Европейската икономика е изправена пред троен шок

След енергийната криза над Стария континент е надвиснал нарастващ китайски внос и заплахата от митата на Тръмп, предупреждава британското списание The Economics. Изданието препоръчва ЕС да разработи подходяща икономическа политика

Обратно в новината

Коментари - Европейската икономика е изправена пред троен шок | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пффф

Пиочве, продавйте всичко и към Москва. Там е живота! За една година в победоностната руска армия ще направите кинти, ще получите руско гражданство и ще можете да си изтеглите и семейството... Що си губите времето тука не знам... :))))

Не само кинти ще направят, ами и близките им ще могат да си купят по една Лада с гробовните, които ще им изплатят, ако изобщо намерят телата им, щото по полетата се въргалят хиляди, а от русмямкото правителство казват на близките, че са в неизвестност и пари НЕМА

Ако баба Европа има желание да оцелее икономически трябва да се откъсне от САЩ и Великобритания !!!! Да свали всички санкции с/у Русия и да поднови вноса на по-евтините руски ресурси. Да пусне сев. поток 1 и 2 !!!! Иначе Европа ще изпадне в тежка и продължителна рецесия , която ще я върне в средновековието ! Наложително е и смяната на ръководителите , слугуващи на САЩ !!! Друг път за спасение няма !!

Много добър коментар, но как да стане, Европа с тоз ЕС не е на нужното ниво да направи всичко това. Европа е икономически болна, няма кадърни управници в ЕС да я измъкнат от това състояние. ЕС е една организация, хаотична, съюз без ясни държавни белези, уж общност, но в действителност отделни държави. ЕС е нещо като бившия СССР и се видя какво стана, просто неудачен начин е съюз от държави.

пффф

Пишеш и си отговаряш сам. Но все глупости пишеш. :))) ЕС била като СССР... Дааа, всички си спомняме, как една република излезе от СССР... Опс, чакай, той първо ги би, а след твоа се разпадна.

Тоя пасквил от Митрофанова ли го пуснаха бе, толкова глупости не сте писали отдавна.

А спри БТВто и може да спреш да се смееш

lu4ka

Гледам, санкциите яко отслабиха руската икономика.

Каква руслямска икономика? Такава няма от месеци. Засега се крепят на лъжите си, но това е за малко.

Човек като прочете “ предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна‘ , му е ясно какво следва и откъде е дошла упорката?

ахах, вече с просто око се вижда, че европата който я хване я занулява.

lu4ka

Ако я зануляваха пак добре. Икономиката вече клони към -273.

Ами европейският съюз трябва да се отърве от тези наследници на бивши нацисти, и да започне да мисли за своите граждани. Всяко тяхно лицемерно решение предизвиква недоумение и отвращение . Като се почне от ваксините. Независимо, че ваксината беше създадена в Русия и предложена абсолютно безплатно на ЕС Идиотите решиха да чакат докато американските компании не създадат своя, за да могат да ги залеят с милиарди евро на европейските данъкоплатци. В резултат на което умряха доста хора и бяха поръчани милиони дози ваксини които не бяха нужни. Непрекъснато говорят за зелената сделка а не допускат до европейският пазар евтини електромобили от Китай. Същото сега и с слънчевите панели. Искат да намалят емисиите а ще увеличават митата на китайските слънчеви панели. Можеха да спрат войната в Украйна. Но решиха да я започнат и да се лишат от евтините ресурси от Русия, за сметка на САЩ и Китай. С такива управляващи на Европа врагове не и трябват.

Търговската война между САЩ и Европа си тече още от времето на Европейската икономическа общонст... и дори Байдън продължава същата политика на икономическо загробване на ЕС, но, докато предишните президенти налагаха протекционистична политика пазеща автомобилната промишленост и производството на стомана и въглища в САЩ Байдън, направо взе да краде от Европа цели заводи. А колкото до Русия и войната... през Октомври,2023-а, ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, на форума за "сигурност" проведен във Варшава, се похвали че НАТО, след издънката му в Грузия, сериозно започва да се готви за нападение срещу Русия още през... 2008-а година, като изпълнението на плана, описан на 4500 страници, реално започва да се изпълнява през 2015-а, изглежда че участниците в тази военна подготовка са забаривили че всяка война се печели от икономиката на воюващите държави а не от тия дето търчат по полето и гърмят по когото сварят, та и затова не може да се говори за шок а очаквани последствия от провежданата досега политика от и спрямо ЕС.

Санкцийки,а?

Проба

ПовЕрвахме ви! Преди Европа щеше да замръзва! Горивото щеше да е по 10лв литъра! Сега пък европейската икономика била пред троен шок! Абе загнива капитализъм! Отново...

след две години онзи ден Песковия най-накрая се осъзна че това било война. Нищо, сигурно е било по план...

а бе крепостни, аз съм вече на 67 години, и се уморих да чакам да се затрие тази европа бе! и сащ! и нато! а през това време умре сссрненавършили 70 години, умре и онд още при раждането, сега умира и рф! през всичкото това време, незнайно защо, рассияните бягат от рассия в европа, предимно в най мразената и част, при англосаксите, ма може и в австрия, германия, швейцария и за най големите рассийски скапаняци дори България! що тъй, бе росолюбци, моля някой по умен от вас да ми обясни!

Бегат на запад щот' нема кой да им каже к'ва мизерия е там. Запада се осра и пак ще се насира. Азе съм решил да бегам в близкия изток.

Бегай, но се вземи вазелин. Повечко

“ Измъчвана от енергийния шок, предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна, която започна през 2022 г., европейската икономика е нараснала само с 4% ”….. така, енергийната криза не е предизвикана от Руската агресия, а от идиотскто самоубийствено управление на Европа и резулатите са повече от видими. Америка внася петрол и газ от Русия и продава на Европа, която заради санкциите които сама налага страда от настъпилата в следствие на това криза….

Европа: " И ся кой ми сра в гащите...а?"

Путин

1. "Измъчвана от енергийния шок, предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна...". Що бе? Европа сама си наложи ембарго на търговските връзки с Русия на принципа "Я че си запалим кащата тад а пламне на съседо старата барака за боклук." Използваха икономиката и финансите като оръжие. Е, не сринаха Русия, но пък много успешно унищожиха европейските икономики. 2. Нещо ни виждам анализ на бягството на индустрия и капитали от Европа към САЩ и страни извън Европа, а също и на инвеститори. Щото САЩ на Байдън, не на Тръмп създават облекчения за да ги привличат, като на практика декапитализират и деиндустриализират Европа. 3. ЕЦБ действа точно както би трябвало да действа като дъщерна банка на ФЕД. САЩ печата хартийки, ЕС също. При това печатницата се върти с бясна скорост. Както се пееше в една детска песничка "Надува се балонът. Надувайте момчета - да стане на парчета! Бууум!". 4. Най-забавното е това "Европа трябва да разработи свои собствени икономически политики". Как ще стане това бе, рожбо, като икономиката на Европа е изцяло под транснационалните компании, притежавани и дирижирани предимно от англосакските и еврейските кланове? От САЩ свирнат - "Зелена енергетика!" и ние в Европа скачаме. Свирнат "Санкции!" и ние налагаме санкции по-жестоки от американските, а САЩ си правят изключения от собствените им санкции, щото било въпрос на националната им сигурност ... За да може да се развива икономиката на Европа трябва да се води търговска война не с Русия и Китай, а със САЩ. Дали Тръмп ще дойде на власт или ще остане Байдън няма никакво значение. Естествено, това никой от управляващите в ЕС либерални глобалисти няма да го позволи. За тях важното е да се угоди на Господаря в Белия дом и да си напълнят собствените джобчета. За пример е достатъчно само да напомня за ваксините срещу Ковида-а. Сега са готови да тръгнат срещу Китай. Все едно - Европа е обречена на фалит необходим за просперитета на САЩ и в по-малка степен на Вееликата някога Британия.

Да, санкциите заработиха най-накрая....

"Рабочим - винтовки, капиталистам - веревки"

Кажете го в прав текст! Европа фалира!

Някой ден тълпи съвременни мисирки ще бъдат радостни, ако им се позволи да се занимават със земеделие и животновъдство.

Само са попитам - хора живеещи от заплата до заплата, кълвящи на бързи кредити и онлайн залагания, какво забират от макроикономическа стратегия ???

А, какво разбират недоразумения като лайнената, шолца и "нашите" идиоти евродепутати и "комисари".

"Измъчвана от енергийния шок, предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна" Лъжа. Предизвикан от необмислените санкции въведени срещу Русия

Санкциите работят!

Единственото спасение за гейска Европа е да се помоли на Путин да ги приеме в Руската Федерация.

Ако не иска - ти винаги можеш да идеш там. Сигурно ще те покажат по телевизията и ще кажат - ето на, тръгнаха емигрантите. Всъщност руснака живее по-зле от нас (с изключение може би на едни 8-10%), въпреки, че енергията във всичките и видове е по-евтина.

Вече бях там (2017 - 2021) изпратен от Американското правителство със заплата по-висока 30% от тази която имах в САЩ. Нямам нищо против да се върна, но вече съм пенсионер. Живота в Русия в доста отношения е по-добър от този в САЩ, особено за децата, тяхното възпитание и обучение.

Европедерастията няма да доведе на добър край! Путин е тотален победител.

(((САЩ))) и техните господари винаги са се страхували от едно нещо - партньорство между Европа(иновации, технологии) и Русия(ресурси). САЩ винаги е бил най-големия враг на Европа, но промиването на мозъци е качествено и европейците се страхуват не от който трябва. Заслужаваме си го

По-точно ги е страх от сътрудничеството на германското ноу хау с ресурсите и ядрената мощ на Русия. Затова изкопаха и помийната яма Украйна между тях.

Европа ще е задния двор на кравария докато я управляват наркопедофилите с атлантически ценности. Европа трябва да задейства правилата си срущу страните от третия свят- кравария, албиония, канадия и други страни в които вече няма демокрация и свобода на словото, а човешките права при тях са налагане на фашизма като държавно управление...

Зъгласен, ама къде видя демокрация и свобода на словото в Европа?

Как пък нито едно от вас ,руските тролчета педерастчета не троли от говняшка, ами всички тролите от европейска и натовска България, що така бе дебили?

Вече към 3млн. вече са в чужбина, от къде си сигурен дали не пишат от чужбина, от "богатия" ви ЕС??

я ни разкажи за "процъфтяващия" ЕС,където по улиците текат мед и масло,а парите ги събират като шума под дърветата;)Фейковете като фермерски и други повсеместни стачки може да ги пропуснеш-те са от презадоволеност и скука;)

Който бачка - събира. Такива като теб, дето стават само за миячи на чинии и да берат ягоди ще си останат аутсайдери!

защо ми изтри поста бе,цървул???Защото не целувам насрани задници като теб ли???А може и да не съм прав-едва ли има по-насран гъз от теб,дори и за байдрън не съм сигурен:)))))))))))))))))))

ЕС сега да се сърди па политиците си! Които обслужват американските интереси! Европа се развиваше добре, строяхме си потоци, германската индустрия се развиваше, Меркел се разбираше с Путин! Това обаче не устройваше американците! И англичаните! И праас! Майдан! Война в Украйна! Тя беше разпалена само и единствено освен да подкопава устоите на Русия, но и да вбие клин между нея и Германия! Американците добре си изиграха картите, подчертавам-с помощта на купени европейски политици-сглобкаджии! Те са единствените печеливши, освен Китай донякъде! Ние пак сме сред губещите...

Соросоидни глупости, представени като анализ !!!

Е тоя Вулов? Статия с точно същото заглавие излезе преди няколко дни от някоя от големите западни медии. Съдържанието, очевидно, е същото. На това по света му викат плагиатство, да знае младежа Вълов. Иначе, нещата са ясни. Европа се простреля в крака с тая война. Щатите си защитават интереса, Руснаците - техния, Укрите се опитват да оцелеят. Само Урсула, Шарл, Олаф, Еманюел и компанийка се държат като нефелни малоумници и харчат пари, които НЕ СА ТЕХНИ. За добро, или за зло, това лято ще има значителни промени в европейският политически елит. Надявам се, народите на ЕС да изметат тая политическа измет.

SirBob

"Измъчвана от енергийния шок, предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна, " Поредната опорка, която се опроверга във времето. Енергийният шок дойде единствено в резултат на идиотското решение на Брюксел, под натиска на САЩ разбира се, Европа да се спре вноса на руски газ, уж така санкционирайки Путин. Само че санкциониращите се превърнаха в санкционирани. И Германия, чиято тежка индустрия е пред фалит, е прекрасния пример за това.

Добре дошли в света на сложните системи!

Предизвикан е от санкциите ако трябва да бъдем точни

ФАЩ иба мамата на ивропата с назначените си мърсули и микрони

Санкциите работят ! Дали не е време за нов пакет ? Ама тоя път - объл и дълъг. И отзад, без вазелин ! Това направихте европедераси тъпи !

Нали вчера всички индекси по фондовите борси хвърчаха нагоре, пък днес - криза ?

Лесно се оправят нещата, ама от хора с топки. След като разкараме джендърите през юни може да има свеж полъх. За кинезите - яко мита, за Украйна - яко снаряди, всички мигри по корабите и обратно в Африка или на майната си. Сваляне на пенсионна възраст и увеличаване на свободно време, стимули за раждаемостта. Премахване на цялата бюрократична машина и заместването и с високи корпоративни данъци. Отказ от свободна международна търговия. Първо Пешо трябва да си гледа кефа, евентуално след това някой в азия или африка може да яде, постно.

А дупе за Зеленски ще дадеш ли ? Щото си много ентусиазиран, гледам ?

Тук едни френдове ми цитират едни статистики, един растеж на индустрията, преструктуриране на икономиките, едно благоденствие, евтин газ неясно откъде, ма гледат едни таблици и тва е ултимативната истина. Питам нещо отчита ли статистиката възможен байъс (самозаблуда), казват не. Начи чакаме просперитета да ни удари и да потекат реки от мед и мляко. Дали ще имаме крави не е важно. Синтетичната храна на Безос и Гейтс е на поточната линия. Новите ИИ центрове за следене на раята също.

Май санкциите срещу русия рикошираха и удариха европа. Май фоннещоси не е предвидила такъв обрат, началниците от ес също, ама пустата им ненавист към всичко руско, а в добавка слугуване на украйна дават плодове.

Пред як ганг-банг е изправена! А за у нас, не ми се и мисли!

Ше купуваме Китайско няма проблем, пък ако гей съюза се разпадне ще минем към Китай - така и гей атлантиците и русофилите ще са доволни

Шило

А бе все си мисдля, че трябва да си гоним интереса и да не подскачаме по нечия свирка, ама....Засега "началниците" от Брюксел казват, какво да става в България, а амбасадора е разтревожен от разпада на сглобката.

Какво е Европа без руската енергия? Едно гавно!

Некой викат Европа да спре вноса от Китай .... ами и Китай ще спре вноса от Европа ... кой мислите, че ще "прави течение" в тази ситуация ...

Тройният шок може да се окаже петорен или шесторен.

"президентът Си Дзинпин вместо това използва субсидии, за да увеличи производството, въпреки че Китай вече представлява около една трета от световното производство на стоки" Хахаха, значи Европа може да ползва субсидии, а другите не .... Най-смешното, е че според авторът, Китай трябвало да отстъпи на Европа и да произвежда по-малко, щото Европа така иска .... ..... хахахахаха верно са дебили тези европейци .... свърши колониалното време и колкото по-скоро приемете тази реалност, толкова по-лек ще е шокът!

Шило

А бе хубаво е да се уточни, че едва ли се има предвид "Европа". Това, че шепа самозабравили се държавници и една организация си присвоиха целия контитент означава наистина загуба на представата за реалности. А тази шайка, де си позволява да говори от името на Европа, просто никой не я бръсне и за слива.

САЩ води Европа за ръчичка към пропастта, докато Европа си мисли, че отиват да й купят сладолед.

Кой и е крив на Европа, че се държи като малко дете и някой трябва да я ВОДИ... Ако Европейците продължават да търпят евро-политици като настоящите - така ни се и пада...

Напълно съм съгласен. Европа няма качествени политици и резултатите се виждат от всички, освен от розовите феи.

"Измъчвана от енергийния шок, предизвикан от руската военна спецоперация в Украйна"... поредната тъпа пропаганда в стил дойче зеле... кризата еврогейците си я предизвикаха сами обявявайки ембарго на руския нефт и газ по нареждане на сащ... след като украйна им е по-скъпа от собствената им икономика що ся ривът

Никой ни риве. Само русофилите квичат. Надяват се омразният Запад да фалира, ама няма да стане. Руспия ще фалира преди това.

Всички мижитурки плюят по западна Европа. И изобщо не усещат, че плюят срещу вятъра. Българина е толкова просто говедо…заслужава си и положението на живот и политическата обстановка в страната и злобата си. Хейтър от класа!

Друго си е да пикаеш срещу вятъра - като теб..

Шило

Бюрократите от Брюксел ли са западна европа? Те я докараха до това положение. На теб, харесва ли ти? Па и как да казваме "Осанна" на тези, които съсипаха 27 държави?

има и процъфтяващи бизнеси - увеличава се търсенето на анус-разширители