Еврокомисията изключва руски банки от международната финансова система SWIFT

Предложението е съгласувано с ръководствата на САЩ, Франция, Италия, Германия, Великобритания и Канада

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисията изключва руски банки от международната финансова система SWIFT | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боррель объяснил почему Евросоюз заморозил только половину резервов Банка России «Мы не можем заблокировать резервы Банка России в Москве. Или в Китае. В прошлом году Россия создала все больше мест для резервов в странах, где мы не можем их заблокировать. Россия подготовилась, финансово»

Страшно ми писна от пищенето на Брюкселските лели и чичовци. Защо не спрете тогава доставките на газ, уран, платина от Русия? Защо не изключвате от суифт руските банки с които оперира газпром, като сте такива принцпини?! Оставете ни без газ и ток и вземете мегафони на площада в Брксел да хулите Русия и Путин в защита на неонацистите на Украйна, след като са ви толкова мили?!

Тази война беше започната от САЩ с майдана в Украйна.

Тези мерки единственно ще предизвикат световна война, нищо друго.

Питам се, на тая женица, кой и гледа десица? Урси, и теб историята ще те забрави бързо, бързо

всички и да видите как след месец всички ще харчим рубли, ако сме живи!

Сектата 'Свидетели на Путинското величие' развихри въображението ! Само да те питам - ако ще правиш междубанкова 'транзакция' в Рассия,без SWIFT какво преедпочиташ да мъкнеш - 1 чанта с долари или 10 куфара с рубли?

Боли я Фара Русия за Европа. Те ще си намерят къде да търгуват. Ние в България са му мислим.

'Боли я Фара Русия за Европа' Боли я здраво, ама не фара а постериора! Който, както един от вашите интелектуалци се изрази артистично - ще стане на японско знаме :)))

Питин ясно го каза преди няколко години : “Ако (политиката на Запада е) в бъдещия свят Русия да не съществува, за какво ни е на нас такъв (този) свят ?!?” Само че наглите, самоуверени англо-сакси са свикнали в огъня да хвърлят други народи, а те да дърпат конците отстрани . Да, но до кога ?!?

Путин не е Русия. Просто един нагъл евреин. А на руснака му харесва запада. Все на запад бяга. Все към Европа, все към САЩ и Канада... Т.е. Шаломов е казал пълни глупости. Мисли. Не троли.

силата на ФБ - всеки глупак е с мнение

Така е... Имаш право на мнение. Аз гледам държавни статистики и нямам ФБ.

Според Путин - Земята просто не е дорасла за такъв съвършен човешки вид като руския ватник, зяпащ пропаганда и люскащ битова химия, който се явава просто върха на Еволюцията. Само се надявам че има здравомислещи руснаци дори в обкръжението му и ако недайбоже слънцеликия реши да пресели съвършените си съотечественици в Рая, да се намери поне един смел да го хрясне с всичка сила със стол по тиквата и да му откопчи ядрения бутон. Тогава ще и излезе наяве и страшната истина че в черепа на вожда никога не е имало мозък, а само бръмбари.

'самоуверени англо-сакси са свикнали в огъня да хвърлят други народи' Не, Англосаксите са действително далеч по-умни от вас, само че ватюшка те никого не хвърлиха насила в огъня. Напротив те с всички сили се опитаха да го предотвратят, увещаваха Путя: - Недей, не влизай, ще е ужасно. Путя и наивната му Расия обаче: - Идите нахуй англосакси, вие ще ни кажете, влизаме в огъня да ви покажем к'ви сме мъже (Ета РАССИЯ както би изревал Жириновски Осмоваксинен) И сега?

Сега нацапаха гащите и спечелиха омразата на целият свят...

да не ти спат газта заради това, че сто друзв няма да пътуват до Берлин, но ако не можеш да си я платиш - със сигурност ще ти я спрат !!! Или ще плащаш кеш мамата или в злато !

За някви 30% газ. Ще се намери от друго място. Но каПута няма на кой да я продаде, а не се пие. Щото газопровода към Китай е друг, па и те взимат 50х по-малко от Европа.

не разбра ли? Азерския газ е малко, и не стига до никъде. Остава втченения Американски :)

Ама що някой банки само? Що не всички? Аааа, сетих се, щото трябва да се плаща газа и нефта а те се плащат на Русия. Е това аконе е двуличие - здраве му кажи.

Идеята е да накажеш Шаломов, не европа.

и наказват банки, които от 2 години са в списъка с наказаните. Другите остават на пазара :) САЩ го изиграха Зеленски

Верно ли? А стига бе. Я пак.

дер лайнен май му се живее на студено и тъмно !?

Тя НЯМА ДА ЖИВЕЕ НА СТУДЕНО --- ТИ ЩЕ ЖИВЕЕШ НА СТУДЕНО И ЩЕ СИ ГЛАДЕН. ТОВА КАЗВА ЛЕЛЯ ЛАЙНЕН

Тъпа юантра. Путя ще живее ма топло, ама глафен. А Европа с това глобално затопляне от 15 години няма сняг вГермания повече от 3 дена

..... и през цялата година температурите в Германия са 25+С, и парното им е пусната целогодишно !!!

Не. Но не са -20 когато ти трябват тия 30% руска газ. Спрете се с ръпотията че Русия топли Германия. 30. 30. 30%. Запомнете го бе.

1. Ако не можеш да си купиш нищо с евро и долари, поради нали санкциите, Европа и Америка не ти го продават, тогава за какво са ти е евро и долари? 2. Ако не ти требват евро и долари, за какво ти е да продаваш газ за евро и долари? 3. Ако не влиза руски газ в БГ, оценката на загубите към момента е 3 милиарда лева на месец. Тогава, що за санкции са това срещу Русия, като потърпевшия е друг?

Не вдичко е пари пари пари пари.... Явно е че във времето на СИК и ВИС си бил в дисагите на баща си. Нямаш право да правиш търговия с човека с бухалката бе. Така ли ще го спреш? Оари пари пари, далавера далавера, тънкаж кирия. Само това ви е в главата и аргументите.

Ои милото. Сега пусна ИП сменячката и я мисли за пропаганда :)))) сладурчо наивен.

ако всичко не беше пари, пари, пари и Само пари, Америка нямаше да е това каквото е сегааа .. пък и останалите метрополии на бившите световни колониални империи - Англия, Франция, Италия, Белгия, Испания, Япония, Китай ...

Нищо не разбра популисте от написаното. Ти го обясня простичко като за тебе. Ако в квартала ти има някой с бухалка и ти продава злато което краде от другите и ти го дава по-евтинко - ще го купиш ли бе? Нали следващия който ограби си ти бе. Сложно ли ти е още или по-елементарничко да ти го обясня?

Нали точно това пиша. Ако не можеш да си купиш нещо с пари, за какво ти е да продаваш твои стоки и услуги за пари.

Пак не си разбрал смисъла на първия пост под който тролил и продължаваш да носиш вода...

Стига глупости. Няма наказание срещу Русия. Всички санкции са срещу ЕВРЕИТЕ НА ШАЛОМОВ. САМО ТАКА!!!! Обикновенния руснак не е задегнат и така трябва. Шаломов не е Русия. Браво

Урсула незнамсикояси, като цяло са на заплата в Лукойл и Газпром.

Защо тая противна жена не защитава интересите на хората от ЕС? Вместо това ли чати с директора на Пфайзер за неефективните ваксите? Имаме конликт на интереси.

Скоро ще има скандал заради конфикт на интереси, свързан с тази женица.

В отговор Русия приема разплащания само в ЗЛАТО. Какви ли ще са цените на горивата и металните изделия?

Не само Суифт, спрете им интернета.

Защо еврейския САЩ и в момента бомбондира няколко страни. Защо няма санкции за черните хамеринакци?

Г-жа Ури как не бяхте с тези права да санкционирате ФАЩ по време на бомбандировките на Сърбия,защото нарушиха целостта на държавата

Цялото ръководство на ЕП трябва да си подаде оставката, заради абсолютно неадекватната си поведение.

Защо? Така само увеличават страданията на 2та народа. Русия и Украйна имат обща граница и нама как да няма съгласуване и толерантност в политиката наУкрайна с тази на Русия. Точно както нашите удисват на Брюксел. Украйна няма как да спечели тази война и всякакви , санкции, помощи от уръжия и храна само удължават съпротивата, жертвите и страданието на хората. Трябва да се предадат и да седнат да преговарят възможно най-скоро. Каква файда,че защитават Киев като половината Украйна е под Руски контрол. Колкото повече удължават това, толкова повече ги доближават до тотални безредици и Сирийското положение

Предател...ти добре ли си? Защитаваш се докрай теб те нападат, с ТЕРОРИСТ не се преговаря...

Много си зле и си заблуден тотално!

Брат, разбирам че си на някакви тежки субстанции, но те моля да ограничиш действието им единствено върху себе си.

"И все пак Москва трябва да падне" Марк Аврелйи Скоро ще е....

Същите престъпници, Марк мани, педе Аси и нещастници са гриндерите и тука, набучени от краварите в България , като Зеленски в Украина, същата мръсни престъпна свиня е и тая грозотия с още по- грозните й мръсни и смехотворни костюми без яки, увиснали на изсъхналите й гърди...

Нещо си става много нервен май не изплащат вече копейките щом банките не работят?

Щом няма да има суфт, ще се плаща кеш. Откъде ще минава влака с пари за Газпром? Събирам дружинка да го пречакаме.

Сега я еазслед ат, но не се плаши това малоумно плашило лесно, знае че я издигнаха и я държат там в ЕК едни масови социопат ски убийци , избили милиона деца , и нжектирайки ти с отрови преди ковида даже в Африка и Азия....Господ да ти въздаде , мръсници,за убийствата ти на милиони европейци

Украйна е житницата на Европа. Заради лоша реколта в Украйна миналата година кило хляб вече е 4 лв. А тази година въобще няма да има реколта в Украйна. Хлябът ще стане 20лв. килограм. Май ще има избити министри и политици. Аз вече съм на години. няма да трепя никого. Само ще гледам филмът отблизо.

Но си останал неграмотен. "Само ще гледам филмА отблизо" се пише. Научи къде се ползва пълен член.

Пълен член се ползва …. в англосаксонския ти г.з. След предлог не се ползва Хаххахах

Баси, заглавието въобще няма нищо общо с текста. Заглавито - Русия е изключена, текст - ще бъде предложено… Колко ли още ще си чистят оръжейнието всички - контииии!!! За жалост Украйна са агнето…

Исках да напиша - кинтиии

Канадският магнал ще ни вкара във война. Колко ли му е платено на тоя изрод?

На руснаците им дреме за суифта. Ще пострадат Ганчо и Ганка, които няма как да си платят газа без системата суифт и ще им врътнат кранчето.

руските тролчета, част от хибридната война продължават да тролят в .... дир-а. Смех....

Грешка

АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ . Толкова много загуби ще има .Те са виновни за всико дори и като ни бомбардираха преди години.

Сигурно е много тъпо да си принуден да си на грешната страна. Дано поне парите, които ти дават да това да се заслужават!

докато Изреал не наложи санкций сичко друго е менте ..най - големите банки включително държавния резерв на америка са часни еврейски.....

- нефт - газ - алуминий - Желязо - титан - куп инвестиции загробени в Русия, примерно Боинг, Нисан - Рено, добивните компании .... - Да ги видим как ще летят до Япония и Китай - куп атомни централи се подържат от РосАтом, Козлодуй между другото също и рано или късно ще трябва да платим горивото. Макак! Апропо ще кажете Китай ама сега като се сдръвчат за американските интереси в Китайско море и им обявят санкции и на тях?

А бе к'вото и да пра'й, Западът ще яде мазната опашка!

Браво!

Войната е много лошо нещо. Но се чудя - всички, които толкова пламенно защитават Украйна, в час ли са, че защитават една фашистка държава? Подчертавам - държава, не народ. Защото ако 8 години не гледаха безучастно фашистките шествия, безчинства, убийства на несъгласни с режима, ако не потриваха ръчички, че това дразни Русия, до днешния ад нямаше да се стигне! Затова помислете добре само Путин ли е виновен!

Така е!

Тия в Еврокомисията явно не знаят как работят международните плащания . Да не говорим че има и Сепа, и Таргет , и Таргет 2- само в Европа. Трянва да блокират и кореспондентските сметки, а понеже има всякакви схеми минаващи през три- четири банки, трябва да блокират половината банки в Европа въобще за да усетят нещо руснаците.

Вижте какво дрънкат някои откровено промити путинофири като един Валентин Вазев - този идиот сериозно се е вживял като микрофон на Путин и дори те осъзнава колко е отвратителен. Сори не си и струва да коментирам някои от откровенине му глупости! Какво изобщо прави тази отпепка България и Европейско страна, а не си иде в Москва при останалата путинова паплач!

Сега в кеш ли ще плащат на Путин или в злато ? И с кораб ли ще го доставят ?

За какво да му плащат, нали се готви да врътне кранчето

РУСИЯ ДА ПРИЕМА БИТКОЙНА ЗА ОФИЦИАЛНА ВАЛУТА И ДА СЕ СВЪРШВА ТОЗИ ФИЛМ С БЕЗРАЗБОРНОТО ПЕЧАТАНЕ НА ДОЛАРА, И ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ САНКЦИИ

защо ми даваш минус бе доволен си от инфлацията и печатането на пари и нашето обедняване ли П... ю

На тези които видимо не са съгласни с този коментар, как бихте си изкарали парите от Украйна в момента ако не е Биткойна как а?

СПИРАЙ ГАЗТА НА ПРОДАЖНАТА ЕВРОПА И ДА СЕ СВЪРШВА?

Че тя русия ще умре, бре. Затова ли взимаш рубли. Цървул. По руски - галош.

Първо САЩ и Еврогейския съюз ще фалират. В САШ се печатат долари без покритие. Половината от налелението са безбаротни негри.

Опитват, ама кранчето е ръждясало и не помръдва. Ахахахаха

Е не да е спре щото това носи приходи а и западняците всигнаха много цената- няма да седят на студено .

ФАЩ и в момента бомбандират Сомалия и други държави. Зашо еврогейците не наложат сакции на фашистщия САШ?

Така ли казаха от масква?

че тая система да не е направена от европеиския съюз та той да определя кой ще има право да я ползва

И Украйна и светът не са направени от Путкин и червените крадци и фашисти в Кремъл за да се разпореждат с тях, нали!

Точно от ЕС е направена и централата е в Белгия, троле прост

Давай ядрените ракети и да се свършва !!!

Държавната ТАСС съобщи за пораженията за руската армия и после изтри новината 26.02.2022 Държавната ТАСС съобщи за пораженията за руската армия и после изтри новината Държавната информационна агенция ТАСС публикува информация за поразените от украинските войски руски части, но после внезапно свали новината от сайта си. Според информацията броят на пострадалите, загиналите и пленените руски военнослужещи надхвърля 3500. Клипове в Twitter показват многобройни пленени войски и диверсанти, но от Русия досега не бяха съобщавали за пораженията по собствената си бойна сила. “Към момента въоръжените сили на Руската федерация все още не са постигнали осезаем напредък и срещат неочаквано силна съпротива от въоръжените сили и народа на Украйна. Според наш източник от Министерството на отбраната загубите от страна на руската армия продължават бързо да нарастват. Те се оценяват на: 14 самолета (13 изтребителя и 1 ИЛ-76) 8 хеликоптера 102 танка 536 бронирани машини 15 артилерийски установки 1 ЗРК БУК-1 близо 3500 войници (включително убити, пострадали и пленени)”, посочват в изтритата си статия от ТАСС.

Телеграфное агентство Советского Союза

Хаа, ха ха, изтрита! Лъжеш бе, комунде шорошко!

народ няма да го издържи това.Въпрос на време е да скочи!?

Пращай им Атома - и да се Свършва - те са се СамоЗабравили!

Само путя има атом ще знаеш.

фалш и тесногръдство. Аз знам още точно 9 руски банки, които не са докоснати и се занимват само с политическо влияние и пране на пари в световен мащав още от деветдесетте години. До: Г-жа Тъпа селянка на Фон Лайнян. Ако, бях на твое място щях да се заема ПЪРВО със сръбските банки, но ти си проста и ще си умреш ако не се уметеш от собствената си простотия.

Я пробвай в една от тези банки да изтеглиш долар евро или паунд да видиш ко ще се случи?

А в България да се забранят със закон БСП и Възраждаме. Тази отврат е прпводник на путинофилски интереси и подривна дейност.

споменатите от теб са за разстерел, а не за закриване, защото ти е бедна фантазията какви золуми тепърва ще правят.

Явно не си тукашен.Закърмен си гейските ценности.

Акушерке, убаво е, че явно сами не се усещате, че режете клона най-който седите! без Руски Газ, парите на Руските Туристи в Европа и Парите на Руските Милиардери живеещи в Европа, не ви виждам!! а на България като и свърши ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй и реши да го зареди с чуждо, дето не поснават съветската технология - очаквайте много по-лошо от нямане на ток - очаквайте нов Чернобил...

Пълна тъпотия, пропагандирана от хибридни редници. Трусове са неизбежни при всички длучаи, така обаче ще са по-големи за путя.

То без мада раша света няма да го има