17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правописни и граматически грешки, нямате ли редактор, скъпи авторе от dir.bg?

Имаме си наши енергийни технологии, а търсим как да се спасим от “скока на тока” ! 1. Ето първата от тях. Тя е е за производство на генератори за електричество на цена 40 пъти по-ниска от произвежданото от атомните централи – само 5 стотинки за квтч. и без каквото и да било външно захранване като газ, въглища, уран и т.п. България може да продава най-евтиното електричество в Европа, както и да дава на лийзинг тези генератори , а не само да постигне 100% енергийна независимост! Защо обаче тази българска технология, вече реализирана в няколко други страни /САЩ, Канада, Китай/ не се прилага в България ?! Виж повече тук: http://www.chukanovenergy.com/bulgarian и тук: http://energyrevolution.space/index.php/bg/ 2. Има и втора /пак българска/: производство на течен водород на цената на обикновена вода при международна цена над 2,5 дол. за 1 литър и пазар за над 150 млн. тона годишно! Експерти, които я познават, са убедени, че това е студен ядрен синтез – енергията на Слънцето https://www.youtube.com/watch?v=2mpskk0ZZtY И затова питаме защо у нас вода газим, но жадни ходим?!

Е, петролните шейхове и Газпром за мотиките ли да се хващат?

Пълни зелени глупости

за се осъществи един стоеж на ветро електро централа, както и при строежа на фотосоларна централа - почвата трябва да бъде отровена до степен, че никакви растения да не поникнат? И това отравяне на почвата трябва да се прави периодично и профилактично! А после - какво правим с отпадъка, след като изтече съответния им срок на дейност?

Нищо общо няма между нас. В Полша цената на тока е три пъти по ефтина от нашата.

България и Полша нямат ама нищо общо в енергиен план...исвен нечии ме деления В България, че понеже поляците ще затворят по-късно ТЕЦовете и добива на въглища и в България трябва да е така. Ама малката разлика е че в Полша ще е печелившо още 10ина години, докато в България вече не е, еле пък след 10г и ако работеха ТЕЦовете на пазарен принцип, а не бяха налива ни пари от нашите данъци в нечии джобове - вече да бяха затворили!

Тия наглеци от дир съвсем изнагляха Кой и колко им плаща за това предателство?

:)))) Да, да-а-а-а-а-а... Светлото бъдеще - някога, за някого... Това го слушам още от времето на соц-а. Сега е същото - гола пропаганда, изтупване на брашнения чувал и ново затягане на коланите. И пак - в името на светлото бъдеще... А после - идва един жълтур на борсата и дава едни 15% повече и втечнения газ тръгва към Китай. А ние дори не духаме супата - нямаме вече сили от студ и глад. Нашата политика е като полската... Хванал полякът Златната рибка. Тя го помолила да я пусне, като обещала да му изпълни три желания. Той се съгласил. - Кажи си първото желание, поляко! - Да дойдат в Полша всички китайци! О.К. Дошли китайците - 1.5 милиарда, опоскали де каквото имало за ядене и си отишли. - Кажи си второто желание, поляко! - Пак да дойдат в Полша китайците! Поучудила се рибката, но махнала с опашка и ето - пак дошли китайците, а когато си заминали останали само голи стени и покриви в Полша - всичко извлекли и изяли. - Кажи си третото, последно желание, поляко! - Китайците пак да дойдат в Полша! Долши за трети път, а когато си отишли, от Полша останала гола, разорана земя. Нищо - нито дърво, нито храст, нито трева, нито постройка някаква... - Поляко, кажи ми защо извика три пъти китайците - та ти разори Родината си? - Да, при нас дойдоха три пъти, ама през руснаците минаха шест пъти! Хак да им е!

Енергийната политика на Полша и България , са против Българския и Полския народ !

_stankow

И защо например Германия не си затвори въглищните мини, да покаже как става ? Защо България трябва да ги затвори, и то веднага ? Германия произвежда 5 пъти повече въглища от България ! Да дадат пример, нали са най-умни и най-богати !? Добив на въглища, годишно, в милиона тона Китай 3411 Индия 692 САЩ 660 Австралия 492 Европейски съюз 484 Индонезия 434 Русия 385 ЮАР 251 Германия 176 Полша 131 Казахстан 102 Колумбия 90 Турция 71 .... България 31 Светът 7460

Не съм срещал информация за баланса на един ветроенергиен парк за десет-годишен период, например: разходи за създаване, поддържане, експлоатация и други и съответно недотирани приходи. Също - за принос за енергийната система, надеждност и т.н.

_stankow

6 пъти е по-скъпа енергията от вятъра, в сравнение с АЕЦ. Нацвъкаха перките и затова сега цената хвърчи. Току-що получих съобшение от ЧЕЗ. Цената на тока се вдига от 24 на 33 ст. за KWh. Ние плащаме, за да печелят те - западняците.

Дано поне поляците знаят какво правят. За наште е ясно...