскат яки мъжаги, други мехки пишки и педали!!!

Ако Европа не се събуди и не премахне европейските лидери дебили които са се продали на САЩ, ЕС няма да го бъде.

и за майму не те брои .

Даже и аз ходих в Украйна, а жуже го е страх да стъпи. Жуже е терорист!!! Аз казах Хау!

а ние кога ще поемем контрол над Бургаската рафинерия , докога ще ни мамят и ще ни продават най скъпия бендZин и диZелак , бай Ганя ли е най големия глупак , та търпи тоZи пладнешки грабеж ! https://business.dir.bg/kompanii/germaniya-poema-kontrola-nad-mestnoto-podrazdelenie-na-ruskiya-petrolen-gigant-rosneft

Канадците източиха десетки милиарди долара от нашето злато, ти за бензин и дизел си се загрижил.

Лукойл Бургас е собственост на една от банките Ротшилд. Там където стъпи американски крак, ще поемеш контрол таратанци.

Ще поемеш контрола на Голопуткин ден...

Барелчо каза, който се отоплява над 17 градуса, не изпълнява евроатлантически ценности. 19 градуса на урсулата са вече мираж. Може ли да преброим последователи им? А нашите евроантлантици как ще изпълнят указанията им?

Жуже се е скрило в Бункер и бомби, и бомби, и бомби, и боби, и бомби....Жуже сигурно е полудяло...

Жуже е яко умен. Бой по либералтолерастите, бой бой бой. Жуже ликува а Зеления наркозависим тип студува

Много хитро измислиха как да се борят с климатичните последици. Сега няма да се ползва газ, тъй като има сериозен ефект върху повишаването на температурите. А газ няма да се ползва защото като сложиш таван на цената - няма да има такъв от Русия, а от останалия свят ще е на двойна цена. За това много-много бързо ще се мие на ВЕИ и водород, то алтернатива няма. Хубавата новина е енергийна независимост на Европа за вечни времена и много нови работни места. Е, ще има и загубини такива (Лукойл, Газпром и т.н.т.) но пък нетно новите места ще са повече.

Да, но забравяш че ЕС не е целия свят. Така че, ако ЕС затъне икономически в скъпите и неефективни зелени лъжи, другите които не са дебили ще се развиват с евтина енергия и ЕС ще го ду.

GIIGNL - асоциацията на износителите на газ заявява, че всички ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ до 2026-та са подписани. И възможното количество газ за тях е заплюто вече.. И който иска да купува ще прави това по борсите.. А миналата година в нито един момент не са били налице ТРИТЕ условия, дето ЕС си е измислила за пускане тавана на газа.. А 33 млр. на пазар от над 1 трилион И невъзможност все още ЕС да намери заместител на 1/3 от годишното си досегашно потребление в тез условия.. Ако иска ЕС да си го брои за успех.. Ама да си мръзнем.. Заради идеята.. И ДА СЕ ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРАМЕ..

на Барба Ганиос Протича в Р0бство - а преди беше Свободен, но си мислеше, че е под Комунистическа Диктатура!

Да е жив и здрав и сто години да не пуска жив руснак на запад.

Време е някой да спре слабоумния слугинаж в Брюксел. Тези хора работят срещу интересите на европейските граждани. Ако не - просто да се махаме от този съюз. Какъв е смисъла да стоим в съюз, в който ставаме все по-бедни и по-прецакани.

Някои от нас стават по-прецакани и бедни, но други не. Наще пръдлеци евродепутати къде ще захлебват? А Мара Габриел?

опковахме раша в желязната стена. Да са живи и здрави и на многая лета да не ни спохождат!

Как се слага таван на стока на свободния пазар? Това противоречи на всички пазарни механизми. Още повече, когато тази стока не е твоя собственост. Пълни глупости. В момента , в който се въведе тази глупост, цените ще хвръкнат. Русия ще затвори кранчето, а всички останали източници не могат да компенсират количествата.

нито меда, нито жилото. На добрий счас...

Все повече се убеждавам, че в ЕК и ЕС, сме сложили да ни управляват някакви олигофрени!

Като нашите хрантутници, подлоги на САЩ.

Ма не баш. Клептократите свириха на тънката струна на евробалъците и пак ги обраха. Ма чай са следващата пандемия дигитален контролец и никво патуване за непресно вакснати:) А до тогава студ в името на Фараоните от Давос е Евроклептокрацията.

Пуст солдати руские поспят...

Национализация на Лукойл. Да го духат братушките!!!

Айде народе на евтинията!...Да ,Ама не...калкулаторът показва нещо друго -цена 275 евро за MWh означава около 2750 евро за 1000 куб!?А само преди една година и нещо тази цена в ЕС беше 300USD за 1000 куб.м!?

джуджака!

Джуджака ли направи енергийната борса на ЕССР бе? А тъпунгерино. От къв чеп за зеле между производителя на енергия и консуматора трябва да има няколко посредника? Ма карай, викай там Слава Кокаине.

Чекаме да мрем а тия с фючърсите да ги бейлаутнат по модела от 2008 ма. Цялата битка е кой ще открадне пенсионните фондове на ЕССР. За тва продължиха войната с оръжия за мир:) Честито на занулените овце.

Борел: Повече от 17 градуса в дома е престъпление срещу ценностите на ЕС Да се смеем ли, да плачем ли?!

И аз прочетох тази глупост днес...

Дървени са им ценностите.

Лукойл EU!

Эврапэйскый Союз достигна Своят Венерин Хълм!

Това е когато ЕС управлява гинеколог

Щамповайте ги върху тоалетна хартия и ги пуснете в Лидл поне човек да си избърше гъза с кеф!

Тъпа-проста гинеколожка

Дето от чиповете на китайски перални прави Хаймарси

Европейците гръмко се самозаклаха, но не като японски самурай, а като недъгав идиот с чужда брадва.

:)))))))))) точно, мнооого яко