Енергиен експерт: За 2 месеца токът поскъпна с 50% - ситуацията е бедствена

Става дума за манипулация на пазара за електроенергия, обясни Васил Велев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продадохте производствените мощности... Тецовете..... ,продадохте и електро-преносните дружества ЕРП -та , затворихте си и 5 реактора от Козлодуй тоест продадоха ви и гащите и колана за гащите и сега ви се вижда насраният гъз !! "Продавачите" на тези структори си гушнаха "Мазни комисионни" а на вас един гол х ..!! Кво ревете сега ??? "Кой не скача е червен" ! А скачайте сега на гол гъз !! ;))

Що плачите бре, та нали до вчера искахте... свободен пазар:)))??? Яжте си го сега, да ви е сладко!!!

КЪДЕ Е ...КРИБ... ДА ПОДКРЕПИ БИЗНЕСА ???????????????

Откога Васил Велев стана "енергиен експерт"?

Капитализма е вреден за човечеството. Изграден на индивидуализма, той поставя Човека над хората и съответно води до разпад на обществото.

А,аз се радвам.Нещата се случват ,както са предвидени. Ялови управляващи,ялови закони/днес едно ,утре на противоположната страна/ и ето ти пълни магазини с боклуци произведени от престъпници наричащи се бизнесмени .Да такива са имат имение,джипки,мутреси,пристанища ,самолети,но скоро ще трябва да си напазаруват и РОБОТИ да им работят. Да се смееш ли или да плачиш.Вчера започнаха и за световно по футбол да говорят. Стадиони 4 на брой ще строят.Клептоманията е болест неличима.

Какви мерки да се вземат?Те мерките са взети още преди 30г.Резултата е налице. Всеки ,който е получил "бизнес "наготово кр.в ще с.ре. велев вие в България ли живеете?Оптимист ли сте?Защото хората вече виждат ,че бъдеще тук няма никакво.Изтребители,св.първенства ,стадиони ,за капак високи заплати на" кметови" и "висши чиновници".А те не са нищо друго освен крадци. Поговори си с тях ,защото и ти си като тях.

Тия па тъпунгери, българските "бизнесмени", решиха, че като колят и бесят и мародерстват народа, няма да се отрази и на тях в един момент! То не може само да стрижеш, ва селяндурино, овсъта иска и паша! Одете сега някъде другаде да се правите на "бизнес", че тук няма кой да потребява и малкото блага/боклуци с палмови мазнини/, които произвеждате! Мангалите/пиявици като бизнеса/ и те ще се изнесат, като свърши папото на гърба на бедстващия бял човек в България!

Тия па тъпунгери, българските "бизнесмени", решиха, че като колят и бесят и мародерстват народа, няма да се отрази и на тях в един момент! То не може само да стрижеш, ва селяндурино, овсъта иска и паша! Одете сега някъде другаде да се правите на "бизнес", че тук няма кой да потребява и малкото блага/боклуци с палмови мазнини/, които произвеждате! Мангалите/пиявици като бизнеса/ и те ще се изнесат, като свърши папото на гърба на бедстващия бял човек в България!

Свършиха квотите на ТЕЦ-овете и трябваше за близо 100мил. да се купят нови от ЕС. Парите се взеха от АЕЦ Козлодуй и именно заради това беше сменен директора на централата. Сега просто ще се избиват пари. Имайки предвид, че АЕЦ Козлодуй плаща всички заеми на БЕХ, ако утре я затворят , България фалира вдругиден , а правителството на ГЕРБ за пореден път тегли огромни суми от централта.

се взимат пари за да се покриват дълговете на БЕХ които ги направи Костов, Станишев, Доган и Симеон а сега и Борисов. Взимат се пари от ТЕЦ2 и от Мини Марица изток като се дават нашите въглища на частни централи за да се покриват дълговете към тях!

Гнусния български капитал сам се обеси! Хахха борса морса тъпни! Алоооо бизнесменчетата вие не осъзнавате че други държави управляват територията дет се нарича България - Гнуснария! Ми естесвено че ще ви правят на луди, естесвено че ще има конукуренция! В ГНУСНАТА НИ ДЪРЖАВА ИМАХМЕ НЯКОЛКО СТАБИЛНИ ИЗТОЧНИКА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ - АТОМНА, ТОПЛО И ВОДНО В МОМЕНТА НИЩО ВЕЧЕ НЕ Е СТАБИЛНО! ИМАМЕ СЕРИОЗЕН ЧАСТЕН ДЯЛ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕНЕРГИЯ И ЗА ТВА ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА КАКТО И ТЪПИЯ НАРОДЕЦ ДЕТО СИ ИЗБИРА БАНДЮГИ! ВИЕ САМИТЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕНЕРГИЯТА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ДАВА НА СУЛЮ И ПУЛЮ, А ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИТЕ ТАКИВА МЕХАНИЗМИ ЧЕ ДА ИМА СИГУРНА И ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ! А ВИЕ ХАХАХХА ВИ ИЗИГРАХА ЗАПАДНЯЦИТЕ!

ПИШИ НА КЕВР! ЗАКРИВАЙ, ФАЛИРАЙ И УМИРАЙ. КАКТО ВСИЧКИ НАС.

и борсата ни борса, и пазара - пазар, и експертите - експерти, и министъра - министър.... г-н Велев би трябвало да е чувал за "пазар" и би трябвало да знае фирмите които "спекулират" и "надуват" цената. Пети и шести блок си работят тихо и кротко и продават по 72 лв., от там нататък са "наши хора"

заради далаверките на Борисов и плащанията към двете американски централи и на ковачки също! А и студения резевр дето го дадоха на Доган заради идващите избори! И от оградата на ТЕЦ2 и АЕЦа са все наши хора. Хора които същия Велев ги познава много добре!

от всичко което се случва напоследък е видно, че това правителство не се справя добре с управлението на държавата и трябва да си ходи. Като цяло ППГЕРБ не се справя добре и също трябва да си ходи...

ДИР, кога велев стана ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ, БЕ? Скоро и военен експерт ще го изкарате... и екперт по заболяванията на горни дихателни пътища.

Затова всички дето са се накачили по веригите си гледат процентчето комисионна - то е константа. Неслучайно Бг няма реална икономика и сивият сектор е сериозен.

ГЕРБ провалиха 4 енергийни проекта.

Енергийните проекти ги провалиха комунистите. За 12г. откраднаха милиарди от тези проекти за "консултантски" и други "услуги" и не забиха и един пирон. В крайна сметка на руснаците им писна да бъдат изнудвани и проектите спихнаха гумите.

хората то БСП и СДС не са комунисти а либерали крадци! Изобщо знаеш ли що е то капиталист с принадената стойност и що е то комунист?

Потреблението на енергия през последните два месеца скочи от 4000 мегавата на 7000 мегавата. Когато призводствените мощности са едни и същи /дори по малко защото заради облачното време и през ноща фотоволтаиците не произвеждат нищо/, а потреблението е нараснало почти два пъти, нормално е цените на дадена да растат. Независимо каква е стоката, щом има дефицит цените скачат драстично. Независимо къде се предлага стоката - на борса или по сергиите на пазара в Красно село. Елементарна пазарна логика. Учи се в 1ви курс в УНСС. На този пишман "експерт" и "бизнесмен" сигурно га е учил науки тейка му бая прасета е дал на професорите за да му пишат тройки и да изкара "вишу".

и лятото падат ли, цените скачат когато Спешно трябва да се запълни дупка в бюджета,а ние живеем на кредити Бимбека и шайката му подследствени

Ами да произвеждат повече слънчева енергия! Да съберат всички залени противници на Белене и да ги пратят да отриват слънчевите панели от снега!

Имената на енергийните фирми - посредници които преподават ток от Козлодуй на завишени цени защо ги криете?

Овчи и Кадийката

Всеки един ден на власт на ГЕРБ е пагубно за държавата!!!!!

Ще поскъпнат множество стоки и услуги не само с 2 и 5% - и не заради тока, а заради растящите заплати. Не знам нито една фирма, било то производство, в която токът да съставлява и 10% от разходите за заплатите, а останалите разходи да не говорим. В нашата малка фирма ние от 2009 досега не бяхме вдигали цените, дори ги намаляме заради притискаща конкуренция. А заплатите на малкото сужители, макар и да са малки растат. Осигуровките също. За да свържем двата края двамата основатели и собственици работехме почти денонощно, а служителите щадяхме, но вече не можем. Цените ще се вдигнат с 20%, пък ако не купуват, ще приключим тази година.

А кога последно сте инвестирали? Енергоспестяващо осветление и т.н. инсталирали ли сте? Обучение на персонала, рационализиране на процесите, това онова? Какво предлагате ако не е тайна?

Споко, и без това 90% от стоките, които потребяваме са внос, тях това поскъпване не ги лови. А вие каквото сте инвестирали, това беше! А... всъщност, ако искате още инвестирайте !

Самото присъствие на герб във властта е истинското бедствие!

Стой си на топло Българино!!!

Нали АЕЦ Белене трябва да строим, това е пътя.

Като че ли става въпрос за добре координирана икономическа диверсия отвън с мълчаливото съгласие на правителството.

Не разбирам недоволството на бизнеса-нали те искаха либерализация на всичко -в енергетиката,ВиКсектора,здравеопазването и т.н.Е,радвайте се на свободния пазар,защо хленчите?Ние сме лесни-и ние ще се изнесем от територията след децата си.А вие ще си вкарате хора от 4свят,защото от третия няма да се съгласят да живеят и работят туй

Бъркаш либерализация със спекулация. Либерализацията не означава липса на контрол и регулации и отсъствие за регулаторни органи. Говорим за свободен пазар, а не за анархия.

Стига с тия тъпотии ,сини ,червени има само МАФИЯ

Ето ви сега последиците от комунделските договори и далавери. Онова чучело с цайсите Р. Овч. не може да изхарчила мангизите дето е прибрал с другарите и го боли сега какво се случва. п. п. Бойко Борисов е виновен!!!

Съвсем нормален резултат е да се получат такива цени, след като ни управляват такива тъпоумни простаци като премиера ни и шайката от ГЕРБ, а пък това е избора на един все по затъпяващ народ и се получават две спирали- едната е с нарастващи разходи, а другата е с все по-деградираща и тъпоумна нация..... Тъпия народ, които ги избира и не вижда колко са прости си заслужава резултатите от крадливото им управление - на всички партии до тук/ все издънки на БКП/.

Га се снимхте с властта, всичко беше точно. Де го оня гелосания от криб.В канавката. Ше купувам внос...

Kenn1111

Крадът и доят хората като за последно а народа овчи им се радва и пак ги избира и избира и избира....Евроизборите пак ще го потвърдят за съжаление.А и алтернатива на тия крадци няма просто има крадци във всичко ще е партия и политик у нас.

У Бацева България и ръста и БВП-то никакви ги нЕма.. ;) Що така? БВП на глава от населението и годишен ръст: България - 8 000 щ.дол. и 3,6%. Литва - 16 700 щ.дол. и 3,9% Естония - 19 700 щ.дол. и 4,9% Чехия - 20 300 щ. дол. и 4,3% Словения - 23 600 щ.дол. и 5% Полша - 13 800 щ.дол. и 4,7% Латвия - 15 600 щ.дол. и 4,5% Словакия - 17 400 щ.дол. и 3,4% Унгария - 14 200 щ.дол. и 4% Румъния - 10 800 щ.дол. и 6,9%

Само на Сорос изглежда му пука за България. Българина, колкото и да го цедят родните мутри няма да се вдигне. Спете спокойно..

Банковите институции са вредни за обществото. Те убиват средната класа, която движи прогреса. Властта на банките в последните десетилетия се утрои, властта на борсите, на измислените и виртуалните пари, на сделките без покритие водят системата към гибел - шепа несметно богати и милиони бедни. Няма ли средна класа - системата ще се срине.

Клептокрация и разпад в корумпирана мафиотска държава, която не изпълнява основната си функция - да гарантира собственост, в която емигрантите пращат милиарди, за да живеят роднините им, която краде отвсякъде (КТБ), в която престъпниците са в парламента и във властта и се борят за подкупите за купуване на всичко - от камъни и павилиони по улиците до изтребители на двойна цена от САЩ, на която са се нaгъзили и козируват и онези ги крепят на власт. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Га ядохтИ кифтетата и се прегръщАхте с Баце 'сичко беше точно, нали?

Просто много мощност са още само за регулирания пазар. На свободния има дефицит, затова се вдига цената. Не знам да има друга държава в света в която да има и регулиран и свободен пазар. Бойко си запазва правото той да диктува цената на тока. Това в дългосрочен план няма как да работи. Ама той е тъп и него разбира. Ще го ядем дебелия още дълго. Ама като ни е сладко така ще е.

Нека ти обясня нещо като неексперт. В момента в който се освободи регулираният пазар, цените и там ще скочат до небесата, също като при свободния пазар. И не ми говори глупости за търсене, предлагане и конкуренция. Пазарна икономика няма, не е имало никога, никъде и никога няма да има. Лъжете и заблуждавате глупаците с дрънканиците си.

пазарна икономика няма и как да има, особено за стоки с естествен монопол на производство и търговия, както е тока

Долни герберски изроди!

За кво им е бизнес след като избиха народа!? Ти замислял ли си се, а? Вие също ще минете през мелачката на унищожението ....

какво от написаното не ти е ясно? Че има лъжа и измама ли?

Ама ти и Велчев сте пред фалит.....

Този комуноиден агент Велев е време да го сменят. Всеки път едно и също. Омръзна ми от политическия плурализъм на тези от ГЕРБ!

За пръв път съм съгласен с този загубеняк. Друг въпрос ме мъчи обаче. Какво всъщност правят онези хорица от КЕВР, КФН, КЗК и още куп други хорица на високи заплатки?

В планът за унищожение на българите нищо не могат да направят освен да крадат пари и да избягат в чужбина

Джиткат отегчено пасианси, понеже и с тях времето едва се влачи от 9 до 17.

Предлагам да свалим правителството и после пак да го изберем.

За първата част имаш подкрепа, за втората - ако ги пусне съдът!

Миналия път като го правихме тоя номер нямаше проблем със съда. Не вярвам сега пак да има.

А бе, ти отвържи кучето, а ние ще видим дали хапе.

Ей така се раждат нови Баневци. Масови преватизации, борси, цени и стоки под тезгяха.

Който си мисли, че в западният свят има демокрация и права е глупак или дебил. Политическата система в западния свят е клептокрация съчетана с плутокрация и олигархия. Така че, не знам кое ви изненадва и възмущава. Вече знете как работи системата, отваряте си учебик или уикепедия която става за справки горе-долу, прочтитате за строевете на управление и преценявате според системата в какъв строй живеете. Елементарно е.

Аз не мога да разбела, защо сравняваш България, със западния строй... Бай Ганьо е български герой, не европейски. Първо отиди виж каква е организацията в Европа, после ръси акъл

Бай Ганьо е български герой, но бай Менгеле е западен, така че сравнявай!

Да по-добре е организирана но това не променя нищо. Такива като теб са ми ясни. Подобни хора са живеели бедно , като видят запада и почнат да си тъпчат търбусите с джънк храни от суперите и купи някой друг парцал и вече се мислят за успели олигарси :) . Всъщност...и там сте си същите клошари. Слепци......потънали в кредити ;) .

Подкрепям! Демокрацията на запад умря в мига, когато банките и корпорациите започнаха да си купуват партии и политици.

Скоро почват да действат платените протестъри, подхранени от виещите фирми.

Е тия сделки не се ли следят от КФН

хммм... бе тоя филм с тока вече го гледахме веднъж, ГЕРБ явно са преценили, че на предсрочни избори сега може да спечелят с процент- два, или да загубят с 5-10 процента ако изкарат мандата. Ако отсега нататък оставането им властта ще им носи само пасиви може предварително да се самосвалят и да се пробват за Борисов-4.

Държава, НЯМА! Има сбирщина от индивиди, изживяващи се заБогопомазани. Те си нямат понятие, защо са там. И бързат да осребрят късмета си. Затова, каквато и да е система да се въведе, ТЯ НЕ РАБОТИ. Просто застива там, където е въведена. Можещите бягат. Защото знаят и разбират отговорностите си. И това, че от тях се иска да организират една тотално неграмотна тълпа. Пример с АПИ. Така е с всичко в Администрацията. ТОТАЛНО! Колкото и пари да дават. Не всичко е пари. А можещите знаят. "АЗ ЗНАМ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ." (Аристотел)

Мдаааа, То ситуацията в цялата държава е БЕДСТВЕНА, ама за това никой не говори.... Българина ще си мълчи и ще си плаща като поп през турското робство. Е..т'ва е супер мазохистична нация сме и те така...а последния да загаси лампите на Терминал 2,

Абе, смешник, нали борсата е на другарите ти по куфарчета!