Коментари - Енергийните общности настъпват, а поевтиняването на технологиите дава все по-голяма увереност за домакинствата | Бизнес.dir.bg
назад

Енергийните общности настъпват, а поевтиняването на технологиите дава все по-голяма увереност за домакинствата

Нужно е изчистване на законодателството у нас, за да започнат все по-масово да виждаме местни кооперативи с енергийни цели

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - Енергийните общности настъпват, а поевтиняването на технологиите дава все по-голяма увереност за домакинствата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън! Да им "изчистят" всички минали, настоящи и бъдещи "субсидийки" на тия робовладелци и да ги пуснат тогава да ни "пасат" с голата им вода...

Технологиите поевтиняват - тока не!

"поевтиняване на технологиите"... След приемането на т.н. зелен преход , китайците вдигнаха с 300% цената на соларните панели и обслужващата ги инфраструктура, а заради зеления данък на идиотите от ЕС батериите скочиха двойно. И от достъпна, цената стана бутикова.

Същото като бензината и нафтата. Суровини които струват по левче стават по 3 лв.

Енергийните общности не само, че не настъпват ами изобщо ги няма. Освен това заради стремежа на инвеститорите за големи печалби, пазара се пренасити от фотоволтаици и предстоят фалити на зелени инвеститори и отлив на инвестиции като цяло в зелена енергия. Зарибявката беше голяма, но това неможе да продължава до безкрайност.

По миналия режим така ни къпаха с такива глупости и не постигнахме Марс.... Може ли истински анализ след колко месеца че починат батериите?

В САЩ в южните щати новите къщи са са задължително със соларни панели. В момента навлиза нова технология: "керемидите" на покрива са соларни елементи. Вятърните и големите соларни станции са непосилни инвестиции за "кооперация".

какви ти нови технологии бе душа!!! Керемидата я има отдавна, просто сега цената е по-поносима! Койт е прочел текста му става ясно че без държавна помощ никой няма да си мръдне пръстчето! Особенно на места където слънчевата енергия е в пъти по малка от колкото тук в БГ-то! А в БГ-то точно идеята заден двор спасява положението и инвестицията която правят хората. Инвестицията се изплаща между 6-8 година!

Ти мислиш ли, че оборудването и батериите по- специално, ще изкарат 8 години? Че след това да си на далавера и то за колко време???