ЕС е блокирал повече от €200 млрд. активи на Руската централна банка от началото на войната

Съюзът е санкционирал почти 1500 лица, ограничил е износа на стотици стоки и технологии и взе на прицел много от ключовите източници на приходи за Москва

Обратно в новината

Коментари - ЕС е блокирал повече от €200 млрд. активи на Руската централна банка от началото на войната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И затова ли еврото продължава да се срива :-))).

ЕС е откраднал а не блокирал.

То и Русия е блокирала парите на сума ти западни компании и частни лица, вероятно сумата е дори по-голяма от 200млрд.

Русия в момента е напълно самодостатъчна страна, която и с три китайски стени да оградиш ще живее и ще се развива. Нещо , което никак не може да се твърди нито за наглосаксонците и краварите нито за европедалите.А най лошото за последните е, че руснаците отказват да са им донори и са много ядосани на всички гладни но лаещи помияри около тях

Защо по евроатлантическите стандарти когато вземеш нещо на някой, без да е твое се води "блокиране", а не кражба ? Например - ЕС "блокирала" 200 млрд. на Руснаци - тоест взела им е парите, не могат да ги ползват и от ЕС сега искат да ги дадат на укрофашистите - ей така, все едно са на ЕС и те имат право да разполагат с тях ! Може ли някой евроатлантик, който не е зает с това да си сменя пола и да шмърка да обясни защо присвояването на чужди активи от ЕС се води "блокиране", а не кражба ?

А междувременно Германия официално е в рецесия...

Братята Грим ли ти го прошушнаха това?

А някой осъдил ли е този "крадец" официално, или просто ти си реши, че е крадец и затова са му взели парите ? И какво е откраднала Русия например - имаш ли данни ? Защото Ес спря да си плаща за доставките на газ - тоест ЕС крадеше газ от Русия ! Защо това така затруднява гладкото, наркозависимо и колебаещо се относно пола ти мозъче ?

Човек ще рече че Русия държи всичките си активи в Европа така както го упоменават. Само дето тези 200 млрд. евро са реално останалите пари на ЕС по сметката за разплащане доставката на руският газ. Което доведе до разплащането в рубли и стабилизирането на руската валута. О и Русия вече си изби загубите от тези пари. Но кой се нуждае от тази информация? Нали!? хахха От друга страна изглежда че все още не знаят какво да ги правят тези пари. Миналата година се спомена желанието да се инвестират тези пари за да може с тях да се възстанови Украйна след войната. Само дето за тази цел са нужни поне още 175 млрд. евро, а щетите продължават да растат.

Крадци, нищо повече.

БГ тролефермата ще умре от глад ако върви така. Копейкин няма да има за втора вила а може да се наложи да връща…

Ами нормално! Повече от 20 млн. от 80 милионното население са на социални помощи. Повечето ако не всички от тези 20 млн. са мигранти което е и причината поради която да не могат да си позволят да ги използват за каквато и да било работа. хахах

Ватниците да циврят за кражби докато орките бомбардират цивилни вече една година.

Голем шахматист се оказа Вовката - ГОЛЕМ!! хахаха

То само с крадене не става, трябва и акъл. Пък сегашните евроатлантици акъл нямат.

ЕС е "блокирал" 5 кубични метра хартия......да блокира на Русия ресурсите :)

Браво на ЕС! Орките да мрат.

Дааа, ПроЗд си като козяшки трол Бухаааахааа

Русия винаги побеждава! Слава на руското оръжие! Слава на Русия!

Пътят към украинските полета е открит. Напред, напред, евроатлантически орли! До смъъъърт! До смъъъърт!!!

...и говори фон дер Лайнен за върховенство на закона. Жалка работа.

UK ни блокира златото, пък уж сме им съюзници и партньори....

И какфо сма финифни ние -наредихте ,, путкрепяйте градинаря"- пудадухме дупе . Наредиха - ,, Сушайте дупкаджийката" ... бес дъ питами - ут Фром Лайнен ядини чеками ... сигъ пак глад ?

If WW3 would break out, all the European politicians (???) would immediately lose all power over their military and all control over all European countries would immediately and permanently switch to the US military high command. All functions, both civilian (industry, etc.) and military. That is what happened in Ukraine as well.

SU-152

Да се чете така,ЕС открадна 200 милиарда.........

трябва да се изгонят всички с руски паспорти и да им се вземе всичко заради руския тероризъм ... и на тези които ги подкрепят също.

Смях в залата! Намерили само 60 млрд. и то електронни кинти, ама блокирали 200 млрд. П.с. Две бомби и ще им приседне всичко заграбено!

Това не е блокиране, а грабеж. ЕС да помисли добре, преди да предостави тези пари на американците и войната им в Украйна, защото може да се наложи да ги връща с лихвите.

Чебурашките занели и Инглийски. Зеленски отиде на срещата на Г-7а бункерният кендза в куфарче…

На тебе пак ли ти натиснаха копчето бе сопол?

Златни Пясъци са пълни с руснаци и функциониращите им фирми цъкат през литовски и турски банки.

Нормални, интелигентни хора проверяват всички различни източници на информация, а и знаят езици. Тъпите подчовеци като теб няма как да го разберат.

Дори сами, ще се молят да им ги освободят, въпрос на време. Насраните пендехоси, винаги клякат пред по-силния...и пак ще скимтят като мастии. Бог да пази силна Русия

Вън руснаците от България

Супер е ,,Русия се изключи от търговията с Европа победа " ... е купуваме нефт от Индия ... не от Русия ... кво да правиш - идиот си . Гейс не купува тръбопроведен газ от Русия ... но няма проблем за Ямалския от щатите ( е със съответната добавка ) ...или от Турция .И странно се получава - ние налагаме санкции .... у нас цените се вдигат ... Впрочем цената на газа ,, поне по медиите" се връща на нива от 2019 ... та кога казващ и цените ще се върнат ... или ,,, демократ по-глоям уй налапва ... но цени не връща "?

Еха Европа експриориира, ама от грешната държава. Дано сме от тия дето ще си отидат веднага от огън, а не от тия дето ще пукнат след няколко месеца, като им капят местата.

Даже и до сливиците ще го поемаш ... за да връщаш - е и с насекоми .

Ше ги връщат с лихва и извинение. Но..едно по едно. Първо Украйна, после брюкселските педали. Мечо меда си не оставя...за разлика от нас дето се дадохме една шепа нещастници от така наречената Северна Македония. Гнус!!!

Ни открадна златото и отказва да го върне, предлагам цялата собственост и активи на техни граждани, сдружения, организации и фирми в България да бъде незабавно национализирано и с парите да си закупим злато за резерва.

Разбра - БОКОВИЗАЦИЯ ... и бай Дън е неговия порок .

Блокираха руски активи, фалирахоа американски и европейски банки. 'баго и света!!!

Колко още с това ЩЕкане бе вата?

От Еврогейския съюз не може да се очаква нищо друго, освен педерастии.

На немски ли трябва да започне някой да ти пише та да ти светне, че отдавна няма само "чебурашки" и "ватници". Има хора които следят факти и са притеснени и такива, които на фактите казват Руска пропаганда. Запада колективно си загуби акъла и наруши не само Минските съглашения а потъпка хиляди конвенции и договорки генерално. Само неграмотниците не зацепват, че такова централизиране на власт в ръцете на САЩ и Брюксел води до тотално пренебрегване на суверенитета на държавите и корпоративен фашизъм.

Чудесна новина! :) Руските нацисти няма никога да си ги видят тези пари!

200 милиарда евро си е издръжката за украйна, ами сега ако Китай блокира средствата и инвестициите на ЕС заради подкрепата му в войните в Сирия и в Ирак и в Либия

"Братушките" империалисти ще охлаждат супата с духане.

И? Какво ще стане? На кого ще си продава стоките, като 65% от износа му е за ЕС и САЩ? Там и без това нещата не отиват на добре и другарят Си се чуди от къде да изкара пари....

ЕС беше най великото нещо и като идея и като социална структура и като образователна и като здравеопазване и като бъдеще, но го разтуриха, а с подкрепата си на войната срещу Русия направо го унищожиха, и да ЕС беше либерален, либерален към малкия човек, което беше най великото постижение и хумано и цивилизационно сега убиват либерализма към малкия човек и ни налагат диктатура, но пък сме либерлани към големите мултинационални компании особено тези от САЩ и към структори които ни ползват за техните цели от рода на НАТО

Откраднатите 60 тона злато след окупацията от 1944 година?А не копейкаджийте да врякат,че канадците ни били изнасяли златната руда.