Енергийна бедност в сянката на политическо дебелоочие

Анализ на експерта по енергийна политика Славчо Нейков специално за Dir.bg и 3e-news

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекалено мек коментар. Пълно безхаберие и отчайваща липса на капацитет в МС, МЕ, МРРБ, КЕВР, АУЕР и т.н. да се справят. По скоро от форума се видя че пак въпроса е как да усвоят едни пари. Това е положението не виждам изход .

Кой го интересува. Нали вкараха Бахаров в затвора. Всичко е точно.

Ако политиците бяха отдадени на интересите на българското общество, ако не бяха предани на чужди господари, ако не бяха лакоми за кариери и пари... 1. Нямаше да закриваме блокове на АЕЦ на НИКАКВИ УСЛОВИЯ, 2. Щяхме да имаме Южен поток и да печелим от него, освен да се къпем в газ, 3. Щяхме отдавна да сме построили АЕЦ Белене и да продаваме с огромни печалби и приходи в бюджета, 4. Щяхме да имаме петролопровод Бургас-Александруполис от който да печелим и да имаме петрол до края на вековете. Нооо... искаме западни ценности и си ги получаваме на 100%. Точно каквото повикало това се обадило. Не виждам причини за недоволство. За каквито сме гласували, такива сме избрали. Унгарците са искали Орбан на власт и са си го избрали.

Пропуснах да кажа че ако бяха истински българи, политиците ни трябваше да покажат среден пръст на "Зелената сделка" като я обявят за престъпна измама. Щяха да покажат и среден пръст на въглеродните квоти и закривания на обекти в енергетиката.

Целият парламент и президентството трябва да бъдат набодени на колове пред входа на козяк 16

Сега икономиката на България е субсидирана от държавата с компенсациите за тока.

Тва некъв виц ли е!?!

Има шепа престъпни измамници, окрали на Сичко без пари под маската на "приватизация", сега се водят частници и капиталисти - точно те са на издръжката със постоянни се бсудии от държавата, т е. от данъците на тия, които в статията наричат "енергийно бедни"...

Бедността на БъГъ идва основно от ниската раждаемост и като следвтвие на това все по-малкото хора които да генерират БеВепе освен и субективният фактор като по малко лекари и тн което влошава качеството на услугите при нас

Редно е и пенсионерите малко да затегнат коланите, за да фалираме Русия. Това е най-важното, а не дребни битови затруднения.

Вода гази, Жаден ходи! това е Ситуацията с България, която ако Политиците й не бяха Предатели и 2ри Модерен АЕЦ щеше да има!! добре, че поне Старият от Лошият СССР още работи, че иначе закриваме държавата...

Абе Вие луди ли сте или сте много луди? Каква енергийна бедност? Енергия има, пари няма! Това си е чиста бедност.

Енергийна бедност. По миналия режим имахме бананова бедност... До къде ни докара тоя режим да нема пари за леп.....

Пропагандаторче. Освен всичко друго, архивите на бкп са публични и всеки може да провери какво е било истинското състояние на твоята любима народна република България. Думите субсидирана икономика знаеш ли какво означават? Думите планирана загуба знаеш ли какво означават? Или може би , сега ще отричаш собственоръчно написаните от твоите любими комунисти документи??????????

А сега ел.енергията за населението каква е!

Членът на комунистическата партия радев. Щото март месец 2021 година цените на електроенергията бяха едни. Пък сега са съвсем други. А пък от март миналата година все неговите хора управляват.

Ами за да се реши проблемът трябва да се постъпи както са правели римляните в легионите! Строявст се политиците на площада и се реже главата на всеки десети! Това сплотява колектива, изостря акъла намалява идиотите и подайгъзниците.

Щот сега не дни са приватизирали управлението и са се самоназначили чрез фалшификации на изборите за собственици на българите и цялата държава ...

Какво значи "енергийна бедност"? Че нямаш пари за отопление? На мен си ми звучи като най-обикновена стандартна бедност.

Нали са прости овце....

Кой не скача е червен...

Хахаха кретен отвори снимките в нета от поредицата The lost Bulgaria и виж колко здрави и добре облечени са българите преди 89-та бе шибаняко - през 60-70-80 те години България беше най- красивата и социална държава на света....да те еба и у шибания мозък тъп, поне международните класации на държавите по стандарт на живот отвори за периода преди 89-ра преди да лъжеш, изрУд фашистки .....фак ю фалист

Твърдя че умирахме от глад по времето на виденов. Той да не би да не беше комунист? Твоите комунисти в собствените им архиви твърдят, че българия е фалирала два пъти и 89-та е вървяла към трети фалит не уважаемо платено тролче. Твърдя, че съм седял на опашки за абсолютно всякакви хранителни продукти не уважаемо платено тролче. Твърдя, че съм седял на режим на тока не уважаемо платено тролче.

Шибаняко, само ти ли още не си го разбрал - спретнаха му Маданска цветна революция на виденов

Кой му я спретна бе леке? Всичките управляващи и целият държавен апарат си беше все същите дърти комунисти лекенце.

от наглоста на политиците, не само в България, но и в ЕС, това "енергийно беден" го измислиха брюкселци. Бедния си е беден, незвисимо как ще го нарекат политиците: енергийно беден, хранително беден, бездомен беден ... . Важното е обществото ни да направи един единствен критерий за бедност и това да е какъв е месечния доход на човек от домакинство. Всичко друго е глупост. Но може да имка разлика в този критерий за бедност през лятото и през зимата. Например лятото (от май до септември)може да е 400 лева месечен доходен критерий за бедност а зимата(от октомври до април) да е 550 лева на човек месечния критерий за бедност. Всякакви прилагателни пред думичката беден са лицемерие.

550 лв- 250 евро на месец през зимата е фашизъм и Освиенцим, а не енергийно беден

На тъпака-българия изнася над 40% от произведения ток. Тъй като имаме свръх производство на ток. Пък за цената му-няма да питаш европа, а ще питаш радев. Защото тока скочи по време на първото му служебно правителство.

Енергийно бедна ли е умнокрасивата нпо педерастия от ПППП и ДБ,за разлика от българският народ?

Потресаващо е, че след 33 години "демокрация" , 50% от българите са енергийно бедни!

Ти чакай само да си погл днел сметките за януари ...

След като се комунистите управляват.

Да те еба и у повредения мозък шибан

Спри да водиш платена пропаганда. Именно твоите комунисти ограбиха до шушка българия веднага след 89-та година. Именно на твоите комунисти костов продаде предприятията и след това твоите комунисти ги нарязаха за скрап.

Това е само половината население на БГ, но на кого ли му пука. Да го духат бедните...

Един тъп, но упорит трол, непрекъснато дращи еднотипни коментари и обвинява европа. Европа ли свали бай тошо 89-та година или твоите любими комунисти? Европа ли докара хиперинфлацията и виденовата зима или твоя комунист виденов? Европа ли постави на власт остров за да продаде именно на твоите комунисти всичките заводи и предприятия в българия, за да могат твоите комунисти след това да ги нарежат за скрап и да си изперат откраднатите от държавата пари. Европа ли накара радев да вдигна юмручето и да поведе скачащите по паветата? Европа ли гласува за вашата любима подмяна? Ами това е моето момче-не ти е виновна европа за типично нашенската простотия, да се хвърляме на врата на всеки ново появил се месия. Нали искаше промяна-ами получи си промяната. Дано се задавиш с нея.

А кой ни затвори реакторите,бе педал ? Ако не беше лошия бай Тошо да построи Аеца и язовирите ,сега да се ръгате с вибраторите отзад на жълтите павета за еко енергия с гей динамо! Кво построихте за 30 години демокрация,освен молове и евро бардаци?

Тия дето вашият станишев обеща да ги затвориме, без някой да му ги е поискал? Или факта, че дори в момента изнасяме 40% от произведение ток няма никакво значение според платената ти пропаганда? Хайде платено тролче-не бяхте ли вие дето скачахте по площадите и викахте искаме промяна?????????? От европа ли дойдоха да гласуват за да поставите на власт вашата промяна? Европа ли дойде да гласува за размахания юмрук на вашия любимец радев?

Да те пратя да стоиш с кирка и лопата и за без пари язовири не докладено мечтаещо за комунизма хлапе? Или да стоиш на режим на тока, за да се опитат да избягат твоите любими комунисти от поредния фалит на държавата? Защо имаше огромни опашки и празни магазини по времето на твоя прекрасен комунизъм нещастно хлапе? И защо държавата фалира два пъти по време на прекрасния ти комунизъм нещастно хлапе?

Руски дрон мина пулувинта ОТАН и чак кат взриви отански Загреб тогаз гуу видяа Петриътити. Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

Toзи вдясно как се е вторачил в чуждите пари.

капитализмът не е измислен на всички хора да им е добре, капитализмът е измислен на малка част от хората да им е добре,

Защото тогава по времето на комунизма само на комунистите им беше добре?

не си живял тогава и нищо не знаеш, а повтаряш заучени клишета

По комунизма ми се караха, че съм изял месото. Сега си ям всичкото месо, което ми се иска.

Затова задавам въпрос на платен пропагандатор като тебе. А ти живял ли си? Висял ли си на опашки за хляб? Стоял ли си на режим на тока?

А сега яж 40 годишните военни замразени резерви на Ирландия, тъпако с хормоните в него....след като Тиквата изби и малкото животни , останали на хората по дворовете

Десетки хиляди животни защо нямаше месо в магазините? Абе нещастно пропагандаторче-наистина ли вие хлапетата от младежкото бсп си мислите че не помним как се живее при вашия комунизъм? Я кажи как никога не е имало и режим на тока.

Щото си тъпак!

Всеки работещ с дете или възрастен родител в дома си е не само енергийно беден ,но изпитва проблеми със закупуването на храна, дрехи обувки и лекарства, а ако се случи наистина някой да се разболее сериозно това домакинство ФАЛИРА! Изключение са високоплатени държавни чиновници и хора имащи голям успешен бизнес, но те дали са и 10%? Тук някой пише, че не искал да бъде ...нам кво си на Русия, ама пропуска факта, че Европа не само че ни иска, но ни изобразява като ТОАЛЕТНА. По точно дори не цивилизована тоалетна, а КЕНЕФ. Ми на мен ми омръзна да бъда гледан от високо и все да съм на ръба на оцеляването. Да не мога да си позволя почивка, а отоплението и качествената храна да е лукс само за избрани. Като не ни иска Европа и аз не я искам.

Искаше промяна-получи промяна. Ние тоя филм го гледахме по времето на виденов-време е и вие да го видите.

Имаме АЕЦ, тецове, гори, води, въглица и нашите продажни политици ни докараха до енергийна бедност. Мамицата ви мръсна!

Те работят за ес. Придават на тях, а съответно и на нас по 1000000000 % по - скъпо. Европейство. Какво да се прави?

Инфлация се бори с ограничаване на публичните разходи. Това, за което пишат в статията, е гасене на пожар с бензин. Като продължават да хвърлят пари за какво ли не, не само няма да спре инфлацията, ами ще се увеличи и то драстично! Стига с това евтино сиромахомилство.

Искам да кажа, че НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ЛЕЖА В ОКОПИТЕ в ДОНБАС, разни пенсии, които сънуват за Социализъм да имат "евтин газ". Всъщност и в Русия пенсиите нямат евтин газ, повечето нямат газ - цепят стари дъски и се топлят, който, с каквото може. Пенсиите са бедни, защото построиха един Социализъм-недоносче, както каза Тодор Живков и след това с присъщата си некадърност унищожиха и Демокрацията. Каквото си предизвикахте, това си получихте!

Наистина ли така мислиш? пази боже, какво дойде

Това са думи на Тодор Живков, а не нещо, което си "мисля": Социализъм-недоносче. Защо финландските пенсионери не се оплакват от "енергийна бедност".

А вие, младежо, какво построихте? Кажете поне едно нещо, защото може с часове да се изброява това, което е направено през соца.

С часове може да се изброява, какво е построено и преди Соца. Преди Соца също е имало живот и след Соца също има живот.

Сигурно си младеж на 50 години, неуспял в живота и все социализмът ти пречи...

Социализмът свърши. Сега демокрацията пречи. Да питаме, вас успелите в живота, защо ви пречи демокрацията, нали сте успели?

Кой ти е казал, че сме искали демокрация?

За аец козлодуй. За интересувай се моето момче от една съветско американска програма наречена-атом за мирни цели. Инициирана от американците. Има я в интернет, който използваш за да си изкарваш прехраната с платени коментари. В резюме-американците плащат, руснаците строят.

За да вземем 4 милиарда евро от плана за възстановяване трябва да затворим тецовете

За да изгубиш целия си БВП, който е за десетки, стотици милиарди си хахаха дебили - почетни членове на ЕС ЕС съюза на урсуло-олигофтените...хахахахахахахахахаха.

Средната заплата в Бангладеш е 34,600 BGN годишно. Най -типичната печалба е 13,731 BGN . Всички данни се основават на 509 проучвания на заплатите. Заплатите са различни при мъжете и жените. Мъжете получават средна заплата от 36,879 BGN . Жените получават заплата от 28,052 BGN . Най -платените кариери са Хотели и туризъм със среден доход 103,184 BGN и Изкуство, култура, представление с доход 97,495 BGN . Въз основа на образованието най -високите заплати получават хората с Докторска степен със заплата от 55,319 BGN . Цените в Бангладеш са наполовина от българските.

ХА ХА ХА ХА тази статистика от Правда.РУ ли я извади!

Твоите глупости май ги преписваш от на Майкаси.пу...

България 12 340 щ.д. Бангладеш 2520 USD България • На човек 27 890 щ.д Бангладеш • На човек 6633 USD

Бангладеш пуска догодина АЕЦ , България ще закрива АЕЦ Козлодуй защото ще подменят ядреното гориво

Бизнеса е момента е на регулирани цени защото има компенсации за тока. Защо народа да плаща 2 лева за киловат с ддс, пренос и достъп.

С елементарни лъжи ли ще водиш пропагандата? Именно битовия ток е на регулирани цени-много под цените плащани от бизнеса.

То трябва малко да се помисли и тогава ще се сетите, че тока за бизнеса се калкулира в крайния продукт и се плаща от хората.

Плаща се от бизнеса бе леке.

И какво беше народното на комунистите бе нещастна мършо? Избитите десетки хиляди невинни и стотиците хиляди политически затворници в концлагери и затвори ли им беше народното бе леке? И понеже си тъпо хлапе и нещастен поръчков даскач-нацистите са националсоциалисти. Комунистите са социалисти. Разлика между двете идеологии няма тъпо хлапенце. И ако ти, наследник на партийни величия знаеш за времето на комунизма от мама и тати, то за нас обикновените хора вашият комунизъм беше коренно различен. Колкото до аец белене тъпо хлапе-площадката на аец белене е геологически нестабилна. Знаеш ли какво означава това нещо тъпо хлапе? Хайде порови се в google и разбери. Защото твоите другари фалшифицираха първия доклад, защото площадката е избрана изцяло политически-за да заличи спомена за концлагера Белене..

Ти от кой фашистки гъз си излязал!

Инфлацията е поне 50%.... Нямате ли срам?

Инфлация се бори с ограничаване на публичните разходи. Това за което пишат в статията е гасене на пожар с бензин. Като продължават да хвърлят пари за какво ли не, не само няма да спре инфлацията, ами ще се увеличи и то драстично! Стига евтино сиромахомилство.

Ами да изметем боклуците в НС , в държавните институции и в правосъдието. Избирам да ни управлява член на организирана престъпна група СИК и после се чудим защо сме бедни.

Не бяхме бедни.

Секнаха ви потоците с чувалите, гепи групов и шибани ...

Не уважаемо платено тролче. Нито цените на тока бяха такива нито цените на храните нито имаше недостиг на дърва. И навсякъде се работеше.

Както направиха 44 та българите и получиха просперитет за 45 г години, след което ги измамиха, както се измамват туземци с лъскави боклуци....

Поставянето на комунистите предатели на власт от окупационната съветска армия било народно дело?

дрОгарЕ, ПутКин защо ви врътна кранчето! Сега ще студувате дрОгаре! Нали сте русАфИли! Ще страдате за благото на Шеломов! ХИ ХИ ХИ

ПИПО

Е не е истина колко си тъп.

Щом не ти харесва истината, хайде да обориш твърденията ми с факти. Ето аз твърдя, че по времето на борисов цените на тока не бяха такива. Хайде покажи ми къде да видя, че цените на тока по времето на борисов са били по-високи отколкото са сега? Аз твърдя, че по времето на борисов нито цената на дървата беше толкова висока нито имаше недостиг на дърва. Хайде кажи ми къде да погледна, че по времето на борисов цената на дървата е била по-висока отколкото е сега и е имало такъв недостиг на дърва? И не ми се оправдавай с войната-цените започнаха да скачат още от първото служебно правителство на радев, когато война нямаше. А пък дървата ако не знаеш глупаво тролче, си секът всяка година. И освен това-и токът, и дървата са си изцяло български и цената не им зависи от война или санкции.

От тая тиква нищо НЕ зависи бе, тъпако гробарски

Да можеш да обориш твърденията ми с факти нещастно тролче.

Цитирам ти самата а Тиква дебела ..."квото кажат началниците от Брюксел и Вашингтон"....кви факти искаш още бе, нещастико

Цени доходи и недостиг. С платена и ти си коментари ще изкараш ли поне за едно кафе днеска?

Ще спрат ли цените на тока да скачат всеки месец!?

Опасно е да се вкарват категории за специализирана бедност, защото това е път към целевите ваучери, за сметка на общото повишаване на стандарта. С други думи, ще ви казват какви бедни сте и ще ви компенсират за тази бедност, но никога няма да ви се вдигне общото благосъстояние.

Нищо няма да плащат на бедните, а ще им ограничават ползването на тока и то ако нямаше постоянни увеличения на цените на енергоизточниците ....със скоковете на цените обаче накрая ще им отпускат 300 лв, с които и един ден няма да могат да се отоплят, нито за хладилника, нито за готвене ще им стигат ...

Да, но не точно. Не просто ще го ограничат. Ще го контролират. Контрола е основната идея, не ограничението. Контрола се осъществява чрез ограничения, но не само - осъществява се и чрез насърчаването на потреблението напр. в определени часове, за да се изравнява натоварването. Това важи от електрическата мрежа, през консумацията на петрол, та чак до ресторанти и фризьорски салони..

Това е което ограничава и контролира потреблението...и ква е ползата на една държава от непотребяващи контролирани мизерници и бедняци бе, тъпако!?!? В Освиенцим ли превръщат България!??

ниски заплати означава ограничение и ниско потребление. ваучерни помощи не означава ниско потребление. Означава ПРАВИЛНО потребление. Има разлика между ограничено потребление и контролирано потребление.

ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ ! ВЗЕМЕТЕ ОТ БОГАТИТЕ И РАЗДАЙТЕ НА БЕДНИТЕ ! ОТ НАРОДА - ЗА НАРОДА ! ИБАХ ВА !

Да не бройт и размахват кайметата, че оня отзад само дебне да ги проследи и изнасили за десерт като ги пребие и им ги вземе!

Само глупак затваря Тецове,АЕЦ Козлодуй и не строи АЕЦ Белене, дори не е осигурил евтин газ.

Ама аец Белене никога няма да бъде построен глупаво тролче. И 50 руски и 100 американски атомни централи да построим-белене винаги ще си комунистическия концлагер Белене.

Комунистите - което значи целия български народ ( от "комуна" - народ идва бе , щибаняко/ построиха всичко, което ползваш и до ден днешен в държавата, не пвдерас ....щото вие капиталистически нещастници освен да крадете с кьопавите си пръсти две тухли от фна връз друга за никого й освен за себе си не сте сложили ...нещастни, некадърни, безполезни, вредни и опасни сте фашисти шибани

Ама комунистите никога не сте имали нещо общо с народа. И колкото и платена пропаганда да водиш и колкото и плюсчета да си слагаш полза нулева.

Как мислите? Дали политиците осъзнават, че 2 829 000 са около 40% от населението на страната?

Според вашата промяна това са дребни и незначителни неща.

Прибави и децата им

На тъпото тролче. По времето на борисов моето момче нито цените на тока бяха такива, нито цените на дървата бяха такива нито имаше недостиг на дърва. Опитай пак.

По времето на Борисов нямаше "война" и имаше ясно правителство. Сега сме в политическа, икономическа, демографска, бежанска и енергийна криза

Колкото и платени коментари да напишете колкото и минусчета и плюсчета да си слагате това са фактите. Я кажи не уважаеми какво общо има войната с дървата в България? И как така цените скочиха миналата година , когато нямаше война? Колкото и да се мъчите-хората го помнят и никаква платена пропаганда няма да промени това.

И борисов да беше стоял досега да не мислиш, че щяха тия от Давос да му позволят да намалява, а не да увеличава цените и да не ти спре руския газ, петрол и ядрено гориво....същият еврокраварски хитлерист и фашист,ако не и по- голям от всички е тиквата банкянска с чекмеджетата, чувалите , гепигрупите и барцелоните

По използваните изразни средства и начина на изразяване, кой какъв е. Опитай пак.

Който ви набива с двеста в гъзовете курове, вместо мозък, прости кърджалийски путки шибани...

Двете Наборки си четат парите които са получили , а Циганина до тях гледа как да ги открадне ! Ето такъв е живота на Българите , болни , гладни и крадени от циганите ! Долу ДПС !

Това е територия с изроди кат' тебе....

ПутКин спира газа за България и като резИлтат електората му от червени бабички и бедни безработни ИЗрожденци пукясва от студ из панела! НА КОЙ му ДРЕМЕ! Другата седмица заминавам за Коста Калма! :)

Вместо да наливаме пари в бездънната яма "хора с ниски доходи" е нужно същите да бъдат обучени и да започнат да извършват стойностна работа, за която се плаща "достойно". Стига с тези приоми, че държавата е длъжна. Аз бъдейки част от държавата не се чувствам длъжен да плащам на нищоправещи и нищоставащи. Очевадно текущите пенсионери са тотал-щета и няма как да променят състоянието си, но е време пенсията да стане лична партида и на всеки според внесеното. Не може цял живот да си в сивия сектор и после да ревеш, че държавата не се грижи за теб. ми не става! Някой трябва ли да ти плаща само защото си се родил? НЕ! Само и единствено болните хора трябва да имат подкрепа от държавата! НИКОЙ друг!

Имаше един лайнар дето искаше да изтребе старите хора, защото само ядели и нищо не правели. Цивилизоваността на едно общество си личи по отношението му към слабите и уязвимите - възрастни, инвалиди, майки с деца. Само ти си голямата работа, другите да мрЪт, а, нещастнико балкански !

Осъзнаваш ли колко си прост или си изпаднал в Дънинг-Крюгер? Не се пъни, въпросът е реторичен. Някъде да видя да се избиват хора? Ти си прост, то е ясно. И е явно защо и за нищо не ставаш! Ако помислиш(знам, че те надценявам) ще разбереш, че в написаното има резон....отивай да бъркаш бетон... че иначе няма да имаш пари за пърцуца довечера! Поредния човешки отпадък!

нямаше да има какво да се краде, 33 години вече. хе-хе

Русия спря окончателно газа за Европа Руският транзит на газ за Европа през Украйна днес напълно спря. В късния следобяд днес "Газпром" даде заповед за спиране на всички доставки на газ за Европа през Украйна. Решението по-рано беше одобрено от премиера Владимир Путин. ======= Квичите ли, руски помияри! КВИЧИТЕ ли! Раздават ли ви копейки!

Не знам кой квичи,ама тука вият на умрЕло разни говедарски и еврогейски мърши като пацо и киртака старшинка.... Днес те са смяна :)))

А бе пенсионерите да мрът бе,важното е ,че подарихме оръжие за Украйна,което е топ 3 за исканите от тях оръжия.

копейка пак ли си бе.

Че пенсионерите ядат и се отопляват с оръжие. Но пък какво да очакваш от един платен руски трол.

Оръжието за Украйна , няма нищо общо , не МАНИПУЛИРАЙ . ПЕНСИОНЕРА /НЕ ВСИЧКИ ИМА ПЕНСИИ 3 400 ЛВ/ Е БЕДЕН, ЩОТО 12 ГОДИНИ НЕ МУ АКТУАЛИЗИРАХА ПЕНСИЯТА .

Лошият Путин е виновен за енергийната ни бедност налЕ ======== КОЙ врътна кранчето на България! путин! МИ Значи Путин е виновен!

Марш в строя и кръгом напред бе киртак! И как Путин ти спря кранчето,като еврогейските чиновници ти забраняват внос на газ и петрол? Нещо за санкциите да кажеш?

Засегна ли се, трол смачкан? Марш в Пасоля да се оплачеш на бухала митрафанова

Тук не ни трябват русофилистици!

Кой те пита бе джендъраст?

Не ти разбраха иронията.