Енергийният министър: Няма дефицит на електричество и такъв не се очертава

Енергийните цени в Европа растат, защото доставчиците се насочили към азиатските пазари, обясни Андрей Живков

Обратно в новината

Коментари - Енергийният министър: Няма дефицит на електричество и такъв не се очертава | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОПРАВЕТЕ СИ СИСТЕМАТА ЗА ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ! Да не са ви пратили контрольор от президентството?

Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари.

Много лошо че министърът казва има ток няма дефицит,но не казва на каква цена.То и на черен хайвер няма дефицит ама......

дефицит има, ама в празната глава, на Мунчо...

за ток в БГ не гори скъп петрол и съвсем малко газ, а е скъп, заради спекулацииите на старите и новите управляващи ...

А някои нещастници не могат да си платят тока и живеят на фотосинтеза.

къв го барате в Министерството - няма дефицит, има изност, свръх печалба на АЕЦ, идиотнски надбавки за зелена енергия! Тоя ДКВР що не го закриете!

Какъв е този манекен? Истинските енергетици ще го заровят жив някъде..

Напечатаните и раздадени пари отидоха да купят ток на борсата.

Ток и газ ще ви осигурим, но на висока цена. Да вземем някой лев от управлението. Почтено изкарани пари.

азиатците подновиха производството на никому не нужни боклуци на двойни цени , сега ще ни задължават със ;закона; за ковид епидемията да ги изкупуваме

И този се е ококорил.

"Енергийният министър подчерта, че най-потърпевши от резкия скок на цените на тока са малките и средните предприятия." Малките и средни предприятия отдавна калкулираха високата цена на енергията в цената на продукцията. Който скоро е влизал в магазин се е убедил сам. Освен това предприятията имаха и продукция на склад произведена при ниски цени на енергията и сега я продават на високите цени и правят гушки като пеликанчета. Това си е жива спекула. Министърът е непоправим михлюзин.

В Бремен и Келтен от 18 октомври остстават без ток. Компанията разпра ти предупредителни писма поради поскъпване на тока. Ура дрОгари да живей ЕССР във всичките му разновидности.

Ще горя дърва, въглища,гуми и парцали. Слагам на зелената сделка. Ще замърсявам света, защото ми вдигат тока. Нямам друг избор.

Мухльо, има дефицит на пари в домакинствата. Ток, горива и продукти има, ама с цени които са от 6 месеца растящи и непосилни за половината от домакинствата ! Как с 370 лева (може би) пенсионера ще плати 500 лева тока ?

Няма глобално затопляне. Няма проблем с озоновата дупка. Земята е плоска и неподвижна. Има извънземни на Земята. Няма Covid19. Има грип и пневмония.

и Вожда е центъра на вселената

И защо да вярваме на некадърници като вас?

Тоя пичага да му мисли, като цъфнат сметките за тока.

И през 2022 година фарсът с топлото и електроенергията ще се повтори, но този път с Бойко Борисов заедно ще си тръгнат и "забогателите" ни душмани. ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, 1988 година.

Въпроса на годината. Има ли Кирил Петков канадско гражданство? Светът тръпне в очакване!

Енергийният министър: Няма дефицит на електричество и такъв не се очертава - зимата обаче ще има не само дефицит, но и шокови цени !!! Честито на почитателите на "невидимата ръка на пазара " !!!!

Що сега не подскачате бе, ваксъри? Крематориумът и гробищните паркове Ви очакват, за да се изчисти България от дебили.

фашизма не е демокрация , а ти ходи да те кремират , залупено зомби

Не ще спреш с минус, КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА!

"Хм", оди да се ваксаш, бе умнико!

ха ха , ама ти си наистина залупено зомби

Няма дефицит на електричество просто вдигаме цената за да забогатеем по бързо. Всички милиардери забогатяха с 22% по време на covid 19 кризата, ние не можем да си позволим да изоставаме. Народа ще си повярва че нещо зависи от него ако отпуснем хватката око гърлото му.

Борисов и ГЕРБ заложиха Бомба за Хората , за мен те са терористи които поставят експозиви с пирони - да се поразят повече хора . ГЕРБ гласува Закон ТОКА да стане борсова стока като доматите и краставиците .

Братле, явно те е ударил голям пирон.

500 лева борсова цена за Тока ? Явно всички ни закачат пироните .

И естествено в първите изречения си личи оправданието за следващия скок на цените: "Зимата ни изненада..."

Боже, боже.... От къде ги намира такива Радев такива "специалисти". Хубаво е, че идват избори. Най-вече за президент.

С машините на Мадуро (Радев), тези избори няма да са честни.

Е голям смешник, как ще има недостиг !? При тези цени всички се ограничават максилно , както се казва нова дупка на колана за свиване. Но пък олигарсите в енергетиката са доволни, повече износ ,ошфорните сметки се пълнят

Разбира се, че няма да има дефицит като все повече хора няма да могат да си позволят сметките за ток. Всички посочват спекулантите на свободния пазар на електроенергия като причина, а премахването им като най-ефективна мярка. Само политиците оставят с дълбоко заровена глава в пясъка и вадят от 9 кладенеца вода за да ни убеждават, че проблем няма и всичко е наред…

Този само констатира очевидното. Нито дума не е казал какво ще направи правителството, за да помогне на малките фирми да оцелеят. Днес ми дойдоха сметките за тока - близо 4 пъти повече спрямо април! И са намалили срока за плащане на 5 дни! После почват да текат лихви. И няма никаква яснота какво ни чака през следващите студени месеци. При това положение трябва да спра производството и да разпусна хората. Банките, обаче, ще ме погнат за кредитите.

Това вече е нагла лъжа. Може да е вярно само ако през Април не си си бил в къщи, тогава ще е само долна спекулация.

Четеш без да разбираш. Става дума за промишлен, а не за битов ток. Така че дали си бил вкъщи или не няма никакво значение. Да ти пратя да видиш сметките?

Макар дефицит на електричество наистина да няма-около 50% от произведеното електричество в България се изнася навън. Никой от служебното правителство не пожела да обясни защо изведнъж цената на тока скочи драстично. При положение че няма никакви предпоставки това да се случи. А причината е много проста-трябва спешно да се направят едни пари. Щото или лапачката свършва скоро. Или дървата излизат по улиците и спешно трябва да се спасяват извън България.

След близо 30 години управление на ГЕРБ , СДС и ДПС , пак сме в началото на Демокрацията - режим на тока , скъп бензин , няма нови коли - По времето на Соца всики тези грабители щяха да лежат в Белене с отнети Пари и Имоти .

Нунчо, нови коли няма в целият свят. Просто забавяне с доставките заради възстановяване на търсенето. Това е причината и за цените на енергоносителите. Но карай, няма значение. Важното е, че ако комуната дойдат на власт, тогава всичко ще има. На снимка. Иначе герб са виновни и СДС и ДПС. Абе само БСП не е виновно

Ама се задава дефицит на пари в населението на РБ.