Енергийният шок повлича вълна от фалити в Германия

През август ръстът на цените на енергията в Германия на годишна основа беше 139 на сто

Обратно в новината

Коментари - Енергийният шок повлича вълна от фалити в Германия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германия не е незавиима държава. Според мирния договор след войната американски бази ще има до 2099 г. Но че ще се "подпали" ЕС - ТОВА Е СИГУРНО... То и Ванга го е предсказала...

Цените в съседна Сърбия са повече от нормални . Справка на: https://bg.globalpetrolprices.com/Serbia/. Демек борсовата цена на тока е измислена хранилка на ............ и аз не мога да ги изброя.

Да ги компенсира щото бяха много независими от Русия

Като няма Хакле, ще ползват старо издание на Зюддойче Цайтунг. Може и днешното на дойчевеле.

_stankow

Без изобщо да се подигравам, сериозен съм, настроенията са такива, че собственото производство на тоалетна хартия трябва да бъде запазено с цената на сериозни субсидии. Паниките тръгват именно от нейната липса, а вносът не винаги идва навреме. Затова трябва да се помогне на собствените компании.

Айде да си назоваваме нещата с истинските им имена : "руската енергийна война срещу Европа." - НЯМА. Цените на газта започнаха да се изкривяват след като европейските страни прекратиха фиксираните цени по дългосрочните договори за газ. (не само тези към газпром, но и към всички останали контрагенти). След тази промяна, цените започнаха да се променят (основно да растат) спекулативно под влияние единствено на търговците. И това осезателно бе станало 6-12 месеца ПРЕДИ военната операция в Украйна. Ние, като българи, вече го играхме този сценарий - увеличават се цените на суровините (вкл. енергията), което довежда до работа на загуба на частни и държавни компании. Последните фалират и биват разпродадени на европейски (в случая на България) или американски компании (сегашния случай), или продадени за скраб. Съответните европейски/американски компании, ще измучат де що остане от компаниите и ще ги дофалират/унищожат. Индурстрията на ЕС ще се срине, както преди 3 десетилетия сринаха българската. Всичко това ще доведе до ръст на САЩ (или поне ще забави падането им), но ще унищожи ЕС. Защо ЕС по свое желание, се самоунищожава... ами ясно е - владетеля на ЕС така е решил. Не европейците. Само дето САЩ забравят, че европейците не са свикнали да са роби и няма да се примирят с такава неправда - справка WWII и евройско - германския конфликт. Може Хитлер много да го обвиняваме, обаче той се появи именно като противовест на господството на евреите над германците! (както и Путин се появи именно заради политиката на разграбване и унищожение на Русия от Горбачов и Елцин) Та - в краткосрочен план икономиката на ЕС ще бъде унищожена. В дългосрочен план (може би след 1-2 поколения), ще има война ЕС срещу САЩ.

Бахти глупостите... Сигурен съм, че ако ги казваш със сериозно лице, глупаците много ти се връзват.

Да идват да работят тука,да видят как се кара с 350€ месец

Добра новина ,немците ще си бършат гъза вече с Белана !!!!

Смешковци, имат си всичко германците,не ги мислете, тези статии са супер преувеличени,от години пътувам редовно до Германия и засега няма такова нещо,Хакле такова чудо не съм видял за 16 години

И сега как ще произврждат оръжия за усраина? Му ха ха ха :)

Честито на печелившите!

Това са хубавите ни дни и по-зле ще става!

Германия сама се навря в тия ... и сама ще трябва да намери решение. А то е очевидно - съюз с Русия, икономически и политически. Американците и англичаните сами ще и тръгнат от Германия щом усетят вятъра на промяната. Опитът от Афганистан сочи че трябва да ги накараш да бягат бързо :)

Ама надали. Американците имат 7 гарнизона в Европа, като 5 от тях са в Германи. В Германия, американците имат и над 20 ядрени бойни глави. Та въпросът ми е - как, като са ти сложили колан с експолозиви, ще се опълчиш на този, дето държи детонатора? Как германците ще се опълчат на америка, като имат 20-тина ядрени бойни глави на кръста си? Та нали само унищежението им (без дори да се дислокират) би по-унищожило Германия? Не че е невъзможно, но е трудна работа.

Е автора? Щото не руснаците спираха доставките а германците са и си ги спряха

Имат си чисто нов газопровод! Да си го ползват или да се ебат в гъза :)

Приветства зелената сделка и самоубийството на Германия. Все пак заради тях трябваше да търпим еднокнижния 12 години да носи чували с пари и бюлетини, докато Меркел го гали по главата.

Но все пак да признаем, че при Боко си живеехме добре!

Живееха няколко стотин хиляди калинки на държавна хранилка и проекти покрай нея.

На тебе какво ти беше?

Фрау Меркел да пусне АЕЦ-а?

Нищо не може да им помогне, освен газ. Много газ. Ама нъц, нито Америка ще им позволи да купуват, нито Русия ще им продава. Не само Германия, а цялата Европа ще си изпие горчивата чаша до дъно тази зима. А може и цялата следваща година да продължат мъките

И много ток помага. Можеш да синтезираш и газ и бензин и торове просто от въздуха (той има N2,H20,CO2).... само да има МНОГО ток и няма проблем.

Помага много ток, но само ако е от газови тецове. Останалите не могат бързо да сменят мощността си за да компенсират непостоянните вятър и слънце. А германците се самозакопаха с перки и панели. Сега или много газ, или огромен внос на ток в тъмните и тихи периоди. Обаче никой не ще да им изнася толкова енергия, още по-малко евтино... Кофти, ама когато си тъп е за постоянно

Ма няма :(

А зимата още не е дошла .... Съгласен съм че Германия постигна много от всв до днес, ноооо .... едно голямо но има. Постигна го с помощта на евтините ресурси на Русия и благодарение на плана Маршал, с което си дадоха гъ зъ на Америка во веки. Така е подписан, че да не могат нито да си изплатят дълга, нито да им закрият военните бази (това от германец съм го чул)

Никой няма да умре от глад, споко. Както 90те не се мреше от глад и сега няма (е от студ и липса на лекарства пенсионерите ше мрат, това е ясно... ама кой му пука) Проблема, който калинките отказват да рзберат, е че като спрат енергоемките производства ще последва верижна реакция и надолу. И това после трудно се оправя, България не може още да се съвземе от 90те години. Разбягват се квалифицираните кадри, няма кой да предаде опит на младите и положението става неприятно. Накъсо - пътя надолу е бърз, а обратно.... може и да няма сили в човек вече.

Кога децата на русофилите се местят от Германия в русия?

Важното е укрофашистките прасета да се преместят в укрофашисткия свински Рай :)

Нека да е гадно на Русия! Ха ха ха!

Бюджетните приходи на Русия от газ са намелели с близо 60%. А те друго нямат. Сещай се какво става.

Безплатно парно имат!

Газпром отчита чиста печалба от ПЛЮС 50%. (основно заради европейските търгаши, дето увеличиха цената на газа) на база първо полугодие на 2022 спрямо 2021. Новината идваше на фона на изказване на Газпром, че сега ще имат свежи пари за да си финансират изграждането на нови газо/петро пороводи към Южна и Юго-Източна Азия (с парите на европейците ;) )

Бабо, ако беше толкова хубаво в росия, ти първа щеше да си там.

Факт: Германия намалява с един градус температурата на климатиците в офисите. Русофилските медии: Германия умира от студ и глад, немците припадат по улиците от мизерия, Русия организира хуманитарни конвои с пастети.

Който чака Запада да се моли на колене на Русия, ще бъде много неприятно изненадана напролет

Идеален момент руснаците да спрат да се тълпят за западняшки паспорти

Горкия немец - вдига му се сметката за ток със стотина евро на месец ... направо живи да ги ожалиш

Токът да, само се удвоява,но газта става от 100 на месец към 500-1000, според зависи къде живее немецът. И това е септември още, досещате се какво ще стане януари догодина, нали?

Руснаците пак чакат немците да умират от глад и социализма да победи. Няма такава досада!

Жестока криза в Германия! Вместо 15 дни в Тайланд, немците вече ще си позволяват само по 14.

Пак ли чакаме Запада да фалира? 80 години една и съща плоча...

Споко, бе. Като им станат кът парите и Лидъл и Кауфланд започват да им продават боклуци, както у нас, потреблението на гъз-пейпър в Германия ще нарастне в пъти. И любимият им концерн ще бъде реанимиран.

Нема страшно. Дигнете лихвения процент, и съгласно законите на физиката от учебнника за калинки, процента трябва да се превърне в енергия и сичко ше се оправи. Малоумни калинки.

Знаеш ли колко е лихвения процент в росия?

Навремето, кога казваха че руската кола е по-скапана от американска, отговора беше - ама в америка бият негрите. Днес, когато казвам че лихвения процент няма как да докара енергия, отговора е - ама знаеш ли колко е лихвения процент в Русия. Калинкиииииииииииииииии