Ердоган: Путин може да дойде при зареждането на АЕЦ "Аккую". Кремъл: Не, няма да дойде

Атомната централа, собственост на "Росатом", ще произвежда 35 милиарда киловатчаса електроенергия годишно - около 10% от потреблението на Турция

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Путин може да дойде при зареждането на АЕЦ "Аккую". Кремъл: Не, няма да дойде | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стои завита в найлони.

Е, браво на турците. И за себе си ще произвеждат електричество, и ако се наложи и за България ще изнасят.

Турците с нова централа след 4 години строителство, българите с негърски чеп за винаги.

Ха ха ха...ако отиде ще има дикиш Оппа арест в Турция и лууп един куршум и Доган звезда

Жужо да си стои на сигурно в бункеро

На "Россатом" не им пука, че в Турция има силна сеизмична активност. Знаят как да строят и затова не се притесняват.

Примерно този дето го разкарваха из Мариупол, дето не го е страх от хората и не се крие зад 6 метра маса?

да не е луд, веднага ще го арестуват и после кой ще ръководи разпада на РФ :)

... ,а защо Психодесните ,Евроидиотите и Козяшките мекерета - не си изрежат захранването на домовете си,към електропреносната мрежа на улицата?И д да си светят на свещи и да се топлят на вятър и на мъгла?

Ами ако дойде някой нервак дето ще натисне червеното копче щото му трепнала ръката ??

педи това и доста по рано ще арестуват и докарат в чували заспалите на някоя пейка в Хага капути от межд. наказатален цирк. Това е неизбежно. А ти чайка да арестуват Путирн.

А ние продължаваме да гласуваме за ПП и ДБ, че и за ГЕРБ!!!

Я виж кои са били правителствата. Все на БКП - Станишев, Боко, Гугутков, Янев, Близнашки. За съжаление не гласуваме за ПП и ДБ

ми за кой да гласуваме ве кретен :)

Нека уточним, че реално строи "Росатом", това си е чисто руски обект. Което не пречи на Турция да е втората в НАТО, да преговаря за ЕС, да не е "троянски кон" и прочее глупости. Полша ще ограничи вноса на украинско зърно, вкл. мрънкат и срещу бежанците. Всеки си гледа интереса, само ние се ядем на фоби и фили.

Прав си, всеки си гледа интереса! Ама нашите политици го разбират буквално. Те си гледат техния интерес! А забележителното в информацията е за колко години се строи АЕЦ, че нас ни плакнат със съвсем други цифри!

35 милиарда киловатчаса годишно за региона е добра новина. Е, за нас ще е с турска надценка, обаче "демокрацията" и "ценностите" си имат цена (американска цена). Можеше ние да сме регионален енергиен център, но благодарение на Плевнелиев и на едно съзвездие американски гадо..,пардон, политици това не се случи. Нито имаме АЕЦ-мощности в излишък, нито транзитираме газ.

10%…..

Транзитираме газ. Изнасяме около 10 тераватчаса електроенергия и СМЕ регионален енергиен център. Това е факт, но я вно тъпите и прости тикви не го разбирате. Просто Турция ще си намали разходите за газови централи. И точно така АЕЦ в излишък нямаме, а и никак не е добре и много глупаво е да имаме.

Транзитираме наркотици и бежанци. Нанайси газ. Ток - чат пат. И печелят разни търговци. За да е стабилна една държава трябва да има ПРОИЗВОДСТВО.

Турция е Държава, която следва и защитава своя интерес. При нас - раболепен слугинаж към господарите и затриване на страната. За над 30 /тридесет!/ години не е построено нищо. НИ-ЩО!!! Само разруха...

И изнасяме за 35 милиарда евро продукция, или около 20 пъти повече отколкото построеното при соца недомислие. Имаме построени около 1 милион жилища след соца. Посторени са над 700 км магистрали. Не сме построили неработещи мастодонти. За сметка на това имаме работеща икономика.

Хаха! Драсваш две числа и готово. Обаче: какви са били цените преди 34 години? Тогава един апартамент 2 стаи струваше 10-15000 лв. Изнасяме какво? Да не изнасяме компютри? Магистралите - горе-долу наполовина, за качество хич да не говорим. Работеща икономика?!? Шегувош ли се?

Четете ли бе, Евроидиоти,Козяшки тролове, Калинки и прочие Зелени малоумници на хранилка?Ни Южен поток,ни нефтопровод Бургас-Александруполис! Вашта.......сметка!

Четеме бе ватенко изтъркана. Поканил го е човека. Ама оня не иска да ходи. Ти ще кажеш защо.

И ние каним Путлер да дойде на събарянето на МОЧА и оттам право в Хага. Тарикат е Ердоган иска той да остане в историята с ареста на злото джудже

При комунизма изградихме 6 атомни реактора, тецове, вецове, а при демокрацията чакаме да духне вятъра да завърти няколко китайски перки.

С помоща на "лошите" руснаци ги построихме, а какво са ни построили добрите американци - една уродлива демокрация с която само подотчетните им НПО-та се гордеят!

Каквото са искали нашите политици, това са построили. С американците, а и с руснаците от казино през АЕЦ до космически кораб може да се построи, но трябва всеки да си знае интереса. А интереса на политиците ни е крадене, крадене и пак крадене. Проблема си е наш.

Турция не е член в международния наказателен съд и вероятно джуджака от Кремъл ще отиде. Иначе ще му прочетат правата и ... войната свършва за няколко часа.

Мислиш, че няма кандидати за неговото място ли? Притова по-радикални...

За съжаление е така. Ердоган мисли , а нашите кретени слушат и изпълняват. Разликата е много проста – Ердоган мисли за страната си , а нашите послушковци мислят , как да угодят на ЕС и на техните господари. Управляват ни родоотстъпници.

" ... Ще продължим да предприемаме стъпки за постигане на целите, заложени във визията за стогодишнината на Турция, изтъкна президентът, ..." - Турция има план и го изпълнява! България не само няма план за развитие, а дори и някой да се опита да построи нещо, веднага се намират противници, които със всички сили се опитват да стопират проектите! Идват разни чужди сенатори, държавни секретари или евро-бюрократи и се разпореждат все едно са си у тях!

Турция, Унгария строят централи, а ние имаме подписано споразумение за евентуално предпроектно изследване на вероятността за възможно изграждане на евентуални мощности.

Турция строи а България гледа и целува задници..............

Ама пък ... внасяме банани. И банановите републики са пред нас....